Įkraunama...
Įkraunama...

Reumatoidinis artritas.IV tema

QUOTE(Ahama @ 2012 10 22, 21:31)
Magnifique, na tikrai, labai jau keistas tas tavo RA... Tikekimes, kad genetikai gal protingo ka nors pasakys. Nors aisku labai nesinoretu, kad cia butu paveldimas dalykas. Bet manau, kad nebutinai turi buti 100% paveldima liga. Gali gi buti, kad net jei ir nustatys kazkokia diagnoze, vaikams tiesiog yra rizika didesne susirgti ta liga, bet nebutinai jie turi susirgti. Ar daug tokiu genetiniu susirgimu, kurie neisvengiamai paveldimi?... Neisivaizduoju kazkaip, neturiu medicininio issilavinimo... Negalvok dar apie sterilizacija  4u.gif

Nu man šiaip jau kuris laikas sakė,kad kolagenozė yra.Ty.jungiamojo audinio liga,tai ji gali apimt ne tik sąnarius,bet ir odą,raiščius,sausgysles,raumenis ir pan.Nes prie ko tada mano kojų opos,jei čia genetinė liga sąnarių-raiščių-sausgyslių?Tai dar debiliškiau,nes genetikos nulemtų dalykų niekuo nepristabdysi.Visad būtų tikimybė,kad vaikai nepaveldės,bet to negarantuosi,kol neištirsi vaiko chromosomų,kada tai galima padaryti?Bedant adatą didžiulę į pilvą nestuke.gif kokią 20sav.o kas tada,jei sužinai,kad serga?Jau nieko nebepakeisi,tik verksi likusį nėštumo laiką-ačiū ne,gal tiek to.
Ir labai įdomu,jei čia genetika,tai nejaugi turiu draugę su iš esmės tokiu pačiu reikalu?Tik pas ją be sąnarių vienintelės bėdos-raiščiai atsilaisvinantys.
Esmė ta,kad ką genetikai bepasakytų-to nepakeisi.Sako reumatologė :- Gal genetikai ką geresnio sugalvos...KĄ?Sugalvot-tegu sugalvoja,vienintelė bėda-kad tada nebebus jokios vilties situacijai pataisyt,nes blogo geno išimti neįmanoma,tad ir pakeisti nieko neįmanoma...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Magnifique: 22 spalio 2012 - 22:20
niu laikykis 4u.gif visgi akip bebūtų ko gero įra geriau žinot tikra diagnoze nei gyvent nežinioje.Gal gydimas skiriasi... gal galū gale daktarų požiūris skirsis, kai diagnozė kita...........
Atsakyti
O tai gali buti taip, kad tu buvai sveika 15 ar 18 ar dar kazkiek metu, o tik paskui tas genetinis sutrikimas eme ir pasireiske?...
Bet kokiu atveju, jei daktarai nustatys tikslia diagnoze ar sutrikimo pavadinima, tai gal ir gydyma tinkamesni sugebes paskirti... Gal tau visi metotreksatai ir panasus vaistai nuo RA visai nereikalingi ir netinkami.
Atsakyti
QUOTE(Ahama @ 2012 10 23, 20:01)
O tai gali buti taip, kad tu buvai sveika 15 ar 18 ar dar kazkiek metu, o tik paskui tas genetinis sutrikimas eme ir pasireiske?...
Bet kokiu atveju, jei daktarai nustatys tikslia diagnoze ar sutrikimo pavadinima, tai gal ir gydyma tinkamesni sugebes paskirti... Gal tau visi metotreksatai ir panasus vaistai nuo RA visai nereikalingi ir netinkami.

Gali būti,yra genetinių sutrikimų,kurie tik paauglystėj ar jau suaugus pasireiškia.jei atras genetinį sutrikimą-gydymo išvis jokio neliks,išskyrus nesteroidus.Nes genetikos jau nepataisys jokie vaistai. unsure.gif
Atsakyti
Niu genetikos tai nepataisys.. šitiek aišku, bet gal visteik kažka pritaikyti galima, kad netaip plyštų tos sausgislės ar dar ką.
na kas dėl vaikų tai čia jau gaunasi kaip mirtina rulėtė... nenorėčiau tokia žaisti. Iš tikro nežinau ar visos genetinės ligos persiduoda 100 procentų, bet kažkada mačiau per telika kai visi 3 vienos šeimos vaikai turi žiauriągenetine liga, kuri išlindo vaikam augant......... košmaras vaikam.
Apie tėvus nekalbu, , tas bejėgiškumo jausmas kai tu negali niekuo savo vaikam padėt, atrodo sirgtum pats geriau...............
Iš tikro aš labai džiaugiuosi ,kad tu taip atsakingai žiūri į genetika ir vaikiukus. Manau tai labai atsakingas požiūris. Šeip iš tikro nesuprantutėvų kai yra labai baisi genetika , kurie rizikuoja, gaunasi gyva rusiška rulėtė... sveikas nesvaikas. Tokia rulete manau tik su savo gyvenimu daryt galima, o ne su nekaltu vaiku..........Gaunasi ,kad pasmerki savo vaiką kančiai.
Atsakyti
merginos, ar kuri naudojat leidziama metetroksata???
na toki, kur jau is vaistines buna sutaisytas svirkstuose?
kaip jautetes jei naudojote?
Atsakyti
negi nei viena nenaudojote tu vaistu? 4u.gif
po ju suleidimo man siaubingas kartumas burnoje, ir jau savaite kaip nepraeina...idomu, ar kitiem taip buna?
Atsakyti
QUOTE(Arrivederici @ 2012 11 03, 22:34)
negi nei viena nenaudojote tu vaistu? 4u.gif
po ju suleidimo man siaubingas kartumas burnoje, ir jau savaite kaip nepraeina...idomu, ar kitiem taip buna?

labas
o kodel nenaudoji metotrexato tabletemis? As leidziamo nebandziau, paprasciau praryti tabl.... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Sunrayja @ 2012 11 04, 12:55)
labas
o kodel nenaudoji metotrexato tabletemis? As leidziamo nebandziau, paprasciau praryti tabl.... ax.gif

man skyre tik leidziama- viena kart savaitej- sake,kad jis maziau kenksmingas...
nors savijauta po to susileidimo siaubinga verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Arrivederici @ 2012 11 04, 13:57)
man skyre tik leidziama- viena kart savaitej- sake,kad jis maziau kenksmingas...
nors savijauta po to susileidimo siaubinga verysad.gif

Labas mergaites noriu uzduot klausima mano vyruj nustate artrita jam anksciau skaudedavo kojos paeit negaledavo is koju skausmas perejo y ranka jiam nutirpe du pirstai maziukas ir kitas skauda sausgysles nera jegu toj rankoj padarius nuotrauka nustae artrita jam peties neskauda tik ta ranka nutirpus ar gyd paaiskinimu kad slankstelej trenasis vienas y kita uzspaude nerva sako gali praeti savaime jei nepraeis tik tada skirs gydima . tai kaip cia dabar mums suprasti ? Ir ar as galeciau jam tepti histalgalio tepalu kaip manot ?
Atsakyti
QUOTE(renatele2828 @ 2012 11 06, 23:09)
Labas mergaites noriu uzduot klausima mano vyruj nustate artrita jam anksciau skaudedavo kojos paeit negaledavo is koju skausmas perejo y ranka jiam nutirpe du pirstai maziukas ir kitas skauda sausgysles nera jegu toj rankoj padarius nuotrauka nustae artrita jam peties neskauda tik ta ranka nutirpus ar gyd paaiskinimu kad slankstelej trenasis vienas y kita uzspaude nerva sako gali praeti savaime jei nepraeis tik tada skirs gydima . tai kaip cia dabar mums suprasti ? Ir ar as galeciau jam tepti histalgalio tepalu kaip manot ?

pabandykit gydyma akupunktura, reiktu kreiptis i neurologa,
turetu padet
Atsakyti
QUOTE(Arrivederici @ 2012 11 07, 11:59)
pabandykit gydyma akupunktura, reiktu kreiptis i neurologa,
turetu padet

Be gyditojos siuntimo pas neurologa nepateksim nes mes ne LT gyvenam Gyvenam UK . Tai ir nezinau kaip palengvint jam ta nutirpima . Reiks bandyti registruoti pas japonus jie privaciai daro . Aciu uz nukreipima . 4u.gif
Atsakyti