Įkraunama...
Įkraunama...

Skandinaviškas ir vintage interjeras

Kiek skaiciau teorijoje, alyvuotas grindis reikia peralyvuoti kas metai.

As irgi pasidariau medines grindis virtuveje ir manau, kad sioje zonoje nusitrins greiciausiai (grindys lakuotos). Tiesiu koki nors takeli, nes faktas, kad ir lakas cia nusitrins greiciausiai. Pas pazistamus yra lakuotas parketas virtuveje, jie sake, kad nepraktiskas sprendimas. Ir tai yra normalu, nes virtuveje vanduo, valymo priemones, riebalai (tyksta kepant) ir daugiausiai mindzikavimo!

Jeigu buciau turejusi galimybe, virtuveje buciau dejusi plyteles. Bet pas mane tokios galimybes nebuvo. Manau, kad plyteles, akmuo yra geriausias sprendimas virtuveje, nes tai - intensyvaus naudojimo zona. Plyteles netgi geresnis sprendimas, nes naturalus akmuo yra poringas, sugeria skyscius, lieka demes ir t.t. ir pan.

Kita vertus manau, kad susidejus medines grindis (lakuotas ar alyvuotas) nereikia tiketis, jog jos tarnaus iki pensijos ar iki gyvenimo galo! blink.gif . Viskas devisi, viskas laikina ir svarbiausia - viskam reikia prieziuros. O medinems grindims tai tikrai. Kaip ir mediniams langams wink.gif. Todel jau nuo pat pradziu reikia nusiteikti bei moraliskai pasiruosti prieziurai, darbui: peralyvavimui, perlakavimui, sveitimui ir t.t. wink.gif
Atsakyti
QUOTE(yellowlady @ 2012 08 17, 15:44)
medines grindys visuomet labai grazu, nors maciau nesenai ir plyteliu medzio imitacijos, tai visai kaip naturalus medis atrodo  smile.gif

Sveikos isiterpsiu i pokalbi - pas mane namie plyteles medzio imitacijos, na man grazu, bet kad jau labai labai tai nepasakyciau ir su medziu nera ka lyginti, nors vonioje dejome tokias pailgas, kaip tikros lentos, va tos visai nieko, o virtuveje kvadratines, tai man nelabai.....
Atsakyti
o man knieti pasidžiaugti vienu įgyvendintu planu... neišbaigtas dar visas planas, bet kadangi jau padaryta TAI, ko neprisiruošėm kokius du mėnesius tai jau tikrai, tai šypsaus...

Virtuvėje atsirado geležinkelis biggrin.gif

user posted image

tiesiai žiūrint atrodo taip... virš šaukštų bus kokių 5 samčių eilutė ir vienas katilo dangtis... (kada šis etapas bus įgyvendintas - neaišku su tokiais tempais lotuliukas.gif )
Nuotraukoje matosi dar medvaržčiai neišsukti, laikė paveiksliukus prieš tai...

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ežiukas rūke: 17 rugpjūčio 2012 - 21:37
As del lakuoto medzio parketo (trisluoksnio) - patarciau jo nedeti i intensyviai naudojamas vietas. Man atrodo, kad jis tinkamas nebent miegamiesiems. Po triju metu svetaineje, ir virtuveje jis atrodo baisiai, krenta koks nedidelis daigtas, lakas skyla ir po laiko lieka toje vietoje patamsejusi deme ir tokiu demiu milijonas (su alyvuotu butu kitaip, jei pazeista vieta is karto itrintumet aliejumi, bent tokiu demiu neatsirastu), nuo nukrtisiu daiktu, nuo kedziu koju ir pan. doh.gif O kadangi trisluoksnis pas mane nesuklijuotas o sunertas, tai ir sake, kad jo lygus nuslifavimas neimanomas, taigi po keleiu met jis keliaus i peciu. Medis bene labiausiai neatspari grindu danga.
Atsakyti
QUOTE(Ežiukas rūke @ 2012 08 17, 22:34)
o man knieti pasidžiaugti vienu įgyvendintu planu... neišbaigtas dar visas planas, bet kadangi jau padaryta TAI, ko neprisiruošėm kokius du mėnesius tai jau tikrai, tai šypsaus...

Virtuvėje atsirado geležinkelis  biggrin.gif

tiesiai žiūrint atrodo taip... virš šaukštų bus kokių 5 samčių eilutė ir vienas katilo dangtis...  (kada šis etapas bus įgyvendintas - neaišku su tokiais tempais  lotuliukas.gif  )
Nuotraukoje matosi dar medvaržčiai neišsukti, laikė paveiksliukus prieš tai...

Super idėja, o nebaugina valymas? smile.gif Man medvaržčiai netrukdo - aš kaip tik galvojau 4 samčiai ir puodo dangtis, bet kai įsigilinau - tai apstulbau... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2012 08 17, 13:24)
Merginos dvejoju del mediniu grindu virtuveje, gal kas turit, ar praktiska... as labai noriu vientisu grindu, o vyras atkalbineja ir siulo virtuvei plyteles... labai noriu, bet bijau dregmes unsure.gif

mes virtuvėj dėsim alyvuotas trisluoksnes parketlentes, kaip ir visam name, išskyrus vonios kambarius (būtų mano valia - ir čia medinės būtų biggrin.gif ). kiek aš gilinausi, tai alyvuotų grindų priežiūra paprastesnė tuo, kad atnaujinti gali pats, ir nebūtinai visą plotą, o tam tikras pažeistas vietas. man kai iš principo akmuo/plytelės/marmuras ir pan šalti dalykai ne prie širdies, tai net abejonės nekilo, kokią dangą virtuvėj dėti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Braita @ 2012 08 17, 15:46)
O aš nežinau ar antrą kartą dėčiau medines grindis virtuvėje  g.gif Bet pas mane balintos ir alyvuotos - tai va po dviejų metų sakyčiau reiktų jau jas atnaujinti.

Alyvuotas grindis atnaujinant jos kaskart vis labiau impregnuojasi. Jums po metu reikejo jas atnaujinti, net jei ir nebuvo butinybes. taip grindys taptu gerokai atsparesnes. veliau kasmet atnaujinti nereikes, bet karts nuo karto vistik reikia, ir geriau nelaukti, kol prispirs butinybe, taip apsauginis sluoksnis nenukentes ir grindys bus atsparesnes, neatsiras demiu. ir reikia nepagaileti pinigeliu gerai alyvai.
Atsakyti
Ežiuk Rūke - originaliai jūs čia biggrin.gif Tuos šauštus bus galima pagal sezoną pasipuošti - pvz. prieš kalėdas pririšt kokių kaspinėlių ar meduolių biggrin.gif Šaukštų negaila?
Nepamenu ar tu, ar kas kitas norėjo į vaikų kambarį pakloti paprastą plaunamą kilimą - tai va, vakar Prismoje (nežinau kuriame pasaulio krašte esate) mačiau tokį paprastą didelį (140x200) pintą-megztą medvilninį kilimą. Kaip čia kažkas rodė, kad patys susimezga. Ir vienas toks kaip tik melynai-baltai dryžuotas smile.gif Kaina visai nebaisi, gal 50 lt., nepamenu tiksliai. Yra ir kitų spalvų. Mano galva, tinkamas skandinaviškam interjerui.

Atsakyti
QUOTE(Jurgita Decor @ 2012 08 18, 08:30)
Super idėja, o nebaugina valymas? smile.gif Man medvaržčiai netrukdo - aš kaip tik galvojau 4 samčiai ir puodo dangtis, bet kai įsigilinau - tai apstulbau... smile.gif

žadėjom medvaržčių nesukti lauk, bet dar neturim samčių tinkamų, tai nežinom, kokio jie bus ilgio. be to, kol kas mįslinu, kad ir tie keli samčiai turėtų būti vienoje eilėje (o prieš tai paveiksliukai, kaip matyti, buvo ne vienoje eilėje), kad tvarkingiau būtų, nes jie juk nebus vienodo ilgio... o "išsišokėlis" turėtų būti katilo dangtis.

Gal turit kokį nereikalingą samtį? lotuliukas.gif Čia taip pat, kaip kreipiausi į draugus, kad atiduotų nereikalingus arbatinukus visokius. Iki pavasario noriu 20 surinkt biggrin.gif

Žinoma, dulkių rinksis, kaip ir visur, bet gal kaip nors spėsiu biggrin.gif O jei pradės tamsėti iš senumo - tebūnie, toks gyvenimas smile.gif Nemanau, kad šveisim juos su spec. priemonėm, kad nuolat spindėtų. Aš apskritai blizgalų nemėgėja, tai jie man dabar jau truputį per daug blizga biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Odilija5 @ 2012 08 18, 10:06)
Ežiuk Rūke - originaliai jūs čia  biggrin.gif  Tuos šauštus bus galima pagal sezoną pasipuošti - pvz. prieš kalėdas pririšt kokių kaspinėlių ar meduolių  biggrin.gif Šaukštų negaila?
Nepamenu ar tu, ar kas kitas norėjo į vaikų kambarį pakloti paprastą plaunamą kilimą - tai va, vakar Prismoje (nežinau kuriame pasaulio krašte esate) mačiau tokį paprastą didelį (140x200) pintą-megztą medvilninį kilimą. Kaip čia kažkas rodė, kad patys susimezga. Ir vienas toks kaip tik melynai-baltai dryžuotas  smile.gif  Kaina visai nebaisi, gal 50 lt., nepamenu tiksliai. Yra ir kitų spalvų. Mano galva, tinkamas skandinaviškam interjerui.

Ooo, ačiū už mintį apie papuošimą, iki švenčių ir šaukštukų pritaikymą dar nebuvau priėjusi biggrin.gif biggrin.gif
Šaukštai jau senukai - iš sendaikčių turgaus kažkada nuroviau. Kiekvieną kartą vis žvalgydavaus jų, kol galų gale radau...

Kitą savaitgalį būsiu Vilniuje, tai reikės užsukti pasižvalgyt kilimuko - tikrai jo mums reikia. Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ežiukas rūke: 18 rugpjūčio 2012 - 11:56
Dekui, pasisakiusioms 4u.gif bandysiu toliau ikalbineti vyra sudeti grindlentes i virtuve ax.gif
del saltumo tai pas mus visur yra sildomos grindys, tad plyteles nebutu saltos rolleyes.gif

Ežiuk Rūke, kaip gaila, kad nematau nuotrauku sad.gif
Atsakyti
Neryte - šildomos grindys šiltos būna tik šildymo sezonu. Kitais metų laikais jos šaldomos biggrin.gif Nebent atskirai jungsit kad šiltų tas gabalas, bet negirdėjau kad kas taip darytų. Medis tikrai bus gera ir jauku. 4u.gif
Man labai nejaukūs tokie namai, kur pvz. visas pirmas aukštas nuklotas plytelėmis, su mintim, kad jos šildomos.. Įeini (kai nešildo), tai net kojas sutraukia, nežinia kur bėgt, lipt ax.gif Gal kur šiltuose kraštuose jos yra tobulas pasirinkimas, kai vasarą norisi vėsos, bet pati niekad taip nesidaryčiau.
Pas mus irgi šildomos grindys, yra visokių zonų - ir plytelių ir parketlenčių.

Naujienos iš mano gyvenimo - baigiau daryt visas 5 kėdes tongue.gif jeeeeee. Dabar belieka jum parodyt. Aš dar bandžiau kabinėtis prie darbų kokybės, bet užsukus į svečius draugė sakė, kad atrodo kaip iš parduotuvės cool.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Odilija5: 20 rugpjūčio 2012 - 12:21
Odilija5, taip, as irgi nesuprantu zmoniu, kurie visa pirma auksta iskloja plytelemis, man irgi nepatinka saltos grindys, todel spiriojuosi virtuveje.... smile.gif

lauksim fotkiu! bigsmile.gif
Atsakyti