#ta, truputį pasiklausinėjau dirbančių rinkoje, tai įkainiai nukritę dabar, visi taupo, kaip ir visur

QUOTE(gabik @ 2012 06 06, 11:55)
Sveikos,
Kadangi esu visiškai žalia mokesčių ir pan. reikaluose, tai atėjau paklausti patarimo pas jus. Ar apsimoka išsiimti individualios veiklos pažymą vertimo paslaugoms kai siūlomas uždarbis yra 15 lt už 1700 spaudos ženklų?
Kadangi esu visiškai žalia mokesčių ir pan. reikaluose, tai atėjau paklausti patarimo pas jus. Ar apsimoka išsiimti individualios veiklos pažymą vertimo paslaugoms kai siūlomas uždarbis yra 15 lt už 1700 spaudos ženklų?
Tik pačiai spręsti ar apsimoka. Mokesčių sumokėsite beveik 30 proc.
QUOTE(gabik @ 2012 06 06, 11:55)
Sveikos,
Mano supratimu, tai čia ne ar verta išsiimti IDV, o ar verta taip žemintis, kad dirbti už tokį atlygį????

QUOTE(Šaltmėtė @ 2012 06 06, 20:03)
Mano supratimu, tai čia ne ar verta išsiimti IDV, o ar verta taip žemintis, kad dirbti už tokį atlygį????

Na, kadangi greit baigsiu studijas, o ir tos praktikos, manau, labai mažai buvo, tai galvoju nuo kažko gi reikia pradėti. Atlygis ir taip man nevertas dėmesio pasirodė, bet mastau gal vis šiokios tokios patirties įgysiu ir savo žinias bent šiek tiek pagilinsiu. Tik neaišku ar išmoksiu aš čia ko nors iš tų kurie tokį variantą siūlo ar tiesiog liksiu durniaus vietoj..
QUOTE(Vicious Vici @ 2012 06 06, 22:33)
Yra ir nemokamai dirbančių - pasiima užsakymą iš nepažįstamo užsakovo be išankstinio mokėjimo arba dar geriau - tam tikrą laiką siunčia vertimus be jokio atlygio, o paskui skambina visais varpais. Parduoti savo darbą ne mažesnis mokslas, nei išmokti kalbą, tik gaila, kad niekas to universitete nemoko.
sveiki
būkit geros, paaiškinkit šiek tiek plačiau dėl autorinių sutarčių - kaip jos padėtų išvengti 15 procentų pajamų mokesčio, kurį, atrodo, dabar teks mokėti nuo birželio 1 pasikeitus įstatymui?
ir dar beveik į temą
aš jau keletą metų ne Lietuvoj, paskutinį kartą verčiau už 480 už lanką, o dabar siūlo 400. ar krizė taip pakoregavo? koks dabar vidutinis užmokestis už lanką?

ir dar beveik į temą

Gal galite padėti
noriu sužinoti
kokie yra vardų ir pavardžių, įmonių pavadinimų vertimo taisyklės, na pvz jei yra dokumentas, tai ar reikia versti vardus ir pavardes , ar palikti taip kaip yra
noriu sužinoti
kokie yra vardų ir pavardžių, įmonių pavadinimų vertimo taisyklės, na pvz jei yra dokumentas, tai ar reikia versti vardus ir pavardes , ar palikti taip kaip yra