Sveiki, kaip manote ar adekvati drausmine nuobauda parinkta uz 10min velavima atvykti i darba, nors pries tai diena dirbta 1h ilgiau. Drausmine nuobauda - papeikimas. Kazin ka sioje vietoje DGK pasakytu

QUOTE(*slapuke @ 2013 11 16, 19:42)
Sveiki, kaip manote ar adekvati drausmine nuobauda parinkta uz 10min velavima atvykti i darba, nors pries tai diena dirbta 1h ilgiau. Drausmine nuobauda - papeikimas. Kazin ka sioje vietoje DGK pasakytu 

NEADEKVATI. PER GRIEŽTA.
QUOTE(Kompetentingas @ 2013 11 17, 20:41)
NEADEKVATI. PER GRIEŽTA.
Ir ar teisingai DK isskaitau. Dabar per 12men padarius panasu 'nusizengima' darbdavys igauna pilna teise ismesti is darbo be perspejimo? Tokia pat teise jis turetu ir jei pirmoji drausmine nuobauda butu pastaba?
Turiu klausimėlį. Nežinau ar šiuo adresu. Auginu su vyru vaiką 5 m. Vaikas dažnai serga, todėl man tenka dažnai imti nedarbingumo pažymėjimus. Grįžusi į darbą buvau pakviesta ant "kilimėlio" ir man buvo daromas spaudimas arba susimažinti krūvį, arba pereiti dalinai dirbti į kitą skyrių arba pasikeisti darbo grafiką į man nepatogų laiką. Atsisakiau kategoriškai. bet visgi kaip galėčiau apsiginti, kad daugiau tokių pasiūlymų neteiktų. Uždirbu nedaug, vyras uždirba trigubai daugiau, todėl jo nedarbingumas šeimai labai kirstų finansiškai. ačiū
QUOTE(rutikė @ 2013 11 18, 21:08)
Atsisakiau kategoriškai. bet visgi kaip galėčiau apsiginti, kad daugiau tokių pasiūlymų neteiktų.
O ką daryti darbdaviui, kuris turi darbuotoją, bet tuo pačiu metu nėra kam dirbti?
Laba diena,
Gal kas pakonsultuos? įmonėje dirbu jau 11ti metai. per tą laiką du kartus buvau išėjusi motinystės ir vaiko auginimo atostogų (iki pirmam vaikui suėjo vieneri, ir iki antram vaikui suėjo dveji). ar jau turiu teisę į papildomas atostogas?
kiek skaitau pagal DK:
170 straipsnis. Darbo stažas kasmetinėms atostogoms gauti
1. Į darbo metus, už kuriuos suteikiamos kasmetinės atostogos, įskaitoma:
1) faktiškai dirbtas laikas;
2) laikas, per kurį pagal įstatymus darbuotojui išsaugoma darbo vieta (pareigos) ir visas darbo užmokestis arba jo dalis;
3) laikas, per kurį pagal įstatymus darbuotojui išsaugoma darbo vieta (pareigos) ir mokama stipendija arba kitos išmokos, išskyrus laiką, kai darbuotojas yra išėjęs vaiko priežiūros atostogų, kol vaikui sueis treji metai;
4) laikas, kurį darbuotojas gavo ligos arba motinystės pašalpą;
5) mokamos kasmetinės atostogos;
6) nemokamos atostogos iki keturiolikos kalendorinių dienų;
7) nemokamos atostogos iki trisdešimties kalendorinių dienų invalidams;
8) nemokamos atostogos iki trisdešimties kalendorinių dienų asmenims, slaugantiems invalidą;
9) priverstinės pravaikštos laikas darbuotojui, grąžintam į ankstesnį darbą;
10) teisėto streiko laikas;
11) kiti įstatymų nustatyti laikotarpiai.
2. Darbo metai, už kuriuos suteikiamos kasmetinės atostogos, prasideda nuo darbuotojo priėmimo į darbą dienos.
nei vieno vaiko iki trejų namuose neauginau
tai taip ir nesuprantu, ar man priklauso, ar ne tos papildomos dienelės prie 28 dienų kasmetinių atostogų.
ačiū už atsakymą
Gal kas pakonsultuos? įmonėje dirbu jau 11ti metai. per tą laiką du kartus buvau išėjusi motinystės ir vaiko auginimo atostogų (iki pirmam vaikui suėjo vieneri, ir iki antram vaikui suėjo dveji). ar jau turiu teisę į papildomas atostogas?
kiek skaitau pagal DK:
1) faktiškai dirbtas laikas;
2) laikas, per kurį pagal įstatymus darbuotojui išsaugoma darbo vieta (pareigos) ir visas darbo užmokestis arba jo dalis;
3) laikas, per kurį pagal įstatymus darbuotojui išsaugoma darbo vieta (pareigos) ir mokama stipendija arba kitos išmokos, išskyrus laiką, kai darbuotojas yra išėjęs vaiko priežiūros atostogų, kol vaikui sueis treji metai;
5) mokamos kasmetinės atostogos;
6) nemokamos atostogos iki keturiolikos kalendorinių dienų;
7) nemokamos atostogos iki trisdešimties kalendorinių dienų invalidams;
8) nemokamos atostogos iki trisdešimties kalendorinių dienų asmenims, slaugantiems invalidą;
9) priverstinės pravaikštos laikas darbuotojui, grąžintam į ankstesnį darbą;
10) teisėto streiko laikas;
11) kiti įstatymų nustatyti laikotarpiai.
2. Darbo metai, už kuriuos suteikiamos kasmetinės atostogos, prasideda nuo darbuotojo priėmimo į darbą dienos.
nei vieno vaiko iki trejų namuose neauginau

ačiū už atsakymą

QUOTE(SSDD @ 2013 11 22, 15:06)
Laba diena,
kiek skaitau pagal DK:
kiek skaitau pagal DK:
Tą "kol vaikui sueis treji metai" reikėtų suprasti, kad ne ilgiau, nei kad sueis treji. Jei auginot po mažiau - tai visi tie metai įsiskaičiuos į stažą.
QUOTE(SSDD @ 2013 11 22, 14:06)
Laikas, kai auginote vaikus, į kasmetinių atostogų stažą NEĮEINA

QUOTE(Pa2shka @ 2013 11 22, 15:14)

My bad...

Tą frazę ir praleidau...
QUOTE(jurgacka @ 2013 11 22, 14:13)
Tą "kol vaikui sueis treji metai" reikėtų suprasti, kad ne ilgiau, nei kad sueis treji. Jei auginot po mažiau - tai visi tie metai įsiskaičiuos į stažą.
QUOTE(Pa2shka @ 2013 11 22, 14:14)

jei gerai suprantu, atsakėte skirtingai

aš suvokčiau, kad jei vaiko auginimo atostogos įsiskaičiuoja į stažą, tai ir mano atveju darbdavys turėtų įskaičiuoti

QUOTE(SSDD @ 2013 11 22, 15:30)
jei gerai suprantu, atsakėte skirtingai
aš suvokčiau, kad jei vaiko auginimo atostogos įsiskaičiuoja į stažą, tai ir mano atveju darbdavys turėtų įskaičiuoti

Kol bunat VPA eina stazas,bet nesikaupia atostogos.
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 11 22, 14:44)
Kol bunat VPA eina stazas,bet nesikaupia atostogos.
bet papildomos atostogos skaičiuojamos už stažą įmonėje