Įkraunama...
Įkraunama...

Vertėjos susitinka čia

Sveikos,

Gal galite kas iš klaipėdiečių parašyti atsiliepimų apie A ir V biurą?
Atsakyti
QUOTE(ateloiv @ 2012 04 18, 16:05)
Sveikos,

Gal galite kas iš klaipėdiečių parašyti atsiliepimų apie A ir V biurą?

O kam tie klaipėdiečiai, juk dirba su visa LT? Aš kai buvau pradedanti, tai mane administratorė norėjo išdurti ir galiausiai vistiek mažiau sumokėjo. Bent jau ji pasirodė esanti visiška chamė ir neprofesionali. Nežinau, gal viskas jau pasikeitė, bet nuo to laiko pamenu ir blogai miniu tą Klaipėdos skyrių.
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2012 04 18, 18:00)
O kam tie klaipėdiečiai, juk dirba su visa LT? Aš kai buvau pradedanti, tai mane administratorė norėjo išdurti ir galiausiai vistiek mažiau sumokėjo. Bent jau ji pasirodė esanti visiška chamė ir neprofesionali. Nežinau, gal viskas jau pasikeitė, bet nuo to laiko pamenu ir blogai miniu tą Klaipėdos skyrių.

Su jų Klaipėdos biuru reikalų neturėjau, bet apie Vilniaus ir Kauno biurus galiu atsiliepti tik gerai, merginos nesikeičia daug metų, visada mandagios ir paslaugios. Man kaip vertėjai nebuvo, kad nesumokėtų kiek sutarėme laiku.
Atsakyti
Laba diena 4u.gif
Gal galėtumėte padėti, kaip išversti terminą uždaroji akcinė bendrovė 4u.gif
Atsakyti
Labai praverstų, jei pasakytumėt, į kokią kalbą mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(B_March @ 2012 04 19, 09:11)
Labai praverstų, jei pasakytumėt, į kokią kalbą  mirksiukas.gif

Į anglų 4u.gif
Atsakyti
mes versdavome joint stock company raštuose, kai dirbau tarptautinėje įmonėje.. bet aš ne vertėja..
Atsakyti
Sveikos, iki šiol bendravau su leidykla sudarydama autorinę sutartį. Dabar siūlo išsiimti verslo liudijimą. Kokie būtų trūkumai ar privalumai vertėjui, gal kas susidūrėte iš patirties?
Atsakyti
Gal kuri žinote lietuviškų posakių, išreiškiančių niekada (a la kai kiaulės ims skraidyti)? 4u.gif

Šiuo konkrečiu atveju originale sakinys maždaug toks: "Antraip galėsim čia kast iki šventojo Niekada dienos". (vok. Sankt Nimmerleinstag)

Radau, kad ir kitose kalbose yra toks posakis su tuo Saint Never. Bet lietuviško tokio panašaus, man atrodo, nėra g.gif
Atsakyti
Mano aukštaitė močiutė sako "unt šventą Nigdą". lotuliukas.gif Suprask, per švento Nigdo dieną. Tik ar tas Nigdas teisingas, nežinau, nes kildinamas nuo žodžio nigdie. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pasaulė: 25 balandžio 2012 - 16:26
QUOTE(Pasaulė @ 2012 04 25, 15:26)
Mano aukštaitė močiutė sako "unt šventą Nigdą". lotuliukas.gif Suprask, per švento Nigdo dieną. Tik ar tas Nigdas teisingas, nežinau, nes kildinamas nuo žodžio nigdie. biggrin.gif

LKŽ net įrašytas toks, deja, pažymėta, kad nevartotinas, reik kažką kita panašaus (ar nepanašaus) galvot dry.gif
Atsakyti
Pagooglinau ir pamačiau, kad iš tikrųjų egzistuoja šv. Nigdas mūsų folklore. biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(B_March @ 2012 04 25, 17:35)
LKŽ net įrašytas toks, deja, pažymėta, kad nevartotinas, reik kažką kita panašaus (ar nepanašaus) galvot  dry.gif

Ot nu... doh.gif
Atsakyti