QUOTE(ieglius @ 2012 01 30, 16:26)
Mane neramina tik spaudimas iš aplinkos, na visuomenės nuomonė, kad mama su trim vaikais tai jau degradavusi, arba nesveika.. Dėl to kamuoja neigiami jausmai ir trukdo džiaugtis nėštumu..

Nežinau, kaip su tuo susidoroti,
ypač bijau mamos reakcijos, jos nuomone du vaikai jau nelaimė, o trys tai baisiau nei katastrofa, žinau, kad ji smerks mane ir demonstratyviai reikš pasigailėjimą, maždaug na dabar tai tavo gyvenimas tai jau tikrai baigtas
Ir taip jai jau gėda, kad aš, cituoju, "vaikais apsikrovus" provincijoj iš vargo neišlipu, o jos bendradarbių dukros budapeštuose bukareštuose ir vašingtonuose.. O kai sužinos, kad vėl "pakrauta", neatlaikysiu to žvilgsnio.. Silpna pasidaro, kai apie tai pagalvoju.. Visada labai jautriai reaguoju į jos nuomonę, ir apskritai mūsų santykiai gana įtempti..
Realiai tai gyvenu normaliai, turiu darbą, netgi du iš tikrųjų,
nei man, nei mažiukams nieko netrūksta, na gyvenam kukliai, bet ir alkani ar apiplyšę nevaikštom, žinau, kad ir trečias kūdikis nieko nepakeis, ir duonos namie visada užteks.. pasiūlė ten..
QUOTE(Cansado @ 2012 01 31, 15:22)
Tokia mamos, sesės reakcija ir buvo, to tikėjaus, buvo labai sunku, skaudu, mano trečias nėštumas buvo tabu tema šeimos pokalbiuose, nė karto nesulaukiau klausimo, kaip jaučiuosi, ar skauda, ar nesunku, šeima net nesidomėjo, kada mano gimdymo terminas, gal reiks kokios pagalbos kai važiuosiu gimdyt ir pan..Net nedrįsdavau išsiduoti, kad sunku su pilvu ridentis iš paskos dviejų didesnių vaikiukių, nes tikėjaus tik vieno atsakymo - pati prisidirbai, tai dabar nesiskųsk..
Buvo skaudūs moralai prie progos ir be progos - vajej vajej, dabar tai jau pražūsit, ubagais išeisit, vaikai be ateities ir pan..Nors pagrindo tokioms kalboms tikrai jokio..Verkdavau klausydama, skaitydama tokias žinutes..
Bet buvo ir kitokių padrąsinimų iš draugų, giminės, bendradarbių, vyras palaikė, didžiosios be proto laukė, aš pati viduj dainavau..
Neslėpsiu, užplūsta mintys, kaip gyvensim, kai vaikai paaugliai bus, ar turėsim, ar užteksim, ar sutarsim ir pan..Bet tai čia natūralūs mamos jausmai, manyčiau, nesvarbu, pirmas ar trečias..
Labai pažįstamos mintys ir jausmai,aš auginu jau 7mėn trečią dukrytę

Giliai širdyje norėjau trečio vaikelio,bet kaip tik tuo metu vyrui darbe stipriai sumažino atlyginimą ir šiaip situacija pablogėjo,tai galutinai apsisprendžiau,kad užteks dviejų.Ir štai tau-po mėnesio teigiamas testas.Irgi buvo šokas man,gal tik po poros mėnesių susitaikiau su ta mintim,nes nuolat kamavo nerimas dėl ateities( gyvenam kukliai,bet visko užtenka

) ir aplinkinių reakcijos.Bijojau,kaip sureaguos darbe,nes kai sužinojau,kad laukiuosi,dar nebuvau grįžus po dekretinių su antrąja.O labiausiai bijojau mamai pasakyti,išdrįsau tik trijų mėnesių ir reakcija buvo tokia,kokios ir tikėjausi

.Davė suprasti,kad reikėjo negimdyti jos nuomone

.Visą vakarą verkiau po to pokalbio

.Ir aplamai,visi aplinkiniai žiūrėjo kaip į nenormalią,kai pasakydavau apie nėštumą-tipo"tu ką,durna","nu jūs pavarot","oho,motina didvyrė" ir panašių pašaipų

.Buvo labai sunku visa tai ištverti,bet stengiausi iš paskutiniųjų išlikti tvirta ir apsaugoti vaikelį.Svarbiausia,kad vyras palaikė,jis labai normlaliai sureagavo į žinią apie nėštumą,ramino mane ir guodė

Nors iš mamos visą nėštumą ir dar ir visai neseniai sulaukdavau moralų,kad kaip mums bus sunku tris vaikus užauginti,kaip jai jų gaila ir pan.

.
Dabar esu labai laiminga trijų nuostabių dukryčių mama

,neįsivaizduoju kitaip ir kiekvieną akimirką tuo džiaugiuosi

.Linkiu visoms stiprybės ir ištvermės,o kai gims vaikelis,į jį kasdien žiūrėdamos,girdėdamos jo juoką ir matydamos šypseną būsit pačios laimingiausios pasaulyje

.