Įkraunama...
Įkraunama...

Reumatoidinis artritas.IV tema

QUOTE(viltutee @ 2012 07 15, 11:27)
rimule, as del  nestuke.gif  cia taip. noretume po keletos menesiuku planuot pradet, o vat cia tie vaistai ir nestumas nesuderinami. o esant ant biuliotenio atsisakyti siulomu vaistu negalima. tai iseitis arba gert vaistus ir atidet nestuke.gif  arba atsisakyt biuliotenio,negert vaistu ir pradet planuot smile.gif  biuliotenio kaipmir nelabai norisi atsisakyti ir gyventi tik is vyro algos ax.gif
o kraujo tyrimai tai pas mane super geri. tai ar geriant ka ar ne pokyciu kraujas manau nerodytu, nes kiek dabar daro, rodo viska idealiai,kaip net nesirgciau smile.gif
na gal supratot ka cia norejau pasakyt g.gif  norisi visko vienu metu,tik kazin ar iseis taip smile.gif

Cia jau asmeninius prioritetus pasvert reiketu... Jei pradesi gert Metotreksata, tai ji gert ne savaite ir ne dvi reikia, kad pradetu normaliai veikti. O po to nutraukus gerti vel gerus 3 (ar netgi 6 men.) laukti, kol jis is organizmo pasisalins, kad galetumet pradet planuoti nestuke.gif Tai tada geriausiu atveju mamyte taptum tik po kokiu 2 metu smile.gif

Negi gydytoja tokia nesupratinga ir nezmoniska, kad pasakius, jog noretumet planuot vaikuti, negaletu paskirti kitu vaistu? Tai kas, kad tu ant biuletenio...

Siaip man atrodo, kad su musu sveikatelem nera ko labai laukti ir tiketis stebuklu ar atidelioti nestuke.gif ateiciai. Jei tik dabartine sveikata leidzia, tai ir planuokit kuo greiciau. Gal ir pesimistiskai nuskambes, bet as tikrai nesitikiu, kad ateity mano sveikata geres net ir vartojant vaistus. Geriausiu atveju - labai sparciai neprastes. O ir nestumas savo ruoztu nera toks jau lengvas laikotarpis... Na, cia mano tokia nuomone smile.gif

QUOTE(Sunrayja @ 2012 07 15, 11:31)
nutraukiau jau kaip 4.5 men. labai kojos (keliai) skauda. Pries pradedant juos vartoti, gydytoja sake, kad bus pagerejimas 5 metams, o isejo, kitaip. Jie veikia tik tiek kol vartoji. verysad.gif Gaunasi priklausomybe kazkokia rolleyes.gif Jai nenoreciau antro vaiko, tai ir toliau vartociau... bet reikiejo rinktis: ar bandymmas uznesteti ar gydymas toliau.. tai bandau tiketis geriausio cool.gif

Gydytoja matyt 'is pievu' kazka pasnekejo... gi kiekvienam poveikis yra skirtingas, jeigu kazkam pagerejo 5 metams, tai labai dziugu, bet ne visiems taip butinai turi nutikti...
Manau teisingai pasirinkai 4u.gif Juk vis tiek vartoji kazka siuo metu, ar esi visai be vaistu palikta?
O del skaudanciu koju - juk pati zinai, kai jau laikysi rankose savo vaikuti, tai galvosi, kad visi skausmai buvo to verti smile.gif
Atsakyti
tai va, ahama, as apie tai ir kalbu, kad pasakiau, kad kolkas metotreksato nenoriu pradet, nes noretume kita vasara jau turet savo rankose leliuka, tai ji ir pasake, kad kol ant biuliotenio sedi turi naudoti viska,ka skiria gydytojai,kad savijauta pageretu ar i darbus galetum gryzt. o tai ko noriu as neidomu, mat gydytoju pareiga ko greiciau zmogu ant koju pastatyt.
tai ir galvoju del akiu sutikt su tokiu gydymu, bet negert tu tableciu ir planuot, kol savijauta nera tokia bloga, juk nezinia kaip butu pavartojus metotreksata ir nutraukus ji, gal sugryztu visi sunkumai su kaupu. ir isvis, negi nera nieko kito ka galima naudot ir nestuke.gif buvau gavus 3prdenizolono injekcijas ir sulfasalazina menesi geriau, kai pasakiau,kad nejauciu nieko nuo ju dabar nori metotreksata skirt,galvoju ar ne per greit jie tuos vaistus keitineja schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(viltutee @ 2012 07 15, 16:09)
tai va, ahama, as apie tai ir kalbu, kad pasakiau, kad kolkas metotreksato nenoriu pradet, nes noretume kita vasara jau turet savo rankose leliuka, tai ji ir pasake, kad kol ant biuliotenio sedi turi naudoti viska,ka skiria gydytojai,kad savijauta pageretu ar i darbus galetum gryzt. o tai ko noriu as neidomu, mat gydytoju pareiga ko greiciau zmogu ant koju pastatyt.
tai ir galvoju del akiu sutikt su tokiu gydymu, bet negert tu tableciu ir planuot, kol savijauta nera tokia bloga, juk nezinia kaip butu pavartojus metotreksata ir nutraukus ji, gal sugryztu visi sunkumai su kaupu. ir isvis, negi nera nieko kito ka galima naudot ir  nestuke.gif  buvau gavus 3prdenizolono injekcijas ir sulfasalazina menesi geriau, kai pasakiau,kad nejauciu nieko nuo ju dabar nori metotreksata skirt,galvoju ar ne per greit jie tuos vaistus keitineja schmoll.gif

Per greit.Sulfasalaziną minimum 3mėn.reik vartot,kad pasijaustų poveikis,o pilnut pilnutėlis per 6mėn.pasijaučia.
Atsakyti
QUOTE(Ahama @ 2012 07 15, 15:59)
Gydytoja matyt 'is pievu' kazka pasnekejo... gi kiekvienam poveikis yra skirtingas, jeigu kazkam pagerejo 5 metams, tai labai dziugu, bet ne visiems taip butinai turi nutikti...
Manau teisingai pasirinkai  4u.gif Juk vis tiek vartoji kazka siuo metu, ar esi visai be vaistu palikta?
O del skaudanciu koju - juk pati zinai, kai jau laikysi rankose savo vaikuti, tai galvosi, kad visi skausmai buvo to verti  smile.gif

Ir as tikiuosi, kad kuo greiciau eis pastoti, kad nekenteti tu skausmu ilgai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(viltutee @ 2012 07 15, 14:09)
tai ir galvoju del akiu sutikt su tokiu gydymu, bet negert tu tableciu ir planuot, kol savijauta nera tokia bloga, juk nezinia kaip butu pavartojus metotreksata ir nutraukus ji, gal sugryztu visi sunkumai su kaupu. ir isvis, negi nera nieko kito ka galima naudot ir  nestuke.gif  buvau gavus 3prdenizolono injekcijas ir sulfasalazina menesi geriau, kai pasakiau,kad nejauciu nieko nuo ju dabar nori metotreksata skirt,galvoju ar ne per greit jie tuos vaistus keitineja schmoll.gif

Na nezinau, o gydytojos tau pakeisti neiseitu? Aisku, tu gali sutikti su jos gydymu , bet is tikruju negert Metotreksato, bet gi anksciau ar veliau reikes jai prisipazinti, kad apgaudinejai ja... Metotreksatas gi yra griezciausias NE nestumo metu, kaip ir zinai... Gal jus kuo greiciau kibkit i darbus, kad iki kito vizito pas ja jau turetum teigiama nestumo testa rankose, tada jau tikrai priversti taves ji negales biggrin.gif

Kaip Magnifique ir parase, visi sitie vaistai ne is karto pradeda veikti, Sulfasalazina gali ir 3 men. gerti nieko nejausdama... O prednizolono injekcija toks trumpalaikis dalykas, po pirmos man buvo pagereje savaitei, po antros - gal trims dienoms, ir tai tik sioks toks pagerejimas jautesi, o ne 100% smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Sunrayja @ 2012 07 15, 18:03)
Ir as tikiuosi, kad kuo greiciau eis pastoti, kad nekenteti tu skausmu ilgai  smile.gif

Bet kaip smagu, kai cia tiek nestuke.gif planuojanciu artimiausiu metu thumbup.gif
Atsakyti
Jo,visi artritui gydyti skirti vaistai veikia tik juos ilgai,nuolat vartojant.
Atsakyti
Ai kaip fainai organizuojatės. lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Niu aš tai džiaugiuos, kad vaikai dideli jau. Bet iš tikro jei rimtai planuojatės tai jau pasistenkit, pačios viso nestuke.gif ramiai vaiksčiot. leliukai gims ramūs ir viskas bus gerai. thumbup.gif

Na kuri čia taip prirašėt,kat toln tik prasčiau su sveikata bsu. Man kaip tik kuo tolyn tuo geryn savijauta.(nu tik nepersidirbt reikia) Sakyčau po 2 metų ligos dabar jaučiuosi geriausiai. Vaistus geriu(būna,kad pamirštu) bŪna silpna, būna suka koki sanari> bet......daktarė sakė kad nesitikėt kad neskaudės, taip kad apsirengiu šilčiau ir į trasą. Įtariu kad geriau jau nebus.Bet norėtūsi,kad toks gerumas išliktų kuo ilgiau. ax.gif

Na o Prednezalonas gal ir veikia... bet jis juk tik simtomus nuima, o ne gydo RA. Ir nuo jo tinstama. Kas leičia Bioterapiją tai ji veikia kiekviena skirtingai... ir tai naujas gydimas ir daktarai dar patys prognozuot nieko negali.
Atsakyti
kiek skaitineju apie sia liga tai daug yra atsisakiusiu darbu. ar gaunate koki biulioteni, invaliduma? ar lengvai jis skiriamas sergant sia liga?

magnifique,kai gausi ziniu, pranesk ir mums ax.gif

o ta bioterapija, tai kas per gydymas? randu info,kad labai brangus tas gydymas, ar as ne apie ta kalbu g.gif
Atsakyti
QUOTE(viltutee @ 2012 07 15, 23:31)
kiek skaitineju apie sia liga tai daug yra atsisakiusiu darbu. ar gaunate koki biulioteni, invaliduma? ar lengvai jis skiriamas sergant sia liga?

magnifique,kai gausi ziniu, pranesk ir mums ax.gif

o ta bioterapija, tai kas per gydymas? randu info,kad labai brangus tas gydymas, ar as ne apie ta kalbu g.gif

Parašysiu būtinai.Tuoj pala surasiu savo post'us apie bioterapiją,nes rašiau 100k.ir tingiu rašyt iš naujo visą litaniją,tai nukopinsiu.
Kaip tyčia nieko nerandu,o žinučių pas mane virš 3000,tai ieškosiu labai ilgai.Žodžiu trumpai.
Biologinė terapija-tai naujas gydymo būdas.vaistai pagaminti iš tam tikrų baltymų ir jie stabdo uždegiminius procesus ir keičia imuninės sistemos reakciją į sąnarines ląsteles.Gydymas labai brangus,jį gauti labai sunku,reikia būti realiai viską išbandžius (pradedant sulfasalazinu,baigiant prednizolonu,metotreksatu ir tt.),kad pradėtų svarstymą ar reikalinga biologinė terapija.Biologinių vaistų yra įvairių.Pvz.Humira ir Enbrelis yra naudojami namuose.Leidžiami į pilvą arba į ranką.nuo 2k.per sav.iki 1k.per 2 sav.Yra Refibas berods (infliksimabas),kuris yra lašinamas lašelinės pavidalu ligoninėje.Pradžiai kas porą sav.tada palieka kažkur kartą per mėn.ir yra kažkokie,kur pradžiai lašinama dažnai,o po to užtenka 1 dozės kas 6mėn.
BET.Biologinė terapija nėra vieni pliusai.Ji padeda prisikabinti tuberkuliozei.ir nežinia ar čia tiesiog žmogaus nesėkme vadint ar kaip,kad mano draugė jau 2 kartus dėl biologinės terapijos buvo susirgusi tuberkulioze.O kai susergi-gydymą reikia nutraukti minimum metams (ty.9 mėn.vaistų gėrimo,tada po poros mėn.kartoja kvantiferoną,jei jis neigiamas,gali svarstyti apie biologinės terapijos skyrimą).Tik tų pačių vaistų nebeskiria,o po 2 sirgimų tbc išvis apie biologinius jau nelabai leidžia galvoti.Ir biologiniai ne visiems yra veiksmingi.Kita mano draugė irgi dvejus vartojo (enbrelį ir humirą).Tai su enbreliu poveikis dingo po 6mėn.todėl nutraukė.Humirą vartojo 4mėn.bet poveikio nepajautė,todėl irgi nutraukė.O kita pažįstama jau kokius...5metus enbrelį leidžiasi ir viskas super.Toliau..tik daliai skausmai neatsinaujina nutraukus vaistus,bet deja didžioji dalis sąnarius per keletą mėn.vėl pajaučia,taip,kad ir biologiniai vaistai yra veiksmingi realiai tik tol,kol juos vartoji,o deja nieks garantuoti jų aprūpinimo visam gyvenimui negali.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Magnifique: 15 liepos 2012 - 23:02
esu 50% darbinga
Atsakyti
QUOTE(Magnifique @ 2012 07 16, 12:36)
esu 50% darbinga

sveika, nustebinai, kiek pamenu problemu turi ne vien su sanariais, o pagal darbinguma, tai 3 gr,
taip, neskuba jie dalinti grupse....
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2012 07 16, 14:02)
sveika, nustebinai, kiek pamenu problemu turi ne vien su sanariais, o pagal darbinguma, tai 3 gr,
taip, neskuba jie dalinti grupse....

skaitosi 2g.skaminausi,tai visos transporto nuolaidos priklauso,keltam,autobusam,traukiniam,del pinigu i sodra reiks nuvaryt
Atsakyti