Įkraunama...
Įkraunama...

Reumatoidinis artritas.IV tema

laba diena,
gal priimsit i savo buri?
turiu ir as sia ligele.pirma karta su ja susiduriau kai buvau kazkur 6 metu amziaus,atsikeliau ryte i darzeli o koja kaip kalade,negalejau paeiti.pamenu ligoninej praleidau beveik 4men.po to buvo ramu,jokiu skausmu.istekejau,laukiaus pirmo vaiko ir po gimdymo pradejo skaudet rankos.rytais budavo sustingusios,skaudedavo ir nugara siek tiek.nuejau pas gydytoja ir kai papasakojau kokia beda man buvo pasakyta-NEIESKOK LIGU,VISKAS CIA GERAI.o kad skauda paaiskino tuo,jog po gimdymo gerti spec vaistai(vaikas mire dar pas mane pilvelyje) ir tie vaistai gali sukelti skausmus.
po to kazkaip karts nuo karto paskaudedavo rankos rudeni ir pavasari,bet mazai.kol laukiaus sekancio vaiko nieko neskaudejo,o po gimdymo lakstymai po ligonines su vaiku,operacijos ir tt visai nusuko demesi nuo skaudanciu ranku.kai sunui buvo metai ir keli men vel pastojau ir vel jauciaus puikiai,ieko neskaudejo.pagimdziau,puse metu maitinau krutim ir maniau kad skausmai visai dingo.pramaitinau puse metu ir pienas pagedo,taigi maitinimas baiges ir kai organizmas pilnai atsistate pradejo skaudeti rankos,tiesiog pragariskai skaudejo.kentejau kuri laika,kol viena nakti neatsibudau nuo skausmo ir nusprendziau kreiptis pas gydytoja.deja,nenudziugino.papuoliau pas reumatologus,padare man nuotraukas ranku,tai kai pradejo pasakot buvau pakraupus-issitryne sanariai,rankas deformavo reumatas(o as maniau,kad rankos krypsta nuo grojimo pianinu,nes tokios pat rankos pas mano mokytoja buvo).na zodziu,israse man prednisolon ir metotrexat,bei foline rugsti.geriau vaistus metus,bet per tuos metus pajutau,kad slubuoja sveikata.mazinau vaistu kieki ir kai pabaigiau jauciaus puikiai.tik iskart buvau perspeta,kad galiu jausti skausmus kai keicias orai,taip pat liga suaktyveja rudeni ir pavasari.buvau su vaikais isvaziavus pas vyra i uzsieni ir ten jauciaus puikiai,bet tik grizau i LT ir sakes,vel skauda rankas sad.gif
kazkaip stipriai as cia issipleciau blush2.gif
Atsakyti
Čia apie tuuos alia natūrralius gydymosi būdus.. Gulėjo šalia manęs Santariškėse tokia moteris, serganti RA virš 40 metų. ir vaikus pasigimdė per tiek laiko, ir užaugino.. ir nė karto rimtai nesigydė, kaip pasakojo, būna paūmėjimai-išgerdavo meloksikamo, kartais suleisdavo.. pratemdavo tą laiką ir tiek. ir rankos sąnariukas vienas rimčiau pažeistas. O atsigulė į ligoninę.. nes labai į santaroiją norėjo. iš tokio kaimelio atvykus, šeimos gydytoja sakė reik atsigult kad išleistų, tipo, kitaip neišeina, kraujo tyrimai buvo padaryti, visi ten apšalę buvo kokio dydžio CRB užkilęs. O šeimos daktarė sakė jai,kad viskas normoj, viskas jai ten gerai, ir tai, kol siuntimą reumatologui išrašė smile.gif O jai gerai. O kai gydytojai papasakojo kad gyvenime negėrus jokių sulfasalizinų, metetreksatų ar prednizolonų išvis apšalo smile.gif ir jin įsitikinus, kad jai dabar taip gerai būtent dėl to,kad nieko negėrė ir buvo įsitikinusi kad nieko nėra, pamiršus tą senai diagnozuotą ligą . smile.gif

Man artėja rezonansas, truputį baimė kažkodėl ima, dar baisu išgirst bus yra ar nėra smile.gif bet gyvenu pakankamai, buvo truputį skausmingų dienelių, nuo vakar atsirado pinigėliu tai į baseina pradėjau eit .. bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(dinana @ 2012 03 06, 11:57)
tik iskart buvau perspeta,kad galiu jausti skausmus kai keicias orai,taip pat liga suaktyveja rudeni ir pavasari.buvau su vaikais isvaziavus pas vyra i uzsieni ir ten jauciaus puikiai,bet tik grizau i LT ir sakes,vel skauda rankas sad.gif
kazkaip stipriai as cia issipleciau  blush2.gif

Laba 4u.gif na man dar nepatvirtintas RA ar Bechterevas, bet artritas tai jau senai .. o va to skausmo pagal orus kažkaip visai nėra.. yra suūmėję ir vasarą, ir šią vasarą sąnariai suūmėjo, ir nugara baisia skaudėjo.. biggrin.gif matyt kaip kam.. nei prieš lietų neskauda.. smile.gif
Atsakyti
dinana-maloniai priimam visus,kuriuos vienija ta pati liga. 4u.gif
Aš tai va,šaindien padidinau prednizolono dozę,nes žiūriu,kad ant kojos raudona dėmė atsirado (mano visos anksčiau turėtos opos nuo to prasidėdavo),tai išsigandau ir šiandien vietoj 10mg. 30mg gėriau.Žiūrėsim kaip ryt atrodys ta dėmelė..
Koja mano jau neblogai visai smile.gif Skauda dar ir pirštą ir blauzdą,bet jau bimbinėju vis.Šiandien bandysiu jau į jogą eit.Bandžiau plaukiot,bet nelabai koja klausė dar,tai gal jogai jau pakankamai sustiprėjus bus.Žiūrėsiu,jei matysiu,kad skauda ar nesiseka-eisiu paplūduriuoti į baseiną. smile.gif
Va,pas Stropuvienę eisiu balandžio 19d.
Atsakyti
sveika naujoke... 4u.gif

parašiau ir juokas ima... jo geriau jau sveikos būtume. ax.gif Ale paplepam pasiguodžiam ir tolaiu krutam.
sveikatytės visoms. 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
kaip Jūs laikotės, mergaitės?

mane susuko baisiai, nei pakrutet, nei į paskaitas eit.. pasėdėt neįmanoma ilgiau.
čia dar tokioj juokingoj situacijoj atsidūriau.. atsikeliu, jaučiu nekokia diena bus, pėdinu dar ryte į baseina, mąstau gal prasikrutinsiu, grįžtant užeinu į vaistinę, pastaruoju metu Nimesil nuo skausmo veikia, net keista. Pasakau vaistininkui ko noriu,o manęs recepto paprašo..pirmą kart gyvenime perkant nimesil miltelius biggrin.gif grįžau nieko nepešus, ir toliau meloksikamą geriu doh.gif grįšiu namo reiks recepto daktarės prašyt pasirodo. biggrin.gif
Atsakyti
man pavasario pirma puse kiekvienais metais sunki buna...vel ciurna desine skauda ir patinus ji gerokai,nugara skaud ir kluba viena,ale praeis.cia gal nuo vaiksciojimo su ramentu,nes niekaip jo atsisakyt negaliu,nebent kazkur visai prie namu maluosi,nes ilgiau pamynus operuota koja blauzda meslungis sutraukia ir neatleidzia,kieta,kaip akmuo buna...siaip,nekenciu pavasario pradzios..depresucha man,nemiga,sirdies bedos,viskas pavasario pradzioj islenda...
Atsakyti
Sveikos,
aš ir vėl prašausi į jūsų temutę 4u.gif
Lygiai metus prasigydžiau Klp biologiniais vaistais. dabar darysiu 0,5 metų pertrauką, nes labai noriu pastoti antrą kartą ax.gif Bijau, kad nutraukus metotrexatą pablogės, bet kitos išeities nėra. Verta pabandyti smile.gif
O tas gydymas man padėjo, tik ne 100 procentų.

QUOTE(Magnifique @ 2012 03 07, 17:01)
dinana-maloniai priimam visus,kuriuos vienija ta pati liga.  4u.gif
Aš tai va,šaindien padidinau prednizolono dozę,nes žiūriu,kad ant kojos raudona dėmė atsirado (mano visos anksčiau turėtos opos nuo to prasidėdavo),tai išsigandau ir šiandien vietoj 10mg. 30mg gėriau.Žiūrėsim kaip ryt atrodys ta dėmelė..
Koja mano jau neblogai visai  smile.gif Skauda dar ir pirštą ir blauzdą,bet jau bimbinėju vis.Šiandien bandysiu jau į jogą eit.Bandžiau plaukiot,bet nelabai koja klausė dar,tai gal jogai jau pakankamai sustiprėjus bus.Žiūrėsiu,jei matysiu,kad skauda ar nesiseka-eisiu paplūduriuoti į baseiną. smile.gif
Va,pas Stropuvienę eisiu balandžio 19d.

Ar tau neskauda sąnariu per joga? Ar padėda?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sunrayja: 14 kovo 2012 - 14:16
QUOTE(Sunrayja @ 2012 03 14, 14:15)
Sveikos,
aš ir vėl prašausi į jūsų temutę  4u.gif
Lygiai metus prasigydžiau Klp biologiniais vaistais. dabar darysiu 0,5 metų pertrauką, nes labai noriu pastoti antrą kartą  ax.gif Bijau, kad nutraukus metotrexatą pablogės, bet kitos išeities nėra. Verta pabandyti  smile.gif
O tas gydymas man padėjo, tik ne 100 procentų.
Ar tau neskauda sąnariu per joga? Ar padėda?

Skauda,ale gydytoja liepė būtinai užsiimti joga.Prieš tai be pertraukų 3mėnesius joginausi,tai skaudėjo mažiau,ir šiaip savijauta lyg geresnė buvo.Dabar,po kojos operacijos buvo beveik 2mėn.pertrauka,tai labai sunku grįžt į ritmą.Skauda ir per treniruotę ir po treniruotės ir kitą dieną,o tada vėl treniruotė...bet įsivažiuosiu ir vėl bus geriau rolleyes.gif
Kuriais biologiniais gydeisi?Humira?Enbreliu?Remicade? ar kažkuo kitu?
Atsakyti
QUOTE(Magnifique @ 2012 03 14, 15:36)
Skauda,ale gydytoja liepė būtinai užsiimti joga.Prieš tai be pertraukų 3mėnesius joginausi,tai skaudėjo mažiau,ir šiaip savijauta lyg geresnė buvo.Dabar,po kojos operacijos buvo beveik 2mėn.pertrauka,tai labai sunku grįžt į ritmą.Skauda ir per treniruotę ir po treniruotės ir kitą dieną,o tada vėl treniruotė...bet įsivažiuosiu ir vėl bus geriau  rolleyes.gif
Kuriais biologiniais gydeisi?Humira?Enbreliu?Remicade? ar kažkuo kitu?

Remicade arba jo analogu, kuri dabar testuoja ant savanoriu (tokių kaip aš buvau) smile.gif

pagal sutartį, kurią pasirašiau prieš tai, tai 50 proc pacientų atsitiktine tvarka gydosi Remycade , o 50 proc. gydosi analogu , kuris yra testuojamas. Kuris vaistas atiteko man taip ir neaišku.
Atsakyti
Oj,po straipsnio Gyvenimo būde,apie mirusią moterį,kuri RA sirgo ir vaistų testavime tokiam dalyvavo,tai gyvenime nepasirašyčiau kažką testuot doh.gif schmoll.gif schmoll.gif Aišku kas neskaitęs,tai kaip sakant-nežinai,ir širdies neskauda...
Atsakyti
sveikos, vėl kišu nosį čia blush2.gif RF 13,2, o norma iki 14.... Ar nėr ribinis ? CRB ramus g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lemputė: 16 kovo 2012 - 08:42
QUOTE(lemputė @ 2012 03 16, 08:42)
sveikos, vėl kišu nosį čia  blush2.gif RF 13,2, o norma iki 14.... Ar nėr ribinis ? CRB ramus  g.gif

Tokia laboratorijos,kurioje dareisi norma?Šiaip RF skaitosi,kad neturi to ribinio rezultato.Toks yra tiriant ANA,Anti-CCP,Anti-DNR,net prie normų rašo,kad nuo tiek iki tiek yra ribinis.Tai čia RF yra normalus,nors į didesnę pusę,bet normalus.
Atsakyti