Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...*70

QUOTE(amber123 @ 2012 03 24, 00:08)
Sveikutes  4u.gif  4u.gif uzbegau greit pasveikint Fatimaalla wub.gif

QUOTE(Sielos Sparnai @ 2012 03 24, 11:19)
Fati su gimtadieniu 4u.gif Gražios tau šventės 4u.gif Būk tiesiog laiminga, kaip žmogus, kaip mama, kaip mylima moteris, kaip draugė ir kaip artimiausias žmogus savo tėveliams oro_buckis.gif

QUOTE(Ingėnas @ 2012 03 24, 12:27)
Fati, su gimtadieniu  4u.gif

Dėkui visoms už tokius gražius palinkėjimus bigsmile.gif
Atsakyti
Fatimaalaa, su gimtadieniu tave 4u.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stikliukė: 25 kovo 2012 - 10:43
QUOTE(Stikliukė @ 2012 03 25, 09:43)
Fatimaalaa, su gimtadieniu tave 4u.gif

Labai dekui smile.gif
Atsakyti
QUOTE(_Night_ @ 2012 03 24, 11:59)
Man filmas kažkaip paliko didesnį įspūdį nei knyga... pirmą kartą turbūt taip g.gif

Knygos neskaičiau, bet filmas labai patiko smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sielos Sparnai @ 2012 03 23, 16:30)
O baiginėju skaityti Leene Lander "Tegul užeina audra". Turiu įtarimą, kad šį kartą neturėsiu ką pasakyti apie knygą. Išskirtinio keistumo suomiška istorija.

Tai patiko ar ne?

Jostein Gaarder "Cirko direktoriaus duktė"- romanas apie didžiulę fantaziją turintį žmogų, apie daugybę jo galvoje besisukančių istorijų, apie tai, kaip suaugęs jis panaudoja šiuos sugebėjimus ir tuo pačiu užtraukia sau pavojų. Asmeniškai man įdomiausia pasirodė knygos dalis apie herojaus vaikystę- mėgstu skaityti apie neeilinių gabumų ir savito charakterio vaikus, jei tik viskas pavaizduota tikroviškai (o šioje knygoje kaip tik taip ir buvo). Likusi romano dalis nebuvo tokia įspūdinga, net šiek tiek nusivyliau, nes labai greitai supratau, kad ta mergina yra jo duktė, nereikėjo nė spėlioti. Bet šiaip bendras įvertinimas teigiamas.

Johannes V.Jensen "Karaliaus pražūtis"- romanas apie šešiolikto amžiaus Daniją. Šiek tiek istorijos, keli pagrindiniai, tarpusavyje susiję personažai, ir dar daug kitų, pasitaikiusų jų kelyje. Per daug giliai nė vieno viduj ir jausmuose nesikapstoma, labiau pateikiami gyvenimo faktai ir įvykiai, kuriems žmonės paprasčiausiai paklūsta. Nepaisant to, romanas nėra paviršutiniškas ar lengvas. Man jis pasirodė gana liūdnas ir niūrus, pabrėžiantis gyvenimo laikinumą ir visa ko praėjimą. Nuotaikos tikrai nepakėlė, bet kartais reikia ir tokių.
Atsakyti

Laba diena mirksiukas.gif

QUOTE(katilina @ 2012 03 25, 19:35)
Tai patiko ar ne?
Na, skaitymas nebuvo kažkokia kančia ar amžina kova su nuoboduliu, tai turbūt patiko, bet gal ne taip, jog imčiau aikčioti ir pulčiau visiems ją rekomenduoti. Pabandysiu susikaupti atsiliepimui, nes net naktį puolė visokie sakiniai ir mintys apie tą knygą.
Atsakyti

user posted image

Leene Lander „Tegul užeina audra“

Pirma mintis:
išskirtinio keistumo suomiška istorija.

Antra mintis:
trečiasis bandymas pažindintis su Suomijos grožinės literatūros kūrėjais (šiuo atveju kūrėja), tik patvirtinęs ankstesnius įspūdžius, kad suomiška literatūra nenuginčijamai savita ir labai suomiška (nežinau net kaip tai kitaip apibrėžti ar paaiškinti).

Trečia mintis:
šioje knygoje radau kad ir mažulyčių, bet visgi sąsajų su paskutinėmis skaitytomis knygomis "Trolis" (pamačius žodį Hysis jau nekilo net klausimų kas tai per padaras ir kur jis gyvena) ir "Berniukas dryžuota pižama" (lengvai grybžtelta tremtinių tema ir paminėtas Hitleris), kurios taip pat dar gyvos mano atmintyje.

Ketvirta mintis:
pagrindinė veikėja Vida man kartais kažkodėl supanašėdavo su Wassmo Dina, net jų vardai panašūs savo sąskambiu. Abi savotiškos, keistokos, išskirtinės, ne tokios kaip visi, ne tokios kaip eilinės moterys, su savo mintimis, šaltu mąstymu ir karštomis širdimis, degančiomis meile, dažnai ne savo teisėtiems vyrams.

Penkta mintis:
kas liečia akmenis, tai anotacija mane šiek tiek suklaidino šiuo atžvilgiu, nes tikėjausi kitokio jų mistiškumo, simbolizmo paaiškinimo, tokio, kokį radau Antje Babendererde knygoje "Nematoma mėnulio pusė". Čia išsamiau paaiškinta jų "žemiškoji" pusė, lyg būtų pateiktas platesnis geologijos kursas, gal ir nenuostabu, nes istorijos veikėjai užsiėmė kalnakasyba. Nors mistikos visgi šiek tiek buvo, ne akmenyse, bet kituose reiškiniuose.

Šešta mintis:
pati šeimos istorija man pasirodė kažkokia baugoka ir suomiškai šalta. Ne pats lengviausias gyvenimas, ne pati šilčiausia ir jaukiausia gyvenamoji aplinka, o ir patys santykiai šeimoje ne itin draugiški ar jaukūs. Mažoji mergaičiukė tikra laukinukė, bet be galo žingeidi ir smalsi, tuo matyt ir žavi. Mane labiausiai domino pirmosios kartos (senelių) gyvenimas, o šiuolaikiškesnių dienų šeimynos (anūkės) gyvenimo realijos (neištikimas vyras, skyrybos) man buvo neįdomios, tik todėl, kad man asmeniškai jau darosi koktu nuo tokių dalykų tiek knygose, tiek realiame gyvenime, lyg nebebūtų pasaulyje nei vienos šeimos, kuri nesiskirtų, kurioje nebūtų neištikimo vyro, paliekančio žmoną vieną pačią su vaikais. Bloooga jau nuo to, todėl ir šioje knygoje tai erzino, todėl stengiausi tas dalis perskaityti greituoju būdų, itin nesigilindama, kad kuo greičiau būtų galima grįžti prie senelės gyvenimo vingių. O ir šiaip tiesa pasakius pati meilė kaip tokia (vyro-moters) šioje knygoje visai neįtikino, nei vienas iš jos pavidalų nepasirodė itin nuoširdus ir tikras.
Atsakyti

Dabar toliau tęsiu suomiškus skaitinius biggrin.gif Pasiėmiau Sofi Oksanen "Valymas", kad ir estų kilmės, bet suomių rašytoja biggrin.gif Kas čia man su tais suomiais pasidarė, vis nevalingai paimu būtent jų parašytas knygas.
Atsakyti
QUOTE(aistuliaa @ 2012 03 22, 17:31)

Aš skaitau „Andželos pelenus“, labai gerai skaitosi, o ir filmas be galo patiko, matytas ne kartą  smile.gif

Na, kaip tie "Andželos pelenai"? Aš perskaičiau per savaitgalį ir plius filmą pažiūrėjau šalia (t.y. nebaigus knygos). Labai atitinka filmas knygą, net posakiai tie patys, vardai.
Abu kūriniai padarė labai gerą įspūdį. Labai daug gražių sentencijų ir pasakymų (užsirašau smile.gif )
Skaityti nelengva - sakyčiau skurdo ir nesibaigiančio vargo simfonija.
Ir pašlovinimas... Per amžius. Amen.
Kartais apimdavo pyktis - Dieve, kiek tas išdidus nuskuręs tėvas leis žmonėms ir likimui tyčiotis iš savo šeimos?!
Ir vis dėlto... Kažkoks grožis tame yra.
Kiekvieną rytą, į skrandį įsimetus vos kriaukšlę duonos arba tik šlakelį arbatos išeiti ieškoti darbo arba atsiimti pašalpos (kaip tai atliepia šiandieninę LT! blush2.gif ) užsisegus viršutinę sudriskusių marškinių sagą ir pasirišus kaklaraištį. Nes MES NE ELGETOS...
Ir pagrindinio herojaus, 10-mečio berniuko žodžiai: "Jei rytais prie ugnies turi tėvą, ir jis tau pasakoja visokias istorijas, niekas gyvenime nėra baisu".
Nors knygos pavadinime mamos vardas, sakyčiau, ši skaudi, o kartais graudžiai juokinga istorija yra apie Tėvą. Koks nevykėlis jis bebūtų.

Bet tas skurdas - tiesiog jauti jo kibų kvapą...
Neapleidžia jausmas, kad tuo gyvenam ir šiandien. 1935 Airija/2012 Lietuva...
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Noriu prašyti jūsų pagalbos...

Gal žinote iš kurios A.Kamiu knygos yra ši ištrauka: "Žmogus nešiojasi tik pusę savo sielos ir tampa tobulas tik suradęs ir pamilęs kitą, kuris turi antrąją pusę. Dėl to mylėti galima tiktai vieną kartą, o tokia meilė esanti būtina ir amžina."???
Pati neskaičiau dar jo knygų... blush2.gif blush2.gif

Labai būsiu jums dėkinga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bellete @ 2012 03 26, 21:06)
Bet tas skurdas - tiesiog jauti jo kibų kvapą...
Neapleidžia jausmas, kad tuo gyvenam ir šiandien. 1935 Airija/2012 Lietuva...

Badu mirsti kad jausmas neapleidzia? Nepakenciu tokiu kalbu ir verkslenimu, net iš Kaprio negalejau patyleti.
Kad nebutu tik tuscias uzvaziavimas - skaitau Sophie Kinsella "Twenties Girl". Trukdau keltu keleiviams ramiai snausti zvygaudama biggrin.gif. Ir tema tokia keista - tetules vaiduoklis moko dukterecia gyventi. Tikras atostogu skaitalas smile.gif.
Atsakyti
QUOTE(caralaite @ 2012 03 27, 20:23)
Badu mirsti kad jausmas neapleidzia? Nepakenciu tokiu kalbu ir verkslenimu, net iš Kaprio negalejau patyleti.

Ne, badu nemirštu smile.gif , tik dirbu tokioj srity, kad esu gal arčiau to, negu kiti. Kasdien. Atsiprašau, jei gadinu atostogas Kapryje. Šiaip ta įtaiga - autoriaus nuopelnas thumbup.gif
Atsakyti