QUOTE(ast_alaus @ 2008 01 21, 00:41)
Paprastai buna priesingai - epiduras suletina veikla........
Sutikčiau tik iš dalies, nes, jei moteris įsitempusi nuo skausmo, tai būtent tas įsitempimas neleidžia atsipalaiduoti, o kakleliui atsivėrinėti. Pvz. man 5 cm atsidarinėjo parą laiko, o likę atsidarė per kokias tris valandas (po nuskausminimo). Jei nenusiskausminčiau, manau, truktų kokias šešias. Net jei epidūras pristabdo gimdymo veiklą, tai vistiek pagimdoma greičiau su juo, nes tada bent įmanoma atsipalaiduoti.
QUOTE(Mariem @ 2008 02 23, 23:45)
man taip skaudejo, kad jokia aplinka ir jokie kvapai nepadetu

Manu cia tik nuo moters priklauso..
Be to nelabai isivaizduoju, save saremiu skaumo apimta deliojancia zvakes ir pilancia eterinius aliejus gimdykloje..
Ir dar niekaip neįsivaizduoju tų žvakių ir pan., kai tau valandą dar po prakirpimo bega vandenys, tave tąso, pykina ir lakstai pastoviai
vemti... Negalima sėdėti, reikia vaikščioti, bet juk nepamirškim, kad vaikštant su savim reikia tąsyti stovą su lašeline. Taip, nuo moters daug kas priklauso. Ir per kursus sakė, kad yra apie 10% moterų, kurioms reikia nuskausminimo. Kaip žinoti, kad tikrai ji jautri ir jai labai skauda? Tai minėjo tokį būdą... Jei atvykus į gimdymo namus pildant dokumentus moteris sąrėmio metu net negali atsakinėti į klausimus, tai jai jau reikėtų nusiskausminti.
O aš net pamiršau kiek man metų, kai gydytoja paklausė