QUOTE(lelija... @ 2012 03 14, 16:27)
bet kai išvydau sūnų net elektra rodos perėjo kūnu,nu vaikas iš sapno.Paaugo dabar tai išvis viskas kaip ir tada sapnavau jį,mėlynakis,šviesiaplaukis,oda aristokratiška(balta) ir beperstojo išsišiepęs.( Be to ,mes su vyru tamsaus gymio,juodaplaukiai,rudaakiai,dukra lygiai taip pat)Gimė lygiai po 4 metų po sapnų.Ar gali būti,kad jis jau tada man pranešė apie savo atėjimą?Ir jei taip ,kaip ir kur jis egzistavo iki gimimo?Tai reikštų,kad mūsų vaikai(o taip pat ir mes kažkada),savo tėvus jau pasirenkame prieš gimdami?man pradėjus skaityti šią sapnų temą iškilo nemažai klausimų,į kuriuos anksčiau nelabai kreipiau dėmesio,o jei ir kreipiau,tai negalvojau,nežinojau viso to prasmės.Būtų įdomi Jūsų nuomonė apie tai
Aš šioje istorijoje pagrindinį dėmesį atkreipiau ne į tai, ar vaikas gali pasirinkti tėvus, o į tai, jog jūs abu brunetai ir rudakiai, o sūnus mėlynakis blondinas.
Rudos akys yra "stipresnės" už mėlynas akis.
Žvilgtelėti reikėtų į ankstesnę kartą.
Yra teorija, jog didesnė dalis savybių žmogus paveldi ne iš tėvų ar senelių, bet iš senelių brolių ar seserų. Na tokia didžioji
T raidė - lipi stiebu aukštyn, po to į šalis

Tokia teorija yra senokai ir dažnokai minima, tačiau kiek ji yra teisinga, pačiai patirti man nebuvo galimybių - nepažįstu tų brolių ir seserų tiek giliai, kad galėčiau vertinti paveldėtus bruožus.
Tačiau tam man prieštarauja genomo teorija. Genomą tyrinėti pradėjo trys mokslininkai - du vyrai ir viena moteris. Jie priėjo išvados, jog per genomą žmogui persiduoda net tėvų turima patirtis, išmintis, išsilavinimas, žinios.
Ir aš galvoju, jog būtent genomas lėmė tokį spartų mokslo ir išradimų kiekį būtent per keletą (ne kelis) priešpaskutinių amžių. Egzistavo tam tikra grupė žmonių, kurie buvo turtingi paveldėjimo būdu, ekonominė politinė sistema leido jiems turtingais išlikti visą savo gyvenimą, pinigas buvo pririštas prie aukso ar dar kažko realaus, neplevėsavo laisvas ore, ekonominiai ciklai buvo ne tokie trumpalaikiai - taigi šie žmonės turėjo galimybę ir laiko mokytis ir lavintis. Taip pat buvo madinga ir priimta vyrams vesti gan vėlyvame amžiuje. Taigi, bent jau vienas iš tėvų - vyras- per genomą galėjo perduoti savo vaikui visą savo gyvenimo patirtį ir išmintį.
1990 metais genomo tyrinėjimo srityje apsijungė JAV, Anglija, berods Prancūzija(tiksliai visų šalių nepamenu). Buvo skirtas didelis finansavimas. Padarytos išvados, jog genome yra ir visos būsimos žmogaus ligos ir net charakteris.
2000 metais Klintonas iš tribūnos pranešė, jog žmonija įžengė į naują medicinos pasiekimų erą.
Bet čia aš trumpai išdėsčiau pliko mokslo detales.
O tu tai sapnavai. Čia jau ne plikas mokslas.
Aš visada laikiausi nuomonės, jog "pliką mokslą" reikia sujungti su "nepliku mokslu".
Tik tada galutinis rezultatas bus tobulas.
Bet tai ganėtinai sudėtingi dalykai, ir nežinia, kiek žmonių bus pajėgūs tai padaryti