Įkraunama...
Įkraunama...

Cukrinis Diabetas.

QUOTE(rasiux- @ 2011 12 10, 16:07)
ir pati gulčiausi, bet kur aš tuos savo katinukus paliksiu, ypač kai šventinis maratonas prasideda  doh.gif . Tuo labiau, kad vietoj čia nieko gero neišspręs, Klaipėdoj nenoriu bobulių dabot, o į Kauną tai jau per didelė prabanga man dabar išvažiuot  doh.gif . Bandysiu pas endo prasibraut, gal patars ką gero.
O cukrai mano nuo 2,3 iki HI ir dažnai nesuprantu net nuo ko. Va pvz. vakar einant miegot radau 14, dasileidau insulino dar 4vv, o ryte buvo 16,5  blink.gif . Naktį nehipavau, nieko nevalgiau  doh.gif

o siaip nesirguliuoji, nesinervuoji? insulino galiojimas nepasibaiges?
niu kartais neina tikrai suprasti tu cukru doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(rasiux- @ 2011 12 10, 16:24)
Nu žodžiu toks žaidimas per 1 vv- dugiau- hipo, mažiau- kosmosas. Gal jau insuliną reik keisti  g.gif

nu va va, cia amzina mano problema, vnt maziau baisus hipo, vnt daugiau- cukrus aukstas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(slitka @ 2011 12 10, 15:59)
o siaip nesirguliuoji, nesinervuoji? insulino galiojimas nepasibaiges?
niu kartais neina tikrai suprasti tu cukru  doh.gif  doh.gif

Oi nervuotis tai tenka nemažai su trim padūkėliais, bet kažkaip man tai jau kasdienybė. Va jei mažai miegu- tai jau tada ragas doh.gif
Dar galvoju, gal leidimo vieta negera- jei adata pabukusi- leidžiu į sėdmenis g.gif .
Va dabar vėl radau 16- susileidau 5 trumpo- žiūrėsiu kas bus- leidau į pilvą.
Atsakyti
QUOTE(rasiux- @ 2011 12 10, 16:42)
Oi nervuotis tai tenka nemažai su trim padūkėliais, bet kažkaip man tai jau kasdienybė. Va jei mažai miegu- tai jau tada ragas  doh.gif
Dar galvoju, gal leidimo vieta negera- jei adata pabukusi- leidžiu į sėdmenis  g.gif .

Rasiux puikiai suprantu tave, man irgi sunku susitvarkyti su savo cukrais. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(rasiux- @ 2011 12 10, 17:42)
Oi nervuotis tai tenka nemažai su trim padūkėliais, bet kažkaip man tai jau kasdienybė. Va jei mažai miegu- tai jau tada ragas  doh.gif
Dar galvoju, gal leidimo vieta negera- jei adata pabukusi- leidžiu į sėdmenis  g.gif .

sakai tai gali turet itakos? as zinau, kad susileidus i pilva greiciau suveikia insulinas, aiksu jei neklystu g.gif
o jei ka nurasyk tai pilnaciai biggrin.gif aisku ne juokas cia, bet kad nezinau ka cia dar pasakyt protingo cool.gif
Atsakyti
QUOTE(slitka @ 2011 12 10, 17:49)
sakai tai gali turet itakos? as zinau, kad susileidus i pilva greiciau suveikia insulinas, aiksu jei neklystu  g.gif
o jei ka nurasyk tai pilnaciai  biggrin.gif  aisku ne juokas cia, bet kad nezinau ka cia dar pasakyt protingo  cool.gif

o as kazkaip i leidimo vieta nereaguoju, dazniauisai leidziu i kojas, retais atvejai i pilva smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Wild Pearl @ 2011 12 10, 17:45)
Rasiux puikiai suprantu tave, man irgi sunku susitvarkyti su savo cukrais. unsure.gif

tai va, o kam lengva, jei ne vaikuciai tai darbai, jei ne darbai tai mokslai ir issireguliuoja viskas smile.gif i ligonine jei paguldo, savaite paguli atsiilsi ir cukrai normalus, o paskui? grizti namo, vel tas pats rezimas ir viskas doh.gif

merginos o kiek kartu per diena apytiksliai matuojates cukru? smile.gif ar nakti matuojates?smile.gif
Papildyta:
QUOTE(rasiux- @ 2011 12 10, 17:42)

man rodos kazkas cia pas tave netvarkoj su ilgalaikiu, bet reikia laukt ideologinio musu vado Tepaluotos, ji pakomentuos, ji cia didzioji geradare, visas mus i vezes atstato, taip, kaip jokie gydytojai nesugebetu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(slitka @ 2011 12 10, 17:49)
sakai tai gali turet itakos? as zinau, kad susileidus i pilva greiciau suveikia insulinas, aiksu jei neklystu  g.gif

Man visada sakydavo gydytojai, kad leidziant i pilva greiciausiai pradeda veikti insulinas blush2.gif Tai kazkaip pastoviai greita leidziuos i pilva, retais atvejais i slauni, o ilga - i slauni rolleyes.gif Ir insulina geriausiai leistis pries valgant, nebent zemas, kad hipo nebutu - valgio metu rolleyes.gif Nes jei leisies po valgio, tai jau cukrai bus pradeje kilti, o dar kol insulinas suveiktu, tai jau isvis kosmosas butu doh.gif

QUOTE(jauniute @ 2011 12 10, 18:13)

merginos o kiek kartu per diena apytiksliai matuojates cukru? smile.gif ar nakti matuojates?smile.gif

As dabar daug kartu, kol vel atsitaikysiu tikslias dozes unsure.gif Nors jau kaip ir baigiu tai padaryti, cukrai vel 3-6mmol thumbup.gif O matuojuos visada pries miega (apie 23val kai baigias didziausias insulino leidimas) ir tada jei prabundu nakti, ar negerai jauciuosi (ilgai neuzmiegu) pasitikrinu nakti rolleyes.gif
Atsakyti
Nu va- po eksperimento- susileidau į pilvą- po valandos 9 (nuo 5 vv nukrito 7 mmol). Matyt tikrai ta mano sėdimoji netinka g.gif - musiek reiks naują prisisiūt biggrin.gif . Į koją neleidžiu, nes dažniausiai į guzus sueina doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasiux-: 10 gruodžio 2011 - 17:38
QUOTE(jauniute @ 2011 12 10, 17:13)
visas mus i vezes atstato, taip, kaip jokie gydytojai nesugebetu ax.gif

Tik jau irnesakyk.gif

Man įdomu pasidarė, kad pietums nedaug leidžiama ir neva dubliuojasi su ilgu. Jau kelintą kartą klausiu, kokiu laiku, kokio insulino ir kiek vv leidžiasi, bet tikslaus atsakymo niekaip negaunu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Kamillota @ 2011 12 10, 18:25)
Man visada sakydavo gydytojai, kad leidziant i pilva greiciausiai pradeda veikti insulinas  blush2.gif Tai kazkaip pastoviai greita leidziuos i pilva, retais atvejais i slauni, o ilga - i slauni  rolleyes.gif Ir insulina geriausiai leistis pries valgant, nebent zemas, kad hipo nebutu - valgio metu  rolleyes.gif Nes jei leisies po valgio, tai jau cukrai bus pradeje kilti, o dar kol insulinas suveiktu, tai jau isvis kosmosas butu  doh.gif
As dabar daug kartu, kol vel atsitaikysiu tikslias dozes  unsure.gif Nors jau kaip ir baigiu tai padaryti, cukrai vel 3-6mmol  thumbup.gif O matuojuos visada pries miega (apie 23val kai baigias didziausias insulino leidimas) ir tada jei prabundu nakti, ar negerai jauciuosi (ilgai neuzmiegu) pasitikrinu nakti  rolleyes.gif

o as kazkaip po valgio leidziu insulina, kadangi nevisada noris visos porcijos, tai pavalgau, pasiziuriu kiek suvalgiau ir pagal tai leidziu smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Tepaluota @ 2011 12 10, 18:39)
Tik jau  irnesakyk.gif

Man įdomu pasidarė, kad pietums nedaug leidžiama ir neva dubliuojasi su ilgu. Jau kelintą kartą klausiu, kokiu laiku, kokio insulino ir kiek vv leidžiasi, bet tikslaus atsakymo niekaip negaunu  unsure.gif

Rasiux, o tu rimtai viska surasyk ir pakomentuosim pagal savo zinias, nebent tu nenori keisti nieko schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(Kamillota @ 2011 12 10, 18:25)

As dabar daug kartu, kol vel atsitaikysiu tikslias dozes  unsure.gif Nors jau kaip ir baigiu tai padaryti, cukrai vel 3-6mmol  thumbup.gif O matuojuos visada pries miega (apie 23val kai baigias didziausias insulino leidimas) ir tada jei prabundu nakti, ar negerai jauciuosi (ilgai neuzmiegu) pasitikrinu nakti  rolleyes.gif

o ka reiskia daug kartu? rolleyes.gif as paroj bendroj sumoj kazkur 10 kartu matuoju, tai cia vidutiniskai ar daug? ax.gif ypatingai kai taip sokineja tie cukrai pastaruoju metu smile.gif

kamillota, o tau dabar 7 menesi tai dozes padvigub4jo ane? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jauniute @ 2011 12 10, 19:11)

o ka reiskia daug kartu? rolleyes.gif  as paroj bendroj sumoj kazkur 10 kartu matuoju, tai cia vidutiniskai ar daug? ax.gif  ypatingai kai taip sokineja tie cukrai pastaruoju metu smile.gif

kamillota, o tau dabar 7 menesi tai dozes padvigub4jo ane? smile.gif

Tai ir tu daug kartu matuojiesi rolleyes.gif as kazkur apie 10 kartu, kai buvau gerai atsireguliavus uztekdavo 5-7 kartu blush2.gif Kai sokineja cukrai, as stengiuosi irgi daznai matuotis bigsmile.gif

Na man pries menesi pasake Kmuk, kad dozes jau neturetu dideti, tai pora savaiciu su aukstesniais cukrais dabar gyvenau, nes bijojau didintis doh.gif O pasirodo tikrai dar dideja, dabar kazkur 10-12v.v. parai padidejo ir galvoju gal dar cia nepabaiga bus schmoll.gif teks turbut uz menesio dar didintis g.gif ziuresiu kokie cukrai laikysis ax.gif Su pradzia nestumo palyginus tai tikrai kazkur dvigubai dabar leidziuos insulino rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Kamillota @ 2011 12 10, 19:28)
Tai ir tu daug kartu matuojiesi  rolleyes.gif as kazkur apie 10 kartu, kai buvau gerai atsireguliavus uztekdavo 5-7 kartu  blush2.gif Kai sokineja cukrai, as stengiuosi irgi daznai matuotis  bigsmile.gif

Na man pries menesi pasake Kmuk, kad dozes jau neturetu dideti, tai pora savaiciu su aukstesniais cukrais dabar gyvenau, nes bijojau didintis  doh.gif O pasirodo tikrai dar dideja, dabar kazkur 10-12v.v. parai padidejo ir galvoju gal dar cia nepabaiga bus  schmoll.gif teks turbut uz menesio dar didintis  g.gif ziuresiu kokie cukrai laikysis  ax.gif Su pradzia nestumo palyginus tai tikrai kazkur dvigubai dabar leidziuos insulino  rolleyes.gif

kaip fainai wub.gif uz poros menesiu busi pati laimingiausia pasaulyje wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti