Įkraunama...
Įkraunama...

Nukentėjusioms nuo kontraceptinių tablečių

aš jau kokie 3metai bus kai negeriu, baigia viskas atsistatyt,kai kas dar liko verysad.gif . Šiaip esu optimistiškai nusiteikus. Netrukdo man tos mėnesinės nereguliarios- būna ir 48 dienų ciklas. Gal ir padidėjo tas plaukuotumas, nu ir kas-peiliukai nebrangūs biggrin.gif Užtai džiaugiuosi gera nuotaika, normaliais sveikais šeimos santykiais visom prasmėm ir jaučiuosi moterimi iš didžiosios M. Beje dar vienas niuansas-galim ir pas svečius pernakvot nesinervinant, kad KT ant veidrodžio namie paliktos. biggrin.gif Čia kai kas pyksta kad dėl bėdų kaltinam KT, tipo problemos būna ir taip, tik pradėjus vartoti KT jos išlenda doh.gif Man tas pasakymas, kaip kad pvz. žmogus būna girtas visada, tik išgėrus alkoholio tai pasimato :lotuliukas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zalia: 03 liepos 2006 - 13:11
QUOTE(jura-rura @ 2006 07 03, 11:22)
o po kiek laiko tau atsirado menesines nutraukus KT?
as irgi uz tai kad geriau jau prezervatyvai, nei tas brudas, labai gailiuosi kad ji vartojau, ale jau ka padarysi, darbas padarytas. labai jau buvo patogu, bet ar sveika suzinosim tik dabar...
tikiuosi nesusigadinau saves, nes jau noriu vaikelio...

mano KT vartojimo patirtis yra dvejopa: kazkada geriau 4 metus cilest ir meciau. tada pirmosios menesines atsirado ta diena, kuria butu prasidejusios, jei buciau ir toliau gerusi KT. o antrosios ir velesnes menesines velavo ir nemazai. atsistate DAUGMAZ po pusmecio - ne maziau.

neseniai buvau nusprendusi vel vartoti KT, issirinkau Yarina, kaip naujove, maziau pasaliniu poveikiu turincia. deja pasalinis poveikis pasireiske gana greitai ir jas meciau pagerusi is viso 3 ciklus. ir vel primosios menesines kaip laikrodukas, lyg tebegerciau KT, o antrosios dar neatejo laikas. visgi manau, kad ir sios veluos kaip ana karta.
Atsakyti
Ale dabar keiksiuos turbut visą gyvenimą kad tas KT gert buvau sumanius. Nuo jų man migrena prasidėjo, o šitas dalykas jau visam gyvenimui verysad.gif Buvau neseniai pas neurologą dėl savo galvos skausmų, tai jis patvirtino kad čia migrena ir klausinėjo kada man prasidėjo, vienas iš klausimų buvo ar gėriau kontraceptines tabletes.. O galvos skausmai prasidėjo man po pusmečio nuo tablečių gėrimo pradžios, tai nelabai tuo metu surišau kame diela. Ir gėriau sau sėkmingai toliau 3 metus.. Žinoma, migrena yra paveldima liga, bet KT išprovokavo jos atsiskleidimą. Šiaip kogero būtų išlindus ta liga tik po kokio nors vaikelio gimdymo, arba išvis nebūtų išlindus doh.gif O dabar kemšu į organizmą krūvas nuskausminamųjų pastoviai unsure.gif Nu va, pasiguodžiau smile.gif
Atsakyti
Aš irgi nukentėjau nuo KT. Buvo aukštas spaudimas, sutrikęs širdies ritmas, kojų tinimas, panikos priepuoliai ir nenoras mylėtis. Dabar nebegeriu ir organizmas atsistato thumbup.gif
Atsakyti
sveiki, turiu klausimeli, vartojau KT jas meciau ir nebenaudoju, bet kas pasidare ant mano veido, kiek spuogu atsirado, anksciau pries jas tai spuogu kaip ir neturejau atsirasdavo koks ne koks pries menesines, o dabar spek tik matyti, visas veidas isvarytas sad.gif speju cia nuo ju, nes tik nustojau vartoti taip ir prasidejo, gal kas zino kaip man gelbetis, juk bjauru, veidas spuoguotas, kaip kokio paaugles sad.gif
Atsakyti
jungiuosi ir as! geriau 5 metus. Taigi :

nenoras myletis
irzlumas
pasikartojantys uzdegimai
taippat pastebejau, kad pilvo skausmai menesiniu metu buvo daug silpnesni pries tabletes, o dabar nustojus gert jie nepakenciami.. tai irgi manau yra nuo tableciu
svoris nepadidejo, bet celiulitas atsirades aiskiai nuo KT, nes kai tik meciau palaipsniui jis dingstas, nors gyvenimo buvo nepakeiciau.

O savo zmogu isimylejau is naujo, kai pasibaige visos KT wub.gif biggrin.gif

p.s. pradejau gert nakvisu alieju, po 1 tablete per diena. Kiek laiko ji galima gert be pertraukos? g.gif
Atsakyti
Sveikutės,
Jungiuosi ir aš prie jūsų. KT gėriau virš 3 metų. Gruodį nutraukiau,nes nusprendėm, kad leliuko labai labai norim 2.gif Tačiau tada ir prasidėjo mano bėdos... MMM pasirodo tik kas antrą mėnesį ir tai tik su vaistukų pagalba schmoll.gif Ir dabar laukiu mmm jau beveik du mėn. Testams pinigu išleidau irgi daug...
Beveik visada vaikštau visa spuoguota, ne tik veidas, bet ir nugara, krūtinė, pečiai schmoll.gif Įtariu, kad KT tikrai daugiau nevartosiu.
Atsakyti
Mano KT stazas jau 6 metai, ir pastebejau, kad odos problemu atsirado, bet nepastebejau, kad kremai, kuriuos naudoju, visai man netinka. Atejus vasarai nusprendziau nebetepti jais, ir ka jus manote, nebera tu berimu, o KT vartoju toliau. Taigi, geriausia paieskoti kitokiu priezasciu kokiems negalavimams, nes kad nuo KT atsirastu ryskiu pakitimu, reiktu laaabai daug metu juos gerti.
Atsakyti
[Ir aš prisijungiau, norėdama pasisakyti. Mano patirtis liūdna, gėriau KT nuo 17 gal metų, nes ginekologė paskyrė labai nereguliarioms mėnesinėms taisyti. O aš vištelė ir apsidžiaugiau, galvojau, kaip gerai, vienu šūviu du zuikiai (nors dar net nebuvau pradėjusi lytinio gyvenimo)...
Gėriau (su metų pertrauka) apie 6 metus. Keičiau kelis kartus KT.
Prieš gerus metus nutraukiau, nes tiesiog nušvito mano protelis - tai vis vien yra chemija, sukelianti dirbtines mėnesines, o iš tiesų nieko nevyksta. Na, žodžiu, nesiplėsiu čia su motyvacija bigsmile.gif bet nutraukiau vartojimą. Aišku, pasijutau žymiai geriau, pirmiausia krūtinė susinormalizavo, nebeišsipučia kaip silikono privaryta, potraukis mylėtis grįžo, ir šiaip daug geriau jaučiausi psichologiškai.
Bet va, pradėjo streikuot mėnesinės. Kartą nebuvo tris mėnesiu, poliklinikos gydytojas prirašė vaistų, dirbtinai sukeliančių.
Nuėjau pas gera ginekologę, o ji man atvėrė akis.
Pasirodo, tabletės, kurias man tokiai jaunai paskyrė, dar daugiau išbalansavo kiaušidžių veiklą. Jei nebūčiau pradėjusi gert to brudo, kiaušidės gal pamažėle būtų susinormalizavusios, o dabar tos KT (būtent tos, nors ana ginekologė aiškino, kad jos labai tinka) mano atvejui buvo tiesiog peilis! Be to, gėriau ilgai...
Rezultatas - dabar labai sutrikusios mėnesinės, įtariama endometriozė, galbūt reikės gert hormonus viską sureguliuot (žiauriai nenoriu) arba operuotis..
Įtariu, kad sulaukt vaikučio bus nelengva, o noriu labai...
Taigi va, esu labai prieš visą šitą nenatūralų brudo kišimą, o kai pamatau, kaip kažkuri čia rašė, kad Panelė ir pan. žurnalai, kuriuos skaito jau 12 metų mergaitės taip propaguoja visas KT, tai plaukai piestu stojasi] fear.gif
Atsakyti
QUOTE(Skruzdeliukas @ 2006 07 18, 12:41)
Mano KT stazas jau 6 metai, ir pastebejau, kad odos problemu atsirado, bet nepastebejau, kad kremai, kuriuos naudoju, visai man netinka. Atejus vasarai nusprendziau nebetepti jais, ir ka jus manote, nebera tu berimu, o KT vartoju toliau. Taigi, geriausia paieskoti kitokiu priezasciu kokiems negalavimams, nes kad nuo KT atsirastu ryskiu pakitimu, reiktu laaabai daug metu juos gerti.

Mes esam visos skirtingos ir kas tinka vienoms netinka kitoms. mirksiukas.gif

Aš 6mėnesius gėriau KT,o prieš tai visda nešiojau spiralę(t.y 8metus) ir daugiau gyvenime nenoriu gerti KT doh.gif mylėtis potraukis VISIŠKAI dingo doh.gif net su vyru problemų turėjau dėl to doh.gif prieš mmm ,pasidarydavau kaip laukinis žvėris doh.gif ne rėkdavau,bet jau staugdavau ,tiesiog baisu tokio brudo gyvenime daugiau negersiu schmoll.gif Ir ką dar pastebėjau g.gif niekada nejausdavau kada man vyksta ovuliacija,o dabar kiekvieną mėnesį tai jaučiu doh.gif mane toks nežmoniškas skausmas kankina kai ji vyksta doh.gif dėl to dar būtinai pas gydytoją apsilankysiu,nes tikrai baisoka darosi blink.gif girdėjau,kad sukietėja ten kokie tai kanalai ir kol praeina per tą sukietėjimą kiaušinėlis,tol kankinai skausmas blink.gif ir galvoju,kad tai tikrai KT pasekmė,nes ankščiau to nebuvo schmoll.gif
Atsakyti
Pasiskaičiau kai kurių postus baisu pasidarė - kiek visokių komplikacijų nuo KT. man buvo žymiai lengviau, bet ir to užteko.

kad ir periodinis - apie kartą per savaitę - labai stiprus galvos skausmas su pykinimu - kai mečiau hormonus, jau ir pamiršau, ką tai reiškia...

ir sumažėjęs libido - dabar jau taisausi blush2.gif

ir problemos su skrandžiu - buvo diiidelių, nenoriu nei prisiminti - viskas susitvarkė per pusantrų metų.

bet kai matai, kiek mėnesių ar net metų turi praeiti, kol atsistato buvusi organizmo būsena, supranti, ką reiškia tie hormonai schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bride: 21 liepos 2006 - 11:23
O man kažkokios nesąmonės dedasi - pabaigusi paskutinę KT pakuotę, persirgau mmm ir naujos nebepradėjau. Tai po 2 savaičių pradėjo teplioti, ir nepraeina. Šiaip jaučiuosi gerai, manau, padeda tai, kad jau prieš mėnesį pradėjau gerti vitaminus - kai kartą buvau nustojusi gerti KT, išbėrė spuogais, o dabar - nieko.
Atsakyti