Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus nuskausminimas gimdymo metu

QUOTE(Shalna @ 2008 05 01, 23:14)
Semetos mokykla smile.gif

Gamta biggrin.gif

Dabar rašau kaip veterinarė biggrin.gif Nesu girdėjusi Šemetos paskaitų (nelabai man priiimtina blush2.gif ), bet čia Šemeta, ir Natuke - teisūs biggrin.gif
Esant pavojui gyvūnui gali visiškai sustoti gimdymo veiklo, ir net kraujotaka.
Atsakyti
Oi, pavydžiu kai kurioms iš jūsų - dar ir akušerės masažuoja... Nors gimdžiau gana patrauklioje gimdykloje, bet viskas susiklostė taip, jog pasirinkau nuskausminimą, kai jau buvo 5-6 cm, taigi pusė kelio nueita. Ir kursus prieš tai lankiau, kuriuose buvau labai tvirtai nusprendusi nenusiskausminti. Ir ką, kai sąrėmiai tęsėsi jau parą laiko (būna moterys net nesužino, kas tie sąrėmiai, kol beveik nepagimdo, ot sekasi) ir atvykome į gimdymo namus, vis dar maniau, kad nenusiskausminsiu, bet keli dalykai tam labai sutrukdė - visų pirma gydytojos sarkazmas (ar kaip čia pavadint). Nuskambėjo tokia frazė "dar pamatysit, čia dar tik pradžia"... Vietoj to, kad paskatintų ir nuramintų - įpylė žibalo į ugnį, kad tikrai pasirinksiu nuskausminimą... Prakirpus vandenmaišį sąrėmiai pasidrė dar skausmingesni ir kartojosi kas pusę minutės, jokio atsikvėpimo. Kaip tyčia, tą naktį neveikė vonia - ją remontavo. Man kažką lašino, bet nežinau ar skatinamuosius ar nošpą, žodžiu, nebuvo ko paklausti, nes beveik viso gimdymo metu su vyru likom palatoje dviese. Gydytoja atėjo tik per patį gimdymą, o akušerės nebuvo - nusnūdo ant sofos koridoriuje. Taigi patarimų ir palaikymo buvo nulis. Netalaikiau psichologiškai ir pasikviečiau anesteziologę. Bet priešingai nei rašė Cukrutė, net tada jaučiau sąrėmius ir buvo sunku teisingai kvėpuoti... Brrr, net po nuskausminimo jaučiau kiekvieną sąrėmį, tik jie buvo prislopinti, bet visvien skausmingi. Bet jei gimdysiu antrą kartą, tai pasistengsiu nedaryti ankstesnių klaidų...
Atsakyti
QUOTE(ast_alaus @ 2008 01 21, 00:41)
Paprastai buna priesingai - epiduras suletina veikla........

Sutikčiau tik iš dalies, nes, jei moteris įsitempusi nuo skausmo, tai būtent tas įsitempimas neleidžia atsipalaiduoti, o kakleliui atsivėrinėti. Pvz. man 5 cm atsidarinėjo parą laiko, o likę atsidarė per kokias tris valandas (po nuskausminimo). Jei nenusiskausminčiau, manau, truktų kokias šešias. Net jei epidūras pristabdo gimdymo veiklą, tai vistiek pagimdoma greičiau su juo, nes tada bent įmanoma atsipalaiduoti.

QUOTE(Mariem @ 2008 02 23, 23:45)
man taip skaudejo, kad jokia aplinka ir jokie kvapai nepadetu smile.gif
Manu cia tik nuo moters priklauso..
Be to nelabai isivaizduoju, save saremiu skaumo apimta deliojancia zvakes ir pilancia eterinius aliejus gimdykloje..

Ir dar niekaip neįsivaizduoju tų žvakių ir pan., kai tau valandą dar po prakirpimo bega vandenys, tave tąso, pykina ir lakstai pastoviai vemti... Negalima sėdėti, reikia vaikščioti, bet juk nepamirškim, kad vaikštant su savim reikia tąsyti stovą su lašeline. Taip, nuo moters daug kas priklauso. Ir per kursus sakė, kad yra apie 10% moterų, kurioms reikia nuskausminimo. Kaip žinoti, kad tikrai ji jautri ir jai labai skauda? Tai minėjo tokį būdą... Jei atvykus į gimdymo namus pildant dokumentus moteris sąrėmio metu net negali atsakinėti į klausimus, tai jai jau reikėtų nusiskausminti. O aš net pamiršau kiek man metų, kai gydytoja paklausė blush2.gif
Atsakyti
Man ir mano draugei labai padėjo nefrito masažuoklis, toks akmuo su aštriomis briaunomis. Vyras taip spaudė į delnus, kad sąrėmiai tikrai mažiau jautėsi.
Atsakyti
Perskaiciau visa tema.. ir tikejausi rasti patarimu kaip NATURALIAI padeti sau iskesti skausmus gimdymo metu.. ax.gif
Bet puse pasisakymu is viso net ne i ta puse... juk EPIDURAS - nera naturali nuskausminimo priemone doh.gif

Kaip tik vakar buvom pamokelese, kur rode pratimus su kamuoliais, masazuojant, stovint atsiremus i vyra ir pan... Perskaicius tema supratau, kad puse nestuke.gif saremiu metu net nenori tu pratimu.

Kolkas dar nesu gimdziusi.. bet susidariau nuomone, kad svarbiausia save nuteikt ramiai, kuo maziau isnaudot energijos baimei, isterijai ir blaskymuisi.
Ir kad reikia kazkur nukreipt mintis - kaip cia kazkas skaiciavo plyteles grindu thumbup.gif arba dainuoti, ar su vyru kalbet apie ateities planus.... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Blue_rose @ 2008 05 09, 11:34)
Ir kad reikia kazkur nukreipt mintis - kaip cia kazkas skaiciavo plyteles grindu  thumbup.gif  arba dainuoti, ar su vyru kalbet apie ateities planus....  ax.gif

nepykit už poster_offtopic.gif , bet per sąrėmius nebent su dievais kalbėt apie ateities planus norisi lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vataipva @ 2008 05 09, 14:21)
nepykit už poster_offtopic.gif , bet per sąrėmius nebent su dievais kalbėt apie ateities planus norisi  lotuliukas.gif

Čia kaip kam...
su pirmu vaiku tai dar lėkiau į parduotuvę kojinyčių pirkti.
su antru vaiku ta i kursus su sąrėmiais važiavau, lopšines dainavau vyresniajam likus valandai iki sesutės gimimo ax.gif
trečiąjį gimdydama tarp sąrėmių snaudžiau, nes gimė jis paryčiais.

Jokių dievų nemačiau, kalbėjau tik su vyru biggrin.gif Ir jam tik prasmingus dalykus šnekėjau.

Nereikia gąsdintis labai rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2008 05 09, 16:05)
Čia kaip kam...
su pirmu vaiku tai dar lėkiau į parduotuvę kojinyčių pirkti.
su antru vaiku ta i kursus su sąrėmiais važiavau, lopšines dainavau vyresniajam likus valandai iki sesutės gimimo  ax.gif
trečiąjį gimdydama tarp sąrėmių snaudžiau, nes gimė jis paryčiais.

Jokių dievų nemačiau, kalbėjau tik su vyru  biggrin.gif Ir jam tik prasmingus dalykus šnekėjau.

Nereikia gąsdintis labai  rolleyes.gif

taip, sutinku (ir žinau), kad yra moterų, kurios atvažiuoja į gimdymą su 8cm atsidarymu 4u.gif kaip bebūtų keista, dažniausiai jos ir patarinėja kaip kam gimdyt, ir kaip kokiu metodu iškęst skausmą (tų 1-5 sąrėmių) mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vataipva @ 2008 05 10, 09:25)
taip, sutinku (ir žinau), kad yra moterų, kurios atvažiuoja į gimdymą su 8cm atsidarymu  4u.gif  kaip bebūtų keista, dažniausiai jos ir patarinėja kaip kam gimdyt, ir kaip kokiu metodu iškęst skausmą (tų 1-5 sąrėmių)  mirksiukas.gif

1-5 sąrėmių? g.gif O kas sakė, kad tiek sąrėmių užteko? Buvo tvarkingi sąrėmiai iš pradžių reti, po to dažnesni, pirmas gimdymas truko 13 val., antras 16 val... Tik trečias truko vos 7 val....
Ir kas gi kitas gali patarinėti kaip natūraliai nusiskausminti gimdymo metu, kaip ištverti sąrėmius, jei ne tos, kurios juos ištvėrė g.gif Man juk irgi patarinėjo, tos, kurios ištvėrė. Ir jų patarimai padėjo rasti tai, ko reikia būtent man.
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2008 05 11, 23:00)
1-5 sąrėmių?  g.gif O kas sakė, kad tiek sąrėmių užteko? Buvo tvarkingi sąrėmiai iš pradžių reti, po to dažnesni, pirmas gimdymas truko 13 val., antras 16 val... Tik trečias truko vos 7 val....
Ir kas gi kitas gali patarinėti kaip natūraliai nusiskausminti gimdymo metu, kaip ištverti sąrėmius, jei ne tos, kurios juos ištvėrė  g.gif Man juk irgi patarinėjo, tos, kurios ištvėrė. Ir jų patarimai padėjo rasti tai, ko reikia būtent man.

drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2008 05 11, 23:00)
1-5 sąrėmių?  g.gif O kas sakė, kad tiek sąrėmių užteko? Buvo tvarkingi sąrėmiai iš pradžių reti, po to dažnesni, pirmas gimdymas truko 13 val., antras 16 val... Tik trečias truko vos 7 val....
Ir kas gi kitas gali patarinėti kaip natūraliai nusiskausminti gimdymo metu, kaip ištverti sąrėmius, jei ne tos, kurios juos ištvėrė  g.gif Man juk irgi patarinėjo, tos, kurios ištvėrė. Ir jų patarimai padėjo rasti tai, ko reikia būtent man.

hmm aš asmeniškai tamstai netaikiau.
aš kalbėjau iš savo patirties biggrin.gif kai man patarinėjo tos, kurios natūraliai pagimdė vos kelis sąrėmius apturėjusios, ir aiškino vos ne natūralios atrankos principus: kas sutvertas gimdyt, o kas ne. biggrin.gif

anyway čia visiškas OT. jei kažkam žvakės ir kvapai palengvina sąrėmių skausmus - kodėl gi ne. mano pirmasis postas buvo spontaniškas, tiesiog asiciacijos iškilo tam tikros bei prisiminimai mirksiukas.gif
Atsakyti
Masazas masazui nelygu. Kai akusere bande pamasazuot - tiksiau sakant glostyt nugara - as ja tiesiog nustumiau ir pasikvieciau vyra, kad pamasazuotu kaip mus moke kursuose, kita karta leidau jai pabandyti vel, bet teko nuolat kartoti zodi 'stipriau' lotuliukas.gif Man padejo toks skausmingas, stiprus masazas strenu srityje, dubens kaulu, varinejimas su krumpliais po stuburo apacia ir pan., koki gali padaryti tik vyras, nes jo rankos ir didesnes, ir stipresnes, kad tas masazo skausmas uzgoztu saremiu skausma ax.gif 4u.gif
Normaliomis salygomis tokio masazo ne uz ka nenoreciau smile.gif Pamenu kursuose destytojas bande man nestuke.gif padaryti nugaros masaza - tiksliau vyrui parodyt kaip reikes daryti - tai galvojau jam dantis ismalsiu lotuliukas.gif
Atsakyti