Įkraunama...
Įkraunama...

Reumatoidinis artritas.IV tema

coliuke, užregistruoji saviški pas šeimos daktarą ir staigei. biggrin.gif
Jei neklausys , grasink .................
reikalas toks, kad jei reumatoidinis artritas, tai gali susukt taip,kad nepakils, ir paskui ilgai truks kol darbingumas atsistato. bet būna ir poliartritu, jei dažnai būna iššaukti infekcijų.tai šita atrtrito forma gana paprastai gydoma ir kuo anksčiau pradėsit tuo greičiau baigsit.

padarys krūvą tyrimu ir jei reik pasiųs pas reumatologa. Blogiausia ,kad didmiesčiuose pas reumatologa eiėls ir gaunasi ,kad nėr taip greit kaip norisi.
Palei save galiu pasakyt,kad skaudeno, kol prisiruošiau nueit susuko visiškai.Man gerai, man padėjo brolienė ir aš jau sekančia diena buvau pas reumatologa, o žmonės po 2-3 mėn laukia. o dar nepamiršt reikai, kad artrito vaistai suveikia tik po 2-3 men...... mano atveju pradėjo veikt tik po 9mėn............... taip kad temt su daktarais neišeina. nes nėra ampulių,kurias nuėjus suleistų ir pasveiktum. gydymas ilgas ir nuobodus.
Atsakyti
gerai butu,kad prie ezero buciau...laukiu nesulaukiu kada pazymejima neigaliojo atsius.jau turetu greitu metu,nes sake po 3-4sav.sian jau 3sav.praejusios yra..as tai net nezinau kaip jauciuosi...del karsciu su sirdim nesamones vyksta,sanariai daug maz ramus,uzeina vis kazkas,bet praeina.ciurna tik ta levai,nepanasu ten i sekminga raisciu gijima...klapatuoja visas sanarys,skauda,tinsta labai.tai kita sav.chirurge pasistenks mane pas ortoepda ikist poliklinikoj,kad echoskopa padarytu ir pan.nors sake,kad cia reik rezonansa daryt is tikro,o ne echo,ale nieks siuntimo neduos,tai pasitenkinsiu echoskopija,turint omeny,kad ja greiciausiai Zitkauskas darys,tai bent paziures nusimanantis zmogus.
Atsakyti
QUOTE(rimulėėė @ 2012 07 11, 14:34)
coliuke, užregistruoji saviški pas šeimos daktarą ir staigei. biggrin.gif
Jei neklausys , grasink .................
reikalas toks, kad jei reumatoidinis artritas, tai gali susukt taip,kad nepakils, ir paskui ilgai truks kol darbingumas atsistato. bet būna ir poliartritu, jei dažnai būna iššaukti infekcijų.tai šita atrtrito forma gana paprastai gydoma ir kuo anksčiau pradėsit tuo greičiau baigsit.

padarys krūvą tyrimu ir jei reik pasiųs pas reumatologa. Blogiausia ,kad didmiesčiuose pas reumatologa eiėls ir gaunasi ,kad nėr taip greit kaip norisi.
Palei save galiu pasakyt,kad skaudeno, kol prisiruošiau nueit susuko visiškai.Man gerai, man padėjo brolienė ir aš jau sekančia diena buvau pas reumatologa, o žmonės po 2-3 mėn laukia. o dar nepamiršt reikai, kad artrito vaistai suveikia tik po 2-3 men...... mano atveju pradėjo veikt tik po 9mėn............... taip kad temt su daktarais neišeina. nes nėra ampulių,kurias nuėjus suleistų ir pasveiktum. gydymas ilgas ir nuobodus.

tikrai bandysiu ,bet ne mazas vaikas ,vaika tai uz rankos ir nusivedei biggrin.gif ,bijo jis kaip velnias vis dar nu dar padirbsiu ir tada jau eisiu ir taip menuo po menesio ,as cia pasiskaiciau simtomuose kad gali but po erkes ikandimo ,ir tikrai rudeni praeita ikando erke buvo pas gyditojus liepe stebet bet niekas nesidare tai taip ir primirsom dabar kai pagalvoju tai tikrai is poto kaip ir prasidejo visi tie skausmai gal tik sutapimas .jis pas mane toks darboholikas kad darbas ir seimos gerove pirma o po to sveikata ir kitaip neikalsi ,bet tikrai bandysiu doctor.gif
Atsakyti
Coliuke pasakyk tu jam ,kad kai atguls negalės dirbt metus du o gal visai...tipo geriau bus. o dabar tereikia nueit tyrimus pasidaryti juk. jei žmogus paeina normaliai į ligonine juk nekiša nieks, ir biuletenio dabar nieks negrūda,. jei gali dirbt -tai dirbk tik vaistus reik parinkti.

O šeip tai nesakyk kad taviškis tavęs neklauso.Protinga moteris visada duos vyrui suprast ,kad jis šeimos galva o pati patyliukais bus kaklu.... ir suks ta galvą ten kur reikia (įpač kas liečia sveikata0 . Kokiais metodais..kiekvienos reikalas
Atsakyti
sveikutes,

Jauciusi nekaip sad.gif
Tie biologiniai vaistai tai nieko gero verysad.gif
Dabar be ju labai blogai. Blogiau nei pries juos vartojant...

Atsakyti
QUOTE(Sunrayja @ 2012 07 14, 18:05)
sveikutes,

Jauciusi nekaip sad.gif

Turbūt todėl aš jų visai ir nebenoriu.Net sunku patikėt,kad seniau į juos žiūrėjau,kaip į stebuklą kažkokį... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Sunrayja @ 2012 07 14, 16:05)
sveikutes,

Jauciusi nekaip sad.gif

O tu juos dar vartoji, ar jau nutraukei? Kas negero darosi?... Kodel nutarei pabandyti, kiti nelabai padejo?
Laikykis 4u.gif Ateis ir vel pagerejimas 4u.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif norejau paklaust, kas vartojo metrotekstana, ar buvo didelis salutinis poveikis?
svarstau ar sutikti su gydytoja ir pradeti ji vartoti g.gif
ir dar, ar pagal kraujo tyrimus galima matyti ar zmogus vartoja metotrekstana ar ne? ax.gif
Magnifique, kaip tau sekes tvarkytis invaliduma?koki darbingumo procenta paliko? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(viltutee @ 2012 07 14, 22:13)
Sveikos  4u.gif  norejau paklaust, kas vartojo metrotekstana, ar buvo didelis salutinis poveikis?
svarstau ar sutikti su gydytoja ir pradeti ji vartoti g.gif
ir dar, ar pagal kraujo tyrimus galima matyti ar zmogus  vartoja metotrekstana  ar ne? ax.gif
Magnifique, kaip tau sekes tvarkytis invaliduma?koki darbingumo procenta paliko? rolleyes.gif

Atsakymo dar negavau..trečiadienį jau bus 4sav.praėjusios doh.gif Jau sakau gal išvis nieko negavau ir neatsinčia,nors sakė,kad po 3-4sav.atsiųs laišką...Bet jau knisa tas laukimas.
Atsakyti
[/B]Sunrayja o kaip tau paskyrė biologinius, ar labai prastai jaurteisi ar apgydit ,kad 2 leliaus susilaukt galėtum.

Šiaip tie biologiniai nėra panacėja. Juk sakiau. Mačiau kaip atrodo ir kaip jaučiasi brolis, kol organizmas prie jo prisitaikė.taip paskui poveikis buvo, pagerėjo.Tik nežinau po keik laiko.
O dar kas garantuoja,kad tie biologiniai suveiks ir visam.Žinokit jokių garantijų nėra. Čia net nežinau nuo ko priklauso. galiu pasakyt,kad bevartojant biologinius būna pablogėjimai, ir daktarai patys nežino nuo ko.......... ir reik gydyti vėl iš naujo. doh.gif

[B]viltutee
Niu labai durna klausima uždavei.Nors gal pradžioj ligos ir protingai atrodo.Aš pradžioj irgi labai šalutinio poveikio bijojau.
Ma jei negersi vaistų tai susuks ir nepaeisi, nepasuksi kaklo, gulėsi kaip gyvas rastas.(tai tiesa tokių ligonių mačiau slaugos namuose) O jei gersi tai visgi gali svajot apie pagerėjimą ir ištikro bus geriau ir pasekmių prastų gal pavyks išvengti.Gal pravaiksčiosi visą gyvenima. thumbup.gif
Na o dėl šalutinio, tai nuo metrodeksato jis yra minimalus,koks gali būti esant mūsų ligai.Toliau stiprėjant vaistam,žiaurėja šalutiniai poveikiai.Bet čia jei skaitai lapelius.Jei jų neskaitai(kaip jau aš darau) tai poveikio nejaučiu jokio.Nors daktarė man kraujo tyrimus tai daro, tikrina ar kas negena. KIta vertus viena medikė man išaiškino,kad 4 metrodeksato tabletės yra labai mažai,kad pasireikštų šalutinis poveikis......... taip kad liepė gert ir neimt galvon.

ir dar pradėjau domėtis kepenų atstatymu,sveika gyvensena.Žolėm,kurios padėtų organizmui susitvarkyt ir susireguliuot , esant tokiai ligai.

Šeip prie mūsų RA tu en daktare apgausi negerdama vaistų o save, nes sirgsi ilgiau.

jei negersi vaistų, tai kraujas nerodys, bet jsi nerodys ir jokio teigiamo pokyčio, o po kiek laiko daktarė manydama,kad tu vaistus geri ir jie neveikai išrašys tau stipresnių..............
o gal tau jų nereiks gal tau metrodeksatas padės.
kam tavo organizmui reik dar stipresnių vaistų su savais dar didesniais šalutiniais poveikiais. Aš geriu jau sekančius vaistus. jiems dažnai daromi kepenų ir inkstų tyrimai.Bet jau vaikštau ir darbuojuosi.Kuo ir džiaugiuosi.
Atsakyti
rimule, as del nestuke.gif cia taip. noretume po keletos menesiuku planuot pradet, o vat cia tie vaistai ir nestumas nesuderinami. o esant ant biuliotenio atsisakyti siulomu vaistu negalima. tai iseitis arba gert vaistus ir atidet nestuke.gif arba atsisakyt biuliotenio,negert vaistu ir pradet planuot smile.gif biuliotenio kaipmir nelabai norisi atsisakyti ir gyventi tik is vyro algos ax.gif
o kraujo tyrimai tai pas mane super geri. tai ar geriant ka ar ne pokyciu kraujas manau nerodytu, nes kiek dabar daro, rodo viska idealiai,kaip net nesirgciau smile.gif
na gal supratot ka cia norejau pasakyt g.gif norisi visko vienu metu,tik kazin ar iseis taip smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ahama @ 2012 07 14, 19:49)
O tu juos dar vartoji, ar jau nutraukei? Kas negero darosi?... Kodel nutarei pabandyti, kiti nelabai padejo?
Laikykis  4u.gif Ateis ir vel pagerejimas  4u.gif

nutraukiau jau kaip 4.5 men. labai kojos (keliai) skauda. Pries pradedant juos vartoti, gydytoja sake, kad bus pagerejimas 5 metams, o isejo, kitaip. Jie veikia tik tiek kol vartoji. verysad.gif Gaunasi priklausomybe kazkokia rolleyes.gif Jai nenoreciau antro vaiko, tai ir toliau vartociau... bet reikiejo rinktis: ar bandymmas uznesteti ar gydymas toliau.. tai bandau tiketis geriausio cool.gif
Atsakyti