Įkraunama...
Įkraunama...

Panikos atakos

Pavasari su psichologe taip puikiai buvau ivaldzius kognityvine terapija, kad PA ir nerimas budavo arba labai reti arba visai nebudavo, jau ir i parduotuves normaliai eidavai ir siaip viskas daresi normaliai, bet kai vasara, po realiu normaliu fiziniu ligu pora kart atsiduriau priimamajam, vel PA atsirado visu grazumu, kai ir nerimas... doh.gif
bundu beveik kas nakt....nekenciu to jausmo. Kartais susitvarkau, kartais prapanikuoju ilgesni laika....
Nuo kitos savaites vel griztu praktikuotis pas savo psichologe, nes vel noriu kazkaip be chemijos visa tai moketi valdyti, taip , kaip gera buvo pavasari....
AD griebciau tik paskutniu atveju.....
Atsakyti
Labas mamos,mane šiuo metu užpuolę panikos atakos . Negaliu miegoti,karštis pila,bet nusikloti negaliu,nes stingstu iš šalčio nors namie šilta. Džiūsta burna,troškina,kas kelias minutes lekiu į toleta pilna pūsle. Ir iš kur taip greit ir daug susikaupia g.gif tuštintis taip pat iškeliavau kartą. Nes lyg iš tos baimės raižė,skaudėjo pilvą. Nors negeliu pripažinti ,kad tai panika. Dar einant miegoti jaučiausi keistokai,lyg burnoje iš vidaus ir pačiame viduje ( kūne ) jaučiu lyg skonį savyje. Tai gal ir buvo viso to pradžia ? Taip pat dar pajaučiu kartais kažkokį spaudimą galvos viršuje,bet neištisai. Pabijojau ,kad neprireiktų greitosios,pradėjau nerimauti dėl to,o juk aš viena,su savo vaiku. Kas bus jei reiks palikti vaiką,nes man reiktų į priimajį. Pradėjau nerimauti,kad namai nėra tokie tvarkingi ,kad juos taip staiga imti ir palikti kieno nirs priežiūrai,aišku tai būtų mano mama. Štai ir aš sėdžiu susisukusi dvejomis kaldromis bandau blaškytis,naršydama šioje temoje . O kad būtų kokia draugė panašaus likimo,kad būt galima ir naktį pasukti,padėtų aprimti išsikalbant. Bet dabar galvoju ,nuo ko man dabar tai,nors ir ne pirmas kartas. Bet jau biški senokai būta,bet nestipraus,paskutiniame mėnesyje. Geriau jaučiausi kai mano mama dirbo,buvau pati sau šeimininkė,nesvarbu ,kad atskirai gyvename. Bet su ja aš blogai jaučiuosi,iš vaikystės laikų rai atsiliepta matyt,kai ji buvo alkocholike . Ir visa kita.................. baisiai daug pasakoti. Tačiau turiu priversta galima sakyti su ja bendrauti,nes ji vieniša,o dėl praeities klaidų bando daug ką atstatyti,tačiau ašvistiek prie jos kaip prie mamos nelinkstu,ji mane erzina,jos šnekos ,jos judesiai,jos atsikosėjimai ir t.t. Tad ryt pirma diena kai ji laisva ir vėl bedarbė,ir vėl su ja susitikti,manau tai vėl prasideda. Nors ją myliu savaip,visaip kaip išgaliu padedu,ir finansiškai,ir morališkai sad.gif
Kol čia viską rašiau išsiliejau,jaučiu ,kad gerėja savijauta.
Atsakyti
Aureda, manau paprasčiausiai tau reikia išsikalbėti, nes ir pati rašai, kad gerai būtų jeigu draugė kokia nors būtų šalia. dabar viska kaupi savyje, ir pergyveni dėl to kas bus, kaip supratau, labiausiai dėl mamos console.gif
jei žinai, kad kitaip nebus, ta prasme turėsi būti su mama, prižiūrėti ją, tiesiog priimk tai natūraliai, stenkis pati sau padėti, nes pergyvendama ir nervuodamasi kenksi pati sau. stiprybės 4u.gif
Atsakyti
https://www.facebook...26186087?ref=hl

paskaitykit mano puslapi ten rasit daug pagalbos ir patarimu beje knyga

DR. Weeks

''Selfhelp for your nerves'' jei skaitote angliskai isgydys jus:)(Amazon)
Atsakyti
Vis dėlto radau šį straipsnį,atitinkantį mane iš surašytų simptomų,ir pačios panikos metu,ir ne tik, net 85 % Ar ką pas ką nors taip būna
Nerimo sutrikimų simptomai

Tai yra Generalizuotas nerimo sutrikimas
Atsakyti
QUOTE(lortea @ 2014 01 28, 20:36)
Vis dėlto radau šį straipsnį,atitinkantį mane iš surašytų simptomų,ir pačios panikos metu,ir ne tik, net 85 %  Ar ką pas ką nors taip būna
Nerimo sutrikimų simptomai
Tai yra Generalizuotas nerimo sutrikimas

tiesiai i dešimtuka blink.gif
gal galit pasakyt ar anti depresantai kompensuojami?
Atsakyti
QUOTE(*mable* @ 2014 02 20, 17:52)
tiesiai i dešimtuka blink.gif
gal galit pasakyt ar anti depresantai kompensuojami?

taip kuriuos gėriau aš juos kompensavo,tačiau gėriau tik dvi savaites blush2.gif
Atsakyti
Sveikos mamytės 4u.gif Turiu labai didžiulę bėdą,ir galvoju pasikonsultuosiu su jumis,gal kam buvo panašiai...Turėjau visą vasario mėnesį labai didžiulių pergyvenimų,labai daug streso..Praeitą šeštadienį situacija pagerėjo,žinoma ir nuotaika pradėjo gerėti,atsipalaidavau šiek tiek ir tiesiog bevalgant pradėjo spazmuoti gerklę.Suėmė labai baisi baimė,širdis ėmė daužytis,rankos virpėjo,atšalo..Tą dieną nieko nebegalėjau valgyti,vis purtė,ėmė nerimas,gėriau raminamų vaistų..Bet situacija po šiai dienai nesikeičia,negaliu normaliai valgyti,stringa maistas,lyg kąsnio jausmas gerklėje,suima baimė.. verysad.gif Maitinuosi jogurtukais,košelėmis..Skambinausi gydytojai,ji liepia imti siuntimą pas LOR ir plius ryti šlangą,neva tai gali būti nuo refliukso..Na kaip tą šlangą ryti,jei aš kąsnį vos prariju,tai tik dar labiau dabar stresuoju,žodžiu kuo toliau,tuo sunkiau save valdau.. doh.gif Negi galėjo šitaip pakenkti didelė mėnesinė įtampa? Ar tik sutapimas ir čia problemos gerklose ar skrandyje... g.gif Gal kam yra buvę panašiai,atsilipekite mielosios.. cray.gif
Atsakyti
QUOTE(LABBRA @ 2014 03 04, 22:22)
Sveikos mamytės  4u.gif  Turiu labai didžiulę bėdą,ir galvoju pasikonsultuosiu su jumis,gal kam buvo panašiai...Turėjau visą vasario mėnesį labai didžiulių pergyvenimų,labai daug streso..Praeitą šeštadienį situacija pagerėjo,žinoma ir nuotaika pradėjo gerėti,atsipalaidavau šiek tiek ir tiesiog bevalgant pradėjo spazmuoti gerklę.Suėmė labai baisi baimė,širdis ėmė daužytis,rankos virpėjo,atšalo..Tą dieną nieko nebegalėjau valgyti,vis purtė,ėmė nerimas,gėriau raminamų vaistų..Bet situacija po šiai dienai nesikeičia,negaliu normaliai valgyti,stringa maistas,lyg kąsnio jausmas gerklėje,suima baimė.. verysad.gif  Maitinuosi jogurtukais,košelėmis..Skambinausi gydytojai,ji liepia imti siuntimą pas LOR ir plius ryti šlangą,neva tai gali būti nuo refliukso..Na kaip tą šlangą ryti,jei aš kąsnį vos prariju,tai tik dar labiau dabar  stresuoju,žodžiu kuo toliau,tuo sunkiau save valdau.. doh.gif Negi galėjo šitaip pakenkti didelė mėnesinė įtampa? Ar tik sutapimas ir čia problemos gerklose ar skrandyje... g.gif Gal kam yra buvę panašiai,atsilipekite mielosios.. cray.gif

Man taip buvo. Butent viskas ir prasidejo, kai pajauciau, kad tarsi atsisake rijimo instingtas ir negaliu nieko kieto praryti. Emiau vengti pietauti su kolegomis o veliau ir visai "meciau" valgyti. Kaip ir jus, emiau misti tik skysciais. Dasivariau iki 45 kg/170 ugis ir tapau visisku ligoniu. Taip, pajautus toki jausma, kai negali praryti kasnio, tikrai suima siaubas ir prasideda panikos ataka.
Manau, jokie cia lorai ir refliuksai visai ne prie ko. Butinai duokite kruvio raumenims, tai padeda naikinti streso lasteles. Tik pozityvios mintys, pasivaiksciojimai gryname ore ir zinokite, kad turite valgyti, butinai. Veliau issivysto baime, kad tuoj imsiu valgyti ir vel neprarysiu. meginkite valdyti ta baime, nepasiduokite. Gal pradzioje pablenderuokite mesyte sriuboje, nes jogurtukais ir kosytemis greitai nusivaziuosite iki psixhiatrines ligonones. Pavalgykit daugiau sociuju riebalu - mascarpones surio, riebios grietines su patrinta varske, grietineles, sviesto ir dayg darzovi, tai neleis nusilpti jusu kunui. jei jau nusilps ir jusu kunas, tai kas bus su galva? Juk smegenis maitina ne oras:)
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2014 03 04, 21:34)
Man taip buvo. Butent viskas ir prasidejo, kai pajauciau, kad tarsi atsisake rijimo instingtas ir negaliu nieko kieto praryti. Emiau vengti pietauti su kolegomis o veliau ir visai "meciau" valgyti. Kaip ir jus, emiau misti tik skysciais. Dasivariau iki 45 kg/170 ugis ir tapau visisku ligoniu. Taip, pajautus toki jausma, kai negali praryti kasnio, tikrai suima siaubas ir prasideda panikos ataka.
Manau, jokie cia lorai ir refliuksai visai ne prie ko. Butinai duokite kruvio raumenims, tai padeda naikinti streso lasteles. Tik pozityvios mintys, pasivaiksciojimai gryname ore ir zinokite, kad turite valgyti, butinai. Veliau issivysto baime, kad tuoj imsiu valgyti ir vel neprarysiu. meginkite valdyti ta baime, nepasiduokite. Gal pradzioje pablenderuokite mesyte sriuboje, nes jogurtukais ir kosytemis greitai nusivaziuosite iki psixhiatrines ligonones. Pavalgykit daugiau sociuju riebalu - mascarpones surio, riebios grietines su patrinta varske, grietineles, sviesto ir dayg darzovi, tai neleis nusilpti jusu kunui. jei jau nusilps ir jusu kunas, tai kas bus su galva? Juk smegenis maitina ne oras:)

Būtent man taip ir yra,jau tiesiog baimė valgyti vystosi,purtausi,kratausi.. doh.gif Kaip jums pavyko iš to siaubo išlipti??? Kaip suimti save į rankas,protu suprantu kad panikuoju,o kūnas neklauso,stovi tas gumulas gerklėje ir viskas...Jei norite parašykite a.ž. Ačiū už atsakymą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(LABBRA @ 2014 03 04, 22:45)
Būtent man taip ir yra,jau tiesiog baimė valgyti vystosi,purtausi,kratausi.. doh.gif  Kaip jums pavyko iš to siaubo išlipti??? Kaip suimti save į rankas,protu suprantu kad panikuoju,o kūnas neklauso,stovi tas gumulas gerklėje ir viskas...Jei norite parašykite a.ž.  Ačiū už atsakymą  4u.gif

Tai ta baime valgyti ir vystosi per ta, pirma toki maisto neprarijima. Tiesiog zinokite, kad negali niekas uzstrigti stempleje, visa tai valdo protas. Zinau, kad lengva pasakyti, bet sunku padaryti. Sportas, buvimas gtyname ore, vengimas stresu ir valgot:) Valgykit viena, be kompanijos, taip jausites ramiau ir gerai sukramciusi prarysite. Arba pradziai, smulkinkit maista, tik nesedekite ant kosyciu ir jogurtuku, nes isseksite ir dasivarysite iki rimtos depresijos ir rimtu sutrikimu. As tai praejau.
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2014 03 04, 22:05)
Tai ta baime valgyti ir vystosi per ta, pirma toki maisto neprarijima. Tiesiog zinokite, kad negali niekas uzstrigti stempleje, visa tai valdo protas. Zinau, kad lengva pasakyti, bet sunku padaryti. Sportas, buvimas gtyname ore, vengimas stresu ir valgot:) Valgykit viena, be kompanijos, taip jausites ramiau ir gerai sukramciusi prarysite. Arba pradziai, smulkinkit maista, tik nesedekite ant kosyciu ir jogurtuku, nes isseksite ir dasivarysite iki rimtos depresijos ir rimtu sutrikimu. As tai praejau.

Dėkui už paskatinimą,stengiuosi judėti, rimti,buvau sportuojanti,tik va tas vasario mėnuo viską pagadino..Bandysiu dar pagerti kažką raminančio,nes vis purtyt nori,kažkokia kvaila baimė kausto..Dėkui dar kartą už atsakymą 4u.gif
Atsakyti