Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus nuskausminimas gimdymo metu

Sveikos smile.gif

Perskaičiau tiek šią, tiek temą apie epidūrinę nejautrą ir, tiesą pasakius, aiškiau netapo doh.gif Aišku viena - viskas priklauso nuo nusistatymo, pasiryžimo, noro ir iš dalies sėkmės, kad gimdymas būtų nekomplikuotas. Man porą savaičių iki nustatyto termino liko, o aš savo nuomonės kaip ir neturiu verysad.gif Bijau, kad jau nebespėsiu rimtai tam pasiruošti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaya @ 2008 01 05, 12:32)
sveikos, radau smagu straipsneli kaip mazinti skausma gimdymo metu cia:

http://www.ieva.lt/s...i...amp;s=5&i=7

manau, kad pades issirinkti tinkamiausia buda smile.gif

Oi, ačiū Gaya tongue.gif ir už teigiamas emocijas, ir už naudingą informaciją. Geras nusiteikimas visada gerai smile.gif beje, geros emocijos taip pat alternatyvus nuskausminimo būdas smile.gif
Kažkas čia rašė apie smegenų apkrovimą sąrėmių metu, kad nukreiptų dėmesį nuo skausmo. Visai neblogas patarimas thumbup.gif Gimdydama pirmąjį vaikelį (be nuskausminimo) į gimdyklą nusivežiau kryžiažodžių knygelę ( biggrin.gif net nežinau kas į galvą šovė), tai turėjau ką veikti tarp sąrėmių tongue.gif . Galvoju, ką čia šįkart sugalvoti g.gif bijau, kad antrasis gimdymas vyks greičiau, nors kas žino. Vėl gi gimdysiu natūraliai drinks_cheers.gif
Atsakyti
kai nesidaro gimda tai niekas nebepadeda nei kryziazodziai,nei masazas nei muzika ..nei vaiksciojimas ..absoliuciai niekas ..ir grazios mintys kad dar pakentet ir bus viskas..saremiai balu 120 kas 2 su puse minutes..ir 3cm visas 4 valandas isprotet galima..padare epidiura per valanada visi 10cm..beje norejau naturaliai..buvau pries epidiura..galvojau kentesiu kiek tik galima..tik kritiniu atveju darysiuos..ir atejomo,mentas kai teko..ir plius dar visi siulyt pradejo..as dar atsisakinejau..nma bet ka darysi..laimingos tos kuriuos greit pagimdo.. thumbup.gif atavaziavo pagimde ir isvaziavo..ech wub.gif
Papildyta:
QUOTE(Cukrute @ 2008 01 06, 16:27)
Sveikos smile.gif

Perskaičiau tiek šią, tiek temą apie epidūrinę nejautrą ir, tiesą pasakius, aiškiau netapo  doh.gif  Aišku viena - viskas priklauso nuo nusistatymo, pasiryžimo, noro ir iš dalies sėkmės, kad gimdymas būtų nekomplikuotas. Man porą savaičių iki nustatyto termino liko, o aš savo nuomonės kaip ir neturiu  verysad.gif  Bijau, kad jau nebespėsiu rimtai tam pasiruošti  g.gif

galiu patart..jei viskas eisis naturaliai gerai..atsidarines greit..tai greit itr pagimdysi..o jei bus taip kaip man komplikuotai..ta prasme nesidarys kaklelis daug valandu,tai darykis ..pamatysi per valanada visi 10 cm atsidarys ..aisku dar su ten esanciais daktarais pasikalbek kas tau neduoda ramybes... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vanileee @ 2008 01 17, 19:11)
ta prasme nesidarys kaklelis daug valandu,tai darykis ..pamatysi per valanada visi 10 cm atsidarys

Paprastai buna priesingai - epiduras suletina veikla........
Atsakyti
Man labiausia saremiu metu padejo vyro sugebejimas dainuoti lotuliukas.gif ,jis pasimetes isputes akis dainavo,o as is paskos gyliai kvepuodama niuniavau biggrin.gif ,taip net saremiu trukme skaiciavau,zinojau,kurioje vietoje niuniuojant baigsis saremis lotuliukas.gif 4u.gif .
Atsakyti
Na as zinau 4 nuskausminimo budus,bent jau cia anglijoje naudojamus...
1.epiduras,kuri visos ir taip zinote;
2.gimdymas vandenyje,nors girdejau ,kad tik saremiu pradzioje numalsina skausma,veliau neefektyvu.
3.TENS masina,kuri kaip as supratau prisiklijuoja prie kuno,vibruoja ir atpalaiduoja raumenis;
4.Duju ir deguonies misinys,kurio duoda pakviepuoti.
dar nezinau ka pasirinksiu turbut kai uzeis skausmas reksiu ,kad man visu reikia... biggrin.gif
Atsakyti
as per visa savo nestuma sakiau imsiu viska kad tik neskaudetu, bet kai atejo gimdymo valanda pakako man vonios, ba norejau kuo greiciau pagimdyt o su epidiuru suletina veikla gimdymo , tai neemiau, na ir pagimdziau per tris valandas..manau man padejo tai kad as save nuteikinejau kad man neskauda ir galvojimas greiciau greiciau..
Atsakyti
Dar pridėsiu - rami, saugi aplinka, dėl kurios sareimiai būna veiksmingesni 4u.gif Jeigu esi įisitempus ir išsigandus, jautiesi nepatogiai, gali sutrikti gimdymo veikla - gali skaudėt o kaklelis neatsidarinės - iš baimės taip būna ir gyvunams - gimdymo veikla sustoja, jeigu kaškas užpuola gimdančią patelę.
Atsakyti
man taip skaudejo, kad jokia aplinka ir jokie kvapai nepadetu smile.gif
Manu cia tik nuo moters priklauso..
Be to nelabai isivaizduoju, save saremiu skaumo apimta deliojancia zvakes ir pilancia eterinius aliejus gimdykloje..
Atsakyti
QUOTE(Mariem @ 2008 02 24, 00:45)
man taip skaudejo, kad jokia aplinka ir jokie kvapai nepadetu smile.gif
Manu cia tik nuo moters priklauso..
Be to nelabai isivaizduoju, save saremiu skaumo apimta deliojancia zvakes ir pilancia eterinius aliejus gimdykloje..

žvakes gal nepadėtų, o vat pvz prigesinta šviesa turi t.t. raminamąjį poveikį gimdymo metų blush2.gif
Atsakyti
nu netikiu as tuom ,,turbut semeta tuo tiki, bet as ne, juolab zinau ka reiksia geras skausmas schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(maure @ 2008 02 25, 15:44)
nu netikiu as tuom ,,turbut semeta tuo tiki, bet as ne, juolab zinau ka reiksia geras skausmas schmoll.gif

tiki tuo, kuo nori tiketi. o padeda tai, kuo tiki 4u.gif
Atsakyti