man 24m., o sergu sia liga 1 metai ir 3men. liga pasireiske ta pacia diena pagimdzius dukryte,gryztant namo jau jauciau,kad lipant laiptais kazkas ne taip su vienu kelenu.sunku sulekti buvo ir toks jausmas kaip sustinges,kad butu

is pradziu nieko nesakiau vyrui, nes tas visad juokdavos is manes,sako ar yra kada nors tau taip,kad niekas neskaudetu

bet juokas juokais,bet kasdien man blogejo.po poros men.kreipiausi i gydytojus, nes kelias sutino ant tiek,kad nebetilpo i jokias mano turimas kelnes. is pradziu gydytojai mane, kad kelene kaupiasi vandenys, bande traukt-nesekmingai. sekanti syki bande traukt tik su pilna narkoze.rado jo ten,tik labai nedaug.istyre skysti-viskas gerai jame,jokios infekcijos ar bakterijos. temperatura 3men kasdien laikydavos virs 38, vakarais dar daugiau sukildavo. tada operavo kely, paeme audiniu tyrimam, ju atsakymai taip pat geri.pradejo skaudeti kitas kelenas,tinti. gavau prednizolono injekcijas i raumenis, ir sulfasalazino(gal taip parasiau pav) kursa. veliau po dvi injekcijas i kelenus kas pora men (pav. nepamenu jau), bet nuo visu vaistu,injekciju pagerejimo jokio.atliko magnetini rezonanca antra karta,vel antra kelio operacija,isoperavo meniska, bet pagerejimo jokio,todel ortopedas pasake,kad nebegali nieko man padet ir issiunte pas reumatologus.ten taip pat papuoliau pas tokia nelabai uzsieniecius megstancia, tai padare slapimo,kraujo tyrimus, o ju rezultatai tiesiog idealus, sako geresniu negali net but,sako sveika esi.tai poto nuejau pas kita, padare rentgenogramas ir pasake,kad 100% reumatoidinis artritas, nors kraujas geras, nerodo jokio faktoriaus ra,nei crb ar kaip ten jus raset, zodziu kraujas puikus,bet sergu. siuo metu pazeisti abu keliai, desines rankos riesas ir plastakos sanariai ir kairioji peda su pirstu sanariais. o vaistai siuo metu tai tik ibuprofenas. siule metrotextana(ar kazkaip panasiai) bet sake,kad negali poto pastot,reikia puse metu organizma valyt, o mes rugpjuti noretume gaudyt gandrus tai atsisakiau. kaip kitoms nestumo metu ir po jo sekes? ar yra tikimybe,kad liga pasitrauks po nestumo? as vis viliuosi,kad kaip atsirado liga po nestumo taip ir digtu vel pastojus?
siaubingai bijau, kaip ji pas mane taip zaibiskai plinta ir pazeidija sanarius. gydytoja ispejo,kad veliau pazeis sirdi,plaucius,akis
tokia mano ligos istorija. atrodo keista kaip taip imanoma per viena diena nei is sio nei is to susirgt tokia liga
o gyvenu as Danijoje.
oho kiek prirasiau