Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip priimti sprendimą dėl aborto?

QUOTE(**Leila** @ 2012 02 14, 15:02)
O kokia jus turite teise? Cia visos vienodom teisem. Jei myletumet savo vaikus, tokiu patarimu nedalintumet.

Ir pasikartosiu, kad koks bebutu sprendimas, as sios merginos nesmerkiu. Ja suprantu ir uzjauciu. Pati puikiai atsimenu ta soko busena, kai pamaciau II, su savo vyru nesiejau ateities, nes maniau kad jam viskas dalampocki ir meile tik is mano puses. Dziaugiuosi, kad klydau, bet tai supratau tik daug veliau. Ir mano mama, kuri gyveno uzsienyje palaike mane. Ir suprantu kodel, o todel, kad ji nenorejo, jog as ateityje kenteciau. As beje irgi nei mokslu buvau baigus, nei darbo turejau.

Bet Jus turejot daugiau, nei si mergina-mamos palaikyma.
Atsakyti
QUOTE(**Leila** @ 2012 02 14, 15:02)
O kokia jus turite teise? Cia visos vienodom teisem. Jei myletumet savo vaikus, tokiu patarimu nedalintumet.

Ir pasikartosiu, kad koks bebutu sprendimas, as sios merginos nesmerkiu. Ja suprantu ir uzjauciu. Pati puikiai atsimenu ta soko busena, kai pamaciau II, su savo vyru nesiejau ateities, nes maniau kad jam viskas dalampocki ir meile tik is mano puses. Dziaugiuosi, kad klydau, bet tai supratau tik daug veliau. Ir mano mama, kuri gyveno uzsienyje palaike mane. Ir suprantu kodel, o todel, kad ji nenorejo, jog as ateityje kenteciau. As beje irgi nei mokslu buvau baigus, nei darbo turejau.

Na taip, mylite savo vaikus tik jus, kitos jums nepritariancios, verciau nepritariancios budui, kaip brukate savo tiesas, negali savu vaiku myleti doh.gif Uzmusantis ir logiskas arumentas.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2012 02 14, 14:59)
As nesu pasidariusi aborto, bet rupinuosi, pagimdytais, neva normaliu motinu, paleistais, paliktais vaikais.

Ne tamstais spresti apie kito asmens galimybes. Jus ne telepate, ne jums gyventi zmogaus gyvenima.

Aha,ir ziuredama i tuos vaikelius manot, kad geriau ju motinos abortus butu pasidariusos, taip? Ziurekit, kad netektu raudonuoti uz savo mintis, kai kuris nors jusu aukletinis bus pvz salies Prezidentas 4u.gif Net ir tokiu motinu, kurios palieka, vaikai, turi teise gyventi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(**Leila** @ 2012 02 14, 14:44)
Mieloji, vaikui besalygiskai geriau gyventi, nei mirti.

Jei viskas butu taip paprasta, abortu pasaulyje nebutu. Zinot, kiek naktu as praleidau verkdama vaikysteje, paauglysteje? Kiek kartu sakiau motinai, kad geriau butu manes negimdziusi. Ir dabar tu zodziu neatsiimu. Taip, as susitvarkiau gyvenima, bet praejau pro toki pragara, neturedama nei vaikystes, nei paauglystes, kad as net savo priesui to nelinkeciau. Jei zinociau, kad manes niekas nepalaiko, kad esu viena, kad ekonomika spaudzia ir ateitis nezinoma, daryciau aborta ir net nesvarstyciau. Vaikui vien mamos meiles neuztenka. Baikit tas pasakas. Visi sneka tik galbut, bus geriau.. o galbut bus blogiau. Kas zino kaip bus? Mano motinai buvo blogiau. Patapo alkoholike is tos depresijos ir sunkaus gyvenimo. O man teko pas kaimynus valgyt prasyti. Nei viena is musu negyvens tos moters gyvenimo, kuri svarsto darytis aborta ar ne. Moterys, kurioms abortas buvo nebuvo, neraso cia, tokios paprasciausiai pasidaro niekam nesiskelbiant. O cia rasancioms ir taip sunku. O cia dar peiliu per zaizda pasukinejam... va tau, kaip bus, kaip jausiesi doh.gif
As pati svarsciau del aborto, kai patapau nescia su antru. Nu nepaskaiciavau, ka padarysi, netyciukas. Svarsciau daug, deliojau pliusus ir minusus. O as ir vyra turiu, ir darba nebloga, ir ekonomiskai ne minuse gyvenam. Ir vis tiek as svarsciau ar as pajegsiu tiek moraliskai, tiek ekonomiskai islaikyti, uzauginti siuos vaikus. Nezinia, ka buciau pasirinkusi, jei buciau buvusi be darbo, be vyro ir be niekieno palaikymo ir jau su vienu vaiku ant ranku...
Lengva sakyti gimdyk, kai pacios jos situacijoj nesat.
Atsakyti
QUOTE(romaievamatilda @ 2012 02 14, 15:04)
Bet Jus turejot daugiau, nei si mergina-mamos palaikyma.

Taip turejau, bet kalba buvo apie mociutes patarimus, tai manau mano mamai butu buve daug paprasciau duoti kita patarima. Ji puikiai suprato, kad man tures padeti ir nebutinai financiskai. Cia jos egoizmas nesugrojo ir as jai busiu dekinga uz tai.
Autores mociute mano nuomone turejo pasielgt taip pat, plius zinodama, kokia jautri jos anuke. Nepamaste, kaip mergaite gyvens po sio poelgio, maste tik apie save, nors jai jau 80m. ka cia dar mastyt...
Papildyta:
QUOTE(smiler @ 2012 02 14, 15:08)
Jei viskas butu taip paprasta, abortu pasaulyje nebutu.

Mano mama uzaugino mus viena, neturejom nei ko normaliai pavalgyti, o apie paranga net nekalbu. Mokykloje budavo geda. Ir verkdavau ir visko buvo, bet mama mus labai labai mylejo, todel niekada net nepagalvojau, kad geriau buciau negimus. Iki 20m. kenciau nepritekliu, todel zinau, ka gali motinos meile, o visa kita...susitvarko su laiku.
Atsakyti
QUOTE(smiler @ 2012 02 14, 14:08)
As pati svarsciau del aborto, kai patapau nescia su antru. Nu nepaskaiciavau, ka padarysi, netyciukas.

Na, nepaskaičiavot, sakot. Na, tiesiog... Ką padarysi... Nutinka...
Sudygo ne toje lysvėje morkos. Per neapsižiūrėjimą sėklų ne ten mostelta. Na ir baisaus čia daikto - išrausiu, naujų pasėsiu... Netyčia juk...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ether: 14 vasario 2012 - 14:16
QUOTE(**Leila** @ 2012 02 14, 15:05)
Aha,ir ziuredama i tuos vaikelius manot, kad geriau ju motinos abortus butu pasidariusos, taip? Ziurekit, kad netektu raudonuoti uz savo mintis, kai kuris nors jusu aukletinis bus pvz salies Prezidentas 4u.gif  Net ir tokiu motinu, kurios palieka, vaikai, turi teise gyventi 4u.gif

Taip, as taip manau. Ne jus jiems asaras sluostet. Ne jus aiskinat jiems, kodel juos paliko mama. Ne jus, jiems suteikiat pasitikejimo savimi jausma. Savo vaikui as nelinkeciau, kad jis praeitu ta pargara, koki praeina palikti vaikai.

Gerai, kad tiem vaikam pasitaiko kelyje zmones, kurie istiesia pagalbos ranka, randa savyje jegu prisijaukinti, o kiek tokiu, kurie taip ir zusta gyvenimo kelyje?

AR jus, buvote ju kailyje, kai ismetami is vaiku namu su keliais skatikai, mat suauges ir eik kur akys mato?
AR jus zinote, ka jie jaucia, kai kiti suzino, jog jie is vaiku namu?
Ar daug rasime zmoniu kurie savo vaikam palinketu sutuoktini is globos namu? (atsakykite saziningai) Viena mano bernioka, del sios preizasties subrokyjo. Dabar itariu nagus grauziasi, kai tapo izymus.
AR jus kada, matete puslakani, purvina vaika landyneje, kur voliojasi girti zmones?
AR kada susimastete, kas isauga is tokiu, landyneje gyvenusiu vaiku?

Pezeti daug ka galim. Itariu, anapus ekrano sedi vaikas, pagimdes vaika. O jo ziaurumas t.y. jusu, slypi ne tame, kad jis igimtas, o del gyvenimo patireties nebuvimo. Mamyte jusu suda issrebe, bet ne jus. Nebraidete dar per gyvenima, gerai nematete jo grimasu.

As raudonuoju uz savo darbus, bet ne uz svetimus, kai jus nuveiksite tiek kiek as, tuomet ir aiskinkite. Pagimdyti vaika tik fiziologija, o uzauginti ji doru zmogumi, cia jau triuso reikia, ne vien pezeti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 14 vasario 2012 - 14:22
QUOTE(**Leila** @ 2012 02 14, 13:55)
As neaiskinu, tiesiog jaunai merginai noriu pasakyti, kad nera taip, kaip ji viska piesia.
O tos, kurios siulo aborta turbut ir pacios pasidariusios, kitaip nesuvokiu, kaip ziuredamos i savo vaikus dalinate tokius patarimus 4u.gif

Spėju, jūs nesate pasidariusi aborto, ir spėju, sakysite, jog niekada to nepasidarysite ax.gif Aš irgi neturiu šios patirties, bet gana lengvai įsivaizduoju aplinkybes, kurioms, ne duok Dieve, nutikus - lauktų tik abortas ax.gif Ar jūs neįsivaizduojate tokių aplinkybių?

Dar smalsu, iš kur jūs žinote, kaip jaučiasi moteris po aborto? O gal jūsų moralės suvokimas tiesiog nepajėgus susitaikyti, jog moteris po aborto turi teisę gyventi pilnavertį gyvenimą?

Ir dar ax.gif ar galite pasakyti, kodėl kiekvieną kartą išgirdus, kaip motina užtikrintai kalba už vaiką, už jo išgyvenamus jausmus - mane nukrečia šiurpas ax.gif labai nemalonus šiurpas su baimės dūriais ax.gif ar galėtumėte atsakyti į šį klausimą?

Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2012 02 14, 14:16)
AR jus, buvote ju kailyje, kai ismetami is vaiku namu su keliais skatikai, mat suauges ir eik kur akys mato?
....

Prirašysiu ir kitus klausimus:
Ar jūs buvote neatpažintų asmenų kapuose?
Ar jūs žinote, kur tie kapai yra?

Galbūt neįtikėtina, bet ten yra labai daug jauno amžiaus neatpažintame kūne palaidotų sielų ax.gif Gaila, jos neturi galimybės prieiti prie kompiuterio ir išdėti savus išgyvenimus.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2012 02 14, 15:16)

AR jus zinote, ka jie jaucia, kai kiti suzino, jog jie is vaiku namu?
Ar daug rasime zmoniu kurie savo vaikam palinketu sutuoktini is globos namu? (atsakykite saziningai) Viena mano bernioka, del sios preizasties subrokyjo. Dabar itariu nagus grauziasi, kai tapo izymus.
AR jus kada, matete puslakani, purvina vaika landyneje, kur voliojasi girti zmones?

Pezeti daug ka galim. Itariu, anapus ekrano sedi vaikas, pagimdes vaika. O jo ziaurumas t.y. jusu, slypi ne tame, kad jis igimtas, o del gyvenimo patireties nebuvimo. Mamyte jusu suda issrebe, bet ne jus. Nebraidete dar per gyvenima, gerai nematete jo grimasu.

As raudonuoju uz savo darbus, bet ne uz svetimus, kai jus nuveiksite tiek kiek as, tuomet ir aiskinkite. Pagimdyti vaika tik fiziologija, o uzauginti ji doru zmogumi, cia jau triuso reikia, ne vien pezeti.

Stop stop... Mano mama nuo 5 metuku neturi tevu, mociute buvo alkoholike, jei noredavo mama pavagyti, turedavo snabso ikalt, nes tokios taisykles mat prie stalo buvo, o kiek kartu lauke miegojo, arba apmyztoj laiptinej doh.gif doh.gif doh.gif Beviltiska pasakysit, is tokios nieko nebus? Bet va gyvena, negeria visa gyvenima dirbo ir t.t. Ir is landyniu vaikai isauga normalus. Tik pasiklausius tokiu kaip jus, viskas atrodo baisiai ir niuriai... Vietoj to, kad savo auketiniams diegtumet optimizma ir kad gyvenima reikia mylet - jus ju gailit ir manot kad geriau jau butu negime. Galvojat jie to nejaucia? Aukletoju tokio poziurio?

Beje, man mano seima ne sudas (jus turbut saviske tokia laikot) ir niekas jo nesrebe. Ji kaip ir visos normalios mamos mums siek tiek padejo gyvenimo pradzioj (rubeliais, daiktais ir t.t.) o vaika auginom vieni, nes ji uzsienyje gyveno.
Be to man 30m., ir turiu jau du vaikus...

QUOTE(Beržūna @ 2012 02 14, 15:30)
Spėju, jūs nesate pasidariusi aborto, ir spėju, sakysite, jog niekada to nepasidarysite  ax.gif  Aš irgi neturiu šios patirties, bet gana lengvai įsivaizduoju aplinkybes, kurioms, ne duok Dieve, nutikus - lauktų tik abortas  ax.gif Ar jūs neįsivaizduojate tokių aplinkybių?

Dar smalsu, iš kur jūs žinote, kaip jaučiasi moteris po aborto? O gal jūsų moralės suvokimas tiesiog nepajėgus susitaikyti, jog moteris po aborto turi teisę gyventi pilnavertį gyvenimą?

Ir dar  ax.gif ar galite pasakyti, kodėl kiekvieną kartą išgirdus, kaip motina užtikrintai kalba už vaiką, už jo išgyvenamus jausmus - mane nukrečia šiurpas  ax.gif  labai nemalonus šiurpas su baimės dūriais  ax.gif ar galėtumėte atsakyti į šį klausimą?
Papildyta:
Prirašysiu ir kitus klausimus:
Ar jūs buvote neatpažintų asmenų kapuose?
Ar jūs žinote, kur tie kapai yra?

Galbūt neįtikėtina, bet ten yra labai daug jauno amžiaus neatpažintame kūne palaidotų sielų  ax.gif Gaila, jos neturi galimybės prieiti prie kompiuterio ir išdėti savus išgyvenimus.

Isivaizduoju, kokiomis aplinkybemis abortas butu imanomas.
Del moteru po aborto...turiu kelias drauges, kurios pasisake ka padare. O pasisake tuomet, kai buvo be galo sunku. Ir ziuri i mano vaikus ir gailisi.
O del neatpazintu lavonu...Tai gal jau brendam is lanku ir prisiminkime autore, nes jau visai i lankas nukeliavot biggrin.gif
Autore turi stoga virs galvos, ne narkota ir ne chrone, tokia neuzaugins vaiko?
Atsakyti
QUOTE(**Leila** @ 2012 02 14, 15:44)
Stop stop... Mano mama nuo 5 metuku neturi tevu, mociute buvo alkoholike, jei noredavo mama pavagyti, turedavo snabso ikalt, nes tokios taisykles mat prie stalo buvo, o kiek kartu lauke miegojo, arba apmyztoj laiptinej doh.gif  doh.gif  doh.gif Beviltiska pasakysit, is tokios nieko nebus? Bet va gyvena, negeria visa gyvenima dirbo ir t.t. Ir is landyniu vaikai isauga normalus. Tik pasiklausius tokiu kaip jus, viskas atrodo baisiai ir niuriai... Vietoj to, kad savo auketiniams diegtumet optimizma ir kad gyvenima reikia mylet - jus ju gailit ir manot kad geriau jau butu negime. Galvojat jie to nejaucia? Aukletoju tokio poziurio?

Beje, man mano seima ne sudas (jus turbut saviske tokia laikot) ir niekas jo nesrebe. Ji kaip ir visos normalios mamos mums siek tiek padejo gyvenimo pradzioj (rubeliais, daiktais ir t.t.) o vaika auginom vieni, nes ji uzsienyje gyveno.
Be to man 30m., ir turiu jau du vaikus...
Isivaizduoju, kokiomis aplinkybemis abortas butu imanomas.
Del moteru po aborto...turiu kelias drauges, kurios pasisake ka padare. O pasisake tuomet, kai buvo be galo sunku. Ir ziuri i mano vaikus ir gailisi.
O del neatpazintu lavonu...Tai gal jau brendam is lanku ir prisiminkime autore, nes jau visai i lankas nukeliavot biggrin.gif

Be komentaru.
Atsakyti
QUOTE(**Leila** @ 2012 02 14, 14:44)

Už stogą virš galvos kiekvieną mėnesį ateina labai konkrečios sąskaitos ir ten nurodyta labai konkreti data iki kada reikia susimokėti, o suma nėra menka ax.gif Jūs manote, kad nėra žmonių, kuriems tai netampa paskutiniu palūžimo lašu?
Atsakyti
QUOTE(Beržūna @ 2012 02 14, 16:11)
Už stogą virš galvos kiekvieną mėnesį ateina labai konkrečios sąskaitos ir ten nurodyta labai konkreti data iki kada reikia susimokėti, o suma nėra menka  ax.gif  Jūs manote, kad nėra žmonių, kuriems tai netampa paskutiniu palūžimo lašu?

jau apie saskaitas ir skolas zinau turbut daugiausiai... Ar teko ruozti pamokas prie zvakiu? Man teko, bet as vistiek dziaugiuosi, kad esu, kad ir kokiom salygom gyvenau. O dabar valstybe remia seimas. Kol atsistos ant koju, negeda ir is pasalpu pragyvent. Kai prades dirbti - su kaupu grazins, patys zinom kokie mokesciai LT 4u.gif
Atsakyti