Įkraunama...
Įkraunama...

Pradedančios vairuotojos

QUOTE(elenuxus @ 2012 01 11, 17:46)
Aha, parkes del tu paciu dalyku, kad nebus kur masinos pasistatyti ir reiks rikiuotis dideliame masinu sraute.Bet sakyciau, kad 90% kelioniu bunu atsiputus  mastau.gif To nesitikejau... galvojau tuos pora metu ir bijosiu sedet uz vairo...

O kiek dabar uz vairo?

Atsakyti
QUOTE(VABALIUKE @ 2012 01 11, 17:56)
O kiek dabar uz vairo?

Nuuu...jau greit 3 menesiai biggrin.gif
Bet iki siol labai dziaugiuos sesdama uz vairo, tai pasiparinu tik kai i koki kamsti pakliunu ar po aikstele tris kartus ratus suku nerasdama vietos doh.gif Bet visai pasitikiu savo jegom...tiksliau zinau galimybes tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(B.r.i.u.n.e.t.e @ 2012 01 11, 17:48)
Sakyciau labai nuo zmogaus priklauso. Ir kaip bebutu yra zmones kurie gabus vairavimui, o yra tokie kurie kiek besistengtu visvien neitin pavyksta smile.gif

Tikrai taip,turiu drauge,ji jau nevienerius metus vairuoja,bet vis dar bijo vairuoti,daznai daro avarijas,labai yra issiblaskius ir nuolat del visko stresuoja.
Atsakyti
QUOTE(VABALIUKE @ 2012 01 11, 15:36)
Idomu kaip jum, kurios jau daugiau vazinejat, po kiek vaziavimu/savaiciu/menesiu pavyko atsipalaiduoti, jaustis laisvai ir visiskai pasitiket savo jegom uz vairo?? g.gif

Vairuoju pusę metų, iškart pradėjus važinėti jaučiaus gana drąsiai, sakyčiau net per drąsiai, nes prieš keletą savaičių padariau šiokią tokią avariją. Gerai neapsidariau rikiuodamasi į antrą juostą ir įkaliau kitai mašinai į šoną. Po avarijos vėl sėsti prie vairo buvo dar baisiau nei pirmą kartą po egzamino.. Dar ir dabar vairuoju nevisai drąsiai, taip nebuvo net pradžioje. Labai tikiuosi, kad tai praeis biggrin.gif O baisiausia man, kaip ir kelioms prieš tai, rikiavimas į kitą juostą dideliame sraute ir važiavimas nežinomu maršrutu.
Atsakyti
Kad jį kur tokį orą. doh.gif Bandžiau pro fūra pravažiuot 2 juosta, kad nedulkintų ant manęs purvino vandens prieky važiuodama. Aš greičio, ta irgi tikrai ne 50 važiavo, dulka tiek kad vargiai matau kelią, o prieky perėjos... scare.gif nesąmoninga situacija. doh.gif paskui man kliūtis buvo, sustojau , praleidau ir iš lėto grižau. Dar nusprendžiau kad noriu naujų valytuvų. biggrin.gif Tas vanduo ant kelio nieko gero, nėr ką kalbėt apie mašinos švarą.
Kas klausėt dėl streso. Mažiau streso vairuot buvo po kokių dviejų mėn, bet ir tai tuo kasdieniu maršrutu, bet jis nėra lengvas. Visada piko val. ir miesto centras. Bet kai kur į šoną kitais keliais reikėdavo pavažiuot tai biškį būdavo streso. Dbr po pusės metų jau kaip ir nėra to streso bet kur galiu važiuot, tik apgalvoju maršrutą. Gal kiek neramina kai daug eismo ir kad pataikyčiau į reikiamas juostas, ypač žieduose, arba kai reikia išsukti į kairę iš šalutinio ir reikia pralįsti pro mažą tarpelį (o kai už nugaros kas stovi tai atrodo tik ir nori kad greičiau aš dingčiau). Bet kad ir dbr paprašytų kur nors nuvežt ir važiuočiau, o jei dar pasakytų kur kada sukt tai išvis pasaka. thumbup.gif Jau pravažiavau ir tuo žiedu kur anuos du kartus vos nesusikūliau. rolleyes.gif Sugalvojau biggrin.gif Tiesiog nebėra įtampos. Ar čia tas pats kaip stresas.. g.gif Be to žinau savo auto elgesį, kada kokią pavarą mėgsta, kiek sukasi, kaip neužgesti, jaučiu gabaritus, yra įgūdžiai ir tai pridda pasitikėjimo. smile.gif manau daugumai panašiai.
Papildyta:
QUOTE(PurpleOrchid @ 2012 01 11, 19:10)
Po avarijos vėl sėsti prie vairo buvo dar baisiau nei pirmą kartą po egzamino.. Dar ir dabar vairuoju nevisai drąsiai, taip nebuvo net pradžioje. Labai tikiuosi, kad tai praeis  biggrin.gif 

drinks_cheers.gif Ir man taip buvo. Praeis, tik nepasiduok, važiuok ir važiuok, tik būk atidesnė ir būtinai neskubėk. Dažniau dirstelk per petį prieš rikiuodamasi - suteiks pasitikėjimo. Dar galima baimę išmatuoti kilometrais, pvz, ji yra 200km ilgio. Kai nuvaziuosi 200km, baime bus sunaikinta. mirksiukas.gif
Atsakyti
O, tai kas jau pildet autoivykio deklaracijas, tai ja turi pristatyti kaltininkas savo draudimui, ane? g.gif
Atsakyti
QUOTE(elenuxus @ 2012 01 11, 19:34)
O, tai kas jau pildet autoivykio deklaracijas, tai ja turi pristatyti kaltininkas savo draudimui, ane?  g.gif

Draudimui turi pristatyti abu eismo ivykio dalyviai,ne tik kaltininkas,per tris darbo dienas.
Atsakyti
Va va ir man rikiuotis pagrindine baime, man is pagreitejimo juostos kiekviena karta kurnors vaziuojant tenka rikiuotis, o ten visada masinu labai daug ir lekia visi. Baisu, kad net juosta pasibaigs, kol atsiras galimybe isiliti i srauta. blink.gif pfu pfu pfu. biggrin.gif Iveikus ta bjauria vieta itampa atslugsta rolleyes.gif
O siaip vistik taip smagu vairuot bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2012 01 11, 19:42)
Draudimui turi pristatyti abu eismo ivykio dalyviai,ne tik kaltininkas,per tris darbo dienas.

Hm...skaitau skaitau, kad reik pristatyti i kaltininko draudimo bendrove g.gif Tai abu turi kreiptis i kaltininko bendrove, taip iseina?Nu, dar nepadariau ivykiu, ale idomu ka reiktu daryt.Deklaracija jau atsikopinau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(elenuxus @ 2012 01 11, 19:47)
Hm...skaitau skaitau, kad reik pristatyti i kaltininko draudimo bendrove  g.gif Tai abu turi kreiptis i kaltininko bendrove, taip iseina?Nu, dar nepadariau ivykiu, ale idomu ka reiktu daryt.Deklaracija jau atsikopinau  blush2.gif

Taip,teisingai,abu i kaltininko smile.gif
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2012 01 11, 19:49)
Taip,teisingai,abu i kaltininko smile.gif

Aisku, aciu 4u.gif Fui, tikiuos neprireiks dar... ax.gif
Atsakyti
man cia turbut kaip ir daugumai yra nezinomo marsruto baime, bet kai vyras uzsiima su masinom, tai tik pusantro men turiu teises o jau nemazai teko pavazinet ir su skirtingom masinom, nezinau gerai tai ar nelabai g.gif va kad ir vakar teko is Karmelavos vaziuot i palemona, ***** tamsu, kelias nezinomas, vyras nuruko i prieki, nera ka sekti, reikia zenklus sekti, biski buvo streso, bet man tai patinka, kiekviena diena vis patirties daugiau thumbup.gif tik dar soninio parkavimo baime, bijau ivaziuot kam nors, nors besimokant buvo pats lengviausias pratimas, ir regitroj ji gavau, bet ten juk kitu masinu nebuvo ax.gif
Atsakyti