Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus nuskausminimas gimdymo metu

QUOTE(maure @ 2008 02 25, 16:44)
nu netikiu as tuom ,,turbut semeta tuo tiki, bet as ne, juolab zinau ka reiksia geras skausmas schmoll.gif

o aš nežinau? g.gif Paskutinį gimdžiau JAV ir tik po gimdymo galėjau pasakyt kas man padėjo - tas privatumo, sauguo jausmas, kurį sukurė būtent rami aplinka ir naktinė lampe vietoj ligoninės šviesų ax.gif
Atsakyti
Perskaičiau temą ir vietom nukrypta nuo temos smile.gif
Kadangi pirmo gimdymo metu gimdžiau su nuskausminimu, ko pasekoje nukentėjo dukrytė, tai antrą kartą nusprendžiau iškęsti viską nuo iki be jo.
Man padėjo kvėpavimas. Akušerė paaiškino kaip kvėpuoti, tai tarp sąrėmių, sugebėdavau užsnūsti ax.gif Kas nervino, tai nuolatinis gydytojo klausimas: "Gal norite nuskausminimo?"
Atsakyti
QUOTE(marieana @ 2004 07 01, 16:01)
manau, kad geriausias naturalus nuskasminimo budas - sukurti ta aplinka, kurioje jausis saugi ir tikra: tvirta vyro ranka, rami muzika, gal bet delfino garsai:), del eteriniu alieju pasiteirauk daugiu, nei maza kokima gali buti alergiska; smilkalai ir pan., man pvz., per gimdyma nesinorejo, kad mane kas nors liestu, o tuo labiua masazuotu... smile.gif

taaip kiekvienam savas budas...
Papildyta:
QUOTE(Juku @ 2004 07 03, 10:26)
Zinau viena buda kaip nejausti skausmo, o ir laikas greiciau eina, be to, nereikia nieko nestis i gimdykla - nei kvapu, nei zvakiu rolleyes.gif . Reikia duoti smegenims darbo, t.y.uzimti jas kuo kitu, kad neturetu kada justi kaip skauda. As intensyviai skaiciavau grindu plyteles visokiais isivaizduojamais ornamentais smile.gif . Tiesa, tai ne toks jau ir sudetingas darbas smegenims biggrin.gif ...noreciau tiketi laugh.gif , bet suveike super thumbup.gif

niu cia tikriausiai kaip kam...kai man negera, tai sis metodas nepadeda
Atsakyti
Kiek anksčiau rašiau, kad nežinau, kaip pavyks pagimdyti ir ar iš vis pavyktų nusiteikti gimdymui be nuskausminamųjų. Šiandien jau sūpuoju savo mažąjį, tai norėjau savo trigrašį apie nuskausminimą įkišti.
Man neteko laimės pagimdyti pačiai, nes gimdymas nesusiklostė taip, kaip turėjo, tačiau sąrėmių ir viso ko bent jau pradžios suprasti teko. Atrodė, kad skauda, kad išeisiu iš proto, nepadės nei masažai, nei kamuoliai, nei kvėpavimas, nei dainos ar šokiai net jei juos šoktų visas ligoninės personalas. Iš tiesų, buvau labai neteisinga linkme savo mintis nukreipusi. Tai supratau tada, kai darė epidūrą - reikia susiriesti ir sėdėti nejudėti, nes pavojinga. Ką jūs manot? Iki tol sienom buvau belipanti ir plyteles nuo sienų belupanti, bet kai baimė įvarė į kampą ir reikėjo gerokai pasėdėti, kol anesteziologė kažką nugaroje kuitėsi, nepajutau nei vieno iš sąrėmių (o jų buvo tikrai ne vienas). Manau, kad sugebant dorai susikaupti ir nukreipti savo mintis nuo skausmo, tikrai įmanoma gimdyti be nuskausminimo. Kitas klausimas - kaip taip padaryti? 4u.gif
Atsakyti
na man paciai pats procesas nugaroje vyko gal kokia 1 minute, tai pabuti susirietus neilgai teko . aisku, tada susikoncentravau ir nejudejau smile.gif
Atsakyti
smile.gif Norvegijoj yra taikoma akupunktura,tik man nebeprireike lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Elenele Raganele @ 2008 03 11, 17:20)
smile.gif Norvegijoj yra taikoma akupunktura,tik man nebeprireike  lotuliukas.gif

Pirmagimį gimdžiau su epidūru, o su antru žiūrėsime kaip bus...Gal net nespėsiu sureaguoti laugh.gif
šiaip norėčiau išbandyti vandens procedūrų sąremių metu...
Atsakyti
QUOTE(Marko&Vitka Karnišauskai @ 2008 03 13, 18:12)
Pirmagimį gimdžiau su epidūru, o su antru žiūrėsime kaip bus...Gal net nespėsiu sureaguoti laugh.gif
šiaip norėčiau išbandyti vandens procedūrų sąremių metu...

na,as turiu ne epidura,o akupuntura smile.gif)tas mazas adateles smile.gif pazistamai jas pritaike-sake skausmai gal 60proc sumazejo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Elenele Raganele @ 2008 03 14, 00:54)
na,as turiu ne epidura,o akupuntura smile.gif)tas mazas adateles smile.gif pazistamai jas pritaike-sake skausmai gal 60proc sumazejo smile.gif

žinau šią procedūrą...tik tiek, kad pas mus ji nlb populiari- matyt truksta šios srities asų, bei patirties. Bet galėtų jau ir ją naudoti, nes vis tik mažiau organizmas nuodijamas būtų ... Gal sakytau , reiktų išbandyt? g.gif bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Marko&Vitka Karnišauskai @ 2008 03 14, 09:32)
žinau šią procedūrą...tik tiek, kad pas mus ji nlb populiari- matyt truksta šios srities asų, bei patirties. Bet galėtų jau ir ją naudoti, nes vis tik mažiau organizmas nuodijamas būtų ... Gal sakytau , reiktų išbandyt? g.gif  bigsmile.gif

kadangi norgai-naturalistai,manau viena ar kita naturalu nuskausminimo buda galesi gaut mirksiukas.gif as irgi norejau ismegint akupunktura,tik kad nespejau biggrin.gif
Atsakyti
mmm
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2008 02 22, 21:46)
Dar pridėsiu - rami, saugi aplinka, dėl kurios sareimiai būna veiksmingesni  4u.gif Jeigu esi įisitempus ir išsigandus, jautiesi nepatogiai, gali sutrikti gimdymo veikla - gali skaudėt o kaklelis neatsidarinės - iš baimės taip būna ir gyvunams - gimdymo veikla sustoja, jeigu kaškas užpuola gimdančią patelę.

Semetos mokykla smile.gif

QUOTE(Elenele Raganele @ 2008 03 14, 11:08)
kadangi norgai-naturalistai,manau viena ar kita naturalu nuskausminimo buda galesi gaut  mirksiukas.gif   as irgi norejau ismegint akupunktura,tik kad nespejau  biggrin.gif

Sako, gimdymo metu akupunktura nelabai pasiteisina, nes sunku isbuti ramiai, kol adateles susmaigstys ten, kur reikia g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shalna: 01 gegužės 2008 - 22:15