Įkraunama...
Įkraunama...

Reumatoidinis artritas.IV tema

QUOTE(Adreta @ 2012 05 27, 23:58)
sakyk prasau, kiek laiko reikejo vartot biologinius vaistus, kol atejo pagerejimas? ir ar nutraukus ju vartojima, bukle kazkuri laika isliko gera, ar viskas grizta i senas vezes, o pagerejimas buna tik vartojant siuos vaistus?

Sveikos,
Pries pradedant biloginius vaistus man gydytoja pasake, kad pagerejimas bus, Jis net gali laikytik iki 5 metu rolleyes.gif . Bet realybe baisi... jie veikia til kol veikia: 2 menesius, man pablogejo jau po 2.5 men nuo paskutines dozes... dabar buciau nesirinkusi sio gydymo.... gal dar ir del to pablogejo, kad negeriu metotrexato, nes planuoju antra vaika... Gydytoja tik norejo pasipelnyti manau... nes is kiekvieno eksperimentinio paciento jie gauna pinigines premijas.. verysad.gif
Atsakyti
man 24m., o sergu sia liga 1 metai ir 3men. liga pasireiske ta pacia diena pagimdzius dukryte,gryztant namo jau jauciau,kad lipant laiptais kazkas ne taip su vienu kelenu.sunku sulekti buvo ir toks jausmas kaip sustinges,kad butu g.gif is pradziu nieko nesakiau vyrui, nes tas visad juokdavos is manes,sako ar yra kada nors tau taip,kad niekas neskaudetu biggrin.gif bet juokas juokais,bet kasdien man blogejo.po poros men.kreipiausi i gydytojus, nes kelias sutino ant tiek,kad nebetilpo i jokias mano turimas kelnes. is pradziu gydytojai mane, kad kelene kaupiasi vandenys, bande traukt-nesekmingai. sekanti syki bande traukt tik su pilna narkoze.rado jo ten,tik labai nedaug.istyre skysti-viskas gerai jame,jokios infekcijos ar bakterijos. temperatura 3men kasdien laikydavos virs 38, vakarais dar daugiau sukildavo. tada operavo kely, paeme audiniu tyrimam, ju atsakymai taip pat geri.pradejo skaudeti kitas kelenas,tinti. gavau prednizolono injekcijas i raumenis, ir sulfasalazino(gal taip parasiau pav) kursa. veliau po dvi injekcijas i kelenus kas pora men (pav. nepamenu jau), bet nuo visu vaistu,injekciju pagerejimo jokio.atliko magnetini rezonanca antra karta,vel antra kelio operacija,isoperavo meniska, bet pagerejimo jokio,todel ortopedas pasake,kad nebegali nieko man padet ir issiunte pas reumatologus.ten taip pat papuoliau pas tokia nelabai uzsieniecius megstancia, tai padare slapimo,kraujo tyrimus, o ju rezultatai tiesiog idealus, sako geresniu negali net but,sako sveika esi.tai poto nuejau pas kita, padare rentgenogramas ir pasake,kad 100% reumatoidinis artritas, nors kraujas geras, nerodo jokio faktoriaus ra,nei crb ar kaip ten jus raset, zodziu kraujas puikus,bet sergu. siuo metu pazeisti abu keliai, desines rankos riesas ir plastakos sanariai ir kairioji peda su pirstu sanariais. o vaistai siuo metu tai tik ibuprofenas. siule metrotextana(ar kazkaip panasiai) bet sake,kad negali poto pastot,reikia puse metu organizma valyt, o mes rugpjuti noretume gaudyt gandrus tai atsisakiau. kaip kitoms nestumo metu ir po jo sekes? ar yra tikimybe,kad liga pasitrauks po nestumo? as vis viliuosi,kad kaip atsirado liga po nestumo taip ir digtu vel pastojus? g.gif
siaubingai bijau, kaip ji pas mane taip zaibiskai plinta ir pazeidija sanarius. gydytoja ispejo,kad veliau pazeis sirdi,plaucius,akis verysad.gif
tokia mano ligos istorija. atrodo keista kaip taip imanoma per viena diena nei is sio nei is to susirgt tokia liga verysad.gif verysad.gif verysad.gif
o gyvenu as Danijoje.

oho kiek prirasiau smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sunrayja @ 2012 05 28, 14:22)
Gydytoja tik norejo pasipelnyti manau... nes is kiekvieno eksperimentinio paciento jie gauna pinigines premijas.. verysad.gif

>... nu nemanau, manau tau ja skyrė,kad apsveiktum ir leliuku susilaukt galėtum. smile.gif

Šiaip jo kad pult prie jos ir isivaizduoti ,kad po pusmečio tu vaistu nebereiks tai taip nėra.Aišku pradžioj ir aš tikėjau,kad bioterapijos pusmetis ir sveika būsiu....... pasvajot lieka.
iš tikro mano tyrimai dabar labai geri. o sąnarius sukioja....... daktarė sakė,kad vaisti užglušino ligos baisumą, o liga tai nedingo ir sukinėja patyliukais.... aišku dabar skausmų nėra ..paskaudena langvai. tai kaip ir gyvent galima

viltutee visas mus užpuolė liga netikėtai, mane susuko per 2 savaites.......... jau 2 metai ko gero.Sąnariai eina pasivaiksčioti, jėgos rankose jokios neturiu. Silpna jei daugiau padirbu...........
Na o tu susitaikyk ir nebesvajok kas RA dings su nėštumu.Pasidžiauk kad pirmas vaikelis jo neturi. Ir tikėkis ,kad ir antras gims sveikas. Nes žinau moteri, kuriai nėštumo metu atsirado Ra ir leliukas gimė su ta liga. verysad.gif ....Šiaip pasitraukia tai keik žinau infekciniai atrtritai.
Atsakyti
QUOTE(Adreta @ 2012 05 27, 23:58)
sakyk prasau, kiek laiko reikejo vartot biologinius vaistus, kol atejo pagerejimas? ir ar nutraukus ju vartojima, bukle kazkuri laika isliko gera, ar viskas grizta i senas vezes, o pagerejimas buna tik vartojant siuos vaistus?

Pagerėjimas paprastai atsiranda 2-6mėn,bėgyje,kad gali trukti ilgai net nutraukus vaistus,esu girdėjus,bet čia reikia labai ilgai vartoti juos pradžiai (keletą metų minimum),o jei nedaug vartoji,tai pora praleistų dozių ir jau jaučiasi,kad kažkas ne to su sąnariais.
Papildyta:
QUOTE(viltutee @ 2012 05 28, 13:39)
eo vaistai siuo metu tai tik ibuprofenas. siule metrotextana(ar kazkaip panasiai) bet sake,kad negali poto pastot,reikia puse metu organizma valyt, o mes rugpjuti noretume gaudyt gandrus tai atsisakiau. kaip kitoms nestumo metu ir po jo sekes? ar yra tikimybe,kad liga pasitrauks po nestumo? as vis viliuosi,kad kaip atsirado liga po  nestumo taip ir digtu vel pastojus? g.gif
siaubingai bijau, kaip ji pas mane taip zaibiskai plinta ir pazeidija sanarius. gydytoja ispejo,kad veliau pazeis sirdi,plaucius,akis verysad.gif
tokia mano ligos istorija. atrodo keista kaip taip imanoma per viena diena nei is sio nei is to susirgt tokia liga verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif
o gyvenu as Danijoje.

oho kiek prirasiau smile.gif  4u.gif

Dingt,niekur nedings,tiesiog gali atsitraukt.Iš esmės,artritas,kaip vėžys.Nuo vėžio irgi niekad nepasveiksi,tiesiog gali pasiekti ilgalaikę (trunkančią daugiau nei metus) remisiją,arba trumpalaikę,kai liga metų laikotarpyje recidyvuoja (atsinaujina).Kiti būna pataiko ant remisijos ir išbūna joje po 10-15metų...Kalbant apie nėštumo poveikį artritui, gydytojai man sakė,kad pradžioj nėštumo gali pablogėt,tada antrą,trečią trimestrą dauguma kaip ant sparnų laksto,nes dėl pasikeitusių visų organizmo sąlygų skausmas dažniausiai būna minimalus arba jo išvis nebūna.O po gimdymo sakė sėkmės dalykas,kada skausmai sugrįš ir su trenksmu,bet dažniausiai tai įvyksta pusmečio (rečiau-metų) bėgyje.
Atsakyti
QUOTE(rimulėėė @ 2012 05 24, 17:51)
Nesakau kad labai jau man malonu buvo. Bet nieko nepadarysi. Vaikai alkani nebuvo...

Ai merginos norėjau paklaust,kaip jum su sanariais.... eina sanariai i šonus ar ne. man žiauriai vaikšto ranku sanariai. Šiandien vėl ištino, neaišku nuo ko... vėl šonan varo pirštus.  jei tokiais tempais ir toliau, tai greit man šakės.....................

rimuleee, aciu uz patarimus 4u.gif bet zinai, kiekvienas vaikas kitoks. Bandem mes ir prie buteliuko pratinti su nusitrauktu pienu, bet niekad jo neeme, net visiskai kudikis budama... Nesiplesiu i ilgus pasakojimus apie savo mazosios maitinima, ne tos temos cia forumas. Jau kaip buvo, taip buvo smile.gif

O mano tai pirstu viduriniai sanariai istine (o gal iseje is vietos) matomai, daugiau tai nelabai... Bet paskauda tai daugmaz visus.

QUOTE(rimulėėė @ 2012 05 28, 12:31)
Na o tu susitaikyk ir nebesvajok kas RA dings su nėštumu.Pasidžiauk kad pirmas vaikelis jo neturi.  Ir tikėkis ,kad ir antras gims sveikas. Nes žinau moteri, kuriai nėštumo metu atsirado Ra ir leliukas gimė su ta liga.  verysad.gif ....Šiaip pasitraukia tai keik žinau infekciniai atrtritai.

Oi, negasdink busimu ir esamu mamyciu smile.gif Kiek zinau, jei mama turi RA, rizika jos vaikui yra gal 2-3 proc. Tai matyt tavo pazistamai labai labai smarkiai nepasiseke.

viltutee, baisiai liudna tavo istorija. Na aisku, nei vienai is musu nebuvo linksma susirgti, bet tik parsivezus vaikuti namo, kai ir siaip pilna nauju dziaugsmu ir nauju rupesciu, gauti dar sitoki... doh.gif Bet zaviuosi tavim, kad dar planuojat ir trecia nestuke.gif As irgi nemanau, kad RA pasitrauks po nestumo, turbut nestumo metu smarkiai pageres, o paskui vel turbut teks gerti vaistus. Nors niekas gi tiksliai nezino.
O apie tai, kad liga pazeis sirdi, plaucius ir t.t. mes kol kas dar nemastom smile.gif Dziaugiames dar sia diena, kol pakrutet galim smile.gif
Atsakyti
aciu uz atsakymus 4u.gif
o del vaistu tai as nezinau ar gerai padariau atsisakius to metratextano,nes siaip as gyvenu be jokiu vaistu,(tik pradzioj ligos menesi sulfasalazina panaudojau ) o siaip kai skausmas didesnis isgeriu ibupromo tablete, bet tas buna gal karta per sav. gal reciau g.gif bijau, pradet kazkaip as juos. atrodo galiu but ir be ju,bet tik tiek,kad baisu jog liga labai greitai plinta g.gif

dar klausimas,kaip su darbu sergant sia liga? ar turi dirbti ar gauni koki biulioteni ar invaliduma? g.gif kolkas as ant biuliotenio, bet nezinia kaip bus toliau,kai jau aiski diagnoze yra, gal issius dirbti, bet net neisivaizduoju kaip reiktu blush2.gif

kai paskaiciau,kaip magnifique po operaciju dirba tai man blink.gif as vos namuos apsitvarkau, jei daugiau pajudu tai poto nejausdama koju,ranku krentu i lova unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo viltutee: 28 gegužės 2012 - 21:00
QUOTE(viltutee @ 2012 05 28, 21:57)
aciu uz atsakymus 4u.gif 
o del vaistu tai as nezinau ar gerai padariau atsisakius to metratextano,nes siaip as gyvenu be jokiu vaistu,(tik pradzioj ligos menesi sulfasalazina panaudojau ) o siaip kai skausmas didesnis isgeriu ibupromo tablete, bet tas buna gal karta per sav. gal reciau g.gif bijau, pradet kazkaip as juos. atrodo galiu but ir be ju,bet tik tiek,kad baisu jog liga labai greitai plinta g.gif
dar klausimas,kaip su darbu sergant sia liga? ar turi dirbti ar gauni koki biulioteni ar invaliduma? g.gif  kolkas as ant biuliotenio, bet nezinia kaip bus toliau,kai jau aiski diagnoze yra, gal issius dirbti, bet net neisivaizduoju kaip reiktu blush2.gif

kai paskaiciau,kaip magnifique po operaciju dirba tai man blink.gif  as vos namuos apsitvarkau, jei daugiau pajudu tai poto nejausdama koju,ranku krentu i lova unsure.gif

Pirmus metus,beveik du visad jei tik labiau skaudedavo ar dar ka,guledavau lovoj.Neidavau i mokykla,isvis is lovos visa diena galedavau nepasijudint.
Dabar jau pripratau matyt,visgi rudeni jau 4 metai bus....
O siaip po operacijos jei leistu aplinkybes-nedirbus buciau ilgiau,bet neleido.Po sekancios operacijos vel turbut po sav.dirbsiu,nebent operuos koki ketv.tai gal pusantros prastumsiu...Tik bijau,kad gali vel neoperuotos kojos ciurnoj del dideles apkrovos uzdegimas smarkus prasidet...Jei ka,matyt prednizolono dozes didinsiu ir tiek... g.gif Jau si treciadieni suzinosiu kada tiksliai operuos,bet jau liko konkreciai maziau nei menuo..reik kokia gelezi pagert,o tai vel prie hemoglobino prisikabins gydytojas doh.gif
Atsakyti
Nu su tuo mūsų Ra visom skirtingai.......
Atsakyti
magnifique, o tai kodel taip baisiai? ar cia varyte varo dirbt,ar paciai noris kuo uzsiimt? ir jei ne paslaptis,koks tavo darbas? ar nesunku dirbti? ar invalidumas nepriklauso su sia liga? man kazkaip nesuprantama,kaip galima dirbt kenciant skausmus. as dirbau prie valymo, o dabar paste, tai sunkiai isivaizduoju save sitam darbe, visalaik ant koju... pagal specialybe esu kirpeja,sito darbo taip pat manau niekad nebedirbsiu, net zirkles butu sunkiai nulaikyt reikiamoj padety, pirstai sunkiai lanktos, nykstys isvis nelankstus.
gal as vis dar soke suzinojus sita diagnoze, bet neisivaizduoju kas ir kaip cia toliau klostysis mano gyvenime g.gif doh.gif verysad.gif

rimule,laaabai skirtingas visoms,kiek skaitinejuos vis.manau man dar nera taip blogai, jei galiu but isvis be jokiu vaistu, galeciau taip ir gyvent, bet bijau to,kad liga sparciai plinta unsure.gif

ar kam padejo specialios dietos, tam tikru maisto produktu atsisakymas? ar bandet ka nors panasaus? skaiciau, kad mesos lyg negalima, o ji man viskas blush2.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(viltutee @ 2012 05 28, 23:09)
magnifique, o tai kodel taip baisiai? ar cia varyte varo dirbt,ar paciai noris kuo uzsiimt? ir jei ne paslaptis,koks tavo darbas?  ar nesunku dirbti? ar invalidumas nepriklauso su sia liga? man kazkaip nesuprantama,kaip galima dirbt kenciant skausmus. as dirbau prie valymo, o dabar paste, tai sunkiai isivaizduoju save sitam darbe, visalaik ant koju... pagal specialybe esu kirpeja,sito darbo taip pat manau niekad nebedirbsiu, net zirkles butu sunkiai nulaikyt reikiamoj padety, pirstai sunkiai lanktos, nykstys isvis nelankstus.
gal as vis dar soke suzinojus sita diagnoze, bet neisivaizduoju kas ir kaip cia toliau klostysis mano gyvenime g.gif  doh.gif  verysad.gif

rimule,laaabai skirtingas visoms,kiek skaitinejuos vis.manau man dar nera taip blogai, jei galiu but isvis be jokiu vaistu, galeciau taip ir gyvent, bet bijau to,kad liga sparciai plinta unsure.gif

ar kam padejo specialios dietos, tam tikru maisto produktu atsisakymas? ar bandet ka nors panasaus? skaiciau, kad mesos lyg negalima, o ji man viskas blush2.gif  doh.gif

Na,tiesiog dalinai viskas remiasi i finansus,dalinai i tai,kad tiesiog negaliu ilgam nuo darbo trauktis.Mielai pasisukiociau aplink save vien bent 2 sav.,nes kaip minejau,nuo istisinio sokinejimo ant vienos kojos (6 sav.negalima mint buvo kojos,realiai visai nemyniau 1men.o tada po biski,nebeistveriau),neoperuotos ciurnoj kilo milziniskas uzdegimas.Skausminga buvo net i ramentus atsiremus atsistot ant jos,o teko per skausmus sokinet,uzdedant visa mano nekuklu svori (kokius 73-75kg) plius vaikas 10kg.Dirbu aukle.
Kalbant apie dietas..visai atsisakyt mesos neiseina,nes del nuo artrito geriamu vaistu krenta hemoglobinas nezmoniskai,tai jei mesa visai nuimciau,tektu buti gyvai gelezies papildais.Kai lankau joga (dabar apturejau pertrauka 1.5men.) 3d.per sav.visai nevalgau mesos ty.nei sriuboj,nei kepsnio,nei kotletu jokiu,kumpiuku ant duonos,desru-nieko. Siaip mesa megstu (nevalgau tik kiaulienos,avienos,erienos ir kalakutienos)
Atsakyti
magnifique, esi pavyzdys, jauciu siame forume bigsmile.gif kolkas as apie darbus net nenoriu ir bijau galvot, namuos maza mergaite turim, tai faina,kad nereikejo 10-ties men. ja pas aukliu leist, nes tada baigias dekretas dk.galejau but su ja visalaik man patinka ja turet salia,rupintis blush2.gif
laukiu vizito i darbo birza, idomu ka nuspres daryt su mano biulioteniu, gal sakys tik eik dirbk g.gif schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(viltutee @ 2012 05 28, 21:09)
ar kam padejo specialios dietos, tam tikru maisto produktu atsisakymas? ar bandet ka nors panasaus? skaiciau, kad mesos lyg negalima, o ji man viskas blush2.gif  doh.gif

Mesos atsisakymas nuo RA tikrai neisgydo. As 10 metu iki susirgdama buvau (ir vis dar esu) vegetare biggrin.gif Taip kad reiktu ieskoti kito 'kaltinininko' maisto produkto. Nors nemanau, kad toki rastume...
Atsakyti