Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip priimti sprendimą dėl aborto?

QUOTE(Beržūna @ 2012 02 07, 13:42)
Ne viena pasisakiusi šioje temoje, autorę pavadino subrendusia asmenybe  ax.gif  ne, aš manau - kitaip  ax.gif
Ne viena čia pasisakiusi žino ir kitą gana panašią istoriją  ax.gif ir visgi kokios šios istorijos skirtingos, ir kokia bedugnė skiria šias dvi merginas - nors pagal amžių skirtumas tik du metai.

Vienai klausimas - gimdyti ar ne - net netapo diskusijos ojektas, ji į sm atėjo ne tam, kad tampytų vaisiaus likimą/klausimą per anoniminius pasapaliojimus, ko, deja, nesuprato ir net nesistengė suprasti nemažai laimingų mamyčių, todėl  nuolatos ir provokavo autorę sapalionių žingsniui  ax.gif  džiaugiuosi, kad ji vis tiek atsilaikė ir neįsileido į gimdymo/negimdymo apmąstymus forume.

Ir štai kita istorija - viešas turgus: kada, kas su kuo, dėl ko, kada pas daktarą, kas patiko, kas nepatiko... o ant prekystalio guli gyvybės/mirties, kito žmogaus klausimas. Gerai, autorė jauna ir visa kita bla bla bla... bet mes kas tokios esame?  ax.gif 
Gerai, vaikas gimsta ir motinos klausia: tai kodėl tu mane gimdei? Ir koks atsakymas: na aš iškėliau šį klausimą forume, jis buvo viešai apsvarstytas  ax.gif 
Kai autorė prabilo, kad norės į klubą, bet štai vaiko negalės palikti nakčiai, nes nebus kam prižiūrėti, man mintis buvo tik viena - be komentarų  ax.gif  Palik kūdikį be priežiūros nors minutei, o jei pasprinks? Palik ūgtelėjusi nors kelioms valandoms miegantį vieną: o jeigu nubus ir išsigąs - nes nėra mamos šalia? Jam mamos, o ne kaimynkos reikia  ax.gif  O gal tai yra niekis, gal vaikas išties tik diskusijos objektas?  ax.gif
Aš tokio suvokimo aplinkoje nenorėčiau gimti, geriau abortas ax.gif
Skurdas gimdo skurdą © Dvasios skurdą - taip pat

Nežinau, ką daugiau pridėčiau čia drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Beržūna @ 2012 02 07, 11:42)
Ne viena pasisakiusi šioje temoje, autorę pavadino subrendusia asmenybe  ax.gif  ne, aš manau - kitaip  ax.gif
Ne viena čia pasisakiusi žino ir kitą gana panašią istoriją  ax.gif ir visgi kokios šios istorijos skirtingos, ir kokia bedugnė skiria šias dvi merginas - nors pagal amžių skirtumas tik du metai.

Vienai klausimas - gimdyti ar ne - net netapo diskusijos ojektas, ji į sm atėjo ne tam, kad tampytų vaisiaus likimą/klausimą per anoniminius pasapaliojimus, ko, deja, nesuprato ir net nesistengė suprasti nemažai laimingų mamyčių, todėl  nuolatos ir provokavo autorę sapalionių žingsniui  ax.gif  džiaugiuosi, kad ji vis tiek atsilaikė ir neįsileido į gimdymo/negimdymo apmąstymus forume.

Ir štai kita istorija - viešas turgus: kada, kas su kuo, dėl ko, kada pas daktarą, kas patiko, kas nepatiko... o ant prekystalio guli gyvybės/mirties, kito žmogaus klausimas. Gerai, autorė jauna ir visa kita bla bla bla... bet mes kas tokios esame?  ax.gif 
Gerai, vaikas gimsta ir motinos klausia: tai kodėl tu mane gimdei? Ir koks atsakymas: na aš iškėliau šį klausimą forume, jis buvo viešai apsvarstytas  ax.gif 
Kai autorė prabilo, kad norės į klubą, bet štai vaiko negalės palikti nakčiai, nes nebus kam prižiūrėti, man mintis buvo tik viena - be komentarų  ax.gif  Palik kūdikį be priežiūros nors minutei, o jei pasprinks? Palik ūgtelėjusi nors kelioms valandoms miegantį vieną: o jeigu nubus ir išsigąs - nes nėra mamos šalia? Jam mamos, o ne kaimynkos reikia  ax.gif  O gal tai yra niekis, gal vaikas išties tik diskusijos objektas?  ax.gif
Skurdas gimdo skurdą © Dvasios skurdą - taip pat

o jums atrodo ,kad normaliose seimose gime vaikai tokiu klausimu neuzduoda? ir tik normalioje seimoje uzauges ir viskuo aprupintas vaikas,bus protingas ir dvasiskai turtingas? bigsmile.gif o as manau ,kad kokia seima ,kokia aplinka bebutu vienas is keliu vaiku gali but kunigas ,o kitas nusikaltelis..vaikai tai loterija..net narkomanes motinos pagimdo gabius ir protingus vaikus,kurie gyvenime neprapuola smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Beržūna @ 2012 02 07, 10:42)

nu jau perzenget visas ribas.
simtai tukstanciai vaiku gimsta visokiu abejoniu aplinkoje. ir TAIPOGI pas turcius, kurie turi dazniausiais po viena du vaikus. esu macius ir zieduota mamyte, kuri kauke stauge ant savo vaiko gatveje, akropoly.
kurios sukande dantis ATgimdo, nes reikia "kad ir to 1 vaiko" ar 2, o poto palieka auklei ir trankosi po malaizijas.

taip iseina, niekur nesame saugus.

ir kazkaip man rodos, jau darot spaudima abortui, nes drisot sulygint ana istrija su siaja. tai kur jusu pasisakymas-gerbiu bet koki jusu pasirinkima? visgi paziuros nori nenori islenda.

aciu brandewsmile ir kt, kurios pasidalina savo istorijom.
o del viso kito, mastau siomis dienomis, kad tikrai truksta savanoriu-kaip ir moonte uzsimine-bet tik reik nebedavot, o kazka daryt su tuo. norisi gero savanoriavimo tinklo, isvystytos sistemos, kaune galvoju butent apie senuku prieziura/lankyma ir mamai-mamai pagalba. bet kiek realu, kiek realu sukelt kitu zmoniu samoninguma, gi neversi zmones kitiems padet.
o taip pat, sunkiausia paciam bedje esanciam-jam SUNKU priimt svetimo pagalba. nes vis tas poziuris; man padeda-vadinasi, esu degradas, dugne, asocialus.
gaunasi,kad pagalba gal ir butu - bet ji nepriimama unsure.gif unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 07 vasario 2012 - 14:49
Pinigai intelekto neprideda, bet tam, kad vaikas augtų reikia nemažai pajamų. Pačiai autorei plyš širdis, kai negalės patenkinti net minimalių vaiko porekių, o ką jau kalbėt apie pramogas, žaidimus, papildomą lavinimą? Aš manau, jeigu vaikui negali suteikti VISAPUSIŠKŲ galimybių augti ir gyventi kaip žmogui, tai jo išvis nereikia. Pirmiausia pačiai merginai reikėtų atsistoti ant kojų: mokytis, studijuoti, užsidirbti. Vaikui dar nėra laikas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diana24: 07 vasario 2012 - 15:21
QUOTE(Diana24 @ 2012 02 07, 15:20)
Pinigai intelekto neprideda, bet tam, kad vaikas augtų reikia nemažai pajamų. Pačiai autorei plyš širdis, kai negalės patenkinti net minimalių vaiko porekių, o ką jau kalbėt apie pramogas, žaidimus, papildomą lavinimą? Aš manau, jeigu vaikui negali suteikti VISAPUSIŠKŲ galimybių augti ir gyventi kaip žmogui, tai jo išvis nereikia. Pirmiausia pačiai merginai reikėtų atsistoti ant kojų: mokytis, studijuoti, užsidirbti. Vaikui dar nėra laikas.

Tai, kad jau tas vaikutis pradetas, kodel jam negimti, kur uzrasyta kada laikas gimdyti g.gif Gal moteris po aborto daugiu nebegales tureti vaiku, tuo labiau liks aborto pasekmes psichikai. Juk jau dabar matyt, kaip giliai si jauna moteris isgyvena pasirinkima "duoti ar neduo ti gyvenima".
Kad ir ka nusprestu, reikia palaikyti zmogu, o nesmerkti 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Opensea: 07 vasario 2012 - 15:30
Aš jokiu būdu nesmerkiu mirksiukas.gif tiesiog, manau, reikia realiai žiūrėti į situaciją, o ne užsidėti rožinius akinius ir tikėtis, kad savaime viskas bus gerai. Kad ir ką nuspręstų reikia apgalvoti VISAS galimybes smile.gif
Atsakyti
Diana, neadresuoju jums smerkimo 4u.gif Kiekviena is musu kitaip zvelgaime i situacija, dazniausiai kitame matome savo savybes ir elgesi arba isskaitome, tik tai kas mums aktualu. Patarimai kartais labai ne i nauda, manau reikia isiklausyti savo nuojautos, savo sirdies balso. Laikas taip pat padeda apsispresti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Opensea: 07 vasario 2012 - 15:40
Prisiminkim save 18-iolikos. Oi kokios mes jau buvom suauge. Dabar kai prisimenu,tai dieve dieve,kokie mes vaikai dar buvom. Pakalbeti protingai gali ir 12-meciai,bet elgesys isduoda,kad jie dar tik vaikai. Taip,18-iolikos pagal istatymus jau esi suauges zmogus. Bet tik pagal popierius. O gyveni ne popieriuje.

O toms,kurios cia reke,kokio velnio gulesi su bernu... Nu negi nezinot,kad taip buna? Kai buve mylimieji ir vel atsiduria lovoj? Buna tokiu atveju,tik niekas apie tai nekalba. Kai atgimsta kazkokie jausmai,kai nesupranti kas darosi. Vat sugule ir baigesi visos dvejones,suprato,kad jausmu tikrai nebeliko. O gal ir be pasekmiu praeis visa tai,gal tai netikras alermas.
Atsakyti
QUOTE(LadyBitch @ 2012 02 06, 20:18)
Šiandien patekau pas daktarą. Sakė, kad dar per anksti kažką matyti. Paskaičiavom kartu dienas, yra maža tikimybė, kad esu ne nėščia, nes skaičiai neatitinka. Šiaip rytoj pasidarysiu kraujo tyrimą, o sekmadienį laukia echoskopas.

O nėštumo testai ką rodo?

Sekmadieniais pas jus ginekologai dirba? rolleyes.gif
'
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 07 vasario 2012 - 19:54
gyvenimas yra toks dalykas, kad praeini zmogus netikeciausius isbandymus. ir kai atsisuki atgal - pagalvoji, kad dar karta tai praeiti nesugebetum, bet kai reikia, tai ir eini - pirmyn. nes atgal (dugnan) nesinori.
kiekvino gyvenime pasitaiko momentu, kad jauti, kaip slysti i bedugne, bet tik nuo paties priklauso, ar testi slydima, ar pradeti kapanotis virsun. tik kas yra bedugne, o kas virsus - cia jau kiekvieno asmeninis poziuris.
jei nenorit vaiko augint, jei per sunku - atiduokit man, uzauginsiu.
o jei negalit atiduoti - reiskia jums jo reikia.
tai tiek.
Atsakyti
bet mamos, kad susnekat kazkokius vejus, kalbat, kad tik kalbet. atrodo, paemei kaip koki daikta ir atidavei ar padovanojai. po tokiu dalyku dar paskui gyvent reikia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2012 02 06, 11:57)
Pvz., jei gimdymas sudėtingesnis, koks cezario pjūvis, po kurio nė vaiko į rankas negalima imti kurį laiką, nieko nekelti, nieko nedaryti namuose.

Nors ne į temą, bet atsakysiu- nusišnekėjot. mano visi 3 su cezariais- viską iš kart dariau pati ir vaiką kėliau ir namus tvarkiausi- vyras negalėjo tupinėt apie mane, darbe niekam neįdomu kokiu būdu žmona pagimdė. Ir nieko- pilvas neperplyšo, esu gyva ir sveika.

QUOTE(Moonte @ 2012 02 06, 16:41)
1. Konkreciai, kaip jai isgyventi per tuos du metus, kuriuos ji mokysis?
Maistas, bustas, apranga, minimumas jiem abiem.
4. Kaip sedint namie, konkreciai galima uzsidirbti?
Na jei daug tokiu, tad konkreciai, prasau, atsakykite i klausimus.

1. Kaip suprantu mergina yra besimokanti, vadinasi ji turi gaut našlaitės pašalpą iki 24 metų (aiškų jei mokysis), yra socialinė pašalpa, vaiko pinigai.
4. Jei mergina galvota- gali rašyti studentams darbus (tuo verčiausi kai pati pradėjau studijuoti, o mama neturėjo kuo mane remti). O dar sakė moka masažus daryti. galima rankdarbius gaminti- tai vis šiokia tokia parama.
QUOTE(LadyBitch @ 2012 02 06, 21:00)
Šiandien išlindo dar vienas kabliukas... Aš negalėsiu vaikui duot svarbiausio - tikro tėvo.

O šis veiksnys tikrai ne pats svarbiausias- užaugau be tėvo, jam manęs nereikėjo, rūpėjo tik atvažiavus kontroliuoti mamos gyvenimą ir smurtauti. Mama taip pat ne itin manimi rūpinosi, kartais savaitėm būdama 6-okė išbūdavau viena. Tačiau užaugau psichiškai sveika, nors gyvenom labai skurdžiai sugebėjau savo jėgom baigti mokslus. Dabar turiu puikią šeimą ir nesijaučiu labiau nuskriausta gyvenimo nei kiti turėję "tėvus", nes mano nuomonė- geriau jokio tėvo, nei tokio kaip manasis.
Atsakyti