Įkraunama...
Įkraunama...

Vokiečių kalbos ypatumai

QUOTE(Coccinela @ 2012 05 08, 18:46)
aš žinau, kad šitą neteisingai vartoju, dėl to prieš sakydama sustoju pamąstyt ir vis tiek neteisingai zuckerpuder sakau  doh.gif
labai paprasta, eini google, jame išsiverti į lotynų kalbą ir tada bandai iš lotynų kalbos verstis į lietuvių  rolleyes.gif Lapinis kopūstas

ačiū 4u.gif net negirdėjus tokių buvau blush2.gif o juos Lietuvoj augina ir populiarūs jie? Gal nuo regiono priklauso? nes aš tik Vokietijoj pirmą kartą apie juos išgirdau ir paragavau, ir išvis sužinojau, kad čia net atskiras sezonas yra jiems, kaip ir šparagam. Kažkaip Lietuvoj nepastebėjau, kad visi tuos šparagus taip "zelebrieren würden" rolleyes.gif

QUOTE(moocho @ 2012 05 08, 20:15)
nett 4u.gif
bent pas mus regione tai dažnai. Pvz. kam nors padėkoti - kad praleido prie kasos, kad kažką pakėlė/padavė, ar dar kažkas panašaus iš kasdienių situacijų - "danke, das ist sehr nett (von Ihnen/dir)"

Kam nors apibūdinti irgi vartojama. Tik čia yra toks priežodis - "Nett is die kleine Schwester von Scheiße" biggrin.gif mat žodelis nett turi tokį pozityvų atspalvį ..bet..nieko ypatingo mirksiukas.gif pvz.. "Ich finde dich nett....aber ich liebe dich nicht"  hihihi.gif

nu kaip tu viską gerai apibūdini, išvirtau iš klumpių lotuliukas.gif hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(moocho @ 2012 05 08, 21:15)
nett 4u.gif
bent pas mus regione tai dažnai. Pvz. kam nors padėkoti - kad praleido prie kasos, kad kažką pakėlė/padavė, ar dar kažkas panašaus iš kasdienių situacijų - "danke, das ist sehr nett (von Ihnen/dir)"

Kam nors apibūdinti irgi vartojama. Tik čia yra toks priežodis - "Nett is die kleine Schwester von Scheiße" biggrin.gif mat žodelis nett turi tokį pozityvų atspalvį ..bet..nieko ypatingo mirksiukas.gif pvz.. "Ich finde dich nett....aber ich liebe dich nicht"  hihihi.gif

drinks_cheers.gif as aplamai moocho ziniomis esu apakus doh.gif visose srityse 4u.gif
Atsakyti
oj baikit smile.gif manau dauguma zino panasiai, tik arba neskaito temu, arba patingi parasyt mirksiukas.gif ir as tingiu..tik zinau kaip kartais tokie atrodo kvaili klausimai kankina, ir nera ko paklaust, gaila pries isvaziuojant nebuvau dar atradus sio forumo ax.gif
Atsakyti
o gal kuri zinot internete koki nors puslapi, kuriam galima rasti daiktavardi su artikeliu parasyta? Ne gimine nurodyta, bet artikeli? Pasitikrint kartais noreciau...
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2012 05 09, 21:41)
o gal kuri zinot internete koki nors puslapi, kuriam galima rasti daiktavardi su artikeliu parasyta? Ne gimine nurodyta, bet artikeli? Pasitikrint kartais noreciau...

ta prasme? juk giminė nurodyta tai tas pats kaip artikelis unsure.gif g.gif na, bet jei taip geriau, prašom:

Dudenas

4u.gif
Atsakyti
o gal kuri koki zodyna zinote, be LED, lietuviu vokieciu ar atvirksciai, noriu i telefona isirasyti 4u.gif
Atsakyti
Gal kuriai nors bus naudinga 4u.gif

http://cornelia.site...atik/genus.html
Atsakyti
Sveikos 4u.gif Ismokau, kaip vadinasi zibuokles vokiskai: Leberblümchen (Leber? blink.gif biggrin.gif ) (Anemone hepatica). Kazkaip miskeliuose auganciu ju dar cia neteko pamatyti, tik geliu darzeliuose g.gif
Atsakyti
QUOTE(mamulioka @ 2012 05 10, 19:20)

aciu 4u.gif
o sakykit , kaip palinketi to paties atsisveikinat ? gleichfalls ?
Atsakyti
aha gleichfalls tinka 4u.gif galima ir ebenso. Šitie abu vieni mano pirmesnių Vokietijoj išmoktų žodžių.. mat apsiperkant stebėjau ką žmonės kasininkėms atgal atsakinėja, kai jos geros dienos palinki blush2.gif
danke, dir/Ihnen auch! danke, ebenso! danke, gleichfalls/ebenfalls! 4u.gif
Atsakyti
Na, kiek as zinau, bendraujant dar turetu sie issireiskimai tikti - ganz meinerseits (cia gal labiau netgi tiktu tiktu pvz kaip mandagus atsakymas susipazistant, "ir man labai malonu"). O atsakant i padeka atlikus paslauga ar panasiai berods dar vartojama gern geschehen, keine Ursache, nicht zu danken (ner uz ka)
Atsakyti
QUOTE(Gerve+2 @ 2012 05 17, 15:34)
Sveikos  4u.gif Ismokau, kaip vadinasi zibuokles vokiskai: Leberblümchen (Leber?  blink.gif  biggrin.gif ) (Anemone hepatica). Kazkaip miskeliuose auganciu ju dar cia neteko pamatyti, tik geliu darzeliuose  g.gif

O as ka tik pagalvojau, ar bent cia tu lankaisi. Super!
Aciu uz nauja zodi 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RRodamer: 18 gegužės 2012 - 21:37