Įkraunama...
Įkraunama...

Vokiečių kalbos ypatumai

Leksa,juokas juokais, bet isivesk i google verteja der Sonnabend ir paziurek ka isvers doh.gif biggrin.gif 4u.gif

dar prie to pacio, is vokieciu i lietuviu parasius Rytis Cicinas gaunasi.... lotuliukas.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(B_March @ 2012 04 30, 21:54)
dėl TV tai gali per internetą žiūrėti  4u.gif ČIA galima nelegaliai žiūrėti, yra visi filmai, serialai vokiškai, dokumentika, tikrai viską galima atrasti pagal savo skonį. Tiesa, kartais meta nepadorias reklamas, bet nelegalu yra nelegalu, išjungi ir džiaugiesi, kad nemokamai 

aciu notworthy.gif butinai pasinaudosiu
ir tuo nelegaliu , bet gi del kilnaus tikslo - ismoksiu kalba ir vaziuosiu vokieciu bobuciu priziuret
irgi pradesiu nuo serialu, gal pradziai paieskosiu tokio, kur per LT TV ziurejau, tai bent zinosiu apie ka bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(KolJe @ 2012 04 30, 22:03)
Leksa,juokas juokais, bet isivesk i google verteja der Sonnabend ir paziurek ka isvers doh.gif  biggrin.gif  4u.gif

issiverciau doh.gif mega_shok.gif
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2012 05 01, 20:09)
aciu  notworthy.gif butinai pasinaudosiu
ir tuo nelegaliu , bet gi del kilnaus tikslo - ismoksiu kalba ir vaziuosiu vokieciu bobuciu priziuret
irgi pradesiu nuo serialu, gal pradziai paieskosiu tokio, kur per LT TV ziurejau, tai bent zinosiu apie ka  bigsmile.gif

biggrin.gif biggrin.gif jeigu kas bus neaišku, kaip įjungt ar pan, rašyk, stengsiuosi pagelbėt 4u.gif beje, serialai ten dažnai su vokiškais pavadinimais, tai jei apsispręsi, kokio nori ir nerasi, irgi rašyk, bandysim bendrom jėgom ieškot pavadinimo 4u.gif

Kolje bet ir neturi žmonės ką veikt biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
nu joo smile.gif as seip daznokai juo naudojuos jei kokio zodzio nezinau, aiksu jis ir netiksliai isvercia, bet buna kad uzkabina nors pradzia esme zinai smile.gif bet sy kart pajuokavo neblogai...

nu va, aciu uz nuoroda, paziurejau amerikietiska pyraga:klases susitikima biggrin.gif reik kita vakara koki kita paziuret smile.gif 4u.gif aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2012 04 30, 12:56)
Noreciau, kad pasisakytu tos, kurios ne Vokietijoj gyvendamos mokosi kalbos, o dar cia, LT sededamos mokosi, nes juk skirtumas yra.
KAIP jus mokoties kalbos? Jei lankos kursus - viskas aisku, o jei savariankiskai? Mokoties zodzius kaip is zodyno, visus is eiles ir mintinai? Ar daugiau gal kaip is pokalbiu knygeles - ir zodzius, ir sakinius? Uzsirasot? Darot konspektus? Kaip?

Čia galima laaabai daug medžiagos rasti ir parsisiųsti. Pasirenkat kursą pagal savo lygį ir pirmyn. Tik būtinai žiūrėti, kad ir CD klausymuisi prie knygų būtų.
O dėl konspektavimo, tai kiekvienas mokosi skirtingai. Niekada nieko nekonspektuoju, nes nematau tame jokios prasmės. Tarkim, man svarbiausia daug klausytis, girdėti kalbą, suprasti. Todėl kalbų mokausi maždaug pagal tokį planelį:
1. Pirmiausiai peržvelgiu visą skyrelį [pamoką] ir išsirenku naujus žodžius, išsiverčiu juos, užsirašau.
2. Tada skaitau / klausausi teksto [ne vieną ir ne du kartus, jei reikia] ir analizuoju, ką supratau. NEBŪTINA SUPRASTI VISKĄ, svarbiausia, kad esmę suprantu ir galiu tai pasakyti [pasikalbu su savim smile.gif].
3. Darau pratimus.
4. Laisvalaikiu žiūriu filmus [tik tokius, kuriuos ir lietuviškai mielai žiūrėčiau, t.y. pagal savo skonį], klausausi įgarsintų knygų ir kt.
Daugiausiai laiko / dėmesio skiriu antrajam punktui, mažiausiai - trečiajam.
Labai svarbu, kad mokomasi būtų iš tokios medž., kuri atitiktų jūsų lygį [nei per sunku, nei per lengva]. Nes labai malonus būna tas jausmas, kai klausaisi mp3 ar skaitai ir suvoki, kad supranti bigsmile.gif Tokios teigiamos emocijos labai motyvuoja. Žodžiu, aš už tai, kad mokytis būtų malonu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ridziniece: 02 gegužės 2012 - 17:27
Sveikos,
Norejau paklausti gal turite vokieciu kalba anotaciju pvz.? Baigineju rasyti diplomini darba, va tik anotacijos reikia, buciau labai dekinga, jei kas atsilieptu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mulana @ 2012 05 06, 15:05)
Sveikos,
Norejau paklausti gal turite vokieciu kalba anotaciju pvz.? Baigineju rasyti diplomini darba, va tik anotacijos reikia, buciau labai dekinga, jei kas atsilieptu 4u.gif

tai reikia aprasyti darba trumpai,ivadas,apie ka darbas buvo ir isvados.visa tai neturi virsyti vieno lapo.
as esu rasius tai angliskai,bet negaliu parodyt,nes mano darbas su Spervermerk ax.gif 4u.gif
Atsakyti
Aš rašiau vokiškai, bet kuo tau padėtų mano anotacija? Juk visai kita tema g.gif Tavo vietoj paieškočiau google vokiškų pavyzdžių panašia tema 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2012 04 30, 13:56)
Ir, dar... atskleiskit man paslapti visos... kaip jus nesumaisot kur koks artikelis  blink.gif Zodzius butu nesunku isiminti, bet jau tie artikeliai  g.gif vienam zodzius der, kitam das, treciam die, nors is esmes visi visiems tinka  verysad.gif Juk gimines liet. ir vokieciu kalboj skiriasi. O gal tiesiog mokytis ir pernelyg nekreipt demesio,kad maisau? Gal veliau viskas kazkaip "sustos" i savo vietas?

man mokytoja priminė tokią pagal galūnę taisyklę, kuriai aišku yra išimčių, bet pagal tai galima neblogai orientuotis koks but artikelis:

Taigi reikia žiūrėti į daiktavardžio galūnę:
*masculinum(der): - er, -ist, -ling, -ig
*femininum(die) : -e (išimtis der Junge), -heit, -keit, -ung, -ur, -schaft, -ei, -ie, -ik, -in
*neutral (das): -um, -ment, -chen,-lein

daugiskaitoj visi bus die!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ducky: 07 gegužės 2012 - 16:38
QUOTE(Ducky @ 2012 05 07, 15:36)
man mokytoja priminė tokią pagal galūnę taisyklę, kuriai aišku yra išimčių, bet pagal tai galima neblogai orientuotis koks but artikelis:

*femininum(die) : -e (išimtis der Junge), -heit, -keit, -ung, -ur, -schaft, -ei, -ie, -ik, -in

man atrodo dar turi buti prie artikelio die: -tat, (a su umliautu)
die Universitat, die Fakultat ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Ducky @ 2012 05 07, 16:36)

labai labai aciu, jau seniai kazko panasaus ieskojau, bet zinojau tik apie moteriskos gimines galunes. Dabar galesiu labiau atkreipt demesi, kur koks artikelis, nes nors ir zinau linksniu artikelius gerai, bet jei nezinau koks artikelis vardininko(nominativ) linksny, tai ir grybauju. unsure.gif
Atsakyti
Zinokit,kiek ieskojau vokiskai internetu anotaciju pvz.,nieko doro man google neismete.Pasirasiau is pradziu viska lietuviskai,galovojau greitai isversiu ir viskas,bet nesivercia man tie sakiniai niekaip nors jus ka ax.gif Darbe klausiau, o ten pas dauguma Ausbildung arba anotacijos anglu kalba g.gif Maniau,gal jum man bent kelis pvz. galetumete parodyti,nes laiko liko tik 2 dienos unsure.gif
Atsakyti