Įkraunama...
Įkraunama...

Panikos atakos

Sakykit,idomu butu suzinoti ar kuriai nors nuo PA nukrito svoris? As ir taip dziusna,labai priaugt noreciau ,bet dabar dar labiau sukudau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(bailiuke @ 2012 10 04, 09:49)
......eme sirdis tabaloti akyse tempti..pykina silpna..alpimo jausmas..puoliau savaji  zadinti jis issigando......., tik likau namie viena vel taspats ..silpna sirdis dauzosi, .......viena negaledau namie but is kart PA..LAUKE VISKAS GERAI, ieinu i parduotuve iskart silpna raibuliuoja akyse..

....as mintyse sau sakydavau  :kvaile tu ar dabar pasiduosi, gi nenumirsi cia tik tavo smegenyse vyksta " zinokit padedavo...

1. Nu lygiai tokie patys pojūčiai....Tik priedo aš negaliu atviroj erdvėj būti....Atrodo kad tuoj griūsiu, net mėto į šonus....
2. PAskutiniu metu ir aš kalbuosi su tuo PA...Sakau, na negi tu mane nugalėsi, nesamonė, kažkoks sumautas PA....Aš juk stipresnė...
Atsakyti
QUOTE(justina77a @ 2012 10 04, 10:23)
As sutinku su Sadija. Man tas pats buvo, sirdis makaluodavosi, atrodo per gerkle islips, tai be vaistu nezinau kaip butu buve.. O su bailiuke visiskai nesutinku. Aisku, ziurint, ka jus turit omeny AD? Jei gerai, suprantu tai antidepresantus?? Jei kalba apie xanax,m lexotanili ar pan., tai jie istikro negydo, jie tik apramina tam kartui ir po to vel viskas is naujo... as geriau paraxetinum. tai vaistai, kurie smegenis papildo serotoninu. Juos reikia vartoti ilgesni laika ir jie tikrai gydo, ne tik simptomus apmalsina.. Tik tokio pobudzio vaistus grieztai turi paskirti tik gydytojas, isigilines i konkretu atveji. Tokiu vaistu yra daug ir jie skirtingais atvejais skiriami vis kitokie. As klausiau gydytojo del ju pripratimo, tai jis pasake, kad negerti vaistu ir kesti PA yra daug zalingiau.

neko nebutu buve...kai yra PA jus su ja nekovojat o geret vaistus ir kas is to...duoda smegenim signala kad jum reikia vaistu, o gal pasistenkit susitaikyt su tuo PA ir smegenys supras kad nereikia siusti pavoju signalu, nuo kuriu ir dreba sirdis darosi silpna..ar jum aiskino kas yra PA ..tai kai nusilpsta nervu sistema ir nebegali pati gaminti reikiamo kiekio seratino, todel nebeistengia susidori su stresu, panika...jus chemiskai gaunat seratino is ad, kas bus kai jo nebevartosite?...naturaliai seratino galite pasigaminti sportuojant, valgant medaus, bananu..paskaitykite lapeli ant savo vaistu..pvz. zoloft skirtas PA gydyti...salutinis poveikis: gali sukelti nerima, depresija...tai ko tada ji vartoti jei jis tik stiprina viska. o jus zinot kad farmacija seis laikas tai kaip biznis, ko tik neprisigalvoja kad tik tu vaistu pirktu..viena gydo kita gadina ir taip uzburtas raatas...domekites mielosios ka gerete.
Papildyta:
QUOTE(Jolanta86 @ 2012 10 04, 11:21)
Sakykit,idomu butu suzinoti ar kuriai nors nuo PA nukrito svoris? As ir taip dziusna,labai priaugt noreciau ,bet dabar dar labiau sukudau doh.gif

o mieloji, priaugti svorio nebus taip lengva...as sverdavau 62kg, kai prasidejo PA liko 52...jau virs 2 metu laikosi tas svoris kartais dar ir iki 50 nukrenta o poto daauga vel iki 52..ir tikrai nedaugiau...nors jau jokiu vaistu nevartoju ir PA stipriu nebuna, o valgau kiek noriu..o veido baltumas, as siap ir taip baltaode bet po PA isvis veidas isbalo, bendradarbes net yra klausiusios ar mazakraujystes neturiu, bet mano kraujas visad geras smile.gif karts nuo karto vis pasitikrinu.
Papildyta:
QUOTE(Ramsius @ 2012 10 04, 11:25)
1. Nu lygiai tokie patys pojūčiai....Tik priedo aš negaliu atviroj erdvėj būti....Atrodo kad tuoj griūsiu, net mėto į šonus....
2. PAskutiniu metu ir aš kalbuosi su tuo PA...Sakau, na negi tu mane nugalėsi, nesamonė, kažkoks sumautas PA....Aš juk stipresnė...

tikrai kalbekis, bent mai tai padedavo ir dabar padeda, jei nevalia tai ir dabar tuos PA aptureciau, kai tik pradedu jausti kad kaskas netaip imu su savim ir pasikalbu smile.gif dar uzsiimk kokia kruoscia veikla..pvz as einu ir blizginu, valau viska man padeda.. biggrin.gif
o taip..prisimenu ejau pas mama, tai kojos kaip svinines pasidare..atrode kad nenueisiu ir nuvirsiu..kaskokios medines , nesilankste... smile.gif karscio bangos..arba einu i darba ir atrodo kad alpstu visa kelia..nueinu tai tik atsisedu ir akyse svist pradeda...nu baisu... vaistus esu keitusi kelis kartus, bet vistiek nuo ju uzeidavo toks "isplaukimo" jausmas..sedziu kalbu su kaskuo bet jauciu kaip apsvaikstu ir plaukeju biggrin.gif nors vaistus ryte gerdavau o po piet plaukiodavau...
Atsakyti
nuo 19 metu susirgau panikos atakom, veliau seke agorofobija, tada ligonine, tada generalizuotas nerimas prisidejo, tada vel ligonine - zodziu si liga nepagydoma, ja galima numalsinti vaistais- bet sokas jusu gyvenime ir ji atsinaujina su kaupu. Ka ten bekalbeti apie pastovu sirdies jutima, ir visokias kitokias nesamones - isvada viena, nuo siu psichologiniu ligu , isivystis daug rimtesnes ligos, - nepaguodziau, taciau taip yra.. Kankinuosi 5 metus, - antibijotikai, sudotikai - jie nieko nepades. Geriausia yra sirdies ritmui bent jau man [ propronolol ] sirdies plakimu ne taip jauti, ir kazkiek nuramina.. na ir clonezapamas.
Mano atveju turiu visa kruva siu psichiniu ligu, ir man jos dabar pradejo maisytis su fizinem..
jei kas isikapstet , pakomentuokit.
Atsakyti
QUOTE(tusoradijas @ 2012 10 04, 12:44)
nuo 19 metu susirgau panikos atakom, veliau seke agorofobija, tada ligonine, tada generalizuotas nerimas prisidejo, tada vel ligonine - zodziu si liga nepagydoma, ja galima numalsinti vaistais- bet sokas jusu gyvenime ir ji atsinaujina su kaupu. Ka ten bekalbeti apie pastovu sirdies jutima, ir visokias kitokias nesamones - isvada viena, nuo siu psichologiniu ligu , isivystis daug rimtesnes ligos, - nepaguodziau, taciau taip yra.. Kankinuosi 5 metus, - antibijotikai, sudotikai - jie nieko nepades. Geriausia yra sirdies ritmui bent jau man [ propronolol ] sirdies plakimu ne taip jauti, ir kazkiek nuramina.. na ir clonezapamas.
Mano atveju turiu visa kruva siu psichiniu ligu, ir man jos dabar pradejo maisytis su fizinem..
jei kas isikapstet , pakomentuokit.

galiu pasakyti,kad issigydyti neisigydziau bet dabar ramusis periodas po 2 metu kankynes..o padejo vaistu metimas ir darbas su savimi , poziurio keitimas..tad turite 5 metu "staza" tad noreciau paklausti nuomones apie AD, jie gydo ar tik slopina simptomus?
Papildyta:
QUOTE(bailiuke @ 2012 10 04, 13:17)
galiu pasakyti,kad issigydyti neisigydziau bet dabar ramusis periodas po 2 metu kankynes..o padejo vaistu metimas ir darbas su savimi , poziurio keitimas..tad turite 5 metu "staza" tad noreciau paklausti nuomones apie AD, jie gydo ar tik slopina simptomus?

psichines ligos maisosi su fizinemis? ar jus turejote omenyje tai kad :prisigalvojate" sau ligu ir pradedate jausti tos ligos simptomus? taip pat ligu fobija, baime susirgti stipriomis ( vezys, infarktas, isprotejimas..) ligomis, kartais ligu "prisigalvojimas" nespecelei, o ligos fobijos atveju, zmogus tiesiog iesko demesio,rupescio juo..jis nepakankai yra suprantamas aplinkiniu, tai daznai pasitaiko PA atveju, kadangi kitiem zmonem tikrai sunku suprasti kas tas PA, jiem tai atrodo kvaila, nesamone..kiti depresija vadina tinginiu liga, atseit neturi ka veikti, per daug laisvo laiko uztat ir prisigalvoja visokiu nesamoniu ir prisisaukia depresiju..oi kiek tu nuomoniu...
Atsakyti
QUOTE(bailiuke @ 2012 10 04, 13:25)
Papildyta:
antidepresantai man buvo skirti paroxetin, veliau mirtazapin, tada vel gryzom prie paroxetino.
Ju poveikis pirmom savaitem, tai isiplete vyzdziai kaip pas narkomana, atrodo kad esi ne pats savimi,tai padeda siek tiek nuraminti save. Taciau po kurio laiko , tu pasidarai visiskai vangus, viskam apatija, tik miegi ,valgai, ir tt.. mano dienos rezimas vartojant ad buvo toks - 22 valanda miegot, 9 atsikeli.. tada iki kokiu 13 valandos prabludini, pavargsti ir toliau eini miegot. Zodziu pastoviai miegas - gal tai ir padeda psichiskai pailseti nuo visokiu alinanciu dalyku kuriuos patiria zmogus sergantis siom ligom. Mano atveju prasidejo pradzioje panikos atakos pries pat kariuomene,galvojau kaip as istversiu, kas su manim darosi - sirdis pastoviai trankosi,atrodo kad paimsi ir tuoj gala gausi. Taciau nuejus tarnauti atsigavau - uzmirsau kad sergu po kokio menesio, nes ten buvo rezimas griestas, ir tu gyvenai ne sau, bet tai ka pasako kiti. Bet tik gryzau namo,tapacia diena po armijos - man vel pradejo dauzytis sirdis.. po kiek laiko spausti krutine, atrode kad paskutinioji greit. 2 savaites gulejau lovoje leisgivis, geriau visokius vaistus - nes nezinojau kad sergu sia liga. Zinoma isivyste per ta laika ir depresija, agorofobija - tai yra baime eiti i lauka, o ka jau kalbeti apie vazinejima troleibusais, autobusais - tekdavo islipti pavaziavus pora stoteliu, nes per visa kuna elektra tokia pereidavo,aplink atrode viskas kaip netikra , sirdis trankos,akys isipletusios - nu zodziu baisu. Tada pedindavau atgal namo nes negaledavau iki mokyklos davaziuot. Kalbu persokdamas ivikius visus. Apie ligonine kai atsiguliau supratau kas man yra, taciau naudos is to maza buvo - nes vistiek vaistai neisgyde manes. Pirma diena kai pagulde i ligonine dave linksmu vaistu-nuo kuriu pasijauciau apspanges, bet kartu ir visiskai sveikas.. Toliau seke gydimas paroxetinu, ir kitais vaistais. Atrode savijauta pageres, viskas bus ok.. Israse is ligonines,taciau nerimas lidedavo bet kur,kur tik eidavau, jis budavo mazesnis - nes zinoma as buvau apspanges nuo ju.. pavartojau puse metu - meciau nafik juos , nes i zmogu nebuvau panasus, kaip zombis. Nu galvojau viskas bus ok susitvarkys... taciau po maziau nei metu - rudenejant vel tas pats, mintis apie ligas visokias ir panasiai, perejau per daktarus sirdies, plauciu ir tt.. viskas tvarkoj.. teko vel gultis i ligonine, tada man israse ne paroxetin gerti o mirtazapin - jis raminamo poveikio, viskas su jeis butu gal buve tvarkoje - taciau man neisrase vaistu kurie ramintu sirdies duzius, todel uzmigdydavo jis mane gerai nakti, bet visa diena kankine - spaudimas 150X100 , pulsas 110 - 120. Tada man vel pakeite vaistus i paroxetin ir perkele i dienos stacionara - ten megino ringti vaistus, tai yra paroxetin, metroponolis - kuris mazina spaudima taciau nenormalizuoja sirdies ritmo, ir neramina.. Veliau rispoleptas , ir dar kazkokiu brangiu vaistu kurie manes net neveike.. nu zodziu, menesi prasedejau ten, terapijos visokios - tai yra uzimtumas, muzikos terapijos ir tt.. Atrodo jog padejo vel grysti prie to pacio ritmo kuriame buvau kai sirgau - taciau nuraminus siek tiek visus tuos pojucius.. Pageriau as juos puse metu, atsirado mergina , pamate kad as jau isvis nuo tu vaistu - tik miegu daugiau nieko.. todel meciau - lomkes buvo savaite, veliau kazkaip atsirado veikla, uzsimirsimas, taciau nerimas visada taipogi lydedavo kur tik bebuciau, ir tas pulso ciuopimas ar sirdis "gerai plaka".. Zodziu antidepresantai yra to butent momento kai tau blogai pagalba - bet juos reikia taikyti ir su kitais vaistais - nes jei tarkim tu nerimauji pastoviai del sirdies plakimo - tau butina skirti taip pat ir pvz proproponol tableciu kurie reguliuoja sirdies ritma. Nors ir paroxetin turi tokia savybe, taciau jis veikia ne taip..
Taciau jei jau pradedi vartoti antidepresantus , tu saves negydai, o tiesiog ta liga prislopini.
Negyveni savo gyvenimo , o gyveni kazkoki kita.. O nutraukus vaistus po kurio laiko vel viskas palaipsniui grysta.
As sakyciau taip - jei nerimauji kad tavo sirdis isoks is krutines, gerk vaistus kurie sureguliuoja ja, ir nuramina, jei jauti krutineje pojuti, spaudimo ar tt - man bent jau padejo rispoleptas.
Taciau butent siuo metu as vartoju clonezapam - kada uzeina nerimas,  - nors ir jis buna visada, taciau buna taip kad jau nezinai kur detis.. Na ir propronolol tabletes 40mg, 2 kartus per diena, ryte ir po pietu. Jauciuosi ramesnis. Taciau faktas tame kad esu slopinamas, agorofobija, generalizuotas nerimas niekur nedingo, jis visada salia.  Mano diagnoze ligonineneje - panikos ataka, generalizuotas nerimas, vidutinio laipsnio depresija, ir distonija - ir sios ligos kai painiojasi tarpusavi buna tikras xaosas. neradau dar budo kaip is to istrukti - tikriausiai reikia atminti prarasti kad nezinotum kad tau tai buvo.. ir tada viskas bus ok smile.gif bet kaip tai padaryti? ogi - sokti ant galvos ir tiketis kad pazeisi smegenis kurios istrins tavo praeiti.

psichines ligos maisosi su fizinemis? ar jus turejote omenyje tai kad :prisigalvojate" sau ligu ir pradedate jausti tos ligos simptomus? taip pat ligu fobija, baime susirgti stipriomis ( vezys, infarktas, isprotejimas..) ligomis, kartais ligu "prisigalvojimas" nespecelei, o ligos fobijos atveju, zmogus tiesiog iesko demesio,rupescio juo..jis nepakankai yra suprantamas aplinkiniu, tai daznai pasitaiko PA atveju, kadangi kitiem zmonem tikrai sunku suprasti kas tas PA, jiem tai atrodo kvaila, nesamone..kiti depresija vadina tinginiu liga, atseit neturi ka veikti, per daug laisvo laiko uztat ir prisigalvoja visokiu nesamoniu ir prisisaukia depresiju..oi kiek tu nuomoniu...

Na, ne tas isigalvojimas,kad sergi tuo ar anuo yra normalus atsakas i tavo busena. Ieskotis pagalbos pas zmogu kuris nesirges beviltiska, ir su juo kalbeti sia tema tuo labiau - jam atrodo kad isigalvoji ir panasiai.. todel as su jeis ir nesneku, nei su tevais nei su mergina - nes jie to nesupranta.
O del fiziniu ligu, kaip jums atrodo nuo ko ligos atsiranda - dauguma ju? ogi nuo nervu ! todel anksciau ar veliau jus pradesite sirgti - pvz zarnu nepraeinamumais, opaligem, krutines anginom, ir kitom ligom.
As jau turejau, ir skrandzio problemu del nervines itampos, tada kraujo spaudimas - nors anksciau budavo pazemintas , dabar turiu zarnu nepraeinamuma del kurio kankinuosi butent dabar, siuo metu - jau teko guleti 2 kart ligoninej del jo , reikes tikriausiai ir 3..
Na o kai fizines ligos susimaiso su tom kurios yra "tarytum isgalvotos" tada buna isvis pipec, guli lovoj skauda tarkim mano atveju pilva ziauriai, tada lenda visokios mintis - reikia kazka daryt, bet ka daryti !? taip nieko ir nedarai, tiesiog guli su savo mintim, visas uzrakintas, su plakancia sirdim, su trukumo oru, ir kazko lauki. Buvo antra karta kai gulejau ligoninej, tikrai buvo xrinova labai - 7 dienas nieko nevalgiau, tik vaistai, vaistai.. todel psichiskai paluzau, ir pirma karta gyvenime pradejau del to verkti, paskambinau merginai, atvaziavo, apsiverkiau - ji mane isitempe i masina ir mes valanda vazinejom po miesta kad nurimciau - nors man negalima buvo iseiti is klinikos.. Aprimau, nes pries tai dave sesele vaistu - panasiu bet stipresniu nei clonezapamas - todel buvau kaip girtas kai islipau is masinos, atrodytu ir linksmas toks..
Nu zodziu kita diena, nuo tos visos nervines itampos nezinau kur detis, kojose kaip kraujas supludes, guli lovoj, nezinai kaip ka kur daryti.. paskambinau savo merginai, pasakiau atvesk clonezapamo - ji atveze, isgeres tablete - po 2 valandu siu simptomu nebejutau - o jau kita diena buvau atsigaves, su nuotaika ir viskas buvo kaip ir ciki..
Zodziu ka as noriu pasakyti, kad nuo sios ligos nepabegsi,ji visada bus salia taves, o jei pasitaikys ir kitos ligos jos tave megins isvis palauzti - dauguma ir paluz.. as kol kas laikaus, bet ar ilgam nezinau.
Labai gaila kad negalima kalbeti su tikrai sunkiai serganciais - o ne durniu voliojanciais zmonemis realiu laiku. Galbut reikia susikurti portala kur butu realus chatas, kur visi galetu kalbetis. Tokia mano istorija.
Atsakyti
QUOTE(tusoradijas @ 2012 10 04, 15:26)
Aprimau, nes pries tai dave sesele vaistu - panasiu bet stipresniu nei clonezapamas - todel buvau kaip girtas kai islipau is masinos, atrodytu ir linksmas toks..
Nu zodziu kita diena, nuo tos visos nervines itampos nezinau kur detis, kojose kaip kraujas supludes, guli lovoj, nezinai kaip ka kur daryti.. paskambinau savo merginai, pasakiau atvesk clonezapamo - ji atveze, isgeres tablete - po 2 valandu siu simptomu nebejutau - o jau kita diena buvau atsigaves, su nuotaika ir viskas buvo kaip ir ciki..

Zinot, mane gasdina tokie pasakojimai unsure.gif Cia jau kaip pripratimas prie narkotiku, kada "xrenova" buna, kai dozes negauni... unsure.gif
O pas psichiatra nejot? Jums jau AD reikia ir skubiai...
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2012 10 04, 14:34)
Zinot, mane gasdina tokie pasakojimai unsure.gif Cia jau kaip pripratimas prie narkotiku, kada "xrenova" buna, kai dozes negauni... unsure.gif
O pas psichiatra nejot? Jums jau AD reikia ir skubiai...

Visa istorija perskaitykit ir suprasit, kodel , kas ir kaip smile.gif
Atsakyti
QUOTE(tusoradijas @ 2012 10 04, 15:36)
Visa istorija perskaitykit ir suprasit, kodel , kas ir kaip smile.gif

Visa ir perskaiciau, tik cituoti paklodes nenorejau.
Perskaiciau ir kita tema-apie zarnu nepraeinamuma.
Ir vel lieku prie savo nuomones, kad 2/3 cia rasanciu PA sukelia virskinimo problemos, o ne galvos. drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(bailiuke @ 2012 10 04, 13:35)
vaistus esu keitusi kelis kartus, bet vistiek nuo ju uzeidavo toks "isplaukimo" jausmas..sedziu kalbu su kaskuo bet jauciu kaip apsvaikstu ir plaukeju  biggrin.gif  nors vaistus ryte gerdavau o po piet plaukiodavau...

Aš manau, kad paprasčiausiai tau neparinko tinkamų vaistų, nes aš pvz. geriu Cipralex ir nejaučiu jokių šalutinių poveikių.
Tiesa,lyg klausei ar AD gydo, ar slopina simptomus; galiu atsakyti, kad simptomus slopina tokie vaistai kaip xanax, lexotonil ir pan., o AD gydo ir juos reikia gerti apie pusę metų, o kai kam ir ilgiau tam,kad pasveiktm
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sadija: 04 spalio 2012 - 14:50
tai vat paskaitykite sio vaikino posta...ir kas ten man sake kad prie AD nepriprantama? biggrin.gif domekites smile.gif vyzdziai ir man issiplete budavo..taigi AD ir yra kaip narkotikas, kodel jus galvojate jis ramina, man juokas ima kai galvoja: vat pagersiu vaistuku ir issigydysiu, cia jum nekoks gripas kad vaistai bacilas uzmusa ir sveikas smile.gif depresija, pa tai sielos liga- kaip tu ja vaistais pagydysi? fiziologiskai gali apsiraminti nuo vaistu bet nepagyti.. ieskokit priezasties , emocines... o seip japonai sako kad depresija - tai kepenu liga smile.gif
Papildyta:
QUOTE(sadija @ 2012 10 04, 14:47)
Aš manau, kad paprasčiausiai tau neparinko tinkamų vaistų, nes aš pvz. geriu Cipralex ir nejaučiu jokių šalutinių poveikių.
Tiesa,lyg klausei ar AD gydo, ar slopina simptomus; galiu atsakyti, kad simptomus slopina tokie vaistai kaip xanax, lexotonil ir pan., o AD gydo ir juos reikia gerti apie pusę metų, o kai kam ir ilgiau tam,kad pasveiktm

sadija as matau kad tau daktarai gerai smegenis prapudrino smile.gif as du daktarus keiciau ir abu neparinko? na palauksim pamatysim ar tu nuo vaistu pasveiksi, as tai linkiu kad tik pasveiktum, bet zinokis netikiu kad nuo vaistu pasveiksi...jei jau prasidejo PA reiskias kaskas tavo gyvenime negerai, o tu manai kad tavo gyvenima AD sutvarkys? geriau ieskok kas blogai ir keisk mintis, poziuri..
Atsakyti
QUOTE(bailiuke @ 2012 10 04, 16:01)
tai vat paskaitykite sio vaikino posta...ir kas ten man sake kad  prie AD nepriprantama? biggrin.gif  domekites  smile.gif  vyzdziai ir man issiplete budavo..taigi AD ir yra kaip narkotikas, kodel jus galvojate jis ramina, man juokas ima kai galvoja: vat pagersiu vaistuku ir issigydysiu, cia jum nekoks gripas kad vaistai bacilas uzmusa ir sveikas  smile.gif  depresija, pa tai sielos liga- kaip tu ja vaistais pagydysi? fiziologiskai gali apsiraminti nuo vaistu bet nepagyti.. ieskokit priezasties , emocines... o seip japonai sako kad depresija - tai kepenu liga  smile.gif

Tai kad clonezapam ne AD schmoll.gif Clonezapam-raminamieji, kaip ir xanax, lexotonilis, bromazepamas, tozepamas.
Va jau kiek raminamuju zinau biggrin.gif
Atsakyti