Įkraunama...
Įkraunama...

Reumatoidinis artritas.IV tema

QUOTE(Magnifique @ 2012 11 20, 22:24)
aš irgi taip galvoju,galvoju vis ar gerai,kad laiko nemažai ar negerai,bet jaučiu pusiau taip,pusiau taip.Gerai,kad dar padirbėt spėsiu,atsiskaityt šį tą ir tt.blogai,kad šventes praleisiu gipsuose,kai laiko daugiau-daugiau apmąstymų,o kai jų daugiau-vis daugiau klausimų galvoje voliojasi ir pan...gerai dar tai,kad pastaruoju metu beveik nieko neskauda.Arba dėl to,kad tikrai nieko neskauda arba per darbus visokius tiesiog pamirštu,kad skauda.Vis dar labiausiai kenčiu nuo nuolatinio neišsimiegojimo.Per darbo savaitę miegu max. 25valandas  doh.gif  Ir tai,čia jei pasiseka labai...Jei ne,tai apie 20valandų gaunasi.

Aha, siusim mes mintim tau palaikymus savo 4u.gif
Manau, kad iseis tau susitart del nuskausminimo per operacija. Bent jau kai as buvau ligoninej gimdyt, atejo anesteziologe ir issiklausinejo apie visus mano RA skausmus, liepe kakla palankstyt ir pasukiot, tai jauciu, tokiu atveju, jeigu butu prireike planinio cezario, tikrai buciau galejus atsisakyt spinalines 4u.gif ir apskritai visokie 'pabadymai' i stubura tai mano paskutinej nuskausminamuju saraso vietoj yra... Anksciau ar veliau turbut ir taip problemos islys su stuburu ar nugara, dar cia papildomu tikrai nereikia. Tikiuos, gausi sukalbama daktare ir isklausys bei supras tave 4u.gif

O tu nejuokauk su miegu... Tikrai mus labai svarbu issimiegot ir pailseti.

QUOTE(rimulėėė @ 2012 11 21, 09:24)
Niu miegot tai reikia.. pervargsi imunitetas dar labiau durnavos. 4u.gif  g.gif

Na aš tai kaip ir laikausi... pirštai klypsta į šonus, nors šeip įpatingu skausmų nėr... šeip kartkartėm užeina, bet tpokie nedicki, pažiūriu ir randu kur noss  išsuktus sanarius.Vienu žodžiu liga knisasi tyliai.......

O tau tie pirstai taip greit ima ir isklypsta? blink.gif taip per kokia savaite ar pora dienu? blink.gif
Atsakyti
Nu nemanau kad per savaite, bet manau pradžioj nesimatė o kai jau pamatau tai pamatau.
Šiuo metu maudęna koju pirštelius, jie išklipo neblogai ir dar maudena, matyt klypsta toliau.
Rankose vienas krumplis iššoko, bet jis taip per kelis kartus. Prieš pusmeti skaudeno labai, bet nieko nesimatė, o dabar užskaudėjo gal 3 dienas o paskui po kurio laiko pastebėjau,kad gumbas didžiulis.
Atsakyti
merginos,
jei kuri lankotes pas reumatologe Bukauskiene, gal galit parasyt a.z blush2.gif
Atsakyti
4u.gif sveikos
neskaiciau visu temu ,bet esu tikra kad cia pataikiau kas liecia liga unsure.gif
esu emigravusi gyvenu anglijoje,vat ir atsalus orams ar dar del kazkokiu kitokiu priezasciu pradejo tinti keliai,vienas ipatingai,as su juo turejau bedu dar gyvendama lietuvoje .Kaupiasi skysciai,koja jauciu salta kaip ledas,kai masazuoju ja intensyviai atrodo kraujas pradeda cirkuliuoti susyla.Pas gydytojus dar nesikreipiau vis tikiuosi kad praeis.Lietuvoje darydavausi kompresus pamenu nors ne ka jie man padedavo.Gal turit kokiu pasiulymu kaip galeciau nuimti tinima nesikreipaint pas daktarus verysad.gif labai jau as ju nemegstu...aciu labai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(belosneska @ 2012 11 28, 15:01)
4u.gif sveikos
neskaiciau visu temu ,bet esu tikra kad cia pataikiau kas liecia liga unsure.gif
esu emigravusi gyvenu anglijoje,vat ir atsalus orams ar dar del kazkokiu kitokiu priezasciu pradejo tinti keliai,vienas ipatingai,as su juo turejau bedu dar gyvendama lietuvoje .Kaupiasi skysciai,koja jauciu salta kaip ledas,kai masazuoju ja intensyviai atrodo kraujas pradeda cirkuliuoti susyla.Pas gydytojus dar nesikreipiau vis tikiuosi kad praeis.Lietuvoje darydavausi kompresus pamenu nors ne ka jie man padedavo.Gal turit kokiu pasiulymu kaip galeciau nuimti tinima nesikreipaint pas daktarus verysad.gif labai jau as ju nemegstu...aciu labai 4u.gif

Sveika,

As irgi Anglijoj gyvenu, ir zinok daktarai cia ne tokie baisus kaip Lt biggrin.gif As ju irgi paniskai bijojau gyvendama Lietuvoj, o dabar lankausi ramia sirdim ir neprakaituojanciais delnais biggrin.gif
Suprantu, kad cia ne tas patarimas, kurio klausei. Deja niekuo negaliu daugiau patart. Zinok, jeigu cia kazkas rimto, tada geriau issiaiskinti ir pradeti gydyti kaip imanoma greiciau, o ne laukti ir tiketis kad praeis. Nejuokai visos tos sanariu likos, geriau ju neuzleisti.
Atsakyti
QUOTE(belosneska @ 2012 11 28, 18:01)
4u.gif sveikos

Jei tau būtu RA skaudėtų daugiau nei keliai.
pas taev panašūs simtomai,kaip mano drauigei, o jai meniskas plyšes buvo............operavo sutvarkė ir gerai.
bet pas ja ansvorisi ir kelenai vėl sakuda............. dabar panašiai jau ir antras eina.

siūlau eit pas daktarų
Atsakyti
Sveikos.Aš tai dar belaukdama operacijos sugebėjau polisinusitą įsitaisyt doh.gif doh.gif Kai nesiseka žmogui,tai nesiseka.Šian grupiokė darbe gydytojo kokio paprašys recepto antibam, nes pas LOR tik trečiadienį, o ketv.jau einu tyrimų darytis operacijai doh.gif doh.gif Nesidariau dabar kraujų,tai nežinau ar uždegimą rodo ar nea,bet apsidraust reik ir kuo anksčiau antibus pradėt,nes vis tiek sakė,kad vienintelis gydymas-antibai... unsure.gif O šiaip laikas ŽIAURIAI greit eina.Visokių atsiskaitymų pilna,tai dar mažiau miegui laiko lieka-vos po 3-4val. per parą,bet jau šią savaitę tikiuos daugiau miegot.Liko porą dalykų atsiskaityt tik.Čia atrodė,kai paskyrė operacijos datą,kad dar tiek daug laiko rodos 25d buvo,o dabar 12d.liko... doh.gif
Atsakyti
Kaip laikotės,moterytės? 4u.gif Aš tai baigiu jau sinusitus visus išsigydyt lyg,antibų jau 5d.sugėriau,liko dar 2d.Tyrimus ketv.pasidariau,antradienį einu atsakymų ir siuntimo pasiimt.Nusidažiau ramentus žaliai,kad smagiau vaikštinėt būtų lotuliukas.gif O šiaip dirbu mokaus,dirbu,mokaus ir tiek.
Atsakyti
Aš laikausi......................... ax.gif biggrin.gif
Ai sanariai reaguoja labai į staigų oro atšalima, tad biški mažiau lakstau, daugiau namie. bet šiaip tai kaip ir normaliai.Tyrimai geri. o RA savo juoda darbą daro mirksiukas.gif doh.gif ir teik.

Šeip Magnifique neįsivaizduoju,kaip tu dorbi ir mokaisi.. iš kur teik jėgų..matyt jaunystė.
Nes aš tai va 4 dienas iš eilės daug laksčiau, dalyvavua visur, po poliklinikas, svečisu ir tt.Pirmą ir paskutine dieną netgi nevairavau pati...o nuovargis šiandien..... doh.gif nelipčiau iš lovos. doh.gif Ale išsirioglinau -būtiniausiau rūbus skalbt sumečiau ir vsio. Jaučiu ir ryt dar netransportabili būsiu.
Aš paprastai eji aju 1 diena ariu., tai kita ilsėtis turiu............ metyt senatvė jau savo daro. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(rimulėėė @ 2012 12 09, 14:59)
Aš laikausi......................... ax.gif  biggrin.gif
Ai sanariai reaguoja labai į staigų oro atšalima, tad biški mažiau lakstau, daugiau namie. bet šiaip tai kaip ir normaliai.Tyrimai geri. o RA savo juoda darbą daro mirksiukas.gif  doh.gif  ir teik.
Šeip Magnifique neįsivaizduoju,kaip tu dorbi ir mokaisi.. iš kur teik jėgų..matyt jaunystė.
Nes aš tai va 4 dienas iš eilės daug laksčiau, dalyvavua visur, po poliklinikas, svečisu ir tt.Pirmą ir paskutine dieną  netgi nevairavau pati...o nuovargis šiandien..... doh.gif nelipčiau iš lovos.  doh.gif Ale išsirioglinau -būtiniausiau rūbus skalbt sumečiau ir vsio. Jaučiu ir ryt dar netransportabili būsiu.
Aš paprastai eji aju 1 diena ariu., tai kita ilsėtis turiu............ metyt senatvė jau savo daro. schmoll.gif

Tai,kad daugiau nėra kur dėtis.Mokytis reik,dirbt irgi,nes pinigų reikia,tai taip ir sukuosi.
Atsakyti
Niu joooooooooooo
aš jaunystėj irgi laksčiau,kaip užvesta. Matyt viskam savas laikas........Aš matyt savo atsilaksčiau jau.

Atsakyti
Sveikos mergaites 4u.gif
Skaitauir stebiuosi dar dirbat ir mokotes-saunuoles 4u.gif
Man itare Bechtervo liga tai viena is riaumatiniu ligu,bet ryrimai kraujo neparode smile.gif
Gyd. sake kad buna neparodo neparodo,o viena kart ir parodo.Paskyre gerti Vimovo.Tai net akys atsviesejo.Du metus buvo nei langai plauti,nei uzuolados plautos.Si savaitgali padariaiau uz abu metus ir namus generaliskai susitvarkiau.
Galvoju jeigu vaistukai Vimovo yra skiriami riaumatoidiniam artritui ir Bechterevui pagrinde,ir jie man padeda gyventi ,palengvina gyvenima,tai gal tikrai kur nors ta liga pasislepusi ir kada nors pasirodys.
Papasakokit mergaites kaip jums pirmieji ligos pozymiai isryskejo,kad jums diagnozavo sia negailestinga liga,ir kiek jums tada buvo metu smile.gif
Atsakyti