Įkraunama...
Įkraunama...

Nukentėjusioms nuo kontraceptinių tablečių

Kaip as gailiuosi, kad vartojau kontraceptines! aš kvailių kvailė, prisiklausiusi
propagandos!
tačiau jau negaliu nieko pakeisti! verysad.gif

bet paskaitykite mano istoriją...
Pradėjau nuo Logest, vartojau 3mėn., klaikiai kankinausi - galvos skausmas, prislėgta nuotaika, viso kūno kaitimas, mieguistumas... juk gydytoja įspėjo, kad is pradžių bus pašalinis poveikis...
Viskas baigėsi panikos atakomis ir depresija, nuo kurios gydžiausi apie metus. tai baisiausias periodas mano gyvenime, kai nenusigręžė tik patys artimiausi žmonės.

bet negana to! nesusiejau to su KT! ir užsispyrusiai bandžiau dar kartelį!
Pradėjau vartoti novynette, rekomenduotas gydytojos.
vartojau 1.5 metų - nuolat pykino ir dingo potraukis - jaučiausi kaip sausa medinė lenta, bet juk aš užsispyrusi!
galiausiai nusprendžiau nutraukti, kai mano draugės seseriai (21 metų Ugnelei, kuri vartojo nuo 16m. diagnozavo 2-3 stadijos kiaušidžių vėžį, kaip ir gydytojai pripažįsta puse lūpų - nuo KT).

ir ka? jau metus nesergu mėnesinėmis. apsiplaukavau, apsispuogavau. diagnozė po echoskopijos - policistinių kiaušidžių sindromas! norui pastoti - špyga panosėj!
IR NIEKAS MANĘS NEĮTIKINS, KAD TAI NE NUO KONTRACEPTIKŲ! juk tiksliai žinau, kad buvau sveika vaisinga moteris prieš vartodama.

maža to! gydytoja pasiūlė pavartoti kontraceptikus, kad kiaušidės pailsėtų ir su reklaminiais šūkiais pasiūlė Yarina, vos nepasiūliau jai susikišti jas į... kai paklausiau apie homeopatinius preparatus ar natūralų gydymą, tai tik nusižvengė, kad čia visiška nesąmonė! ir vėl pradejo kišti KT, nors aiškiai jai pasakiau, kad nevartosiu.
išėjau tylėdama...

tai tokia istorija be moralo.

P.S. Gal kas žinote, gerą ginekologą?
Atsakyti
sveikutes, o as jau galvojau, kad man irgi su nervais kazkas negerai nes labai jau nervuota pasidariau, kontraceptines vartoju jau gal metai , taip pat labai issausejo, vyro nenoriu vienu zodziu galvojau kad pasidariau kokia nenormali, bet kai perskaiciau sita foruma ziuriu, kad cia kontraceptines kaltos greiciausiai. Svorio irgi priaugau gal kokius 6kg. Siaip as irgi buvau pas gydytoja klausiau gal cia viskas del kontraceptiku, bet ji sako ne tai tik nuovargis nes vaika neseniai pagimdziau, vienu zodziu patikejau it toliau vartoju tas kontarecptines, bet man atrodo as irgi jas mesiu lauk g.gif
Atsakyti
QUOTE(Puikute @ 2006 08 08, 06:08)
O del vitaminu sako kali ir B coplex reikia gert  4u.gif

Sutinku, kai pradėjau vartot KT, padažnėjo naktiniai kojų mėšlungiai, vaistininkė tą patį pasiūlė - kalį, magnį ir B grupės vitaminus. Pagerdavau kartais Magvit ar Magne B6. Maternoje, kurią dabar geriu, yra visokių vitaminų, tai ir mėšlungiai apsiramino thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(chanell @ 2006 08 07, 18:16)
as ir tikiuosi kad gal neatsiras problemu del odos, bet as jau antra karta geriu tas tabletes tai kai pirma karta buvau nuraukus man vel atsinaujino spuogai  verysad.gif, nu dabar gal bus kitaip, bet jei jau prades kazkas matytis reiks kitaip kovoti, bet manu vistiek verta nutraukti kontraceptines per daug jau salutiniu problemu susidaro.

Kai aš nutraukiau KT, tai labai daug odos problemų atsirado- spuogai visur, kur tim įmanoma gun_bandana.gif gun_bandana.gif gun_bandana.gif Gėriau ir vitaminus B grupės ir dar visokiausių, bet nepadeda schmoll.gif Dabar geriu nakvišų kapsules, tai gal jos nors kiek padės atstatyti organizmą po KT g.gif
Atsakyti
man tai irgi baisu daros kaip cia reiks apsisaugot, kad nepastoti kai kontraceptines nutrauksiu, ir net nezinau kuo cia tiketi vieni sako po kontraceptiniu labai kimba kiti sako kad sunkiau pastoti g.gif jeigu ir uzkibtu neiciau kartis vyras vaiko antro labai nori, bet cia amerikoj labai jau daug kainuoja ji pagimdyti ir is nesioti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(nerciukaz @ 2006 08 10, 11:26)
kalbant apie celiulita, taj pati konsultavausi pas gydytoja, ir jis teige, kad Kt labai stipriai itakoja celiulito atsiradima doh.gif

cia faktas drinks_cheers.gif
as niekada neturejau o geriant kt pozymiu atsirado verysad.gif ir gyvenimo budas tikrai nepakito,netgi dar ir sportavau tuo metu.
Atsakyti
Aš jau du metus vartoju Janine,pasekmes taip pat pastebėjau,bet nelabai KT galiu atsisakyti ,man jos išrašytos kaip gydymo priemone nuo mano ligos.Labai sunkiai prie ju pripratau,teko ne vienus pakeisti,skaudėjo kepenys,skrandis visada jausdavau šlykštuli,vargina pasikortojanti pienlyge,išsiplietusios venos,celiulitas ir dar daug ko,aplamai aš pastebejau kad nuo ju tapau bejausme,moteris be emociju,vis pagalvoju kad reikia baigti gerti KT bet bijau dėl pasiekmiu,kaip sunkiai priprantama taip sunkiai ir atprantama.Dar turiu viena alternativa,isistatyti hormonine spirale,nors ir čia yra savu kabliuku.
Atsakyti
as tai tikiu, kad celiulita galejo sukelti kontraceptikai, man jo irgi pries tai nebuvo nors jokie valgymo iprociai kaip ir nepakito kaip maitinausi pries kontraceptines taip ir dabar maitinuosi, jokiu pyragu, limonadu ir t.t... nevartoju, o jis vistiek atsirado doh.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(B.Brigitte @ 2006 08 17, 06:21)
nagi neisizeidziau as smile.gif
as vikte,chanell?beveik visos mano drauges?iskirtiniai atvejai?neisskirtiniai,taip tikrai daugumai.. sportavau pagal trenerio sudaryta programa tongue.gif plius plaukiodavau apie valanda baseine nes plaukiot isvis labai megstu,plius infra pirtis.to celiulito aisku labai nedaug..bet anksciau isvis nebuvo net pozymiu.zodziu as esu isitikinus nuo ko ir tiek.

Na aš gal ir nebučiau tokia kategoriška jeigu patirtis nekalbėtu pati už save,maždaug po metu KT vartojimo man kaip grybai iš po lietaus iššokinėjo venos ir atsirado celiulitas+priaugau 5 kg.(kaip man tai daug),nors gyvenimo būdo aš nekeičiau,sutinku kad paveldėjimas gal ir turi kažkiek įtakos celiulito atsiradimui bet ne mano atvėju,mano mama tikrai jo neturi,na gal paveldėjimas ir yra bet KT tikrai paspartina ir turi įtakos celiulito atsiradimui .Neseniai važiavome prie jūros,su savim buvome pasieme dukters drauge(jai 13 m.) isižiojau kai pamačiau pas mergaite celiulita,mergaite yra stamboka,va čia aš sutinku kad įtakos jo atsiradimui turėjo genai,mama taip pat stambi moteris,nors čia ir nekriterijus,celiulita gali turėti ir kudutes.
Atsakyti
Nu aš tai jau būdama sąmoningo amžiaus (virš 30 m tongue.gif ) ir nebeketindama gimdyt, sutikau pabandyt KT. Ir tai tik pusantrų metų teištvėriau - vis tik šalutiniai poveikiai teigiamus poveikius persveria. Na, celiulitas neatsirado, svorio nepriaugau, bet pasidariau šalta kaip ledas ir iš viso, keistai jaučiausi. Kai nustojau gert, pratepliojo 3 savaites, pradėjo slinkt plaukai, ėmė kristi ir taip nedidelis svoris... Čia taip organizmas reaguoja į pasikeitimą... Nors geriu vitaminus, stiprinu organizmą, sportuoju ir t.t. Įsitikinau savo kailiu, kaip stipriai mane veikė KT, jei dabar tokios reakcijos, kai jų negeriu.
Kolegė guodėsi, kad jai, dar 17-metei prirašė KT... nuo spuogų doh.gif . Spuogų, tiesa, nesumažėjo g.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif

Sakyciau, kad labai gera tema - tiek vartojancioms, tiek apie tai svarstancioms pasiskaityti smile.gif
Deja, as priklausau prie tu, kurios naudoja KT.
Taigi papasakosiu apie gan kvailai juokinga savo patirti sioje srityje smile.gif

o prasidejo viskas nuo postinor smile.gif taigi tai buvo pirmas kartas su naujuoju vaikinu, baisus jaudulys ir visa kita (o apskritai gyvenime tai man buvo antras kartas, nors jau buvo 21 m.), naudojome gumytes, bet kadangi labai bijojau galimu pasekmiu del viso pikto isgeriau stebuklingu vaistuku doh.gif tuo viskas kuriam laikui ir baigesi... toliau ramiai naudojom gumytes, kartais nutrauktini lytini akta (dabar nesuprantu isvis, kaip galejau taip kvailiot smile.gif ) ir viskas buvo gerai - ir nuotaikos, ir geismas ir t.t. Bet... aisku, dar buvo ir baisus nerimas - o kas, jei pastosiu...

nu ir pradejau galvot apie KT... nuejau pas gydytoja, pasiule naudot pradziai mercilon - mazai hormonu turi ir pan... nu ir pradejau smile.gif
pradzia aisku buvo labai idomi - visa kuna isbere tokiais smagiais spuogais, kad nezinojau, kur listi smile.gif skausmai menesiniu metu nezmoniski ... bet po poros menesiu viskas buvo labai puiku ir saunu - nieko neskaudejo, jokio poveikio blogo, menesiniu ciklas susitvarke (reguliarus ir trumpas, nes taip budavo po savaite ir vos spedavau i tualeta begioti)...
praejo kazkur pusmetis ir pamaciau, kad visos liemeneles itartinai mazos sad.gif ir siaip nebesinori taip myletis ir sausra apniko, o dar pienliges visos tai isvis... juokingiausia, kai is nezinojimo apkaltinau drauga neistikimybe ir kad mane visokiom zarazom uzkrete ir nusiunciau issitirt nuo visu LPL biggrin.gif aisku, veliau ginekologe man paaiskino, kodel cia gali taip buti... ir pasiule gal kitas reiktu isbandyt, bet man itartina pasirode tai, kad ji tik vienos firmos KT man siule, tai nuejau pas kita...

o pas kita dar geriau - patare Gracial... as dar nezinojau ir mazai buvau skaicius apie hormonu dozes ir visai neatkreipiau demesio, kad ten dozes isvis nesveikos...
krutine padidejo dar labiau sad.gif

tada pradejau pati rinkti informacija ir ziuret, kas maziausiai tu hormonu turi ir tada nusprendziau, kad reikia isbandyt Logest. Geriu gal ji jau metus kokius, o is viso KT vartoju apie 2 metus...

Tai va, prie pasaliniu poveikiu dar galeciau priskirti baisu pykti ir irzluma, kai anksciau tik visiems sypsodavausi unsure.gif
ir aisku, svorio padidejima... ir kas idomiausia, galvojau, kad per daug valgau, per mazai sportuoju ir pan... bet kur tau - ir dietos, ir sportas, bet svoris atkakliai laikosi ir taip susikaupe 10 kg per tuos du metus... tiesa, del celiulito nelabai tikiu, kad gali kontraceptines ji issaukti, bet gerai isiziurejus i savo kojas, matau kazkokius nelygumus kai kuriose vietose, nors kojos tikrai nelasiniuotos (visas antsvoris krutineje susikaupe biggrin.gif)

ir dar smile.gif pasiskaiciau apie nakvisas ir visus kitus Jusu nuotykius, tai nuo siandien pradedu gerti vitaminus ir nakvisas, kad nuo sekancio menesio butu mazesne trauma organizmui, nes noriu atsisakyt KT.
Parasysiu, kaip sekesi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2006 08 18, 13:20)
Sėkmės tau! 4u.gif
Aš kol kas dar adaptuojuosi po KT nutraukimo - tiesa, jau 6-ta savaitė, kaip nevartoju, o mėnesinėmis nesusergu. Pratepliojo prieš tai 3 savaites... Spuogai keli išdygo tiktai, bet va - žiauriai plaukai slenka:(

aš po nutraukimo KT irgi nesulaukiau mėnesinių, na ir ką, pasekmė to, jau apie metus geriu Dufastoną, kad man iššauktų mėnesines, o ir visos kitos problemos.........taip, kad reikia 100 kart pagalvot ar tikrai jums to reikia merginos, čia turėtų būti aktualu ypač toms, kurios neturi vaikų
Atsakyti