Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus nuskausminimas gimdymo metu

Aš taip pat gimdžiau be nuskausminimo. Pirmiausia man bemiegant pradėjo bėgti vandenys, po to pradėjo mausti pilvą, po poros valandų nuvažiavau į ligonin. Ten priėmime kokią valandą užtrukom ir kai persirengus nuvedė į gimdyklą jau kaip reikiant skaudėjo. Tada pati prašiau epidūro, nor ir buvau jo visai neplanavusi. Akušerė vis sakė dar nelaikas, dar bus skaudžiau, tada ir suleisim. I pati nustebo kai pasakiau, kad jau noriu stumti. per 2 stūmimus ir mergytė atėjo į šį pasaulį. Tad akušerė pasakė, kad aš gimdymam sutverta, o kai antrą gimdysiu, tai epidūrą dar namuose turiu pasidaryti, nes kitaip ir vėl nėspėsiu biggrin.gif . Nežinau ar ji specialiai delsė, ar kaip... Visas gimdymas užtruko 4valandas, tai koks dar čia epidūras. clap.gif
O dabar nežianu, kaip čia bus. Žiūrėsiu pagal situaciją. nestuke.gif
Atsakyti
as gimdziau be nuskasusminimo,saremiai truko visa nakti,buvau labai pavargus,todel jie taip ilgai truko ir sunku buvo man juos iskesti,gerai,kad salia buvo vyras wub.gif taciau,kai jau atejo metas stumti,nuovargis kazkur dingo ir pajutau nauja jegu antpludi biggrin.gif pats stumimas nebuvo labai skausmingas,isskyrus paskutiniji mano stumima,kadangi teko stumti be saremio,nes vaikiukui deguonies truko,buvo virkstele apsisukus. beje,mane ir kirpo del tos pacios priezasties,kad greiciau pagimdyciau,del pavojaus vaikui verysad.gif
antra galvoju gimdysiu ik su epiduru,nebenoriu buti tokia nuvargus nuo tu saremiu verysad.gif bet matau,kad nevisada iseina suplanuoti epidura doh.gif taigi kaip bus taip thumbup.gif
Atsakyti
nu va kaip mane nuraminot, bet bijot vietiek bijau. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Gerbera @ 2006 07 01, 17:02)
nu va kaip mane nuraminot, bet bijot vietiek bijau. biggrin.gif

naturalu,kad bijai,bet svarbiausia tavo pacios nusiteikimas.
Atsakyti
aš tai pat labai bijojau, o ivyko viskas taip, kad net sapne nesapnavau, kad taip lengvai pagimdysiu, o kas svarbiausia be jokiu nuskausminamuju... thumbup.gif
o buvo viskas taip, kad vakare nubego vandenis, na man taip pasirode... smile.gif tai ir nuvažiavom su vyru i ligonine, ten likau per nakti, ten prasaremiavau, bet tokie tie buvo saremiai kad buvo galima kentet, ryte jau iki galo nuleido vandenis, o tada jau ir prasidėjo tikri skausmeliai kad pradėjau prašyt kokiu vaistu, bet truko visa tai gal valandele, per koki dar pusvalanduka ant mano krūtinės jau gulėjo nuostabi dukryte....
galiu pasakyti tik tiek, labai reikia klausyti ka sako gydytojas, but gerai nusiteikusiai ir nebijoti, pvz.man tai labai padėjo.
Atsakyti
aš gimdžiau natūraliai, be nuskausminimų ir kaip dabar atrodo, tai nebuvo jau taip baisu ax.gif . Nors vyras iš mano tokių pasakymų juokiasi, nes kai jau atrodė, kad nebegalėsiu ištverti pradėjau prašyti epidūros, bet kaip sakė gydytoja, jau buvo per vėlu, tad teko sukaupti jėgas ir gimdyti. Kai atėjo laikas stumti, tai ir jėgų atsirado ir visi skausmai nebe taip rūpėjo, o pamačius vaikelį iš vis nieko nebeskaudėjo, nejaučiau nei kaip siuvo.
Atsakyti
Ir aš gimdžiau be nuskausminimo, norėjau išbandyti, suprasti ką reiškia gimdymas. Sunkiai, ilgai, šiaip ne taip pagimdžiau. Na ir supratau, kad kitą vaiką gimdysiu būtinai su nuskausminimu. Taip skaudėjo, kad visai negalėjau susikaupti ir pridariau nesamonių... Gerai, kad gydytoja pasitaikė griežta smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo elyte: 05 liepos 2006 - 09:08
Pagimdžiau be nuskausminamųjų, nes atvažiavau į ligoninę su 9 cm atsidarymu, taigi net jei būčiau norėjusi, būčiau nebegavusi...Bet nenorėjau epidūro...nenorėjau ne todėl, kad būna visokių ten šalutinių poveikių, bet norėjau iškęsti, pajusti tą T I K R Ą skausmą, kada mano vaikelis ateina į pasaulį...Ne, tai ne sadomazohistiška, lotuliukas.gif o tiesiog norėjau, kad viskas būtų natūralu, gražu

mano atveju tik buvo vienas bet, kad po 2 val man pasibaigė sąrėmiai, jų nebegalėjo iššaukti net 3 kartus padidinta skatinamųjų dozė verysad.gif taigi aš tiesiog klaupiausi, stūmiau, grindim šliaužiojau, o gydytoja ,,ten' vis ranka patvarkydavo, kad tik stumtūsi mano vaikelis....man buvo kojos atsisakiusios, nebepavaikščiojau kojom...tai atsitūpdavau, stumdavau, vyras pakeldavo už parankų, palaikydavo ir vėl tūpiausi ir vėl stūmiau ir pavyko.....o šiaip gydytoja sakė, kad jei ne mano užsispyrimas, būtų padarę cezarį verysad.gif mergytė gimė didesnė nei tikėjomės 3700g ir 51 cm. Kirpo....

Bet šiaip mano nuomone, mano gimdymas buvo lengvas...nešaukiau nė karto, o gimdydama girdėjau, kaip kitos šaukia vis...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cikadelė: 05 liepos 2006 - 19:26
niu tikiuosi iskentesiu ta skausma ir pagimdysiu pati be jokiu vaistu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(indrutee @ 2006 07 05, 23:56)
niu tikiuosi iskentesiu ta skausma ir pagimdysiu pati be jokiu vaistu  ax.gif

Aš buvau nusiteikus prašyt epidūro, kai jau nebagalėsiu kentėt, į Mažylio gimd. namus atvažiavom su 5 cm atsidarymu, su niekuo dėl nieko nebuvau susitarus blush2.gif ... Per porą val. visiškai atsidarė kaklelis ir netrukus ant krūtinės jau gulėjo mano mažylis wub.gif ... Nuskausminimo neprireikė, nes skausmas nebuvo toks baisus kokio tikėjausi, nors sūnelis gimė ne mažas biggrin.gif .. mano nuskausminamieji buvo mano vyras wub.gif Dabar kai prisimenu gimdymą manau, kad esu patyrus ir didesnių skausmų, nei gimdant g.gif ... antrą,- jei viskas bus gerai- taip pat gimdysiu natūraliai tongue.gif
Patarimas bijančioms:- svarbiausia susikaupti ir klausyti gyd nurodymų mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žvarba: 10 liepos 2006 - 10:27
QUOTE(indrutee @ 2006 07 05, 20:56)
niu tikiuosi iskentesiu ta skausma ir pagimdysiu pati be jokiu vaistu  ax.gif

Kai jau taip skaudes, kad nebegalesi daugiau, vis pagalvok,- ar ishkestum dar viena saremi, jei jis butu pats paskutinis? neabejoju, kad dar viena galesi mirksiukas.gif paskui dar viena biggrin.gif
Atsakyti
Pagal paieška tokios temos neradau, jeigu jau buvo kažkas panašaus- tuomet sorry 4u.gif , meskit nuoroda.
Kalbant apie gimdymą su nuskausminimu, dažniausiai turime galvoje epidurinę nejautrą. Apie jos žalą, naudą ir pasėkmes jau nemažai prirašyta. O kokie yra kiti nuskausminimo būdai, pvz. aš pasigedau informacijos. Kažkur skaičiau, kad daromos injekcijos i veną, bet nieko išsamesnio negirdėjau.
Norėčiau, kad pasipasakotų mamos, tai išbandžiusios. Ar veiksminga buvo, kokios pasėkmės ir panašiai.
Gal tai kam nors padės apsispręsti, o ir aš juk gimdžiau ne paskutinį kartą mirksiukas.gif
Atsakyti