Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo teisė, darbo sutartys ir kt.

QUOTE(Tepaluota @ 2013 10 22, 20:49)
Jei žmogus dirba LT įmonėje, tai viskas skaičiuojama pagal LT laiką ir šventes. Nuo šalies priklauso tik dienpinigiai.

Gali, tik ne pilną darbo dieną, jei mokosi bendrojo lavinimo mokykloje.

didelis aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tepaluota @ 2013 10 22, 20:49)
Jei žmogus dirba LT įmonėje, tai viskas skaičiuojama pagal LT laiką ir šventes. Nuo šalies priklauso tik dienpinigiai.

Aciu labai. smile.gif
Atsakyti
Darbdavys išėjus iš darbo neatsiskaitė, kreipiausi i darbo inspekcija. Ten buvo sudaryta taikos sutartis, pasirašytas grafikas dėl atsiskaitymo dalimis. Pasak DGK, jei darbdavys nesilaikys grafiko, galiu kreiptis i antstolius. Ar tikrai? Man atrodo teismas turėtų visų pirma būti ir cia ilgas procesas. Gal kas nors žino kaip realiai viskas vyksta?
Atsakyti
Sveiki, suo metu dirbu najame darbe, esu pasirasiusi nustatomaji 3 menesiu bandomaji laikotarpi, esu isdirbusi tik 2 menesius....Bandomajo laikotarpio sutartis sudaryta tam, kad patikrinti ar man tinka darbas ir ar as tinku darbdaviui biggrin.gif
Noriu iseit is dabo...Tai kiek turesiu atidirbti 3 dienas as 14 dienu? Aciu
Atsakyti
QUOTE(Sumati @ 2013 11 06, 10:17)
Tai kiek turesiu atidirbti 3 dienas as 14 dienu?

Jei bandomasis laikotarpis nustatytas abiems pusėms įsitikinti, ar tinkamas darbas/darbuotojas, tai prieš 3 darbo dienas turite įspėti darbdavį ir parašyti prašymą atleisti iš darbo pagal DK 107str. 2 p. Atidirbti reiks 3 darbo dienas.
Atsakyti
QUOTE(SuperMeska @ 2013 10 23, 09:54)
Darbdavys išėjus iš darbo neatsiskaitė, kreipiausi i darbo inspekcija. Ten buvo sudaryta taikos sutartis, pasirašytas grafikas dėl atsiskaitymo dalimis. Pasak DGK, jei darbdavys nesilaikys grafiko, galiu kreiptis i antstolius. Ar tikrai? Man atrodo teismas turėtų visų pirma būti ir cia ilgas procesas. Gal kas nors žino kaip realiai viskas vyksta?

esu tokioje pat situacijoje,deja. doh.gif uzregistravau darbdavi inspekcijoje,tiksliau pridaviau prasyma,o inspekcijoje pasake-informuosime jus el.pastu apie svarstymo eiga. tai norejau paklaust kiek laiko jums nagrinejo skunda komisija,kaip informavo...?
jei darbdavys isnagrinejus skunda nemoka,lieka antstoliai unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(mergyna su sijonu @ 2013 11 06, 22:06)
esu tokioje pat situacijoje,deja. doh.gif  uzregistravau darbdavi inspekcijoje,tiksliau pridaviau prasyma,o inspekcijoje pasake-informuosime jus el.pastu apie svarstymo eiga. tai norejau paklaust kiek laiko jums nagrinejo skunda komisija,kaip informavo...?
jei darbdavys isnagrinejus skunda nemoka,lieka antstoliai  unsure.gif

Na siuo klausimu jau turiu daug patirties biggrin.gif As siunciau prasyma i inspekcija registruotu pastu, po 5 dienu el. pastu buvo issiusta informacija darbdaviui (cc man) apie darbo bylos nagrinejima. Posedis ivyko po 2 savaiciu. O ten bus galimybe sudaryti taikos sutarti.
Man DGK labai padejo, isdave vykdomaji rasta ir darbdavys pagal sudaryta grafika moka.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

esu vaiko auginimo atostogose iki 3 metų, tačiau noriu grįžti anksčiau nei vaikui sueis 3 m. Ar aš turėčiau gauti tokį pat krūvį ir atlyginimą kokį gavau iki įšėjau į dekretines? Prieš tai turėjau ir auklėjimo klasę ir būrelių, be savo tiesioginio darbo. Ar darbdavys gali man mažinti koeficientą?

Ačiū
Atsakyti
uz kokias nuodemes galima atleisti darbuotoja kuris vienas augina nepilnameti vaika? sakykim darbdavi gali tada duot i teisma?

ar siame skyrelyje yra advokatu ar teisininku?aciu
Atsakyti
QUOTE(GITALE @ 2013 11 08, 06:32)
uz kokias nuodemes galima atleisti darbuotoja kuris vienas augina nepilnameti vaika? sakykim darbdavi gali tada duot i teisma?

Už grubius darbo drausmės pažeidimus. Į teismą duoti galite, jei tikrai pažeidimo nepadarėte, galite tai įrodyti ir turite nervų bei sveikatos.
Atsakyti
QUOTE(Tepaluota @ 2013 11 08, 11:16)
Už grubius darbo drausmės pažeidimus. Į teismą duoti galite, jei tikrai pažeidimo nepadarėte, galite tai įrodyti ir turite nervų bei sveikatos.

o kas iteina i ta savoka "grubius darbo pazeidimus" na vagyste tai kas be ko, neatvykimas i darba, alkoholis darbe" bet kas dar galetu but is tokiu grubiu?
Atsakyti
QUOTE(GITALE @ 2013 11 08, 18:12)
kas dar galetu but is tokiu grubiu?

Tai numatyta darbo kodekse bei įmonės vidaus taisyklėse.
Atsakyti