Įkraunama...
Įkraunama...

Apsauginiai kremai prieš ir po deginimosi saulėje

QUOTE(V*i*k*a @ 2010 07 24, 21:34)
Naudoju jau antrą buteliuką. Jis man labai tinka ir patinka  thumbup.gif Esu baltaodė ir pirmą kartą įdegiau rudai ir tolygiai, negaliu atsižiūrėti veidrodyje  wub.gif Žinoma tepiausi dažnai.
Labai noriu šį išbandyti, manau kai baigsiu Kolastyna - reiks  bigsmile.gif

o aš noriu išbandyt jusiškį Kolastyna, nes esu labai balta, gal padės įdegt sakau biggrin.gif koks tiksliai pavadinimas?
Atsakyti
QUOTE(Elegant @ 2010 07 24, 22:06)
o aš noriu išbandyt jusiškį Kolastyna, nes esu labai balta, gal padės įdegt sakau  biggrin.gif  koks tiksliai pavadinimas?

Mano toks:
http://www.sanitex.e.../V9C3P31_p1.jpg
Pirkau Maksimoj, bet jo yra ir Eurokos ir Droge mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos merginos norejau pasiklausti:

nusipirkau 30SPF apsaugini krema is IWOSTIN . rugsejo antra diena isvaziuojam i Turkija. galvoju ar ne bus per daug to 30spf. gal dar prigriebti 20SPf. nebus taip, kad paskui neidegsiu visai.
siaip mano oda tokia vidutinio tamsumo yra dabar. ax.gif
Atsakyti
As pernai vaziavau i Turkija su 30 spf. Idegiau, bet sunkiai ir mazokai. Tikrai imciau 20 spf ar net mazesni.
Atsakyti
QUOTE(Ciquita @ 2010 08 19, 11:01)

nusipirkau 30SPF apsaugini krema is IWOSTIN . rugsejo antra diena isvaziuojam i Turkija. galvoju ar ne bus per daug to 30spf. gal dar prigriebti 20SPf. nebus taip, kad paskui neidegsiu visai.
siaip mano oda tokia vidutinio tamsumo yra dabar.  ax.gif

labai džiaugiausi turėdama 30. Turkų saulė deginanti, kaitri iki pat vakaro, o įdegio pakanka 4u.gif

Atsakyti
man pats paciausias yra Biodermos 20SPF. Turkijoj turejau 40, nes esu super baltaode. neidegiau. o prie musu juros ir ezeru - labai gerai idegiau. dar niekad nebuvau tokia ruda. net draugai taip pasake smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ciquita @ 2010 08 19, 11:01)

siaip mano oda tokia vidutinio tamsumo yra dabar.  ax.gif

As labai sviesios odos, tai Turkijoj turejau Garnier vaikiska SPF50 - tikrai idegiau. Su mazesniu turbut nudegus buciau. Juk kremai nuo saules ne nuo idegimo saugo, o nuo nudegimo wink.gif Tikrai mazesnio nei SPF30 nesiulau - kasdienai (net ziema) siuloma minimum spf15, sviesesnei odai spf30. Na o cia prie tokios suales tikrai ne maziau spf30 reikia.
Atsakyti
QUOTE(shopingas @ 2010 09 11, 17:06)
As labai sviesios odos, tai Turkijoj turejau Garnier vaikiska SPF50 - tikrai idegiau. Su mazesniu turbut nudegus buciau. Juk kremai nuo saules ne nuo idegimo saugo, o nuo nudegimo wink.gif Tikrai mazesnio nei SPF30 nesiulau - kasdienai (net ziema) siuloma minimum spf15, sviesesnei odai spf30. Na o cia prie tokios suales tikrai ne maziau spf30 reikia.

Tikra tiesa jeigu tokie kremai yra su cheminiais filtrais. mirksiukas.gif Nuo įdegimo saugo kremai su mineraliniais filtrais. Bet nei vienas filtras, koks jis stiprus bebūtų, 100% nuo saulės neapsaugos.
Atsakyti
QUOTE(popelka @ 2011 04 06, 04:26)
Tikra tiesa jeigu tokie kremai yra su cheminiais filtrais. mirksiukas.gif Nuo įdegimo saugo kremai su mineraliniais filtrais. Bet nei vienas filtras, koks jis stiprus bebūtų, 100% nuo saulės neapsaugos.

Tiek cheminiai, tiek mineraliniai filtrai saugo ir nuo įdegio, ir nuo nudegimo.
Svarbu tik pakankamą kiekį kremo užsitepti, atnaujinti apsaugą laiku ir pasirinkti tinkamą SPF su apsauga nuo UVA. Ir, idealiai- vengti saulės.
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2011 04 06, 18:08)
Tiek cheminiai, tiek mineraliniai filtrai saugo ir nuo įdegio, ir nuo nudegimo.

Ar tikrai vienodai gerai abu? Mano gydytoja minėjo kad būtent tie kremai kurie palieka baltą sluoksnį ant odos (t.y. mineraliniai filtrai) saugo kur kas veiksmingiau nuo saulės. Arba kompleksiniai, kartu su cheminiais.
Atsakyti
QUOTE(popelka @ 2011 04 07, 05:34)
Ar tikrai vienodai gerai abu? Mano gydytoja minėjo kad būtent tie kremai kurie palieka baltą sluoksnį ant odos (t.y. mineraliniai filtrai) saugo kur kas veiksmingiau nuo saulės. Arba kompleksiniai, kartu su cheminiais.

Na, kaip čia pasakius vienodai... Skirtingi filtrai, skirtingos ir jų savybės ir poveikis. Visi turi ir pliusų, ir minusų.
Pvz., avobenzonas labai gerai apsaugo nuo UVA. Ir tik truputį nuo UVB. Sukombinavus jį su geru UVB filtru, gaunama patikima apsauga nuo UVA ir UVB. Titano dioksidas labai gerai apsaugo nuo UVB, kiek prasčiau nuo UVA. Cinko oksidas puikiai apsaugo nuo abiejų.
Vizualiai geriau matosi
user posted image

Ecamsule filtruojamas bangų ilgis 320-350 nm
Avobenzono 300-375 nm (tad nuo UVA apsaugo geriau, nei titanas, bet pilnam spektrui jį reikia kombinuoti su kitais, UVB filtrais)
Titano dioksido 290-360 nm
Cinko oksido 290-380 nm (plačiausas spektras iš visų filtrų)

Tad tiek mineraliniai, tiek teisingai suformuluoti cheminiai filtrai apsaugo ir nuo UVA, ir nuo UVB spindulių.
Sakydama teisingai suformuluoti turiu omenyje priemones su stabilizuotu avobenzonu, tinosorb ar ecamsule. Nes pavieniai cheminiai filtrai, pvz., octinoxate (290-320 nm) tikrai apsaugo tik nuo UVB, kiti tik nuo UVA spindulių Tačiau tokių priemonių, kur būtų tik UVB apsauga sparčiai mažėja, kiek pastebėjau. Taip kad tereikia užmesti akį į sudėtį, ir pamatysite- patikima apsauga, ar ne.

Taigi pats veiksmingumas priklauso ne tik nuo pačio filtro, bet dar ir nuo jo koncentracijos, formulės. Jei cinko ar titano bus tik koks 1%, jis efektyviai neapsaugos. Nors tokių priemonių turbūt nelabai ir yra, nebent kai jie naudojami priemonės tirštinimui ar švytėjimui, tačiau ne apsaugai.

Jei žiūrint apibendrintai, imant vieną prie vieno kokį cinką ir avobenzoną, tai taip, cinkas turi platesnę apsaugą. Tačiau avobenzono vieno niekas formulėse nenaudoja, jis yra kombinuojamas su UVB filtrais, tad jis siūlo ne ką prastesnę apsaugą, nei cinkas. Viskas nuo individualios priemonės priklauso.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo himalaia: 07 balandžio 2011 - 20:59
QUOTE(popelka @ 2011 04 18, 05:50)
Aciu himalaia uz issamu atsakyma. 4u.gif

Nėr už ką ax.gif
Paveiksliukas kažko ne visada užsikrauna, tai dar sykį įdėsiu
user posted image
Atsakyti