Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas

Apklausa: Darže auginsiu: (165 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Ela... @ 2012 04 01, 19:57)
As Maxima Bazej perku (per akcijas taikau uzsipirkti rolleyes.gif ). Manau ir Senukuose tikrai turi buti  4u.gif

o gal kas matet pigiu vaikisku darbiniu pirstiniu? Kazkaip nesinori moket po 7-10 lt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(juoda_avis @ 2012 03 31, 22:45)
Sveikos, permeciau tema akim ir matau kad cia rimti zmones susirinke o mano klausimas baisiai netradicinis, tai gal bent jau nukreipsit teisiga linkme. Man smalsu, kai krapstotes darze, ar nuogom rankom kapstotes?? Klausiu ne del saves (siaip ne taip susidoroju su baziliku auginimu ant palanges..), o del mociutes, kuri turbut galetu su gelem tvarkytis kiaura para.. Bus matyt susizeidus pirsta kuria diena sode, baisiai supuliavo, delnas istino kad net krumpliu nesimato, pas daktarus buvo bet jie tik paspaude ir isleido namo be nieko (pati namo griztu tik velykom), dabar jau sako kad sode dirbs tik su pirstinem, bet tos medicinines sako gali netikti kadangi jau rankos senos, kauletos ir dar pati pasake kad issikreivojusios.. Ir zinau kad tu pirstiniu nenusipirks kiek reikes, ir baisiai pergyvenu kad kas rimciau nebutu, 80 metu zmogaus sveikata jau ne tokia kaip dvidesimtmecio, kad nekreiptu demesio i tokius dalykus.. gal galit ka patart, ar tinka tos medicines pirstines? jei taip, tai imt didesnes ar tokias kad apsitemptu (daigelius butu patogiau suimt). ar geriau deti medicines ir ant virsaus dar tas baltas kur senukuose buna? ar tos rimtesnes geriau, kur namu ruosos darbams? buciau dekinga uz bet kokia pagalba, nes zinau kad mociute neturi nei istekliu nei pati save taip saugo.. is anksto dekoju  ax.gif

Patarimas is praktikos:
i dubeni ar kibiriuka pripilti karsto vandens su druska 1 saukstas 1 litrui, karstumas toks, kad sveikai rankai ar pirstui butu karsta, bet nedegintu (toks kaip kojas sildyti kosint), ir tada i ta karsta vandeni kisti supuliavusi pirsta, laikyti tiek kiek gali iskenteti, po 2-3 proceduru viskas bus gerai (palengves jau po pirmos). Pirstines ziurekit tokias trikotazines, kur pirstai ir delnai uzgumuoti, buna sodo darzo prekese, senukuose ir t.t. Sekmes ir sveikatos mociutei 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 04 01, 19:46)
pas mane dar jie nepasėti ax.gif

taip kažką ir menu,kad dar neveluoju lyg ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ela... @ 2012 04 01, 19:57)
As Maxima Bazej perku (per akcijas taikau uzsipirkti rolleyes.gif ). Manau ir Senukuose tikrai turi buti  4u.gif

Aciu, ieskosiu, o Kaune maxima baze kazkur toli Aleksote.>nesvarbu, Senukuose ieskodiu.
Atsakyti
QUOTE(wytaute69 @ 2012 04 01, 19:03)
o gal kas matet pigiu vaikisku darbiniu pirstiniu? Kazkaip nesinori moket po 7-10 lt  doh.gif

Maxima bazėj visad perku maždaug po 1 lt tokias geltonas. Kartais dar akcijos joms būna. Užsiperku kokių 20 vnt, kuriam laikui užtenka. Tų brangių neperku, nes tai nusimeta kur nors, tai už kokios šakos ar vielos užkabinus suplėšau ax.gif Tik jau nebent čilių pjaustymui biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2012 04 01, 20:24)
Aciu, ieskosiu, o Kaune maxima baze kazkur toli Aleksote.>nesvarbu, Senukuose ieskodiu.

Aha Aleksote 4u.gif Man atvirksciai- netoli gyvenu, tai ten pagrindine apsipirkimo vieta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2012 04 01, 17:46)
Mergickos, kur jus perkat tas pirstines Vilededos, ar yra Senukuose ar kituose pc, ar siunciates? As be pistiniu ne dienos darze negaliu , oda l. jautri, todel daugybe ju sunaudoju, o sios butu liuks?Aciu.

Visada perku Maximoje ax.gif
Atsakyti
Sakykit, o mairunus, raudonelius,ciobrelius jus pikuojat ar retinat? Pasejau i indelius kambaryje, bet tokie siuliukai visi, nezinau kaip toliau su jais elgtis g.gif Ir dar del svogunu noriu paklausti, pirkau seklas raudonu, raso kad seti tiesiai i grunta, taip ir daryti, spes jie man uzaugti?... O jeigu paseciau dabar dar i dezutes, ar blogai butu, ka patartumet g.gif
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2012 04 01, 20:20)
taip kažką ir menu,kad dar neveluoju lyg  ax.gif

aš visada paskutinė viską pasisėju biggrin.gif
Atsakyti
Bet pirma renki mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 04 01, 20:52)
Maxima baz?j visad perku ma?daug po 1 lt tokias geltonas. Kartais dar akcijos joms b?na. U?siperku koki? 20 vnt, kuriam laikui u?tenka. T? brangi? neperku, nes tai nusimeta kur nors, tai u? kokios ?akos ar vielos u?kabinus supl??au  ax.gif  Tik jau nebent ?ili? pjaustymui  biggrin.gif

As ieskau butent vaikisku. Mano keturmeciams darzininkams smile.gif labai fainu yra visur bet tikrai nesiruosiu po 10lt moket, o dar kai ddviem tai ir visi 20 jau. Ar vaikisku irgi matet bazej ?
Papildyta:
QUOTE(svieske @ 2012 04 01, 21:38)
Sakykit, o mairunus, raudonelius,ciobrelius jus pikuojat ar retinat? Pasejau i indelius kambaryje, bet tokie siuliukai visi, nezinau kaip toliau su jais elgtis g.gif Ir dar del svogunu noriu paklausti, pirkau seklas raudonu, raso kad seti tiesiai i grunta, taip ir daryti, spes jie man uzaugti?... O jeigu paseciau dabar dar i dezutes, ar blogai butu, ka patartumet g.gif

Viska sejau siltnamy. Mairunus taip ir palikau. Nepikiavau, tik nelabai tankiai prisejau. Raudoneli ir ciobrelius perkelinejau I lauka. Situ kadangi pripyliau seklu negailedama tai tokiais kuoksteliais po kelis daigelius susodinau I nuolatine vieta. Raudoneliai pernai bujojo. Apie 70 cm dydzio isaugo. O ciobreliai pirmi metai, tai nezydejo, laukiu siemet smile.gif
Atsakyti
QUOTE(juoda_avis @ 2012 03 31, 23:45)
. Bus matyt susizeidus pirsta kuria diena sode, baisiai supuliavo, delnas istino kad net krumpliu nesimato, pas daktarus buvo bet jie tik paspaude ir isleido namo be nieko (pati namo griztu tik velykom), dabar jau sako kad sode dirbs tik su pirstinem, bet tos medicinines sako gali netikti kadangi jau rankos senos, kauletos ir dar pati pasake kad issikreivojusios..

Nuo pulinio dekite kompres- atpjauti svoguno galvos griezini,ji pasildyt mikrobangej ar orkaitej(tik neperkepint) ir deti ant pulingos vietos,turi buti silta,bet ne perkarsta,kad nenusidegint.Taip kartoti kiek turite laiko ir noro.Istraukia karsti ir pulius i virsu i pavirsiu.Isbandyta 4u.gif
Atsakyti