Įkraunama...
Įkraunama...

Reumatoidinis artritas.IV tema

Senai reiškiaus, mokslai spaudžia, sveikata pablogėjus.. CRB 43 doh.gif sanarys kelėno kaip kaladė, nugara skauda.. nakti nebegaliu išmiegot ilgiau 4 valandų, paryčiais taip surakina kad nesugebu atsikelti iš lovos.. praguliu krutindama biški dubenį nuo 5 iki 7, ir pradedu judintis į paskaitą doh.gif miego trūksta, sesija čia pat. savaitgalį ant stalo nusnūdau iš nuovargio, sedėdama biggrin.gif žodžiu. smile.gif taip ir gyvenu.
pas reumatologę tik ketvirtadienį, tai teks dar pasikankint.

Prieš tai buvo skyrę naujus priešuždegiminius, Arxocia kažkaip vadinasi.. ale kokie geri thumbup.gif bet kainelė.. doh.gif

Magnifique sakai apie nedarbingumą mąstai.. kilę ir man minčių buvo, bet dar nežinau.. sakiau po sesijos pasidomėsiu, ar poto dėl darbo nebus problemų.. man aktualiau ne tiek dėl tų papildomų pinigėlių, kuriuos vargu ar gaučiau,nes sodrai dar nieko nesumokėjus, bet jei duotų 45proc nedarbingumą socialinę stipendiją gaučiau blush2.gif ax.gif bet irgi dar mąstau. Vaikystėje dėl artrito buvau turėjus smile.gif
Atsakyti
Oi mergikės vos krutat o bijot užsitikrinti socialines garantijas.
ruciuke+1 tu įsivaizduoji,kad galėsi dirbt kaip sveika.... iš tikro daug darbdavių net specialiai darbina neigaliuosius, nes jiems ten mokesčių lengvatos yra. o jum irgi būt gerai bent lengvatos transportui

Magnifique
šaunu ,kad pagaliau pasiryžai susitvarkyt , o tai prie tokių ligų priklauso juk.....kažkaip nebegirdžiu,kad svajoji įstot, lyg į mediciną norėjai. Gal jau mokaisi kur. Ar taip vaikiukus ir daboji.
Atsakyti
QUOTE(rimulėėė @ 2012 05 21, 08:41)
ruciuke+1 tu įsivaizduoji,kad galėsi dirbt kaip sveika.... iš tikro daug darbdavių net specialiai darbina neigaliuosius, nes jiems ten mokesčių lengvatos yra.  o jum irgi būt gerai bent lengvatos transportui

Magnifique
šaunu ,kad pagaliau pasiryžai susitvarkyt , o tai prie tokių ligų priklauso juk.....kažkaip nebegirdžiu,kad svajoji įstot, lyg į mediciną norėjai. Gal jau mokaisi kur. Ar taip vaikiukus ir daboji.

stosiu i slauga,medicina kol baigciau,tai is manes tik skuteliai liktu.jo,ziuresim ar labai dziaugsmingai sita mano sprendima seimos gyd.priims...kol kas dirbu,ruosiuosi egzam
Papildyta:
QUOTE(ruciuke+1 @ 2012 05 21, 01:22)
Senai reiškiaus, mokslai spaudžia, sveikata pablogėjus.. CRB 43  doh.gif  sanarys kelėno kaip kaladė, nugara skauda.. nakti nebegaliu išmiegot ilgiau 4 valandų, paryčiais taip surakina kad nesugebu atsikelti iš lovos.. praguliu krutindama biški dubenį nuo 5 iki 7, ir pradedu judintis į paskaitą  doh.gif  miego trūksta, sesija čia pat. savaitgalį ant stalo nusnūdau iš nuovargio, sedėdama  biggrin.gif  žodžiu.  smile.gif taip ir gyvenu.
pas reumatologę tik ketvirtadienį, tai teks dar pasikankint.

Prieš tai buvo skyrę naujus priešuždegiminius, Arxocia kažkaip vadinasi.. ale kokie geri  thumbup.gif  bet kainelė..  doh.gif
Magnifique sakai apie nedarbingumą mąstai.. kilę ir man minčių buvo, bet dar nežinau.. sakiau po sesijos pasidomėsiu, ar poto dėl darbo nebus problemų.. man aktualiau ne tiek dėl tų papildomų pinigėlių, kuriuos vargu ar gaučiau,nes sodrai dar nieko nesumokėjus, bet jei duotų 45proc nedarbingumą socialinę stipendiją gaučiau  blush2.gif  ax.gif bet irgi dar mąstau. Vaikystėje dėl artrito buvau turėjus  smile.gif

miegu as irgi laaabai prastai jau pora sav... doh.gif nusibodo,taip sunku i darba atsikelt ir dar visa diena isdirbt,kad neeegaliu.o dar visi vairavimai,regitros,taip noreciau invalido zenkliuko ant maskes,bet negausiu.ten ziauriai mazas darbingumas turi but... Jo,drauge ikalbejo.ji turii ir durne isvadino,kad as nesitvarkau,nors tikrai priklauso.man 2m.jau tipo kyla mintis ir vel nebekyla,bet dabar labai kilo.nebereiks sveikatos draudimo mokescio dar moket,tu 72lt???
Atsakyti
Labas visoms negaluojancioms. Ir po sveikatos balioneli 4u.gif 4u.gif 4u.gif

As tai gal dziugesnem naujienom pasidalinsiu - mes tai laukiam gandru atskrendant rudeni, ir atnesti turetu mums 2.gif smile.gif

O skausmai ir sanariai siuo metu pakenciamai, nors galetu buti ir geriau, bet kai gyvenu tik ant 1 Plankvenilio tabletes per diena, tai ner ko per daug noreti...
Atsakyti
QUOTE(rimulėėė @ 2012 05 21, 07:41)
ruciuke+1 tu įsivaizduoji,kad galėsi dirbt kaip sveika.... iš tikro daug darbdavių net specialiai darbina neigaliuosius, nes jiems ten mokesčių lengvatos yra.  o jum irgi būt gerai bent lengvatos transportui

Matyt viltis durnių motina, bet dar tikiu.. biggrin.gif artritas nuo 5 metukų, rimčiau progresas reumatinės ligos tik po 14 metų.. tai kažkaip dar viliuosi kad nepalūšiu ir dabar greit visai jau. Kažkaip taip tikiu, tai lengviau gyvent net blush2.gif

O aš va, girdėjau kad paskui nenori darbint doh.gif šeimos gyd.pasakiau, pasiteiravau ar galėčiau, sako tikrai turėtum gauti, bet sakė gerai pagalvot, pasidomėt paskui dėl darbų. tai ir suabejojau. Po sesijos rimčiau pasidomėsiu ax.gif

Dėl transporto..aš studentė, ir taip Vilniuj už nuolatinį 22lt moku biggrin.gif

QUOTE(Magnifique @ 2012 05 21, 08:52)
stosiu i slauga,medicina kol baigciau,tai is manes tik skuteliai liktu.jo,ziuresim ar labai dziaugsmingai sita mano sprendima seimos gyd.priims...kol kas dirbu,ruosiuosi egzam
Papildyta:

miegu as irgi laaabai prastai jau pora sav... doh.gif  nusibodo,taip sunku i darba atsikelt ir dar visa diena isdirbt,kad neeegaliu.o dar visi vairavimai,regitros,taip noreciau invalido zenkliuko ant maskes,bet negausiu.ten ziauriai mazas darbingumas turi but... Jo,drauge ikalbejo.ji turii ir durne isvadino,kad as nesitvarkau,nors tikrai priklauso.man 2m.jau tipo kyla mintis ir vel nebekyla,bet dabar labai kilo.nebereiks sveikatos draudimo mokescio dar moket,tu 72lt???

Aš norėjau į mediciną taipogi, bet per chemijos egzaminą truputį susikirtau, negavau nemokamo mokslo tai kitur stojau blush2.gif

oi teisės.. kai laikiaus ir man nemažai nervų suėdė.. bet va, rudenį jau 2 metų stažą turėsiu cool.gif dar mokaisi vairuot,ar jau į regitrą eini? ax.gif

QUOTE(Ahama @ 2012 05 21, 09:18)
Labas visoms negaluojancioms. Ir po sveikatos balioneli  4u.gif  4u.gif  4u.gif

As tai gal dziugesnem naujienom pasidalinsiu - mes tai laukiam gandru atskrendant rudeni, ir atnesti turetu mums  2.gif smile.gif

O skausmai ir sanariai siuo metu pakenciamai, nors galetu buti ir geriau, bet kai gyvenu tik ant 1 Plankvenilio tabletes per diena, tai ner ko per daug noreti...

jaaazau kaip smagu. sveikinu wub.gif 4u.gif
Atsakyti
su resu regitra kankinuos..jei dar karta neislaiksysiu,tai kysi duosiu...
Atsakyti
QUOTE(Magnifique @ 2012 05 21, 10:52)
stosiu i slauga,medicina kol baigciau,tai is manes tik skuteliai liktu.jo
Papildyta:

.nebereiks sveikatos draudimo mokescio dar moket,tu 72lt???

*Nu jo aš irgi galvoju,kol baigsi subyrėsi, paprasčiau ko nors reik. Ir sesele gerai.
* *Jo nereiks..................
QUOTE(Ahama @ 2012 05 21, 11:18)

As tai gal dziugesnem naujienom pasidalinsiu - mes tai laukiam gandru atskrendant rudeni, ir atnesti turetu mums  2.gif smile.gif

Super 4u.gif 4u.gif thumbup.gif veikinu 4u.gif Kad tik sveikatytės tau daugiau būtų 4u.gif

ruciuke+1
nežinau kaip ten būna kai sergi nuo vaikystės. Tiesa sanarių ir širdies reumata aš turėjau vaikystėj iki 18 metų. paskui laksčiau visiškai sveika. Nuo 25 visai ssuklipo stuburas, na nuo sanarių irgi. bet irgi prisitaikaiu, tik kad darba atikytis teko. o va dabar susuko. lotuliukas.gif Tiesa jei aš namie pasitvarkiau 4-5 val su kavageriais ir sutino ir atsisakė ranka, tai aks būtų jei dirbčiau.Kol kas man nedaeina. Aišku puse dienos prie popierių ar kompo būtų pats tas...... ir kur šilta ir nėra skersėvju. ir dar kur nieko nesako jeiranka atsijungia ....lotuliukas: mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ahama @ 2012 05 21, 10:18)
Labas visoms negaluojancioms. Ir po sveikatos balioneli  4u.gif  4u.gif  4u.gif

thumbup.gif nestuke.gif sveikinimai wub.gif . labai faina bigsmile.gif

Kaip reikia kantrybes pasisemti ir kazkaip sulaukti to nestuke.gif ... Man tik 3 menesiai praejo kaip nevartoju metotrexato, tai dar 3 men reikes laukti kol galesiu planuoti nestuke.gif ...
Gal kaip nors... ax.gif

dar buvau radusi toki aparaciuka
http://www.laz.lt/
g.gif idomu kokia kaina?
Atsakyti
Aciu, merginos, uz sveikinimus.

Sunrayja, tu dziaukis vasara, ilsekis, kaupk jegas, nepamatysi, kaip tie 3 menesiai prabegs. Tikrai prireiks jegu nestuke.gif pradzioj mirksiukas.gif Kaip dabar tavo sveikatele, ar labai skausmai kamuoja?
Atsakyti
QUOTE(Ahama @ 2012 05 22, 16:36)
Aciu, merginos, uz sveikinimus.

Sunrayja, tu dziaukis vasara, ilsekis, kaupk jegas, nepamatysi, kaip tie 3 menesiai prabegs. Tikrai prireiks jegu nestuke.gif pradzioj  mirksiukas.gif Kaip dabar tavo sveikatele, ar labai skausmai kamuoja?

Kol gydziuausi metotrexatu ir biologiniais vaistais, tai buvo gerai. Dabar vel pradejau prisiminti kaip sunku laipioti laiptais verysad.gif ... ir t.t. Prisimenu ta pati kai buvau pries pirma pastojima. Bet po laiko, aisku, neliko blogu prisiminimu apie nestuke.gif ... tik dziaugsmas. Na kaip nors smile.gif Tik si karta nedesiu daug vilciu kad maitinsiu savo pienu. Pradzioje kiek leis sveikata, o paskui misisnukas. Nes tada pergyvenau labai kad reikia gerti vaistus ir nebemaitint kudikio....
Atsakyti
Laikykitės mergikės.Leliukai jėga... svarbu kad ir mama ir leliukas sveiki būtų, o jau pavalgys ir mišinuko. mano sese baba užaugino iš vis karvės peinu, kai mama išvežė su priepuoliu.Tik po savaitės kokios daktarė susigaudė,akd senas žmogus vaika prižiūri ir išrašė mišinuku.................... nu anais laikais i virtuvėlę važinėt reikėjo.
Atsakyti
QUOTE(Sunrayja @ 2012 05 22, 18:44)
Kol gydziuausi metotrexatu ir biologiniais vaistais, tai buvo gerai. Dabar vel pradejau prisiminti kaip sunku laipioti laiptais  verysad.gif ... ir t.t. Prisimenu ta pati kai buvau pries pirma pastojima. Bet po laiko, aisku, neliko blogu prisiminimu  apie  nestuke.gif ... tik dziaugsmas. Na kaip nors smile.gif Tik si karta nedesiu daug vilciu kad maitinsiu savo pienu. Pradzioje kiek leis sveikata, o paskui misisnukas. Nes tada pergyvenau labai kad reikia gerti vaistus ir nebemaitint kudikio....

O tu ka nors gerei 1 nestumo metu, ar buvai isvis be vaistu?

As tai iki siol pergyvenu ir negaliu susitaikyt su tuo, kad negalejau maitinti savo mazosios tiek, kiek man ir jai norejosi... nors ir taip 9 men. gavo mano pienelio. Tik neisivaizduoju, ka sikart reiks daryti unsure.gif Turbut vel maitinsiu, kiek galesiu.
Atsakyti