Įkraunama...
Įkraunama...

Reumatoidinis artritas.IV tema

Valgau šian picą taip godžiai (išalkus gerokai buvau),mama sako:
-Valgai tai už du lotuliukas.gif
- blink.gif Nu jo,mama,dar tau nesakiau,būsi močiute.
-Ai,nu tai gerai,užauginsim,ką jau padarysi
- blink.gif blink.gif Tai viskas ok?Tada rimtai reik gamint,kol vaistais neapsigėrus,o tai po to tai laiko nebus,tai noro,tai sveikatos,tai baimė,kad dėl visų n metų gertų vaistų apsigimimų tikimybė didelė bus.
-Nu ok
doh.gif doh.gif Mama visai kuoktelėjo.Nors nemeluojant,būtų galimybės-rimtai,pasigimdyčiau vaiką dabar,kada nors antrą įsivaikinčiau ir rami galva būtų...
Atsakyti
QUOTE(Magnifique @ 2012 02 25, 21:44)
Valgau šian picą taip godžiai (išalkus gerokai buvau),mama sako:
-Valgai tai už du  lotuliukas.gif
- blink.gif  Nu jo,mama,dar tau nesakiau,būsi močiute.
-Ai,nu tai gerai,užauginsim,ką jau padarysi
- blink.gif  blink.gif  Tai viskas ok?Tada rimtai reik gamint,kol vaistais neapsigėrus,o tai po to tai laiko nebus,tai noro,tai sveikatos,tai baimė,kad dėl visų n metų gertų vaistų apsigimimų tikimybė didelė bus.
-Nu ok
doh.gif  doh.gif  Mama visai kuoktelėjo.Nors nemeluojant,būtų galimybės-rimtai,pasigimdyčiau vaiką dabar,kada nors antrą įsivaikinčiau ir rami galva būtų...

biggrin.gif Saunuole tavo mama. Na va, plana chuligana turi, dabar bek ieskoti kandidato i tecius smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ahama @ 2012 02 26, 12:26)
biggrin.gif Saunuole tavo mama. Na va, plana chuligana turi, dabar bek ieskoti kandidato i tecius  smile.gif

kad man patinkanti kandidata atrasciau,matyt pries tai tektu 30kg numest biggrin.gif ir atrast sveikatos i tusus vaiksciot biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Magnifique @ 2012 02 25, 20:41)
sel spina bifida,tai jei ne paslaptis,kelintu metu gimimo esi?nes apie 1990-1993 daug situ apsigimimu,nes prasti tipo laikai buvo,mityba busimu mamu nebuvo pilnaverte.spina bifida vystosi del to,kad mama atitinkamu laiku gavo per mazai folines rugsties.

1992 ax.gif tai gali būt, aš išvis nežinojau kad yra dar ta spina bifida, tik va peršvietus paaiškėjo kad turiu

aš tai su mama nagrinėjom iš kur man tas genas HLA b27 parėjo ir tos visos sąnarių ligos.. nu pirma giminėj sergu g.gif nei Bechterevas nei RA išvis negirdėtas giminėj, nei iš tėčio,nei mamos pusės.. prosenelius gyvus dar turiu,nu ir tie neatsimena nieko panašaus ax.gif g.gif tik mčiutei kai daugiau padirba patinsta sąnariai,bet pailsi ir praeina biggrin.gif daugiau visokie diabetai einami, augliu,veziu buve, dar visokiu organu ligu,sirdies nemazai, nu bet sanariu.. schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(Magnifique @ 2012 02 25, 22:44)
Nors nemeluojant,būtų galimybės-rimtai,pasigimdyčiau vaiką dabar,kada nors antrą įsivaikinčiau ir rami galva būtų...

butu galimybes as ir kogero taip galvociau. Santariskese gydytoja tada taip nesmagiai pagasdino,kad planuoti pries tai su gydytojais pasitarus...
Atsakyti
QUOTE(ruciuke+1 @ 2012 02 26, 15:45)
1992  ax.gif tai gali būt, aš išvis nežinojau kad yra dar ta spina bifida, tik va peršvietus paaiškėjo kad turiu
aš tai su mama nagrinėjom iš kur man tas genas HLA b27 parėjo ir tos visos sąnarių ligos.. nu pirma giminėj sergu  g.gif nei Bechterevas nei RA išvis negirdėtas giminėj, nei iš tėčio,nei mamos pusės.. prosenelius gyvus dar turiu,nu ir tie neatsimena nieko panašaus  ax.gif  g.gif tik mčiutei kai daugiau padirba patinsta sąnariai,bet pailsi ir praeina  biggrin.gif daugiau visokie diabetai einami, augliu,veziu buve, dar visokiu organu ligu,sirdies nemazai, nu bet sanariu..  schmoll.gif
Papildyta:
butu galimybes as ir kogero taip galvociau. Santariskese gydytoja tada taip nesmagiai pagasdino,kad planuoti pries tai su gydytojais pasitarus...

as irgi 1992m,pas mane irgi giminej sirgusiu nebuvo jokiom tokiom ligom,o ir sirdies ligom tik senatvej sirgo visi...as cia susirinkau viska taip konkreciai.tik tiek,kad as HLA neturiu,tai is savo puses vaikam neperduosiu genetinio polinkio sirgt reumatinem ligom...tai mane gydytojai jau 4 metus gasdina,kad pries pastojant visus gydytojus perspeciau,nes ir nuo artrito vaistus keist reik ir nuo spaudimo manieji nesciom netinka.siaip noreciau vaiko as,kol nevelu...tai mama sako,nu,visgi tau jau ne 16m.kad isterikuoti,tipo kokie dar vaikai?!
Atsakyti
Sveikos, man patino keliai, bet neskauda, tik toks spaudimo jausmas, mazdaug tuo paciu metu ir nugara skaudejo. Gydytoja paskyre Ibuprofen, bet per savaite tinimas neisnyko. Ar tai jau RA? Pas kokius gydytojus kreiptis: seimos ar reumatologa? Kadangi esu ne Lietuvoje, nezinau, kur kreiptis ir ar daug visokiu tyrimu daryt reiks? Mama sunkiai serga reumatoidiniu artritu, tai labai bijau sios ligos.
Papildyta:
Kokia yra ligos pradzia?
Atsakyti
QUOTE(ziv @ 2012 03 01, 19:22)
Sveikos, man patino keliai, bet neskauda, tik toks spaudimo jausmas, mazdaug tuo paciu metu ir nugara skaudejo. Gydytoja paskyre Ibuprofen, bet per savaite tinimas neisnyko. Ar tai jau RA? Pas kokius gydytojus kreiptis: seimos ar reumatologa? Kadangi esu ne Lietuvoje, nezinau, kur kreiptis ir ar daug visokiu tyrimu daryt reiks? Mama sunkiai serga reumatoidiniu artritu, tai labai bijau sios ligos.
Papildyta:
Kokia yra ligos pradzia?

Kažkokia galimybė yra,bet aš manyčiau,kad čia tiesiog pavieniai uždegimai,nes artritas retai prasideda taip simetriškai.Na,turiu omeny,kad abu keliai vienu kartu.Aišku jei mamytė serga artritu,tai paveldėjimo tikymybė yra.Jei pačiai bus ramiau,nuvaryk pas GP (na,šeimos gydytoją),tegu padaro bendrą kaujo,šlapimo,RF (reumatoidinį faktorių),ANA,Anti-CCP,CRB,HLA B-27.Jei paprastas uždegimas sąnarių,tai bendram kraujo tyrime leukocitų gali būt daugiau,CRB didesnis.Bet jei RF padidėjęs,ANA Anti-CCP ir HLA teigiami-tada galima teigti,kad turi reikalų su artritu.
Ligos pradžia labai įvairi.Pas ką reaktyvus artritas,tai staiga labai labai pradeda skaudėti kažkuriuos sąnarius (vėlgi dažniausiai ne simetriškai),tyrimai būna blogi.
Kiti artritai paprastai prasideda ramiau.Pradeda mausti vieną sąnarį,po kurio laiko prisideda kitas ir tt.O tada jau kaip Dievas duoda-vienu metu geriau,kitu-blogiau.
Atsakyti
Kadangi kita reumatinė temutė tyloka, o gydymas vistiek labai panašus, tad klausiu čia...
MB nustatytas bechterevas, skirtas gydymas sulfasalazinu... Kokio "negerumo " tas vaistas? MB geria po 2 du kartus ( 500) . Ar čia skaitos didelė dozė? MB bais negerai jaučias, o kai gydytojos klausė ( skundėsi kad viskas skauda ), pasakė, kad taip turi būt.
Ar iš tiesų paūmėt skausmai gali?

Skirtas mėnesio kursas. Kokią pertrauką reiktų daryti norint planuoti leliuką? reumatologė tiksliai neatsakė , tik sakė kol geria geriau pasisaugot unsure.gif

Tiesa, ar geriant šitą vaistą alkoholio griežtai negalima?
Atsakyti
QUOTE(lemputė @ 2012 03 02, 17:00)
Kadangi kita reumatinė temutė tyloka, o gydymas vistiek labai panašus, tad klausiu čia...
MB nustatytas bechterevas, skirtas gydymas sulfasalazinu... Kokio "negerumo " tas vaistas? MB geria po 2 du kartus ( 500) . Ar čia skaitos didelė dozė? MB bais negerai jaučias, o kai gydytojos klausė ( skundėsi kad viskas skauda ), pasakė, kad taip turi būt.

Skirtas mėnesio kursas. Kokią pertrauką reiktų daryti norint planuoti leliuką? reumatologė tiksliai neatsakė , tik sakė kol geria geriau pasisaugot  unsure.gif

As esu gerusi sulfasalazina su reumatoidiniu artritu. Mano nuomone, nera jis pats blogiausias vaistas. Tik man jis, deja, netiko. Geriant reikejo daryti kraujo tyrimus kas kelias savaites, o gal kas menesi, nebepamenu jau, ir as buvau is tu nedaugelio zmoniu, kuriems pradejo blogeti nuo jo kepenu funkcija, todel teko nutraukti. Nezinau, menesio kursas tai gana trumpokas, jis normaliai veikti pradeda tik apie antra gerimo menesi.

Manau, triju menesiu tikrai uztenka, kad jis pasisalintu is organizmo, tai tada ir bandykit gaudyt gandrus mirksiukas.gif

Magnifique, pakomentuok dar tu, man atrodo, kad tu irgi sulfasalazina geri.
Atsakyti
QUOTE(lemputė @ 2012 03 02, 18:00)

Skirtas mėnesio kursas. Kokią pertrauką reiktų daryti norint planuoti leliuką? reumatologė tiksliai neatsakė , tik sakė kol geria geriau pasisaugot  unsure.gif

pradekim nuo to,kad menesio kursas nieko nepakeis.realiausiai galima tiketis pagerejimo 3 gerimo menesi.jei tik menesi gers,tai menesi koki susilaikyt reiks ir pasiplaus tas sulfasalazinas is kraujo ir audiniu,nes net nebus susidarius jo gydomoji doze,todel ir neveiks jis.alkoholi naudojau,tik doze 1 praleisdavau,kaip ir su visai vaistais,isskyrus metotreksata.kalbant apie negeruma,tai cia turbut pats geriausias is negeru.pasitaiko salutiniu,bet reumatologe man sake,kad bendrai paemus jis toleruojamas labai gerai. As ji geriau 9 men,bet efekto nebuvo,todel nutraukiau,beje geriau irgi po 2 tab.2k.per diena
Atsakyti
QUOTE(Magnifique @ 2012 03 02, 16:40)
Kažkokia galimybė yra,bet aš manyčiau,kad čia tiesiog pavieniai uždegimai,nes artritas retai prasideda taip simetriškai.Na,turiu omeny,kad abu keliai vienu kartu.Aišku jei mamytė serga artritu,tai paveldėjimo tikymybė yra.Jei pačiai bus ramiau,nuvaryk pas GP (na,šeimos gydytoją),tegu padaro bendrą kaujo,šlapimo,RF (reumatoidinį faktorių),ANA,Anti-CCP,CRB,HLA B-27.Jei paprastas uždegimas sąnarių,tai bendram kraujo tyrime leukocitų gali būt daugiau,CRB didesnis.Bet jei RF padidėjęs,ANA Anti-CCP ir HLA teigiami-tada galima teigti,kad turi reikalų su artritu.
Ligos pradžia labai įvairi.Pas ką reaktyvus artritas,tai staiga labai labai pradeda skaudėti kažkuriuos sąnarius (vėlgi dažniausiai ne simetriškai),tyrimai būna blogi.
Kiti artritai paprastai prasideda ramiau.Pradeda mausti vieną sąnarį,po kurio laiko prisideda kitas ir tt.O tada jau kaip Dievas duoda-vienu metu geriau,kitu-blogiau.

Labai labai aciu uz atsakyma. Uzsirasiau pas reumatologa,nes taip ar taip konsultacija mokama. Man gal is baimes vaidentis pradeda pirstu sanariu sustingimas rytais, o keliu tinimas prasidejo gal 2 sav. skirtumu - pradzioj vienas, paskui kitas. Taip norisi,kad ne artritas butu. Mama labai labai sunkiai serga, ant patalo guli, bet gal is dalies del to pablogejo, kad gydesi savo nuoziura, nuolatiniam strese gyveno. Labai linkiu, kad jums taip toli liga neprogresuotu.
Atsakyti
Ziv labukas
niu tu jau senokai buvai pas mus... nesmagukad pačiai skauda. Aišku niekam nelinkim savo ligos, gerai būtų ir tau,kad viegi ne RA būtų. būna juk ir iš baiėms prisimislyjam visko, neveltui sakoma"baimės akys -didelės" reumatologas padrys tyrimus ir bus aišku. geriau jau pradėt gyditis anksčiau, nei paskui nepaeti.Gaila tavo mamos, bet taip supratau nelabai ji gydėsi.nepyk , kad klausiu bet žinai kai pati serguy stengiuosi visa info susirinkti.Paiaškink,kaip etn tavo mama gydėsi.Juk anais laiaksi ar vaistų buvo, ar gaudavo kokių... ar gėrė ar gėrė tik savo nuožiūra ...
na jo mačiau slaugos namuose moteri ... nenoriu nė prisimint to vaizdo, man depresija ilgam puolė. Užtat dažnai pagalvodavau ar skiriasi gydimas dabar ir anksčiau, idomu kiek tobulėja Ra gydimas, ar medicina eina į preiki.
O dėl savęs dar labai gal nebijok, gal koks kelio sanario uždegimas išlys.mano darugei tai taip paaišėkjo kad kelio meniskas trūkęs... o jau irgi buvo prisigalvojusi.nes po keik laiko ir antra ekli paskaudo.PO pasirodo nuo dvigubo krūvio.
na laikykis, kada pas daktare 4u.gif
Atsakyti