[Ir aš prisijungiau, norėdama pasisakyti. Mano patirtis liūdna, gėriau KT nuo 17 gal metų, nes ginekologė paskyrė labai nereguliarioms mėnesinėms taisyti. O aš vištelė ir apsidžiaugiau, galvojau, kaip gerai, vienu šūviu du zuikiai (nors dar net nebuvau pradėjusi lytinio gyvenimo)...
Gėriau (su metų pertrauka) apie 6 metus. Keičiau kelis kartus KT.
Prieš gerus metus nutraukiau, nes tiesiog nušvito mano protelis - tai vis vien yra chemija, sukelianti dirbtines mėnesines, o iš tiesų nieko nevyksta. Na, žodžiu, nesiplėsiu čia su motyvacija

bet nutraukiau vartojimą. Aišku, pasijutau žymiai geriau, pirmiausia krūtinė susinormalizavo, nebeišsipučia kaip silikono privaryta, potraukis mylėtis grįžo, ir šiaip daug geriau jaučiausi psichologiškai.
Bet va, pradėjo streikuot mėnesinės. Kartą nebuvo tris mėnesiu, poliklinikos gydytojas prirašė vaistų, dirbtinai sukeliančių.
Nuėjau pas gera ginekologę, o ji man atvėrė akis.
Pasirodo, tabletės, kurias man tokiai jaunai paskyrė, dar daugiau išbalansavo kiaušidžių veiklą. Jei nebūčiau pradėjusi gert to brudo, kiaušidės gal pamažėle būtų susinormalizavusios, o dabar tos KT (būtent tos, nors ana ginekologė aiškino, kad jos labai tinka) mano atvejui buvo tiesiog peilis! Be to, gėriau ilgai...
Rezultatas - dabar labai sutrikusios mėnesinės, įtariama endometriozė, galbūt reikės gert hormonus viską sureguliuot (žiauriai nenoriu) arba operuotis..
Įtariu, kad sulaukt vaikučio bus nelengva, o noriu labai...
Taigi va, esu labai prieš visą šitą nenatūralų brudo kišimą, o kai pamatau, kaip kažkuri čia rašė, kad Panelė ir pan. žurnalai, kuriuos skaito jau 12 metų mergaitės taip propaguoja visas KT, tai plaukai piestu stojasi]