Įkraunama...
Įkraunama...

Panikos atakos

QUOTE(sena pažįstama @ 2012 10 01, 17:42)
Todel, kad lenviausia netirti ir nesidometi, o israsyti raminamuju ir paleisti kankintis namo irnesakyk.gif

Na taip, tame yra daug tiesos, bet pvz. skaitant forumus, dažnas panikierius yra ir hipochondrikas, todėl dažniausiai būna išsityrę nuo galvos iki uodegos kaip sakoma ir ne po vieną kartą net biggrin.gif Kaip tuomet su tokiais, kodėl jiems neatranda to GERL'o...
Nes kol kas Jūs vienintelė, kuri prakalbo apie kitas priežastis, daugiau niekur nieko panašaus nesu užtikusi smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Liepa18*: 01 spalio 2012 - 17:15
QUOTE(*Liepa18* @ 2012 10 01, 18:12)
Na taip, tame yra daug tiesos, bet pvz. skaitant forumus, dažnas panikierius yra ir hipochondrikas, todėl dažniausiai būna išsityrę nuo galvos iki uodegos kaip sakoma ir ne po vieną kartą net biggrin.gif Kaip tuomet su tokiais, kodėl jiems neatranda to GERL'o...
Nes kol kas Jūs vienintelė, kuri prakalbo apie kitas priežastis, daugiau niekur nieko panašaus nesu užtikusi smile.gif

Nevisiems panikieriams yra blogai su galva biggrin.gif Ir nevisu panikieriu pagrindine liga-GERLas. Juk tu ligu su tais paciais simptomais yra n+k. Pati tuom isitikinau, nes prisiskaiciusi issityriau nuo galvos iki koju. Viska. Pradedant issetine skleroze, baigiant bronchine astma, gimdos miomom, alergijom ir apsinuodijimu sunkiaisiais metalais. Ir visu simptomai buvo vienodi, tinkantys bet kuriai ligai, sukeliantys PA doh.gif Pvz., mano mamai PA sukeldavo nepavykusi pilvo pleves operacija, be abejo, israse jai raminamuju, nuo kuriu jai padetis negerejo. O kai atrado puliuojanti pilva ir pasalino priezasti-PA visi baigesi ir be raminamuju bei terapiju. drinks_cheers.gif Tada tiek jai, tiek man daktarai sake, kad jei vartonant raminamuosius padetis negereja, vadinasi, ligos, kuri sukelia PA, priezastis nerasta. schmoll.gif O jau kokia liga ta tikroji, kuri kankina zmogu, cia daktaru tikslas ja surasti. Na o as prisiskaitydavau forumuose ir ateidavau pas daktarus su savo diagnozem ir prasydavau ta sriti istirti-patvirtinti arba atmesti. Man, sakykim, rado GERLa, mamai-puliuojanti pilva, kaimynui-zarnyno vezi(a.a. jis jau, kol tikra liga surado-ir nusiskankino zmogus, ir negriztamai verysad.gif ). Kai daktarai istiria nuo galvos iki koju ir tikrai tikrai neranda nieko, tada ir belieka diagnoze vegetodistonija su panikos atakomis.
Atsakyti
Lyg tai radus fizines ligas viskas pasikeistu ir pa nebebutu.
Nera taip. Rado ir man, turiu problemu su skydliauke. gydaus tris metus, kas is to, pa vistiek kamuoja.....
Atsakyti
QUOTE(Lucero @ 2012 09 27, 21:11)
Sveika smile.gif man labai idomu del tos palangos, kaip suprantu ten tame institute yra streso ligu skyrius.... ar ten su siuntimu viskas nemokamai ? ar siuntimo reik is psichiatro ar uztenka is seimos gyd.?

Reikia seimos gydytojo siuntimo pas prichiatra (be siuntimo – 37 lt). Tada nuvyksti i palanga (pries tai uzsirasiusi), pasikalbi su psichoterapeutu ir jei jis mato, kad tau reikia gydymo istaigoje, ji pasiulo. Gydymas nemokamas, tik kainuoja 50 lt už parą ankvynė+maistas. bet jei turi kur kitur permiegoti, tai galima ten tik i terapijas vaikščioti.
Atsakyti
QUOTE(Lucero @ 2012 10 01, 21:05)
Lyg tai radus fizines ligas viskas pasikeistu ir pa nebebutu.
Nera taip. Rado ir man, turiu problemu su skydliauke. gydaus tris metus, kas is to, pa vistiek kamuoja.....

Vadinasi, ne skydliauke jusu PA priezastis mirksiukas.gif Ieskokite tikros ligos, kuri sukelia nemalonius simptomus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2012 10 02, 09:05)
Vadinasi, ne skydliauke jusu PA priezastis mirksiukas.gif Ieskokite tikros ligos, kuri sukelia nemalonius simptomus 4u.gif

kad as jau nebeturiu jegu ieskot, metus laiko ieskojau, ziurejo kaip i psichine kartais... nes as dar jauna esu. buvo paskutinis smugis kai seimos gydyt sako- tu atsisviesk savo ligos kortele ir eik pas psichiatra, idave lankstinuka apie depresija.
Atsakyti
QUOTE(Lucero @ 2012 10 02, 09:09)
kad as jau nebeturiu jegu ieskot, metus laiko ieskojau, ziurejo kaip i psichine kartais... nes as dar jauna esu. buvo paskutinis smugis kai seimos gydyt sako- tu atsisviesk savo ligos kortele ir eik pas psichiatra, idave lankstinuka apie depresija.

bet zinok taip ir yra... depresija tai ne psichiskumas, tai sutrikimas ir tai ne tas pats... ji buna tokia kaip uzlepta... 4u.gif as kazkaip nesibaidau nei psichiatro nei depresijos, nuejau, atitaike gerai vaistus ir tarsi atgimiau, baiges visos pa:)
o anksciau buvo baisus skrandzio skausmai, ryjau slanga, viskas ok, jei ne tas skrandis buvau laiminga, taciau skyre ad ir dingo skausmai:) taip kad pasikonsultuoti su geru psichiatru verta:)
beje, as irgi jauna, deja ligos nesirenka:(
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jauniute: 03 spalio 2012 - 10:07
sveikos mergaites...is sirdies sakau meskit visus ad , jie tikrai nepades....man uzeidavo PA IR TRUKDAVO PORA VALANDU ...pompavau tuos vaistus ir ka? ne velnio negeriau kol susiemiau ir nebegeriau ju...sunku tikrrai buvo..padejo sportas ir bendravimas...tad stiprybes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bailiuke @ 2012 10 03, 17:17)
sveikos mergaites...is sirdies sakau meskit visus ad , jie tikrai nepades....man uzeidavo PA IR TRUKDAVO PORA VALANDU ...pompavau tuos vaistus ir ka? ne velnio negeriau kol susiemiau ir nebegeriau ju...sunku tikrrai buvo..padejo sportas ir bendravimas...tad stiprybes  4u.gif

Sveika, ad kiekvienam veikia skirtingai, manau tau buvo netinkamai parinkti. Aš taip pat nesakau, kad iškilus kažkokiam nerimui, baimei, ratai pasikartojančioms PA reikia gerti AD; bet kai visa tai persimeta į vidaus organus, AD gali būti vienintelis vaistas, kuris paskatins pasveikimą šalia sporto, bendravimo ir kitos malonios veiklos. Rašau, nes pati prievarta pradėjau gerti silpnus AD. Man prasidėjo širdies permušimai ir padidėjo pulsas 100-120k./min. (vargau su tuo apie 1 metus). Kur tik nesikreipiau, kokius tik tyrimus neatliko, išvada viskas normoj. Jau ir rytais bijodavau iš lovos išlipti, išeiti viena iš namų, nuolat naktimis prasidėdavo PA, darbe buvau išvirtus, išvežta su greitąja; buvo liepta kreiptis pas psichoterapeutą. Aišku nenorėjau ten eiti, bet po pirmo apsilankymo išrašė AD, paskyrė terapiją kartą per savaitę. Geriu vaistus jau trečią savaitę ir kasdien jaučiuosi geriau, permušimai būna bet tik jau pavieniai, pulsas baigia susinormalizuoti, jau ir baimė išeiti iš namų dingsta, o PA buvo tik vieną kartą. Todėl tikrai manau, kad AD yra veiksmingas, jei tinkamai parinktas, o jis juk gydo, ir prie jo nepriprantama mirksiukas.gif
Atsakyti
taip, kazkas sake jei pa pavienes, tai zinoma absurdas butu ad gerti, taciau jeigu tos pa daznos ir negereja, su laiku prieina ir kaip sake prie organu, tada apsieit beto neimanoma, o gydymas uztrunka...
aisku sekmingam gydymui reikia gerai atsitaikyt vaistus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sadija @ 2012 10 04, 08:00)
Sveika, ad kiekvienam veikia skirtingai, manau tau buvo netinkamai parinkti. Aš taip pat nesakau, kad iškilus kažkokiam nerimui, baimei, ratai pasikartojančioms PA reikia gerti AD; bet kai visa tai persimeta į vidaus organus, AD gali būti vienintelis vaistas, kuris paskatins pasveikimą šalia sporto, bendravimo ir kitos malonios veiklos. Rašau, nes pati prievarta pradėjau gerti silpnus AD. Man prasidėjo širdies permušimai ir  padidėjo pulsas 100-120k./min. (vargau su tuo apie 1 metus). Kur tik nesikreipiau, kokius tik tyrimus neatliko, išvada viskas normoj. Jau ir rytais bijodavau iš lovos išlipti, išeiti viena iš namų, nuolat naktimis prasidėdavo PA, darbe buvau išvirtus, išvežta su greitąja; buvo liepta kreiptis pas psichoterapeutą. Aišku nenorėjau ten eiti, bet po pirmo apsilankymo išrašė AD, paskyrė terapiją kartą per savaitę. Geriu vaistus jau trečią savaitę ir kasdien jaučiuosi geriau, permušimai būna bet tik jau pavieniai, pulsas baigia susinormalizuoti, jau ir baimė išeiti iš namų dingsta, o PA buvo tik vieną kartą. Todėl tikrai manau, kad  AD yra veiksmingas, jei tinkamai parinktas, o jis juk gydo, ir prie jo nepriprantama mirksiukas.gif

niekada nesutiksiu kad AD padeda pasveikti, jie tik slopina simptomus...papasakosiu kaip budavo man...viena vakara gulejau ziurejau tv..kaskaip nejo uzmigti..apie 12h nakties jauciu kad dziusta burna, atsigeriu..atsigulu vel..kad eme sirdis tabaloti akyse tempti..pykina silpna..alpimo jausmas..puoliau savaji zadinti jis issigando..balta kaip popierius..greitai iskviete greitaja..o ten nieko, viskas aprimo..suleido vaistu raminamuju...sake gal nestuke.gif ? na prajuokino...kita diena, tik likau namie viena vel taspats ..silpna sirdis dauzosi, gerai kad sese salia gyvena..vos daejau iki jos..pragulejau apie 1h su tabaluojancia sirdim ir silpnumu....poto po truputi atslugo.....kitakart tik vakaras ir viskas, atsigulu truksta oro silpna..tai 12h nakties vaiksciodavome lauke su savuoju nes tada aprimdavo....viena negaledau namie but is kart PA..LAUKE VISKAS GERAI, ieinu i parduotuve iskart silpna raibuliuoja akyse..iseinu vel gerai..va taip..tai ka vizitai pas daktaru, keleta tyrimu viskas ok..tad siuntimas pas psichiatra..diagnoze PA ir AD. geriau, lyg geriau, bet neduok dieve palikau vaistus namie iskart PA.. tokia psichologine priklausomybe...atsibodo juos gert..uzsirasiau privacei, ten vel AD ir vaistai nuo PA...vel geriu...bet susimasciau kad vaistai negydo tik slopina simptomus , emiau ir nebegeriau.. pradejau rytais begioti, i viska zvelgti ir ieskoti optimizmo..aisku sunku.. PA kartodavosi o as mintyse sau sakydavau :kvaile tu ar dabar pasiduosi, gi nenumirsi cia tik tavo smegenyse vyksta " zinokit padedavo...vat taip ismokau save valdyti...ir dabar uzeina lyg noretu sirdis padrebeti bet as tojau save suimu ir sakau baik ar vel nori taip gyventi ir uzsiimu ko nors kad nekiltu jokiu minciu...pats baisiauses dalykas yra analizuoti savo pojucius ir galvoti kas cia...as stengiuosi negalvoti ir visur matyti kaska gero, kad ir labai bloga situacija
Papildyta:
sakot prie AD nepriprantama...oi kaip suabejociau..pirmiausiai psichologinis pripratimas ju tureti extra atvejui..o ir fiziologinis..pavartokite ilgiau ir pabandykite nebegerti, vat tada ir pakalbesime apie ju priklausomybe.
Atsakyti
As sutinku su Sadija. Man tas pats buvo, sirdis makaluodavosi, atrodo per gerkle islips, tai be vaistu nezinau kaip butu buve.. O su bailiuke visiskai nesutinku. Aisku, ziurint, ka jus turit omeny AD? Jei gerai, suprantu tai antidepresantus?? Jei kalba apie xanax,m lexotanili ar pan., tai jie istikro negydo, jie tik apramina tam kartui ir po to vel viskas is naujo... as geriau paraxetinum. tai vaistai, kurie smegenis papildo serotoninu. Juos reikia vartoti ilgesni laika ir jie tikrai gydo, ne tik simptomus apmalsina.. Tik tokio pobudzio vaistus grieztai turi paskirti tik gydytojas, isigilines i konkretu atveji. Tokiu vaistu yra daug ir jie skirtingais atvejais skiriami vis kitokie. As klausiau gydytojo del ju pripratimo, tai jis pasake, kad negerti vaistu ir kesti PA yra daug zalingiau.
Atsakyti