Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas

Apklausa: Darže auginsiu: (165 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Dėl atsradusios tuščios vietos darže, nuėmus derlių. Galvoju daryti taip: į 5x1m pakeltą lysvę išilgai tris ar keturias eiles sėti žirnius (įmixuojant grasryčių). ir greta į ilgį kokius tris patisonus paskirstyti. Tarp patisonų pasėsiu žemiausių mano rastų saulėgražų. Nors manau tiktų ir medetkos.
Kol augs ir derės žirniai patisonai netrukdys. Kai pasibaigs žirniai, patisonams jau reikės daugiau vietos, ką jie ir gaus.
Dabar suku galvą, ką pasodinti laisvose vietose tarp patisonų. Prie žirnių tinka svogūnai, morkos, bet jie augs kitur.
DAr esu neparinkusi prieskoninėms žolelėms augimviečių. Bet neturiu supratimo, kurios tiktų prie žirnių ir patisonų: rozmarinai, bazilikai, čiobreliai, levandos, mėtos, melisos.
Tiesa, prie patisonu ratuku galima apsodinti krūmines šparagines pupeles. ir gražu ir augalų sąndrauga gaunasi.
Atsakyti
sveikos,
QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 04 01, 16:41)
Ką daryt? Iš sėklų sėti svogūnai jau užaugo tiek, kad prašosi persodinami g.gif Ima griūt kai kurie ant šono, o lauke dar per anksti pasodint g.gif Negi  pikiuot tuos siūlus g.gif  doh.gif O gal rizikuot į lysvę po priedanga g.gif

pas mane tas pats doh.gif buciau zinojus, kad jie taip greit auga buciau sejus max menesis iki issodinimo i darza, o tai dabar nezinau ka daryt. Isnesiau i neistiklinta balkona, kuriame padarytas toks ale siltnamiukas. Pastaciau i ji, ten visada nemaziau 5 laipsniu silumos, lyg ir apmazejo augimas, bet ar cia jiems i nauda tai nezinau. g.gif
Atsakyti
laba diena...na o as darbuojuosi intensyviai lauke, vakar persodinom medzius, nes nevede ir skurdo...isgenejau likusias avietes, pasodinau nauju, persodinau braskes, siandien liejau...ir vakar pajudinau eksperimentine sparagu lysve.... bigsmile.gif kol kas puiku, sparagai auga riebus, tik pagal viska dabar reikia juos stipriai apkaupti ir kita meta nesti i nuolatine vieta....
ryt gal persodinsiu nuo palanges pomidorus...viskas sparciai auga
Atsakyti
sakykit bandėt augint icebergo salotas? man regis tikrai šnekėta šitoj temoj buvo apie jas. Lauke jos užauga mūsų sąlygom? ar vistik šiltnamis jom labiau tinkamas? tiesiog baisai skanios jos man pasirodė - nagi akcija buvo, tai prisivalgiau lotuliukas.gif sakau reiktų savų užsiaugint...... nes sėklų gavau parduotuvėj.
Atsakyti
QUOTE(troja3030 @ 2012 04 01, 17:51)
laba diena...na o as darbuojuosi intensyviai lauke, vakar persodinom medzius, nes nevede ir skurdo...isgenejau likusias avietes, pasodinau nauju, persodinau braskes, siandien liejau...ir vakar pajudinau eksperimentine sparagu lysve.... bigsmile.gif kol kas puiku, sparagai auga riebus, tik pagal viska dabar reikia juos stipriai apkaupti ir kita meta nesti i nuolatine vieta....
ryt gal persodinsiu nuo palanges pomidorus...viskas sparciai auga

Puikios naujienos pas tave thumbup.gif Kaip norėčiau dabar šparagų keptų ant sviestuko bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Avijacija @ 2012 04 01, 17:31)
sakykit bandėt augint icebergo salotas? man regis tikrai šnekėta šitoj temoj buvo apie jas. Lauke jos užauga mūsų sąlygom? ar vistik šiltnamis jom labiau tinkamas? tiesiog baisai skanios jos man pasirodė - nagi akcija buvo, tai prisivalgiau  lotuliukas.gif sakau reiktų savų užsiaugint...... nes sėklų gavau parduotuvėj.

aš tik šiltnamyje jas auginau, lauke nebandžiau. Šiltnamyje tikrai gerai užauga, tik reik jas paaugusias pikiuoti būtinai.
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 04 01, 16:41)
Ką daryt? Iš sėklų sėti svogūnai jau užaugo tiek, kad prašosi persodinami g.gif Ima griūt kai kurie ant šono, o lauke dar per anksti pasodint g.gif Negi  pikiuot tuos siūlus g.gif  doh.gif O gal rizikuot į lysvę po priedanga g.gif

QUOTE(Tagete @ 2012 04 01, 17:40)
pas mane tas pats  doh.gif  buciau zinojus, kad jie taip greit auga buciau sejus max menesis iki issodinimo i darza, o tai dabar nezinau ka daryt.  Isnesiau i neistiklinta balkona, kuriame padarytas toks ale siltnamiukas. Pastaciau i ji, ten visada nemaziau 5 laipsniu silumos, lyg ir apmazejo augimas, bet ar cia jiems i nauda tai nezinau.  g.gif

o aš tik šiandien pasisėjau,tai gal nebūsiu suvėlavusi jei iš vis išlįs kas g.gif

QUOTE(Venta9 @ 2012 04 01, 16:46)
Mergickos, kur jus perkat tas pirstines Vilededos, ar yra Senukuose ar kituose pc, ar siunciates? As be pistiniu ne dienos darze negaliu , oda l. jautri, todel daugybe ju sunaudoju, o sios butu liuks?Aciu.

tikrai maximoj mačiau g.gif

Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2012 04 01, 18:13)
o aš tik šiandien pasisėjau,tai gal nebūsiu suvėlavusi jei iš vis išlįs kas  g.gif

išlįs, kur dings. Aš irgi tik prieš savaitę sėjau.
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 04 01, 18:43)
Puikios naujienos pas tave thumbup.gif Kaip norėčiau dabar šparagų keptų ant sviestuko bigsmile.gif

aha, bet iki to valgymo keptu ant sviestuko teks palaukti dar 2 metus tongue.gif nes jie tik pernai paseti, ir kai sudygo tai buvo kaip siulai ploni, o vat paemiau ir atkasiau, tai tokie kaip sliekas storio, tik dar trumpuciai, bet manau tai rodo, kad auga gerai. tik va skaitinejau kaip toliau su jais popintis..... blink.gif bet niekis, po 2 metu jau ir ant to sviestuko galesiu kepti, nes manau per siemet nespes paaugti...
jei sia savaite uztiesim plevele ant naujo siltnamio, tai pasisesiu i ji ridikelius, persodinsiu salotas, nes aicberg...jau verciasi per prastus
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2012 04 01, 19:13)
o aš tik šiandien pasisėjau,tai gal nebūsiu suvėlavusi jei iš vis išlįs kas  g.gif

pas mane dar jie nepasėti ax.gif
Atsakyti
Jei reikia daug su kauptuku ravėt,tai maunuosi pirštines,kad pūslių nesusitrinčiau,o jei reik pirštais tai tada jau be pirštinių,kitaip nemoku,nesučiupinėju žolių
Pagrinde naudoju tas su gumuotu delnu ir pirštais,jos gan gerai apgula ranką
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lady Dy: 01 balandžio 2012 - 19:03
QUOTE(Venta9 @ 2012 04 01, 16:46)
Mergickos, kur jus perkat tas pirstines Vilededos, ar yra Senukuose ar kituose pc, ar siunciates? As be pistiniu ne dienos darze negaliu , oda l. jautri, todel daugybe ju sunaudoju, o sios butu liuks?Aciu.

As Maxima Bazej perku (per akcijas taikau uzsipirkti rolleyes.gif ). Manau ir Senukuose tikrai turi buti 4u.gif
Atsakyti