Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...*70

QUOTE(Salomeja @ 2012 03 20, 22:49)
Pavydokoka. Pas mane knygų nemažai. Bet neskaitytų tai ne tiek ir daug. Kažkada liko tik 2, tai jaučiau tokią baimę. Kad liksiu namie be neskaitytų. Tai ir neskaičiau, kol neprisipirkau daugiau.
O aš tai pardavinėju tik tai kas tikrai nepatiko ir už ką galima gauti daugiau nei 7lt (na nes kitaip tas lakstymas, susitikinėjimas...).

Tai man pavydu, kad namie mažai neskaitytų knygų. Pas mane dar virš 100 manau bus. Bet kai paskaičiuoji, jog iš 25 knygų pardaviau 14, o 6 buvo pasiskolintos, tai nežinau, kokias čia išvadas darytis. Ar per daug prastų knygų skaitau, jog paskui norisi parduoti, ar mažiau skolintis, pirkti naujų ir daugiau savas skaityti.
Jau pradedu gailėtis, kad pardaviau visas skaitytas Gerritsen ir Alvtegen knygas biggrin.gif Nors atrodo ir detektyvai, antrą kartą neskaitysiu, bet jos man patiko, kokio velnio pardaviau doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dorifore: 20 kovo 2012 - 22:58
QUOTE(Dorifore @ 2012 03 20, 22:45)
nihiliste, iš tikrųjų pastebėjau, kad jau seniai skaitei tokią knygą, kurią įvertintum 5*  ax.gif Kai man taip nutinka, aš pasiimu mėgstamo rašytojo neskaitytą knygą, kuri tikrai mane įtrauks ir patiks. Suveikia  thumbup.gif

Šiom dienom vėl užėjo noras pertvarkyti savo knygų lentynas. Ir kai pradedu skaičiuoti, žiūriu, kiek daug neskaitytų knygų. Atrodo vis tiek, juk ne penkias per metus perskaitai, kodėl nesijaučia to? Lentynose kaip neskaitytos, taip neskaitytos guli  doh.gif Tai pažiūrėjau suknyga.lt savo skaitinius ir supratau, kad labai daug perskaitytų knygų pardaviau. Ir toks gailestis užėjo  doh.gif Pardavinėsiu dabar tik labai nepatikusias knygas  rolleyes.gif

Tai 5-to aš iš "Daktaro Di namų" ir tikėjausi, nes labai patiko kita šios knygos autoriaus knyga, bet deja... verysad.gif Porą knygų 4,5 įvertinau, bet kadangi suknyga.lt nėra tokio įvertinimo, tai liko 4, nes iki 5 abiem trupučio pritrūko ax.gif Priekabi kažkokia pasidariau. O dažnai dar nekokybiškas vertimas sugadina įspūdį. Imsiu po dabar skaitomos Orwell'ą, gal "pramuš" biggrin.gif

Aš tai neskaičiuoju, man užtenka suknyga.lt pažiūrėt doh.gif O jei dar anytos paliktas suskaičiuočiau... Aišku, daugumos jų greičiausiai ir neskaitysiu, nes knygoms mūsų skoniai nesutampa. Bet visas knygas sudėjus, įsivaizduokit kaip daug vietos lieka 1 kambario bute su kokiais 700-800 knygų doh.gif Nebeturiu kur sandėliuot, todėl ir pardavinėju tokias, kurios man atrodo vienkartinės ax.gif Ir nors atrodo, 100 knygų per metus perskaitau, bet dar tiek nusiperku, tai ta eilutė ir netrumpėja.

Katilina, norėjau dar tavęs paklausti dėl "Tanato". Gal pameni apie ką, ar patiko? Buvau pradėjus ją, bet dabar guli ir laukia nuosprendžio - skaityti ją ar ne...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nihilistė: 21 kovo 2012 - 08:44

user posted image

John Boyne "Berniukas dryžuota pižama"

Baisi knyga... labai baisi... Aišku, žinant knygos tematiką ir nesitikėjau spalvoto, smagaus pasakojimo, bet to, ką joje perskaičiau, taip pat nesitikėjau... Labiausiai matyt šiurpą kėlė pats pasakojimo stilius, kai viskas perteikta devynmečio vaiko akimis, per jo suvokimą ir man nuolatos šiurpas ėjo nuo tam tikrų to vaiko išsakytų minčių apie jų naująją gyvenamąją vietą, lyg nujaučiant visą tikrąjį baisumą, gaubiantį tą aplinką, lyg ore nuolatos kybotų ta tikroji tiesa, su visa savo įtampa, žiaurumu, baime ir šalčiu... bet tokiu šalčiu, kuris nueina iki pat kaulų... Perskaičius knygą reikėjo laiko atsitokėti, nes širdis buvo suspausta geležiniame kumštyje, o smegenys ištinusios nuo įtampos ir faktų baisumo... Nereikėjo nei detalaus ar labai aiškaus koncentracijos stovyklos kasdienybės ir jų gyventojų išvaizdos ar sunkumų aprašymo, viskas taip stipriai nujaučiama, taip bauginančiai arti ir taip tikra, lyg būtų pakabinta ant tokios plonos tiesos ir paslaptingumo ribos, kad užtektų mažo virptelėjimo ir nukritusi vaikiško proto sukurta paslapties skraistė atskleistų visą realią tikrovę, kas iš dalies beveik ir nutiko pasakojimo pabaigoje. Labai stipriai grybžtelėjo už dūšios ši knyga, daug labiau nei kokia kita šia tema skaityta knyga, kur ta tikrovė pateikiama be užuolankų, su visais baisumais, nepagražinta, o tokia, kokia ji ir buvo - baisi, juoda, beviltiška, atsiduodanti tik mirtimi, ašaromis ir skausmu... Čia to aiškumo ir akivaizdaus baisumo nebuvo, bet tai tik kėlė dar didesnį šiurpą ir baimę. Ir, tai viena iš knygų, kuri be galo maloniai skaitėsi dėka savo sakinių konstrukcijos, parinktų žodžių, tiesiog dėl pačios kalbos, kai skaitai ir akys bėga nesustodamos. Ne tai, kad ta kalba kažkokia labai graži ar melodinga, tiesiog tolygiai plaukianti ir teikianti gryniausią skaitymo malonumą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sielos Sparnai: 21 kovo 2012 - 15:59
Šiandien, per "Lietuvos ryto televizija" 19.55min rodys filmą „S.Rushdie. Žodžiai, sukrėtę pasaulį“ I dalis. Rekomenduoju visiems pažiūrėti.

Prieš dvidešimt metų rašytojas Salman Rushdie tapo persekiojamu bėgliu, o už jo galvą buvo pažadėta dvidešimties milijonų svarų premija. Jo romanas ,,Šėtoniškos eilės“ musulmoniškame pasaulyje sukėlė didžiulę protesto bangą. Religinis Irano lyderis ajatola Chomeinis paskelbė rašytojui mirties nuosprendį. Tai pirmas atvejis istorijoje, kai romanas sukėlė tokio masto tarptautinį konfliktą. Filmas pasakoja, kas vyko pasaulyje išspausdinus šį romaną. O interviu su Salmano Rushdie draugais bei šeimos nariais, taip pat dvasinių musulmonų lyderių liudijimai Britanijoje bei kitose šalyse atskleidžia daug naujo apie šią nepaprastą istoriją ir dešimtmetį užsitęsusią mirties nuosprendžio kampaniją.
Atsakyti
QUOTE(nihilistė @ 2012 03 21, 09:33)
Katilina, norėjau dar tavęs paklausti dėl "Tanato". Gal pameni apie ką, ar patiko? Buvau pradėjus ją, bet dabar guli ir laukia nuosprendžio - skaityti ją ar ne...

Aš ją skaičiau gal dvidešimties metų, tai gali būti, kad dabar šiek tiek kitaip vertinčiau. Nepasakyčiau, kad man labai patiko, bet nebuvo ir visai neįdomi, psichologinė tokia. Kažkokių stipresnių jausmų nesukėlė, matyt ir jos tematika tuo metu per daug nesudomino.
Šiaip knyga nepasirodė labai sudėtinga, bet buvo niūri ir tamsi, tai didelio malonumo skaitydama nepajutau. Bet manau, kad skaityti ją tikrai verta, nes nėra bloga knyga. O kodėl ją metei- kad pradžia visai nepatiko?
Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2012 03 21, 19:54)
Aš ją skaičiau gal dvidešimties metų, tai gali būti, kad dabar šiek tiek kitaip vertinčiau. Nepasakyčiau, kad man labai patiko, bet nebuvo ir visai neįdomi, psichologinė tokia. Kažkokių stipresnių jausmų nesukėlė, matyt ir jos tematika tuo metu per daug nesudomino.
Šiaip knyga nepasirodė labai sudėtinga, bet buvo niūri ir tamsi, tai didelio malonumo skaitydama nepajutau. Bet manau, kad skaityti ją tikrai verta, nes nėra bloga knyga. O kodėl ją metei- kad pradžia visai nepatiko?

Nekabino, sunku įsigilint buvo, atrodė, paviršiumi plaukiu, bet visiškai neįsigilinu. Tai ir atidėjau ją. O dabar ir galvoju, kad gal reiks dar pabandyt imt ją skaityt g.gif
Atsakyti
Dori,pagal aprasyma,regis sita Metodikos naujiena,tave turetu sudominti: My Webpage
Atsakyti
QUOTE(Dorifore @ 2012 03 01, 16:32)
Savo blog'e

Ar galite nurodyti savo blogo adresa ax.gif Neabejoju, kad kazkur jis yra, tik as jo neradau... Labai noreciau paskaityti Jusu atsiliepimus apie knygas. Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(luiziana @ 2012 03 22, 10:18)
Dori,pagal aprasyma,regis sita Metodikos naujiena,tave turetu sudominti: My Webpage

Ačiū, visai sudomino aprašymas bigsmile.gif

QUOTE(Beržūna @ 2012 03 22, 12:27)
Ar galite nurodyti savo blogo adresa  ax.gif  Neabejoju, kad kazkur jis yra, tik as jo neradau... Labai noreciau paskaityti Jusu atsiliepimus apie knygas. Aciu  4u.gif

Kad daugumą atsiliepimą aš įkeliu ir čia. Čia mano blog'as

Aš tai likau kažko nesupratusi g.gif Pirkau T. Gerritsen knygą "Gravitacija", parašė, kad sveria daugiau nei 500g, tai siuntimas 5lt. Galvoju, jeigu jau viršijau svorį, tai paimsiu dar vieną knygą U. Radzevičiūtės "Baden Badeno nebus". Gaunu šiandien knygas, pašto ženklas pirktas už 2.15lt. Tai vadinasi net dvi knygos nesvėrė 500g blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Dorifore @ 2012 03 22, 13:51)
]

Aš tai likau kažko nesupratusi  g.gif Pirkau T. Gerritsen knygą "Gravitacija", parašė, kad sveria daugiau nei 500g, tai siuntimas 5lt. Galvoju, jeigu jau viršijau svorį, tai paimsiu dar vieną knygą U. Radzevičiūtės "Baden Badeno nebus". Gaunu šiandien knygas, pašto ženklas pirktas už 2.15lt. Tai vadinasi net dvi knygos nesvėrė 500g  blink.gif

Na as turiu Gravitacija,pasveriau ir ji viena sveria 611 g g.gif Gal paste kas apsizioplino...
Atsakyti
QUOTE(Dorifore @ 2012 03 20, 17:51)
Aš irgi kaip tik atėjau pranešti, jog gavau AL pasiūlymą. Pastebėjot, kad pasikeitė projektų vadovė? Manau dėl to ir buvo sustojęs šis projektas.

pastebėjau 4u.gif man patinka bendrauti su Agne thumbup.gif

Labukas, senokai čia nebuvau 4u.gif po intensyvios sesijos lopau sveikatą doh.gif
Užtat po beveik 2 mėnesių pertraukos perskaičiau per 4 vakarus 2 knygas- Čiauškutę ir Bėgantis paskui aitvarą.
Pirmoji patiko, bet tokio įspūdžio, kokį paliko paauglystėje, jau nebėra biggrin.gif
Antroji wub.gif antra knyga po Amirrezvani, kuri mane taip įtraukė (čia per pastaruosius 2 metus)...kartą, skaitydama iš to pykčio ir nevilties vos knygos nesudraskiau- iš kur pasaulyje tiek daug neteisybės, skausmo ir melo verysad.gif Labai laukiu kada grįšiu namo ir paimsiu Tūkstantis saulių skaisčių. Beje, nieko negirdėti, gal dar kokia Hosseini knyga išleista? g.gif

Visoms gražaus pavasario 4u.gif ir gražaus skaitymo 4u.gif

p.s beje, pavasariui nuo vyro gavau dovaną, tiksliau greit gausiu- lentyną iki pat lubų (lubos pas mus 2,80 biggrin.gif tiek knygų neturėsiu, kiek vietos bus yahoo.gif
Papildyta:
QUOTE(linamog @ 2012 03 02, 23:31)
Klaipedoj terorizavau Simonaitytes biblioteka, kol atkase, jog nurasyta ji, isimta is fondu. Kodel - nesupratau. Labai noreciau paskaityt.

čia apie Suados knygą? g.gif aš išnaršiau Simonaitytės katalogus- ji turi būti abonente, bet niekada jos nėra, kelis kartus ieškojau su bibliotekininkėmis, bet niekas neranda ir man niekas neatsakė, kodėl rašo, kad yra, o niekada nėra biggrin.gif įdomu, kodėl nurašyta g.gif kokia priežastis tai lėmė? g.gif
Atsakyti
gal kas aptiko knygą, kuri padėtų suprasti, įsigilinti ir visaip kitaip atrasti save, kryptį gyvenime ir kažką panašaus? biggrin.gif jei radot tokią, nepatingėkit brūkštelti man į až smile.gif didelis dėkui 4u.gif
Atsakyti