gal priimsit i savo buri?
turiu ir as sia ligele.pirma karta su ja susiduriau kai buvau kazkur 6 metu amziaus,atsikeliau ryte i darzeli o koja kaip kalade,negalejau paeiti.pamenu ligoninej praleidau beveik 4men.po to buvo ramu,jokiu skausmu.istekejau,laukiaus pirmo vaiko ir po gimdymo pradejo skaudet rankos.rytais budavo sustingusios,skaudedavo ir nugara siek tiek.nuejau pas gydytoja ir kai papasakojau kokia beda man buvo pasakyta-NEIESKOK LIGU,VISKAS CIA GERAI.o kad skauda paaiskino tuo,jog po gimdymo gerti spec vaistai(vaikas mire dar pas mane pilvelyje) ir tie vaistai gali sukelti skausmus.
po to kazkaip karts nuo karto paskaudedavo rankos rudeni ir pavasari,bet mazai.kol laukiaus sekancio vaiko nieko neskaudejo,o po gimdymo lakstymai po ligonines su vaiku,operacijos ir tt visai nusuko demesi nuo skaudanciu ranku.kai sunui buvo metai ir keli men vel pastojau ir vel jauciaus puikiai,ieko neskaudejo.pagimdziau,puse metu maitinau krutim ir maniau kad skausmai visai dingo.pramaitinau puse metu ir pienas pagedo,taigi maitinimas baiges ir kai organizmas pilnai atsistate pradejo skaudeti rankos,tiesiog pragariskai skaudejo.kentejau kuri laika,kol viena nakti neatsibudau nuo skausmo ir nusprendziau kreiptis pas gydytoja.deja,nenudziugino.papuoliau pas reumatologus,padare man nuotraukas ranku,tai kai pradejo pasakot buvau pakraupus-issitryne sanariai,rankas deformavo reumatas(o as maniau,kad rankos krypsta nuo grojimo pianinu,nes tokios pat rankos pas mano mokytoja buvo).na zodziu,israse man prednisolon ir metotrexat,bei foline rugsti.geriau vaistus metus,bet per tuos metus pajutau,kad slubuoja sveikata.mazinau vaistu kieki ir kai pabaigiau jauciaus puikiai.tik iskart buvau perspeta,kad galiu jausti skausmus kai keicias orai,taip pat liga suaktyveja rudeni ir pavasari.buvau su vaikais isvaziavus pas vyra i uzsieni ir ten jauciaus puikiai,bet tik grizau i LT ir sakes,vel skauda rankas

kazkaip stipriai as cia issipleciau