Įkraunama...
Įkraunama...

Vertėjos susitinka čia

Ar kam teko bendradarbiauti su vertimų biuru Andesta?
Vertas pasitikėjimo? g.gif
Atsakyti
Labai reikėtų anglisčių konsultacijos?
Ką reiškia "for game changing"? (kontekstas verslo lyderystė)

Būčiau dėkinga... 4u.gif
Atsakyti
Sveiki, reikia pagalbos. Dirbu pagal 2 autorines sutartis, neseniai trecia imone pasiule issiimti patenta (imone padengia islaidas). Nezinau, ar man apsimokes, nes dabar gaunu uz autorines kaip nedirbantis autorius. Ar su patentu (jei su patentu dirbciau tik trecioj imonej) nesiskaityciau dirbantis autorius? Ar tos pirmosios imones matys, kad turiu patenta?
Atsakyti
QUOTE(Riina @ 2013 04 26, 08:55)
Būčiau dėkinga už informaciją, kas tiksliai turi būti ant vertėjo, dirbančio pagal individualios veiklos pažymą, antspaudo. Vardas, pavardė, ind. v. pažymos numeris?

O toks antspaudas yra būtinas? Gal žinote, kur tai reglamentuota ax.gif
Atsakyti
QUOTE(onike01 @ 2013 05 16, 00:47)
Sveiki, reikia pagalbos. Dirbu pagal 2 autorines sutartis, neseniai trecia imone pasiule issiimti patenta (imone padengia islaidas). Nezinau, ar man apsimokes, nes dabar gaunu uz autorines kaip nedirbantis autorius. Ar su patentu (jei su patentu dirbciau tik trecioj imonej) nesiskaityciau dirbantis autorius? Ar tos pirmosios imones matys, kad turiu patenta?

Galite netrukdomai toliau dirbti su autorinėmis ir turint verslo liudijimą arba individualios veiklos pažymą, pirmosios įmonės neturės kur to pamatyti.
Atsakyti
QUOTE(AŠA @ 2013 05 16, 14:19)
O toks antspaudas yra būtinas? Gal žinote, kur tai reglamentuota ax.gif

Išsiaiškinau, kad laisvų vertėjų darbo niekas nereglamentuoja, tad nėra jokių reikalavimų. Antspaudas nebūtinas, bet pasidariau, nes privatiems žmonėms verčiant dokumentus kažkaip nerimtai atrodo be antspaudo.
Atsakyti
QUOTE(Riina @ 2013 05 18, 20:39)
Išsiaiškinau, kad laisvų vertėjų darbo niekas nereglamentuoja, tad nėra jokių reikalavimų. Antspaudas nebūtinas, bet pasidariau, nes privatiems žmonėms verčiant dokumentus kažkaip nerimtai atrodo be antspaudo.

Jei vertėjai dirba tik su vertimo biurais, gal ir nebūtina turėti antspaudą, bet jei tvirtina dokumentus savo parašu ir po to jie nešami pas notarą ar dedama apostilė, nežinau kaip atrodytų dokumentas vien su suraitytu parašu.
Atsakyti
QUOTE(aushra1 @ 2013 05 18, 20:07)
Jei vertėjai dirba tik su vertimo biurais, gal ir nebūtina turėti antspaudą, bet jei tvirtina dokumentus savo parašu ir po to jie nešami pas notarą ar dedama apostilė, nežinau kaip atrodytų dokumentas vien su suraitytu parašu.

Tikrai taip, viską supratau, labai ačiū 4u.gif
Atsakyti
Sveikos vertejos 4u.gif Noreciau jusu patarimo. Esu teisininke, turiu bakalauro ir magistro diplomus, bet teisinio pobudzio darbas man ne prie sirdies, pusmeti studijavau Vokietijoje pagal Erasmus programa ir ziauriai myliu vokieciu kalba. Neretai ir motinystes atostogose advokatu kontoroms paverciu pretenzijas, rastus i vok. kalba. Labai noreciau, kad teisinio pobudzio vertimai padetu prisidurti pinigeliu ir butu ne vien hobis. Gal patartumet nuo ko pradeti? Geriau verslo liudijimas ar individualios veiklos pazyma? 4u.gif
Atsakyti
Tiek to, matyt niekas nežinos...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vicious Vici: 22 gegužės 2013 - 10:23
QUOTE(Neo_laurute @ 2013 05 22, 10:34)
Sveikos vertejos  4u.gif Noreciau jusu patarimo. Esu teisininke, turiu bakalauro ir magistro diplomus, bet teisinio pobudzio darbas man ne prie sirdies, pusmeti studijavau Vokietijoje pagal Erasmus programa ir ziauriai myliu vokieciu kalba. Neretai ir motinystes atostogose advokatu kontoroms paverciu pretenzijas, rastus i vok. kalba. Labai noreciau, kad teisinio pobudzio vertimai padetu prisidurti pinigeliu ir butu ne vien hobis. Gal patartumet nuo ko pradeti? Geriau verslo liudijimas ar individualios veiklos pazyma? 4u.gif

Vertimo veiklai pradėti reikalalingas IVP. smile.gif O pradžiai klientų jau turite. Pasiuntinėkite CV vertimo biurams. Vokiečių k. populiari, manyčiau, darbo tikrai atsiras. Sėkmės! smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *jolantab*: 22 gegužės 2013 - 10:08
Vat ir mąstau, kaip naudingiau, ar pačiai išsiimti individualios veiklos pažymėjimą, susikurti svetainę, pasireklamuoti ir imtis veiklos ar darbuotis biurui g.gif
Atsakyti