Įkraunama...
Įkraunama...

Nukentėjusioms nuo kontraceptinių tablečių

Man tai po Kt nutraukimo praejus porai menesiu, ziauriai pradejo ant veido dygti spuogai mad.gif Tai is tos nevilties vel pradejau jas gerti. Bet labai noreciau negerti ju, nes nuo KT man visiskai dingsta noras heart.gif, o be to celiulitas auga.
Atsakyti
As isbandziau gal 5 rusiu kontraceptines tabletes ir visos vienaip ar kitaip pasireiksdavo savo salutiniu poveikiu doh.gif Taigi, daznais ir ilgalaikiais galvos skausmais, daznu tepimu, pykinimu bei vos ne visisku frigidiskumu laugh.gif Todel nusispjoviau ir daugiau gyvenime nusprendziau saves ''nebetrucyti'' smile.gif Ieskosiu kitokiu apsisaugojimo budu, bet tik ne KT
Atsakyti
QUOTE (Kieliuke @ 2004 10 05, 20:00)
Moteriskes patarkit.Vartoju KT 2 men.Apetitas zveriskas, miego noriu irgi nerealiai, krutine padidejus.Gal nestuke.gif ?Bet tabletes visada isgeriu vienu metu ir niekad nepraleidau.O gal toks ir yra salutinis poveikis. g.gif

labai dažnas poveikis, kad apetitas padidėja. Aš irgi su tuo buvau susidūrus.
Atsakyti
Nu va man irgi dabar idomu... Geriu Mercilon. sake, mol, reikia pradet gert pirma menesiniu diena. Na as kaip zmogus kulturingas, taip ir padariau, ir geriu toliau saziningai pagal grafika. O kas iseina? Iseina, kad man, blyn, menesines jau 11 dienu ir pabaiga kazkaip nenusimato g.gif Tai cia gal irgi toks kontraceprinis poveikis ar jos man tiesiog netinka?

Kiek pamenu, tri-regol kai geriau, irgi taip buvo - taip ir prasirgau visa menesi smile.gif O kita menesi apsitvarke daugmaz... Tai gal cia tipo pralaukt reikia? Na as pralaukciau, ale kad pilva skauda, kas be ko. Kaip pirma menesiniu diena. Be rysio... Apie norus nekalbu - koks cia noras 11ta menesiniu diena kai skauda pilva?

Tfu i tokius kontraceptikus ir i poveikius tfu dry.gif
Atsakyti
skaičiau straipsnį, kad užsienyje populiarėja "kiaušidžių uždarimo" operacijos, nes pradėta baimintis ilgalaikio neigiamo kontraceptikų poveikio. Mano draugei kojoje susidarė trombas, patys gydytojai nustatė, kad nuo kontraceptikų. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE (nerile @ 2004 09 28, 08:49)
O man visai blogai- po puses metu vartojimo mano potencija lygi 0- visai nenoriu sekso mad.gif Ir nebezinau: ar KT nutraukti, ar i seksologa kreiptis pagalbos?

Man irgi tas pats,bent jau man taip atrodo,seniau kai ju negeriau man atrodo norejau daugiau ir dazniau.Ka daryt,mest gert vaistus?
Atsakyti
Skaitau apie pasalinius poveikius ir atrodo,lyg pati buciau parasius sad.gif pirmais mesesiais (vartoju Logest) - pykinimas, apetitas+svorio augimas + celiulitas, nuolat - uzeinantys galvos skausmai, laiks nuo laiko jautrios krutys, mazesnis susijaudinimas+potraukis, o ir zliumbimui ypatingos priezasties ieskoti netenka. Anksciau tikrai TOKIA nebuvau. Bandysiu pleistriukus.

Jei jau kalbam apie salutini poveiki, man neramiau apie poveiki po 20-30 metu. Girdejau, kad pries pastojima vartojanciu konrtaceptikus mergaites buna nevaisingos, antras "gandas" - kad moterims apie menopauzeslaikotarpi pakinta psichika. Liaudiskai kalbant, "nusoka nuo proto". Nekreipciau demesio, bet taip is paciu kauno kliniku gydytoju girdejau. nzn ka galvot...
Atsakyti
QUOTE (Noa @ 2004 10 15, 20:36)
Nu va man irgi dabar idomu... Geriu Mercilon. sake, mol, reikia pradet gert pirma menesiniu diena. Na as kaip zmogus kulturingas, taip ir padariau, ir geriu toliau saziningai pagal grafika. O kas iseina? Iseina, kad man, blyn, menesines jau 11 dienu ir pabaiga kazkaip nenusimato g.gif Tai cia gal irgi toks kontraceprinis poveikis ar jos man tiesiog netinka?

Kiek pamenu, tri-regol kai geriau, irgi taip buvo - taip ir prasirgau visa menesi smile.gif O kita menesi apsitvarke daugmaz... Tai gal cia tipo pralaukt reikia? Na as pralaukciau, ale kad pilva skauda, kas be ko. Kaip pirma menesiniu diena. Be rysio... Apie norus nekalbu - koks cia noras 11ta menesiniu diena kai skauda pilva?

Tfu i tokius kontraceptikus ir i poveikius tfu dry.gif

Aš gėriau Novynette - jis sudėtimi viens prie vieno toks pat kaip Mercilon, tik pigesnis smile.gif . Terliojo beveik visą mėnesį, tipo turėtų susitvarkyt tie terliojimai per 2-3 mėnesius, bet nebuvo kantrybės tiek laukt, pakeičiau į Harmonnette ir labai šaunu buvo, jokių terliojimų, šalutinių poveikių.
Atsakyti
Aš kažkada gėriau KT, bet daugiau gyvenime negersiu. Išrašė tablečių išgėriau menesį viskas buvo gerai, bet kitą mėnesį mėnėsinės nesibaigė, o kraujavo toliau, tada išrašė stipresnių hormonų ir vėl tas pats, tą mėnesį nustojo kraujuot, o kitą nebenustojo, tada dar karta išraše Regivedon atrodo, pačių stipriausių hormonų ir nuo jų lygiai tas pats. Kol galiausiai guliausi į ligoninę ir pats vyr. gydytojas man darė hormonų šoką, kad nustotų kraujuot pirmą dieną 5 tabletes, kitą - 4 ir t.t. Dabar žinau, kad man jokie pašaliniai hormonai netinka ir visos KT - didžiulis biznis, negalvojant apie moterų sveikatą.
Atsakyti
QUOTE (mamaLina @ 2004 09 29, 23:24)
man nuo KT .... buvo prasideje nerealus galvos skausmai. Be to potencija buvo lygi nuliui. Nuolat kankino bloga nuotaika.

Po vaikelio pries pora men. pradejau gert Diane 35. Uzejo nereali depresija. Is patirties zinojau, kad viskas del KT. Nustojau gert - viskas vel gerai.

As dabar esu Amerikoj ir pries pora dienu vyras nuvede pas gydytoja pakalbet apie kontraceptines priemones, nes nebezinau ko griebtis. Tai ji pasake, kad depresija vienas is dazniausia pasitaikanciu salutiniu poveikiu. Tik visiem sunku patiket, kad nuolat liudna ir nesijauti laiminga del KT.

Ir siaip jei kada pajusit, kad nesijauciat tokia laiminga kaip anksciau - pirmiausia nustokit gert KT smartass.gif

Pries nestuma geriau JASMINE, puikiai tiko, jokiu poveikiu pasaliniu, tik pirmus 2 men. ciklas nereguliarus.. po gimdymo pradejau vartoti labai populiarius JAV ORTHO TRI-CYCLEN.. visi pasaliniai poveikiai, tik su norais kaip ir tvarkoje viskas, o gal ir padidejes netgi rolleyes.gif bet galva skaudejo, depresija, kuriai priezasciu ilgai ieskojau.. dabar 1.5 men negeriu, nuotaikos tikrai pagerejo.. bet reikia vel kaz ko ieskoti, nes su gumytem ilgai nepratemsi.. bet jau ir Jasmine prisibijau
Atsakyti
na, nezinau, gal tas salutinis poveikis del noro myletis priklauso nuo tableciu stiprumo, siaip as naudoju novinete KT del noro tai viskas ok thumbup.gif na bet taip pykina beveik kasdien blink.gif bet jos vienos is silpniausiu, gal tas pykinimas greitai baigsis
Atsakyti
Geriu KT gal jau 9 metus, noro tikrai kuo toliau tuo maziau; pries metus kazkur pradej onenumaldomai augti svoris, ir as tikrai nepradejau nei daugiau valgyti, nei maziau sportuoti, nei darbo nepakeiciau - kaip buvo sedimas taip ir liko; taip pat pradejo atsirasti ir dabar jau pazidare tiesiog kraupus celiulitas, nors jo nebuvo niekada, mano gal sportiskas kunas. Nenorejau mesti KT del ju saugumo, negalejau sau leisti tureti 2.gif
Taciau praeita savaite gavau smugi i pasirdzius blink.gif ir skubu su jumis pasidalinti:
VISOMS-VISOMS SPORTUOJANCIOMS!!! D E M E S I O!
Vnz, as sportuoju visa gyvenima po biski, siuo metu tiesog vaikstau i kluba i visokiausias aerobikas 2-3 kartus per savaite. Tai va, nuejau patikrinti sirdies sportiniam rezime (cia kur sodina ant dviracio ir matuoja kol tu mini lieciau-greiciau, visaip ten), nes labai dusdavau kai budavo auksto intensyvumo treniruotes.
Tai va, gydytojas man vienareiksmiskai pasake 'arba sportuoji, arba geri kontraceptikus' NES:
KT esancios medziagos tirstina krauja, ramybes busenoje tai neturi jokios reiksmes, taciau padidinus fizini kruvi sirdziai nebeuztenka jiegu pompuoti ta klampesni krauja, prasideda toks reiskinis, kuri medikai vadina ilgu ir graziu zodziu, bet as jo neatsimenu, o liaudiskai pradedama 'sodinti' sirdis. Taigi vietoj sveikatos sportuodama as kenkiu savo sirdutei ir ji tikrai nuo to geriau ir ilgiau neveiks mad.gif
As nesakau kad VISOMS bus taip pat, bet tikrai rekomenduoju pasitikrinti, nes pas man, pvz, ta riba nustatyta 120 duziu per minute, o tai yra labai-labai nedaug, nu tarkim ejimas gerokai sparciu zingsniu, o as varydavau tokias treniruotes, kur pulso matuoklis issijungdavo, tai man dabar kraupu pagalvot kiek as sau per tuos visus metus zalos pridariau doh.gif
Ir nei viena ginekologe net neklause ar as sportuoju! o tas gydytojas sirdies iskart pasake kad tai labai opi sportininkiu problem...
Tai va, ryt einu pas ginekologe, bandysiu surast kitu apsisaugojimo budu, nezinau... gumyciu savo namuose nepakesiu... tos visos zvakes su ju varvejimais irgi ne vilioja... Gal kas turit kokiu variantu?
Tikiuosi kad aiskiai cia viska aprasiau, jei ne, rasykit, pasakysiu viska ka zinau
Atsakyti