Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos - XVI

QUOTE(Deborah @ 2012 07 11, 12:50)
sveikutes, vakar apsilankiau pas Kazanaviciu, nors 6 metus gyde Sidlauskas.

Kraujo tyrimukai TH 0,94    FT4 14,33      FT3 4,4      ATPO 5,0

mazgas ~ 5cm dare biopsija, dure 3 vietose. neturi veziniu lasteliu, bet sake jos gali bet kada atsirast...zodziu israse siutima pas Kymanta Jau kaip baisu...
Kol kas gerdavau L-Tyroxina po 50. Savijauta  nei siokia nei tokia, tynginiuke tokia, greit pavargstu, kartais sirdele pasitabaluoja, svoris auga ;(

Kazanavicius zadejo po operacijos kad paskirs kazkokiu vaistu, kuriais atseit padailins mano kuno formas..ydomu, ka jis skiria?

Gal galit mergaites apsviest mane, kokia savijauta po operacijos, kaip svoris ir t.t. Ar ir ma reikes joda gert? Seip Sidlauskas man dabar del kazkokiu man neaiskiu priezasciu draudzia sushi valgyt, juros gerybes, o vat Kazanavicius sake galiu viska valgyt.

p.s. taip berysio situacija lyg Kymantas dabar atostogauja, o rugsejo menesi as su seima skrendu atostogaut...bijau kad po operacijos kai busiu hormoniskai issiderinus jausiuos prastai....
bukit geros, paprotinkit, nuraminkit, pasidalinkit patirtimi. 4u.gif

labas, as taip pat apsilankiau pas Kazanaviciu, po jo pas Kymanta, dabar esu1,5men. po operacijos. pasiskaiciuok kada jis grys is atostogu, ar spes koks menesis po operacijos praeiti iki tavo atostogu, jeigu taip gali laukti, jei ne registruokis pas Krasauska, arba operuokis po atostogu, juk ta operacija nedeganti. O Kymantas po susitikimo labai greit operuoja. Man Kazanavicius apie kazkoki stebukla del svorio taip pat uzsimine, sake atvykti po operacijos, vis ruosiuosi tai padaryti...bet vasara, laiko pritruksta smile.gif bijau , kad jis pasiulys vaistus nuo nutukimo, kurie skiriami debetininkams....bet gal ne. Pabandyti vistiek reikia, nes svoris deja auga sad.gif o jau pries operacija, jis man nebepatiko. o kokia pas tave diagnoze parasyta siuntime : mazgas ar adenoma ?
Atsakyti
QUOTE(audrone@ @ 2012 07 11, 15:57)
labas, as taip pat apsilankiau pas Kazanaviciu, po jo pas Kymanta, dabar esu1,5men. po operacijos. pasiskaiciuok kada jis grys is atostogu, ar spes koks menesis po operacijos praeiti iki tavo atostogu, jeigu taip gali laukti, jei ne registruokis pas Krasauska, arba operuokis po atostogu, juk ta operacija nedeganti. O Kymantas po susitikimo labai greit operuoja. Man Kazanavicius apie kazkoki stebukla del svorio taip pat uzsimine, sake atvykti po operacijos, vis ruosiuosi tai padaryti...bet vasara, laiko pritruksta smile.gif bijau , kad jis pasiulys vaistus nuo nutukimo, kurie skiriami debetininkams....bet gal ne. Pabandyti vistiek reikia, nes svoris deja auga sad.gif o jau pries operacija, jis man nebepatiko. o kokia pas tave diagnoze parasyta siuntime : mazgas ar adenoma ?

Man paskyre tokius vaistus viena santariskiu garsi endokrinologe, skirtus debetininkams, tipo sutvarkysim dabar tavo svori. Geriau jau butu mazgus tvarkiusi skydliaukeje, o ne 12 metu laukus, kol jie supiktybes. Kai vaistininke pamate, sako, o jums cukralige, sakau ne. Sako jus zinot, kad nuo vienos tabletes jus galit atsidurti reanimacijoj. Taip ir nepirkau as ju. Mano mociutei taip sumazino cukraus kieki kraujyje tie vaistai, kad ja istiko kelios komos, viena po kitos. Jie vadinasi:Metforal arba metformin.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ellektra3: 11 liepos 2012 - 14:53
Siaubas, pries pradedant vartoti dar reikia ir pasidometi paciam ka israse. Dar Kazanavicius sake laikys padidinta hormonu lygi, kad svoris neaugtu. Bet kazin kaip tai sveikatai atsilieptu. Nors jis sako nieko tokio, tai bus kaip alga tik truputi didesne:)
Atsakyti
QUOTE(ellektra3 @ 2012 07 11, 13:33)
O kada tau operacija, tau salins visa skydliauke, ar tik mazgus? Gal tu pasikonsultuok pas profesoriu Beisa. Apie Kazanaviciu is profesionaliu mediku girdejau, kad buvo labai geras gydytojas, bet dabar jis ikures savo verslo imperija, atidares privcia klinika, tapo komercininku.

man salint planuoja tik viena puse, nes kita normali. O kur ta Beisa rast? Jis kaunietis?

QUOTE(audrone@ @ 2012 07 11, 14:57)

mazgas pas mane. nelabai suskaitau gydytoja rasta, bet kazkas II laipsnio eutireoze ar kazkas pan. nu niekaip nesuskaitau.. doh.gif

QUOTE(audrone@ @ 2012 07 12, 11:43)
Siaubas, pries pradedant vartoti dar reikia ir pasidometi paciam ka israse. Dar Kazanavicius sake laikys padidinta hormonu lygi, kad svoris neaugtu. Bet kazin kaip tai sveikatai atsilieptu. Nors jis sako nieko tokio, tai bus kaip alga tik truputi didesne:)

aha, man irgi uzsiine apie alga truputi didesne...
Idomu, visom svoris auga po skydliaukes operacijos?
Atsakyti
Na jei tau salins tik puse, tai tokiu problemu gal ir nebus. Greiciausiai ir thyroksino reikes neeaug ir trumpai, kol susireguliuos likusios puses darbas.
Atsakyti
QUOTE(Deborah @ 2012 07 12, 22:47)
man salint planuoja tik viena puse, nes kita normali. O kur ta Beisa rast? Jis kaunietis?
mazgas pas mane. nelabai suskaitau gydytoja rasta, bet kazkas II laipsnio eutireoze ar kazkas pan. nu niekaip nesuskaitau.. doh.gif
aha, man irgi uzsiine apie alga truputi didesne...

Man antradieni buvo 2sav. kaip isoperuota skydliauke... Numeciau 3-4kg...smile.gif Ir tfu tfu tfu tikiuosi8 neaugs...Lankausi taip pat pas Kazanaviciu, o operavo Kymantas...Viskas gerai, jei reiktu dar karta, vel operuociausi pas Kymanta...Randelis nedidukas visai, manau, beveik nesimatys... Tiok kaklas buvo patines, bet jau praejo...
Gavau laiska is Kymanto su israsu, tai kaip supratau, kitu atveju butu skambines.......?
O kas liecia ta svori, tai nezinau...Mano teta pas Kazanaviciu buvo, jei isoperuota skydl, operavo Beisa. Bet pas mus giminej yra didele rizika cukrinio diabeto... tai kaip supratau, irgi kazkokius vaistus nuo debiato skyre...topo ir svoris kris ir bus kaip prevencija, atitolins ta diabeta arba visai nesirgs...

Papildyta:
Man dar liko liaukos, tai nereikia gerti vaistuku...25d. vaziuoju pas kazanaviciu ir bus matyti....Tikiuos nereiks, gal prigamins...
Atsakyti
Turiu tokia beda, del danties kaulo uzdegimo reiktu gerti antibiotiku kursa, bet gydytoja sako kad gal negerai, nusilps organizmas pries joda. Tai va kazin galiu gerti antibus ar ne, ar kankintis su tuo dantim, ir po visko gydytis...
Atsakyti
QUOTE(Deborah @ 2012 07 12, 22:47)

Sunku pasakyti....na pvz man svoris padidejo, operavo geguzes pabaigoje, bet.......visu pirma padidejo, nes per maza man doze buvo, visu antra - sedimas darbas, trecia - nejau i sporta kuri laika, nes jegu nebuvo, o kai pradejau eiti, tai tik i kalanetika, kad raumenukus pratempti, o visu ketvirta - as laukiuosi......taip kad, nezinosi kas ir kaip... Buvo jau pirmas vizitas pas endokrinologa po operacijos, tai pas mane is hiper, gavosi hipo, ir labai smarkiai hipo, tai didinome doze, nuo kitos savaites - vel didinu....gersiu 150 mg per diena.
Atsakyti
QUOTE(Mopsyte @ 2012 07 13, 13:31)
Sunku pasakyti....na pvz man svoris padidejo, operavo geguzes pabaigoje, bet.......visu pirma padidejo, nes per maza man doze buvo, visu antra - sedimas darbas, trecia - nejau i sporta kuri laika, nes jegu nebuvo, o kai pradejau eiti, tai tik i kalanetika, kad raumenukus pratempti, o visu ketvirta - as laukiuosi......taip kad, nezinosi kas ir kaip... Buvo jau pirmas vizitas pas endokrinologa po operacijos, tai pas mane is hiper, gavosi hipo, ir labai smarkiai hipo, tai didinome doze, nuo kitos savaites - vel didinu....gersiu 150 mg per diena.

Sveikinu**** na , jei jau laukiesi, tai svoris neisvengiamai augs;) susireguliuos hormonai, kaip jautiesi?
Atsakyti
QUOTE(audrone@ @ 2012 07 13, 13:38)
Sveikinu**** na , jei jau laukiesi, tai svoris neisvengiamai augs;) susireguliuos hormonai, kaip jautiesi?

Dekui. Na taip, cia naturalu, kad svoris augs, privalo kaip ir smile.gif . Jauciuosi tai ivairiai, kol nezinojau, kad nestuke.gif , ta savo toki jegu neturejima suverciau ant pooperacinio laikotarpio, kai suzinojau, kad nestuke.gif , pradejau kitaip delioti viska. Buna dienu kai visai jegu neturiu, pvz vakar......gizau is darbo ir tiesiai i lova.....Pagal kraujo tyrimus man is hiper gavosi hipo, tai tik antra savaite kaip truputi padidinta doze geriu, bet manau ir jos mazai, tai nuo pirmadienio vel didinu....
Atsakyti
Bet tai kaip smagu:) ramaus ir grazaus nesiojimo, pailsek ir saugok save wink.gif
Atsakyti
QUOTE(audrone@ @ 2012 07 13, 13:58)
Bet tai kaip smagu:) ramaus ir grazaus nesiojimo, pailsek ir saugok save wink.gif

Aciu. Kol kas viskas labai gerai. smile.gif
Atsakyti