QUOTE(LEEja @ 2011 12 01, 18:34)
taigi staigi perskaiciau. jau ta pirma susizavejimo banga nuslugo, tai kiek realiau galiu pasisakyt:) bet kardinaliai nuomones nekeisiu - knyga gera ir labai patiko. aisku, kad sentimentali, aisku, kad vietomis naivi - parasyta 1963 metais, bet tikrai ne naivesne ir ne sentimentalesne uz Dzeine Eir ar Ciauskute.
nagrinejama gera tema - zmogaus apsisprendimas/neapsisprendimas, dvejones ir vidiniai priestaravimai, man asmeniskai labai gerai pazistami ir tureti ne karta, todel labiausiai ir patiko skaityti tas vietas, kur herojus samprotauja kaip jam elgis arba kodel jis vienaip ar kitaip pasielge. samprotavimai ne zanudiski, kaip pas Hesse, o labai tikroviski ir, sakyciau, taiklus.
patiko ir pats stilius, patiko pati istorija su herojais ir ju charakteriais, ir siaip, kazkaip tiesiog maloniai skaitesi ir tiek

gal laiku pakliuvo po ranka
Nepykit, kad įlysiu į jūsų namučius. Bet pamačiusi atsiliepimus apie mano patį pačiausią romaną "Širdies nerimas", negalėjau tylėti. Skaitydama šį romaną negalėjau atsitraukti, turiu porą knygų (tik jos gan senos)

Pati rašymo maniera ir pateikta istorija labai sukrėtė. Tai ne banali meilės istorija, knygoje daug psichologinių vingių...žodžiu super. Aš asmeniškai sakau, kad man tai TOBULYBĖ
Susidomėjusi rašytoju, perskaičiau beveik visas jo knygas - visos man geros.

Ypač sužavėjo novelės. Taip pat turiu jų rinkinį senesnio leidimo. p.s. į savo lentynas pastatau tik knygas, kurias norėsiu skaityti pvz. po 1 - 2 metų ir pan. Tai knygos, kurios mane sukrėtė geraja prasme, praturtino dvasią.
Tikrai rekomenduoju perskaityti ir šias:
Permainų svaigulys [romanas] Vilnius, 1996.
Novelės (Stefanas Cveigas, Robertas Muzilis) Vilnius, 1990. arba "Dvidešimt keturios valandos iš moters gyvenimo".
Marija Stiuart [istorinis romanas] Vilnius, 1989 [kiti leidimai: 1939]
Nepažįstamosios laiškas [novelė] Vilnius, 1961.
Amok [romanas] Kaunas, 1939.
Dabar mačiau naujo leidimo novelių rinkints yra - vadinasi "Dvidešimt keturios valandos iš moters gyvenimo".
Klausimukas - ar yra čia perskaičiusių knygą
Antoine de Saint-Exupéry - Citadelė ? Aš ją turiu jau eilė metų, bet dar iki galo neperskaičiau.

Gilios mintys, man reikia tam tikros nuotaikos šiai knygai.