Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos - XVI

QUOTE(audrone@ @ 2012 07 09, 19:59)
O as puciuosi, kaip ant mieliu. Po operacijos eina tik antras menuo, maitinuosi taip pat...o svoris ziauriai auga, o tai kai dar nutrauksiu thyroksina, bijau pagalvoti kas bus.

Man tas laikotarpis uzdedavo beveik 10 kilogramu, paskui per du menesius nukrenta, ir vel tiroxino negeriu, vel viskas is pradziu...o po operacijos 5 kg uzsidejo,galima sakyti nuo "oro". Dabar, kai joda daugiau nebereikes, gal viskas susitvarkys, nes ta skydkiauke man uzdejo vos ne dviguba mano buvusi svori smile.gif
Atsakyti
Oi kaip tas negerai sad.gif jau dabar depresija del to svorio, o dar kol gydymas baigsis...juk kiekvienam nepaaiskinsi kur saknys. Elektra norejau paklausti kaip del saules, gal sake ka ar galima prie juros, pusynuose , kopose buti? As siemet jau kelinta kart vaziuoju pailseti , prasiblaskyti, sakiau menesi pries joda nevaziuosiu. O dabar turbut nieko ?
Atsakyti
O as puciuosi, kaip ant mieliu. Po operacijos eina tik antras menuo, maitinuosi taip pat...o svoris ziauriai auga, o tai kai dar nutrauksiu thyroksina, bijau pagalvoti kas bus.
As irgi del svorio labai pergyvenu. Esu neauksta, tai keli kilogramai pavers mane spintele. Geriu labai daug vandens, sakau, gal maziau noresiu valgyti. Bet apetitas padidejes ziauriai, man net gydytojas sake, kad apetitas nuo tiroksino dideja. Bandau pergudrauti skrandi, kisu visokias uogas, kad tik maziau prikimsti kito maisto. O va kai nutrauksiu tiroksina, baisu net pagalvoti, kas bus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aleksa74: 09 liepos 2012 - 20:22
O pas mane kaip tik apetitas dingo, o buvau tokia pavalganti... Po operacijos man nukrito kazkur 4kg... Kodel kazi man neauga kaip visom? Tfu tfu tfu ( tuo as labai dziaugiuos)...
Atsakyti
QUOTE(audrone@ @ 2012 07 09, 20:49)
Oi kaip tas negerai sad.gif jau dabar depresija del to svorio, o dar kol gydymas baigsis...juk kiekvienam nepaaiskinsi kur saknys. Elektra norejau paklausti kaip del saules, gal sake ka ar galima prie juros, pusynuose , kopose buti? As siemet jau kelinta kart vaziuoju pailseti , prasiblaskyti, sakiau menesi pries joda nevaziuosiu. O dabar turbut nieko ?

Siaip Barananauskas sake, tik gaudykit ta saule, nes Lietuvoje jos ir taip maza...Mano kolege tai po operacijos i Turkija skrido.
Papildyta:
QUOTE(aleksa74 @ 2012 07 09, 22:21)
As irgi del svorio labai pergyvenu. Esu neauksta, tai keli kilogramai pavers mane spintele. Geriu labai daug vandens, sakau, gal maziau noresiu valgyti. Bet apetitas padidejes ziauriai, man net gydytojas sake, kad apetitas nuo tiroksino dideja.  Bandau pergudrauti skrandi, kisu visokias uogas, kad tik maziau prikimsti kito maisto. O va kai nutrauksiu tiroksina, baisu net pagalvoti, kas bus.

Ir kaip numest ta svori, tokia coliuke buvau, o dabar meska siaures sniegynuose biggrin.gif , manes jau zmones susitike nebeatpazista, klausia gal laukiuosi biggrin.gif sveriau 45, ugis 162, o dabar va po jodo sveriu 96, kaip jums???? o ir paciai sunku, ir sirdziai nebegerai, gal, kai i joda nebereikes pamazu viskas sustos i savo vezes.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ellektra3: 10 liepos 2012 - 11:48
ellektra3 gal tau per maza tiroksino doze, nuo to svoris auga. O ka sako gydytojas del svorio? Dar norejau taves paklausti, kada po jodo galima jau vartoti tiroksina. Ir kada po pirmojo jodo skyria antraji?
Atsakyti
Jo su tuo svoriu beda, ir dar juk betkokiu dietu bepasilaikysi, gali organizmas nusilpti,sportuoti kazin be thiroksino jegu bus? Net nezinau ko griebtis. Aleksa, skaiciau kad kita joda skirs taip pat po triju menesiu, ir visus kitus, jei reiks, nes tuos menesius viduje dar vyksta naikinimas blogieciu:) o thyroksina lyg jau kita diena po jodo reikia vel pradeti gerti.
Atsakyti

sveiki 4u.gif

nenurimstu vietoje doh.gif as su tokiu klausimeliu, gal zinote,

tyrimai mano, tik nesuprantu ar tai normoje, ar ne

FRT4 0.71
fTSH2 3.62

gydziausi ir geriau vaistukus 6 men. nuo hipo. Bet pas gydytoja negrizau po gydymo schmoll.gif Vyliaus kad viskas gerai... deja...
Atsakyti
QUOTE(aleksa74 @ 2012 07 10, 14:00)
ellektra3 gal tau per maza tiroksino doze, nuo to svoris auga. O ka sako gydytojas del svorio? Dar norejau taves paklausti, kada po jodo galima jau vartoti tiroksina. Ir kada po pirmojo jodo skyria antraji?

Svori uzsiauginau pries operacija, kai pradejo dideti mazgeliai, tiroxino tada negeriau, nes jis buvo normoje, po operacijos dar 5 priaugau, o dabar kai pries joda negeriau tiroxino ir po jodo kelios dienos uzsideda dar vos ne 10 kg, nes organizmas negaudamas tris savaites tiroxino labai kaupia skyscius. Paskui per pora menesiu jie man nukrenta, gal butu krite ir toliau, bet vel paskui reikia vaziuoti i joda. Dabar jau viskas baigesi, i joda daugiau nebereikes, uzteko triju kartu, ziuresim, kaip cia bus su tuo svoriu smile.gif Gydytojas Sinkevicius man padidimo tiroxino doze, viena diena turiu gerti 150, kita 200. Ta pati liepe gerti ir Baranauskas. O tikrintis po puses metu.
Pirma karta po jodo tiroxina pradejau gerti, ta diena, kai isleido i namus. Antraji joda skiria po triju menesiu, tada geriau tiroxina jau sekancia diena, kai isgeriau jodo kapsule, trecias kartas ir po triju menesiu, tada liepe gerti ta diena, kai isleido i namus, na pati as taip sugalvojau, nes niekas nieko nepasake smile.gif))vienu zodziu ten idomiai buna su informacija:) kitos moterys atvaziave nieko nezino, nes niekas nieko joms nepasako.....
Atsakyti
Dekui merginos uz atsakymus, is jusu pasisemiau daug informacijos. Galvoju, reiks paieskoti internete, gal yra kokiu produktu, gerinanciu medziagu apykaita, teks valgyti, kai nutrauksiu tiroksina. Gal kuri domejotes jau, kas gali pagerinti medziagu apykaita kai nebus tiroksino, gal kokiu zoleliu arbatos.
Atsakyti
sveikutes, vakar apsilankiau pas Kazanaviciu, nors 6 metus gyde Sidlauskas.

Kraujo tyrimukai TH 0,94 FT4 14,33 FT3 4,4 ATPO 5,0

mazgas ~ 5cm dare biopsija, dure 3 vietose. neturi veziniu lasteliu, bet sake jos gali bet kada atsirast...zodziu israse siutima pas Kymanta Jau kaip baisu...
Kol kas gerdavau L-Tyroxina po 50. Savijauta nei siokia nei tokia, tynginiuke tokia, greit pavargstu, kartais sirdele pasitabaluoja, svoris auga ;(

Kazanavicius zadejo po operacijos kad paskirs kazkokiu vaistu, kuriais atseit padailins mano kuno formas..ydomu, ka jis skiria?

Gal galit mergaites apsviest mane, kokia savijauta po operacijos, kaip svoris ir t.t. Ar ir ma reikes joda gert? Seip Sidlauskas man dabar del kazkokiu man neaiskiu priezasciu draudzia sushi valgyt, juros gerybes, o vat Kazanavicius sake galiu viska valgyt.

p.s. taip berysio situacija lyg Kymantas dabar atostogauja, o rugsejo menesi as su seima skrendu atostogaut...bijau kad po operacijos kai busiu hormoniskai issiderinus jausiuos prastai....
bukit geros, paprotinkit, nuraminkit, pasidalinkit patirtimi. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Deborah: 11 liepos 2012 - 12:14
QUOTE(Deborah @ 2012 07 11, 13:50)
sveikutes, vakar apsilankiau pas Kazanaviciu, nors 6 metus gyde Sidlauskas.

Kraujo tyrimukai TH 0,94     FT4 14,33      FT3 4,4       ATPO 5,0

mazgas ~ 5cm dare biopsija, dure 3 vietose. neturi veziniu lasteliu, bet sake jos gali bet kada atsirast...zodziu israse siutima pas Kymanta Jau kaip baisu...
Kol kas gerdavau L-Tyroxina po 50. Savijauta  nei siokia nei tokia, tynginiuke tokia, greit pavargstu, kartais sirdele pasitabaluoja, svoris auga ;(

Kazanavicius zadejo po operacijos kad paskirs kazkokiu vaistu, kuriais atseit padailins mano kuno formas..ydomu, ka jis skiria?

Gal galit mergaites apsviest mane, kokia savijauta po operacijos, kaip svoris ir t.t. Ar ir ma reikes joda gert? Seip Sidlauskas man dabar del kazkokiu man neaiskiu priezasciu draudzia sushi valgyt, juros gerybes, o vat Kazanavicius sake galiu viska valgyt.

p.s. taip berysio situacija lyg Kymantas dabar atostogauja, o rugsejo menesi as su seima skrendu atostogaut...bijau kad po operacijos kai busiu hormoniskai issiderinus jausiuos prastai....
bukit geros, paprotinkit, nuraminkit, pasidalinkit patirtimi. 4u.gif

O kada tau operacija, tau salins visa skydliauke, ar tik mazgus? Gal tu pasikonsultuok pas profesoriu Beisa. Apie Kazanaviciu is profesionaliu mediku girdejau, kad buvo labai geras gydytojas, bet dabar jis ikures savo verslo imperija, atidares privcia klinika, tapo komercininku.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ellektra3: 11 liepos 2012 - 12:36