Įkraunama...
Įkraunama...

Reumatoidinis artritas.IV tema

QUOTE(Magnifique @ 2012 06 24, 20:17)
Aš sau pasižadėjus esu,kad jei kadanors gimdysiu-tai natūraliai,be nuskausminimo.Noriu pajust visus "malonumus". lotuliukas.gif  Jau taip užkniso gipsas..kojos nemint sakė gyd.vėl tiek pat laiko,ale aplink namus jau kelias dienas šlitinėju be ramentų.Statau koją tik ant kulno ir kuo trumpiau,ale neįmanoma su 2 šunim ir 2 ramentais pas mus namie prasisukt  doh.gif  Minu,kol neskauda.Pajusiu,kad skauda-nebeminsiu jei ką...Laukiu nesulaukiu antradienio,kai technikė mano įtvarą atveš.Jau šian neiškenčiau-nusiėmiau gipsą,nes labai koja tinsta aplink čiurną,kur raiščiai nutraukti ir spaudžia gipsas iki numirimo.Tai ant čiurnos uždėjau binto palankstyto,apvyniojau švelniai bintu,į gipsą binto įtiesiau,kad nespaustų,tai dabar euforiją patiriu..Nes pastarosios pora dienų buvo nepakenčiamos...Kaulas nuspaustas visas gipso buvo...koja mėlyna.Iš operuotos pusės nedaug,ten kur plyšę raiščiai-viskas žiauriai mėlyna  doh.gif  Ir skauda čiurną tiesą pasakius labiau negu pjūvius  doh.gif Na,bet ryt jau savaitė bus.Dar 2 sav.ir jau siūlus trauks,tada dar 3sav.ir jau pas gydytoją eisiu ir reabilitacija prasidės.
Dar ***** reikia jau juodai pas kardiologą eit.Užsireginau poliklinikoj mokamai liepos 13d.Bet noriu į Antakalnį pas skyriaus vedėją pakliūt,tai ryt skambinsiuos kada mokamai gali priimt...

Manau, gerai padarei, kad gipsa biski nusiemei. Man vienas chirurgas yra sakes, kad taip galima daryt, jei koja istinus, gipsas spaudzia ir nezmoniskai skauda. Bet tikiuos, kai statai ta koja ant kulno, tuo metu gipsas yra? As tu isvis be nieko vaikstineji? biggrin.gif

O del gimdymo be nuskausminamuju - man sitas 'narkotiku' variantas visai priimtinas, nuskausmina jie kelioms valandoms, biski pailsi ir atsigauni, o paskui gali vel visus skausmus jausti ir megautis biggrin.gif nes gimdant situos vaistus turi suleisti tik iki tam tikro laiko, paskui jau nebegalima, nes vaikutis apsvaiges gimtu... smile.gif o ju veikimas iki stumimo dalies jau buna pasibaiges smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ahama @ 2012 06 24, 23:59)
Manau, gerai padarei, kad gipsa biski nusiemei. Man vienas chirurgas yra sakes, kad taip galima daryt, jei koja istinus, gipsas spaudzia ir nezmoniskai skauda. Bet tikiuos, kai statai ta koja ant kulno, tuo metu gipsas yra? As tu isvis be nieko vaikstineji?  biggrin.gif

O del gimdymo be nuskausminamuju - man sitas 'narkotiku' variantas visai priimtinas, nuskausmina jie kelioms valandoms, biski pailsi ir atsigauni, o paskui gali vel visus skausmus jausti ir megautis  biggrin.gif nes gimdant situos vaistus turi suleisti tik iki tam tikro laiko, paskui jau nebegalima, nes vaikutis apsvaiges gimtu...  smile.gif o ju veikimas iki stumimo dalies jau buna pasibaiges  smile.gif

aišku su gipsu vaikštinėju,tik su gipsu!Šian pirmą kartą nusiėmiau jį ir tai 2min.kol išklojau,koją apvyniojau ir atgal uždėjau.net neapvaliau.antradienį apsivalysiu,kai technikė atvarys,gipsą nuims,apsivalysiu drėgnom servetėlėm,prieš dedant koją į įtvarą.
Jo,skausmas kai spaudžia tai tikrai nežmoniškas.Šią naktį net miegot normaliai negalėjau,kaip skaudėjo...Svarbu,kad tie raiščiai sugytų.Sakė 95%,kad sugis,5%,kad nesugis.Po 5sav.eisiu pas ortopedą ir tada bus aišku ar sugijo ar ne..nes jei nesugis,tai reiks vėl pjaut,kad susiūti tuos raiščius,nes liks čiurnos nestabilumas žiaurus,kai iš vienos pusės raiščių nėra...
Atsakyti
Niu Magnifique o tu neklausei kodėl tau taip tie raisčiai trūkinėja. Čia jau artrito pažeisti raisčiai ar kaip....................Na tikėsimės sugis. ir nereiks dar kartą pjaut. 4u.gif ax.gif

O kas dėl gimdymo skausmų, tai man dažnai rodosi, kad labai jau čia perdėtas reikalas.NIu man neskaudėjo kažkaip jau labai,kad kentėt reiktų. g.gif blush2.gif mirksiukas.gif Nors tada šalia mergina ir dievus ir mamą šaukėsi.......... o aš pažiūrėdavau ir galvodavau,kad man jau taip tai tikrai neskauda,kad taip rėkt........ gal pas mane skausmo barjeras aukštas buvo.Aišku skaudėjo, niu bet nebaisiai. Kadangi teko daug tuose skyriuose trintis tai mačiau nemažai jaunų mamyčių kurios tiesiog išperdžia leliukus.Šeima atvažiuot nespėja. Ai buvo keletas, vyras atvežė, paguldė ir išėlkė namo kažko atvežt, daktrai sako jauna mama, pirmas kartas, greit nebus.Tas atlekia su daigtais, ir leliuka jau randa. lotuliukas.gif lotuliukas.gif Ir tokių buvo ne viena. Tiesiog manau gal reik nusiteikt kad viskas bus gerai ir greitai, manau nuo mamaos psichologinio stiprumo irgi priklauso daug. Kai pagalvoju,kad mano seneli mama parsinešė išėjusi vakare karvių melžt.Tai buvo pavasari,kovo 4. ir tvartuke, ir negalvokit,kad moteris karvių nedamelžė............ o mum rojus, dakratai šalia, dar ir artimieji būna, vaistų yr jei ka...... vienu žodžiu gimdyt ir džiaugtis belieka. drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(rimulėėė @ 2012 06 25, 08:24)

O kas dėl gimdymo skausmų, tai man dažnai rodosi, kad labai jau čia perdėtas reikalas.NIu man neskaudėjo kažkaip jau labai,kad kentėt reiktų. g.gif  blush2.gif  mirksiukas.gif Nors tada šalia mergina ir dievus ir mamą šaukėsi.......... o aš pažiūrėdavau ir galvodavau,kad man jau taip tai tikrai neskauda,kad taip rėkt........ gal pas mane skausmo barjeras aukštas buvo.Aišku skaudėjo, niu bet nebaisiai. Kadangi teko daug tuose skyriuose trintis tai mačiau nemažai jaunų mamyčių kurios tiesiog išperdžia leliukus.Šeima atvažiuot nespėja. Ai buvo keletas, vyras atvežė, paguldė ir išėlkė namo kažko atvežt, daktrai sako jauna  mama, pirmas kartas, greit nebus.Tas atlekia su daigtais, ir leliuka jau randa. lotuliukas.gif  lotuliukas.gif Ir tokių buvo ne viena. Tiesiog manau gal reik nusiteikt kad viskas bus gerai ir greitai, manau nuo mamaos psichologinio stiprumo irgi priklauso daug. Kai pagalvoju,kad mano seneli mama parsinešė išėjusi vakare karvių melžt.Tai buvo pavasari,kovo 4. ir tvartuke, ir negalvokit,kad moteris karvių nedamelžė............ o mum rojus, dakratai šalia, dar ir artimieji būna, vaistų yr jei ka...... vienu žodžiu gimdyt ir džiaugtis belieka. drinks_cheers.gif

Niu man atrodo, kad tu labai laiminga motera esi, kad tau taip praejo gimdymai. O siaip cia labai individualus dalykas tas skausmas, vienoms skauda maziau ir apskritai jos skausma lengviau pernesa, o kitoms labiau. Nesudesi gi ant svarstykliu pasverimui ir palyginimui biggrin.gif
Atsakyti
Niu jo teisybė.Individualiai viskas.
Tik kad psichologija savo daro, tai faktas.Anksčiau kažkaip visi skaitė , akd moters darbas gimdyti ir nieks ten nesuko galvos apie skausmus.Tipo taip turi būti.dabar gi visur skalambijama apie skausma, apie vaistus... kad nejučiom pradedi bijot to skausmo. (pvz aš kai ejau , tai nebijopjau skausmo, laukiau kad tik greičiau ta leliuka pamatyti)
Na aišku viena, kad su mūsų liga paprastai išsisukt be skausmo jau nabapavyks.
Žinot man atrsirado teisiog skausmo baimė.Niu en gimdyt nebesiruošiu. lotuliukas.gif Ae pas dantiste alementarus bakstelėjimas taip skauda ......ir aprimsta tik kai sau įteigiu,kad neskauda gi.Daktarė sakė,kad atsirado tiesiog skausmo baimė. Ir vsio.
Atsakyti
QUOTE(rimulėėė @ 2012 06 25, 10:24)
Niu Magnifique o tu neklausei kodėl tau taip tie raisčiai trūkinėja. Čia jau artrito pažeisti raisčiai ar kaip....................Na tikėsimės sugis. ir nereiks dar kartą pjaut. 4u.gif  ax.gif

Nežinau..nieko nesakė.Tipo trauma,užtad ir plyšo,nors man atrodo,kad trauma menkoka buvo.... g.gif
Atsakyti
tai va kad menka trauma, mano panos taip sportuoja ir plyše nebuvo.Tfu tru tfu.........
Atsakyti
QUOTE(rimulėėė @ 2012 06 15, 09:07)

ruciuke+1
oi kaip tave suprantu. sunku aišku, bet fizinis darbas suvarys tavo sveikatą ir nebegalėsi nieko. žiūrėk Magnifique vaikus gano ir tai privargsta. Tai pasieiškok gal ko leituvoj, jei jau prastai bus, bent išeit galėsi //

o dėl butuko ai kaip tave suprantu .aš saviški sostinėn išleidžiu.užtat įdomu kodėl gailiesi,akd stojai i vilniu......... mirksiukas.gif

taip ir neišvažiavau ax.gif vaikus ir aš pavasarį žiūrėdavau,kišeidavo derinti su moklais tai labai tikdavo.. bet vaikas ramus buvo labai biggrin.gif aš jį pietums užsimigdydavau, užliūliuodavau ir mokydavaus kol miega..o jis kai įmigdavo tai beveik iki vakaro biggrin.gif

Gailiuosi.. Buvo daug dienų, kai labai prastai jaučiuosi, visą rudenį po ligonines trankiausi,nes daktarai vienur sakė dėl nervų šaknelių uždegimo nevaikštau, kitur,akd dėl reumatinės ligos..o miestas naujas, viskas nauja, mokslai.. Baisus stresas ax.gif ir sunku buvo apsieiti vienai, aš juk neprašinėsiu kiekvieną kartą kambariokės,kad man tabletes paduotų, nes paryčiais nepajudu.. ar vandens.. Antras pusmetis kai lengviau krutėjau, ne tokie ūmūs skausmai buvo, viskas gerai.. Tiesiog, iš pradžių susirgus,nemokėjau elgtis su liga, vistiek nauja veita, o bent man savam kampe visada geriausia biggrin.gif nebuvo kažko artimo, viską buvau palikus kitur..o nauji draugai greit taip neatsiranda smile.gif tiesiog, nemokėjau su liga gyventi, taip kogero tiksliausia pasakyti.. o dar nauji namai, naujas miestas, mokslai... tai psichologiškai sunku, gailėjausi persikraustymu ax.gif
bet apskritai, nebūtų tų sunkumų dėl ligos, tai smagu, laisvė, nauji draugai,nauja aplinka, o jei dar kambariokai geri išvis biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ruciuke+1: 11 liepos 2012 - 01:28
Rickute+1

Žinai galiu pasidžiaugti,kad ir esant skausmam ir prastai savijautai mokeisi, ir dar leliu prižiūrėjai. thumbup.gif Reiškias nėr taip baisu pas tave. Reiškia gal apstabdys tau tą ligą ir viskas bus normaliai. Nesakau ,kad gyvensi kaip sveika...(tiksliau iš tikro KAIP sveika)Ir pamažu liga trauksis, pati išmoksi su ja draugaut, išmoksi neišsišaukt naujų priepuolių.Ir viskas bus liuks.

Susitaikymo su liga periodas -pats sunkiausias. Kol išmoksti, kaip gyvent ,kad neišsišaukt naujų pablogėjimų, dar gero laiko reik.Bet visumoj galima gyvent ir beveik normaliai.Man žiauriai sunkus buvo pirmas pusmetis.Tiesa aš tai net stiklinės nepaėmiau,kaip susuke buvo, kaldros neužsitraukiau, apie atsikėlima nė nesvajot. NIu o dabar vaikštau, dirbu namie, užsiimu įvairiausia papildoma veikla........ pati galiu sulakstyt nors ir į sostinę, (tik 2 dienas iš eilės tokio atstumo nuvairuot neišeina, per daug išvargstu)
Ai praeita savaitę, viena diena taip nusidirbau namie doh.gif (ir atrodo nieko baisaus nedariau: tik šaldiklį išsivaliau, šiltnamyje pasikapsčiau, kambarius susitvarkiau, ai pietūs dar...) kad sužinojau kur klubuose sanariai. Paeit nėjo, kaip klubą viena skaudėjo.Ėjau krypuodama ,kaip antis.
Dvi paras praktiškai pratinginiavau..ir praėjo doh.gif Vienu žodžiu neišeina daug darbo užsikrauti.Reik ir knyga paskaityti, tada nepersidirbi ir sveikata normaliai laikosi.

mergikės kaip jūs per karsčius gyvenat.?
Man neblogai, jau vaikštau be kojiniu ........ai vakar buvau banke, 20 min palaukiau, taip sušalau...........kondišinas tas prakeiktas.Taip kojos sušalo, o aš be kojiniu.Tai dabar ir miegu su vilnonėm, ir po namus vaikštau .NU neišeina Į valdišką įstaigą išeit be vilnoniu kojinyčiu ir megstuko.....nors kaip durnai aplinkiniams tas mano apsirengimas atrodo.

Šiandien reik dar kartelį į banką. Teks kojines trauktis, ir megstini......... lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
as tai tupiu dabar prie krauju pridavimo,penktadieni pas kardiologa einu,o antradieni pas reumatologe.Siaubas.Taip nenooooriu!tik tiek,kad su drauge susitiksim prie gydytojos kabineto,tai papliotkinsim,nebus taip liudna...
Atsakyti
Magnifique valio atsiradai 4u.gif
jau galvojau kur paežerėj kiurksai. lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Aš tai tipo sveika. thumbup.gif drinks_cheers.gif wub.gif Savaitgali svečių laukiu, tai tvrakinėjuos, uogu užderėjo.Varau vaikam "samane-vitaminine" Na iš uogų sirupa natūralų darau.Maniškai niekad jokių problemų su kraujais neturi, nors auga kaip ant mielių.
Dar užsikroviau milijonus valdiškų reikalų...manau sutvarkysiu kol šilta. visgi šiluma man patinka, rengtis mažai reik, galiu po miesta blūdyti keik lenda. Galiu ir neblūdit aišku.
Einu pietų daryt. Po piet milijonas reikalų dar.(gerai, kad pas medikus nors nelakstau kol kas)
Atsakyti
sveikos as tik dabar radau jusu tema ,neskaiciau visos nes labai neramu .o sakykit kas jums darosi su sita liga ?vyras jau kelinta menesi ka cia menesi daug seniau.vis pasijunta tai jam pirstai uztirpsta ,tai per kluba skauda ,tai per keli tai patine ,tai praeina tai ranka is peties net ryte nedirbus skauda .tai ****** kazkaip ,tai visai praeina .susivedziau simtomus ismete artrita .ar gali buti?aisku cia reikia eiti pas gyditojus ir sake eis bet kol prisiruos doh.gif ,ir pats nervuojasi ir mane nervuoja kai nezinai kas yra.kaip suprantu kazkokius tyrimus atlieka ?
Atsakyti