Iš JAV gavau 3 siuntas ir nereikėjo mokėti 30 lt už "Tarpt.pašt.siunt.pateik.muit.", o šiandien žiūriu jau yra....
Čia įdomu priklauso nuo to kokią koja išlipa iš lovos ar ką pavalgo muitininkas ar nuo ko?
QUOTE(Turbopower @ 2012 09 19, 23:04)
Iš JAV gavau 3 siuntas ir nereikėjo mokėti 30 lt už "Tarpt.pašt.siunt.pateik.muit.", o šiandien žiūriu jau yra....
Čia įdomu priklauso nuo to kokią koja išlipa iš lovos ar ką pavalgo muitininkas ar nuo ko?
ar norit pasakyt, kad jau yra - tai jau pašto dėžutėj, pristatyta?
aš irgi siunčiuos iš JAV tris siuntas vienu metu. Kiekvienos vertė po 25 žalius. Jie negali sumuot visų gaunamų siuntų vertės, privalo skaičiuot kiekvienai siuntai atskirai. O kiekvienai siuntai atskirai nesusidaro 75 litai.

Nei i dezute.
kas menesi mazdaug gaudavau po siunta, bet butent to 30lt mokescio netaikydavo, tik PVM taikyda, o dabar pritaike ir ta 30...
Kai verte 170~, tai sumoket PVM normalu 35lt, bet kai prideda dar 30lt ir viso buna 65, tai jau daugoka...
nesuprantu nuo ko priklauso taiko ar ne....
kas menesi mazdaug gaudavau po siunta, bet butent to 30lt mokescio netaikydavo, tik PVM taikyda, o dabar pritaike ir ta 30...
Kai verte 170~, tai sumoket PVM normalu 35lt, bet kai prideda dar 30lt ir viso buna 65, tai jau daugoka...
QUOTE(Turbopower @ 2012 09 20, 11:57)
Nei i dezute.
tai bus apsižioplinę anąkart

Tai dabar ir imuse ir PVM ir muita i kasa... Taip ir turejo but? PVM 35, ir tas pateikimas muitinei 30.
Viename cekyje yra dvi pozicijos, praeitus kartus buvo tik PVM.
Viename cekyje yra dvi pozicijos, praeitus kartus buvo tik PVM.
Jo, paštas muša tą paslaugą už 30 litų.. apsikvailino mergaitė praeitą kartą.
vėl man tragedija, vėl man ginčai su paštu, kas yra ta korespondencijos siunta...
žodžiu kaip visada nuvarau į paštą su siuntomis, o paštininkė pasitinka: ,,Žinok buvau susirinkime, tai sakė, kad negalima priimti tokių siuntų, kurios nedidelėse dėžutėse kaip korespondencijos siuntos, nes čia ne spauda ir ne žurnalai ir t.t. ir jau tikrai griežtai sakė nebepriiminti už klientų, o siųsti kaip siuntinį, nes ale kauno regionas paskutinėj vietoj siuntinių kiekyje ir neįvykdo planų bla bla, o beto paštininkams sunku tokias iki dviejų kg siuntas tampyt. Atseit vadovybė sakė, kad žmonės gali dėl to skųstis, bet čia nieko tokio.''
Nu sakau, išprotėsiu, nedidelė dėžutė, kuri lengva sveria apie 700 gr su visu siuntiniu, max iki 1,5 kg. ji reikalauja, kad siųsčiau siuntiniu, bandžiau ieškotis internete, kiek su kurjeriais pristatymas, tai brangiau keliais litais, bet jei neis su ja susišnekėt, teks ko gero nebesinaudoti tomis paslaugomis, nes dar ir eina 2 -3 dienas.. žodžiu, kai sujungė tą smulkujį paketą prie ,,korespondencijos siuntų'' tai ir prasidėjo bėdos, sakau niekaip nesusikalbam, kaip pas kitas, ar turit tokių problemų, ar pastebėjot piktybišką reikalavimą siųsti siuntinius? Žinau tiek iš pačios paštininkės, kad į mėnesį jai reikai padaryt tam tikrą siuntinių kiekį, kad įvykdytų planą, už kurio įvykdymą gauna didesnę algą, suprantu,kad jai aktualu, kad aš jų daugiau atneščiau, tai įdomu,ar čia ji dėl savęs tą istoriją kuria, ar ištikrųjų ten iš jų reikalauja? ir kaip man elgtis, jei juodu ant balto parašyta, kad siuntą iki 2 kg, galiu siųsti ne kaip siuntinį...
ar čia vėlgi tas pats variantas, kaip buvo kovo mėnesį, kai buvo neoficialus ,,įsakymas'' iš aukščiau, bet buvo galima reikalauti siųsti kaip anksčiau ir klientas buvo teisus, ir čia siekiama uždirbti daugiau pinigų paštui iš tų, kurie nuspręs patylėt ir galvą nuleidę atvers piniginę?
Papildyta:
prekes, kurios pazymetos TOP nesa didesne menesine alga. Is ju reikalauja pardavimu, skatina,kuo daugiau parduoti, nuo to kelia alga. Ypac reikalaujama parduoti kuo daugiau ,,TOP'' prekiu...

Nu sakau, išprotėsiu, nedidelė dėžutė, kuri lengva sveria apie 700 gr su visu siuntiniu, max iki 1,5 kg. ji reikalauja, kad siųsčiau siuntiniu, bandžiau ieškotis internete, kiek su kurjeriais pristatymas, tai brangiau keliais litais, bet jei neis su ja susišnekėt, teks ko gero nebesinaudoti tomis paslaugomis, nes dar ir eina 2 -3 dienas.. žodžiu, kai sujungė tą smulkujį paketą prie ,,korespondencijos siuntų'' tai ir prasidėjo bėdos, sakau niekaip nesusikalbam, kaip pas kitas, ar turit tokių problemų, ar pastebėjot piktybišką reikalavimą siųsti siuntinius? Žinau tiek iš pačios paštininkės, kad į mėnesį jai reikai padaryt tam tikrą siuntinių kiekį, kad įvykdytų planą, už kurio įvykdymą gauna didesnę algą, suprantu,kad jai aktualu, kad aš jų daugiau atneščiau, tai įdomu,ar čia ji dėl savęs tą istoriją kuria, ar ištikrųjų ten iš jų reikalauja? ir kaip man elgtis, jei juodu ant balto parašyta, kad siuntą iki 2 kg, galiu siųsti ne kaip siuntinį...

ar čia vėlgi tas pats variantas, kaip buvo kovo mėnesį, kai buvo neoficialus ,,įsakymas'' iš aukščiau, bet buvo galima reikalauti siųsti kaip anksčiau ir klientas buvo teisus, ir čia siekiama uždirbti daugiau pinigų paštui iš tų, kurie nuspręs patylėt ir galvą nuleidę atvers piniginę?
Papildyta:
QUOTE(audradv @ 2012 08 14, 18:06)
Man vakar buvo tokia situacija. Išsiunčiau siuntinuką ir kartu dukra buvo tai paštininkė jos ir klausia "ar mėgsti piešti vaikas atsako taip. Ta paštininkė ir sako:" tai paprašyk maytės nupirks knygutę"
. Tai gerai kad mano mergina neužsikaprizijo ir lengvai susitraėm. Fui kaip jos negražiai elgiasi

prekes, kurios pazymetos TOP nesa didesne menesine alga. Is ju reikalauja pardavimu, skatina,kuo daugiau parduoti, nuo to kelia alga. Ypac reikalaujama parduoti kuo daugiau ,,TOP'' prekiu...
QUOTE(Lerikyte @ 2012 09 25, 18:11)
vėl man tragedija, vėl man ginčai su paštu,
cia ne Jums tragedija, cia ta pastininke yra tragedija.
Ot tai beda. Parasykit skunda-uzklausima, ir pareikalaukit, kad rastu tai nurodytu is Vilniaus.
Jusu teise yra siusti korespondencija iki 2 kg, jeigu visu triju skirtingu krastiniu suma ne daugiau kaip 90 cm. Ir nesvarbu, ar sveria 200 gramu, ar 1900 gramu. Privalo priimti. Ne jos reikalas, kas viduje.
Tiesiog paskambinkit I Vilniaus centra, ju informacijos telefonu ir pasiskuskit.
QUOTE(naitas @ 2012 09 25, 17:48)
cia ne Jums tragedija, cia ta pastininke yra tragedija.
Ot tai beda. Parasykit skunda-uzklausima, ir pareikalaukit, kad rastu tai nurodytu is Vilniaus.
Jusu teise yra siusti korespondencija iki 2 kg, jeigu visu triju skirtingu krastiniu suma ne daugiau kaip 90 cm. Ir nesvarbu, ar sveria 200 gramu, ar 1900 gramu. Privalo priimti. Ne jos reikalas, kas viduje.
Tiesiog paskambinkit I Vilniaus centra, ju informacijos telefonu ir pasiskuskit.
nenorėjau skųstis... Bet, jei kitaip neišeis....

Ar Čekijoj galima sekt RN siunta?
neturejau reikalu dar su jais.
QUOTE(naitas @ 2012 10 06, 00:13)
neturejau reikalu dar su jais.
Item was accepted on 08.10.2012 at the Office of Exchange 220 00 - pošta Praha 120.
:-) Rodo.
Bet va jau 4 dienas nieko nefiksuoja Rusijos paštas:-(((((.
O i JAV nuejo per 7 dienas:-) t.y. issiunciau ir gavejas gavo.