Įkraunama...
Įkraunama...

Vokiečių kalbos ypatumai

QUOTE(Leksa @ 2012 01 11, 21:25)
O sakykit  ax.gif kiek laiko jums mazdaug uztruko, kol ismokot susikalbet vokiskai? Metu? Dvieju? Pusmecio?
Ir kaip intensviai moketies? Kasdien po zodi?

Na susikalbet, gal pusmecio uzteko. Bet tas susikalbejimas pradzioj toks, kad kalbi darydamas tikrai daug klaidu. Bet taip pataria mokytojai, kad reikia bandyt kalbet, negalvot apie taisykles, nes kitaip labai ilgai kamuosies. Paskui vis tobuleji. Ne, per diena tikrai po zodi ismokt neuztenka... ax.gif Daug skaiciau laikrasciu - pradedi tik nuo antrasciu, vis daugiau baigi suprast, vis daugiau straipsniu paskaityt. Veiksmazodziu formas ismoksti kaip daugybos lentele. Daug daug kalbejau vokiskai su uosviais, kasdien. CD kelis variantus klausymui turejau. Is knygu man fantastiskai padejo mokytis Delfin Lehrwerk für Deutsch als Fremdsprache (Hueber leidykla) su CD. Pirkau Vilniuj, Pylimo gatves uzsienio saliu knygyne. As turiu 1 knyga, kur kursas sutrauktas, bet ju yra 3. Veiksmazodzius kaliau ir kitus dalykus isskaiciau is Duden knygos.
Kadangi gerai moku anglu kalba, man labiausiai patinka sis zodynas:
www.dict.cc

Vokieciu kalba tobulai kalbet yra tikrai sunku, daug uzsienieciu daro klaidu kalbedami, gyvendami ir dirbdami daug metu cia. Man kaimyne mokytoja pasakojo, kad jos ginekologas (uzsienietis) jau 30 metu cia dirba, o vartoja artikeli der Geburt (turi buti die Geburt - gimdymas)...

Vienas poliglotas destytojas studentams sakydavo: nemokat savo laiko isnaudot. Eini gatve, raudonas sviesoforo signalas, stovi. Trauki is kisenes 1 kortele - ten 3 zodziai, ismokai, eini toliau... biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gerve+2: 11 sausio 2012 - 22:12
QUOTE(RRodamer @ 2012 01 11, 12:12)
Kad man atrodo, angliskai taip irgi neklaustum smile.gif Sakytum "And your husband?" Dabar galvoju visokius pavyzdzius pati sau smile.gif Itariu, kad anglu kalboj, kai yra "yours" klausime, visada turi buti ir tarinys (bent jau be tarinio nerandu jokio pavyzdzio).

Anglų kalboj ramiai galima sakyt.".. and yours". Nes net tavo pavyzdy nėra veiksmažodžio ty. tarinio :"...and your husband= and yours" 4u.gif
sorry, ne į temą biggrin.gif bet kuriuo atveju gale galima pridėti "is"..and your h...nd is? ..and yours is ?...
Atsakyti
QUOTE(Bastetė @ 2012 01 11, 22:24)
Anglų kalboj ramiai galima sakyt.".. and yours". Nes net tavo pavyzdy nėra veiksmažodžio ty. tarinio :"...and your husband= and yours" 4u.gif
sorry, ne į temą  biggrin.gif  bet kuriuo atveju gale galima pridėti "is"..and your h...nd is? ..and yours is ?...

I tema, Bastete, ir net labai biggrin.gif . Reikia mums ir anglu bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2012 01 11, 22:25)
O sakykit  ax.gif kiek laiko jums mazdaug uztruko, kol ismokot susikalbet vokiskai? Metu? Dvieju? Pusmecio?

Nu as tai ne zodzio nesimokinau ,savaime atejo g.gif Darbe ,su draugais .. gal pora kart per 6 metus ir buvau zodyna atsivertus blush2.gif o susikalbejau jau po 3 men blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(iowa @ 2012 01 11, 23:01)
Nu as tai ne zodzio nesimokinau ,savaime atejo  g.gif Darbe ,su draugais .. gal pora kart per 6 metus ir buvau zodyna atsivertus blush2.gif o susikalbejau jau po 3 men  blush2.gif

Gali buti drinks_cheers.gif Cia ziurint ka reik susikalbet. As su anyta pasilikusi namie irgi kazkaip susikalbedavau nuo pirmu dienu. Ji moka kelis zodzius angliskai, as - kelis vokiskai, oj dedavom diskusiju thumbup.gif
Atsakyti
hm..as tingine.. susikalbet dar normalei nesusikalbu, na jau kaip prispaaudzia tai islemenu, bet ir tai su nukastom galunem, bet supranta ir atsako ko noriu ar paaiskina. suprast jau daug suprantu...
mokytis kad skaityt zodyna nera kada.. padeda tv ar radias smile.gif
Atsakyti
O as pliurpdavau su visais is eiles, ziuredavau telika, klausydavausi muzikos ir skaitydavau vaikams skirtas knygas smile.gif mano kambarys buvo aplipdytas lapeliais su naujais zodziais, valydavausi dantis ir ziuredavau i veidrodi, kur manes nesimatydavo per lapelius ir murmedavau vis po nosimi, kad isiminciau biggrin.gif na ir ka, po 1 men jau daug ka suprasdavau, po 3 men laisvai susikalbedavau, po 5 metu laisvai kalbu, tik vis dar artikelius pamaisau kartkartemis.. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fungu11: 12 sausio 2012 - 00:37
QUOTE(RRodamer @ 2012 01 11, 11:05)
Mano pirmų metų linksmieji žodžiai buvo "Glückwein" (vietoj Glühwein) ir "Lebenkuchen" (vietoj Lebkuchen).

pridėčiau dar Lebensauflauf (vietoj Lebenslauf) lotuliukas.gif man taip įkritęs tas žodis buvo, kad ir žinojau kaip teisingai, bet sakant vis tiek auflauf išsprūsdavo doh.gif

Ir dar KolJe mergina sakydavo Kelnose (išvertus reiškia kelnes) thumbup.gif gal vis dar sako?

O iš juokingų situacijų - mirsiu nepamiršiu, jau gal ir atsibodau besikartodama - buvo, kai ėjom pas šeimininką, kur MB tada butą nuomavos, vakarienės. Skambinam į duris, atidaro duris toks tipiškas bavaras dėdule, žandai įkaitę, ūsiukai riesti, akys blizga... tiesia man ranką ir sako "Grüß Gott!" bigsmile.gif . Sau mintyse išsiverčiau į "linkėjimai nuo dievo" g.gif blink.gif nesumojau ką čia staigiai atsakyt, tai pasakiau "Danke!" lotuliukas.gif

QUOTE(Leksa @ 2012 01 11, 20:25)

Jei nesimokai namie/kursuos, tai praktiškai kaip ir vaikas: po metų supranti daugiau nei pusę, po 2 - gali pasakyt nesudėtingus sakinius, po 5 - gali aiškiai išdėstyt mintis, o paskiau tobulini gramatiką...
Aš žodyno, turbūt, nei karto nebuvau atsivertus. Labai daug kartų vokišką Wikipediją naudojaus, vietoj žodyno.
Atsakyti
QUOTE(Coccinela @ 2012 01 12, 00:46)
... tiesia man ranką ir sako "Grüß Gott!" bigsmile.gif . Sau mintyse išsiverčiau į "linkėjimai nuo dievo"  g.gif  blink.gif nesumojau ką čia staigiai atsakyt, tai pasakiau "Danke!"  lotuliukas.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif cia tai superine situacija lotuliukas.gif o ka jis? nepasake "bitte" ? lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Fungu11 @ 2012 01 11, 23:52)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif cia tai superine situacija  lotuliukas.gif o ka jis? nepasake "bitte" ?  lotuliukas.gif

Nežinau, gal ir pasakė lotuliukas.gif aš taip susijaudinau, kad su pirmais žodžiais mane suglumino, tikrai nebepamenu, kaip ten toliau dialogas vyko lotuliukas.gif
Atsakyti
Faina tema thumbup.gif
Pirmadienį išvazžiuoju į DE,lankiau lietuvoj 3 mėn kalbos kursus,bet kažin kaip čia man seksis doh.gif
Atsakyti
Coc, oj priminei ta zody Kelnose biggrin.gif nee jau nebesako,zino jau kaip sakosi ir rasosi biggrin.gif
Atsakyti