QUOTE(ziv @ 2012 03 01, 19:22)
Sveikos, man patino keliai, bet neskauda, tik toks spaudimo jausmas, mazdaug tuo paciu metu ir nugara skaudejo. Gydytoja paskyre Ibuprofen, bet per savaite tinimas neisnyko. Ar tai jau RA? Pas kokius gydytojus kreiptis: seimos ar reumatologa? Kadangi esu ne Lietuvoje, nezinau, kur kreiptis ir ar daug visokiu tyrimu daryt reiks? Mama sunkiai serga reumatoidiniu artritu, tai labai bijau sios ligos.
Papildyta:
Kokia yra ligos pradzia?
Kažkokia galimybė yra,bet aš manyčiau,kad čia tiesiog pavieniai uždegimai,nes artritas retai prasideda taip simetriškai.Na,turiu omeny,kad abu keliai vienu kartu.Aišku jei mamytė serga artritu,tai paveldėjimo tikymybė yra.Jei pačiai bus ramiau,nuvaryk pas GP (na,šeimos gydytoją),tegu padaro bendrą kaujo,šlapimo,RF (reumatoidinį faktorių),ANA,Anti-CCP,CRB,HLA B-27.Jei paprastas uždegimas sąnarių,tai bendram kraujo tyrime leukocitų gali būt daugiau,CRB didesnis.Bet jei RF padidėjęs,ANA Anti-CCP ir HLA teigiami-tada galima teigti,kad turi reikalų su artritu.
Ligos pradžia labai įvairi.Pas ką reaktyvus artritas,tai staiga labai labai pradeda skaudėti kažkuriuos sąnarius (vėlgi dažniausiai ne simetriškai),tyrimai būna blogi.
Kiti artritai paprastai prasideda ramiau.Pradeda mausti vieną sąnarį,po kurio laiko prisideda kitas ir tt.O tada jau kaip Dievas duoda-vienu metu geriau,kitu-blogiau.