Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai 2

QUOTE(Justesea @ 2012 04 19, 12:24)
Tik savo balso 4u.gif Kad būtų ramiau, gali bandyti su kita gydytoja pasikonsultuoti, gal pavyktų rasti geriau apie žindymą nusimanančią. O tuštintis žindomas kūdikis gali ir kas dešimt dienų. Nes pienukas labai gerai įsisavinamas, organizmui tiesiog nėra ką "ištuštinti".

Ačiū labai už greitą atsakymą.Net neįsivaizduoju,kur rasti tą geresnę gydytoją,tikrai nežinau koks kurios požiūris maitinimo klausimais.Man keista,kad šitoji neskatina kuo ilgiau maitinti,sakė net mišinuką rekomenduos,bet atsisakiau.Bandysim apsieit be šito gėrio.Tenorėjau darkart pasitikrinti,sulaukti užtarimo forume ax.gif
Bet kaip sumakaluoja va tokie gydytojų griežti pareiškimai doh.gif
Darkart dėkui.Labai labai nuoširdžiai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Giurza online @ 2012 04 19, 13:21)
Oi,mamytės,reikia palaikymo.Buvom pas gydytoją.Dukrytei 4 mėnesiai,maitinu tik pienu.Per mėnesį priaugom apie 500g.Paskaičius jūsų postus,tai irgi laimėjimas,būna,kad po 100-150g tepriauga.Šlapinasi kokius 7 kartus per parą.Pasak jūsų,pienuko užtenka.Tik jau buvau rašius,kad tuštinasi kartą į savaitę.Raminot mane,kad pienuką gerai įsisavina,užtai taip.O gydytoja šiandien griežtai:1.Retai tuštinasi - vadinasi,badauja.2. 0,5 kg per mėnesį - mažai.Gelbėkit.Motiniškas balsas sako,kad tik pienuko dar tikrai pakanka,tuo labiau mergina visada viskuo labai patenkinta.Bet va gydytoja griežtai liepia primaitinti.Kurio dabar neklausyti?

Pasidalinsiu savo patrtim smile.gif Praėjusį mėnesį (mums irgi buvo 4) priaugom tik 300 g. Maitinu tik pati. Šį mėn priaugom 400 g. Nors paraėjusį mėn gydytoja dvejojo dėl svorio prieaugio šįkart sakė, kad viskas OK, apie primaitinimą net neužsiminė. Jeigu jūsų svoris yra normalus (mes pvz dabar sveriam 7,6 kg ugis 70 cm) o mažylė rami, patenkinta ir besidominti aplinka, tai tikrai nebadauja schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(GreenBubble @ 2012 04 19, 14:46)

4u.gif Ačiū ir jums.Mažiukei dabar 4,5 mėn.sveriam 6,9kg.Ūgis 70 cm.Kažkokių neramumų tik naktimis būna,per miegelius.Iki pirmo maitinimo labai ramiai miega,paskui jau dūsauja,riečiasi,pasisotinusi dar kurį laiką krūtį kandžioja(dantukų dar nėra).Spėju,dantenukės jau ima niežėti.Smagu iš dar vienos mamytės sulaukti patarimo,kad reikia vis tik sava nuojauta vadovautis blush2.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Giurza online: 19 balandžio 2012 - 15:18
QUOTE(Giurza online @ 2012 04 19, 12:21)
Tik jau buvau rašius,kad tuštinasi kartą į savaitę.Raminot mane,kad pienuką gerai įsisavina,užtai taip.O gydytoja šiandien griežtai:1.Retai tuštinasi - vadinasi,badauja.

Maniškė kol nepradėjo kieto maisto valgyti visada tuštinosi kartą per savaitę. Tikrai nebadavo, viskas čia normalu, ir 500g. per mėnesį yra normalus prieaugis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(suri kata @ 2012 04 19, 18:35)
Maniškė kol nepradėjo kieto maisto valgyti visada tuštinosi kartą per savaitę. Tikrai nebadavo, viskas čia normalu, ir 500g. per mėnesį yra normalus prieaugis  4u.gif

aciuks.gif Tikrai nusiraminau ir kurį laiką nebepanikuosiu 4u.gif
Atsakyti
Jūs man pasakykit, žadinti vaiką valgyti kas 3-4 val dieną ar ne??? Naktį??? Mūsų svoris nedidelis, iš ligoninės išvažiavom 2700 g. reikėtų stengtis gerai priaugti, todėl pergyvenu.
Atsakyti
QUOTE(sause @ 2012 04 20, 11:28)
Jūs man pasakykit, žadinti vaiką valgyti kas 3-4 val dieną ar ne??? Naktį???  Mūsų svoris nedidelis, iš ligoninės išvažiavom 2700 g. reikėtų stengtis gerai priaugti, todėl pergyvenu.

Aš pirmą mėnesį dienom žadinčiau, naktį nežadinčiau, nors jei labai reikia svorį auginti, galit bandyt, jei jums pavyks smile.gif Maniškė naktį kai miegodavo, tai daryk ką nori, prausk, pėdutes masažuok, (.) siūlyk kiek nori, niekas nepadėdavo kai ji norėdavo miegoti biggrin.gif O aš aišku pergyvenau pirmom savaitėm, nes naktį išmiegodavo 6-7val.
Atsakyti
QUOTE(sause @ 2012 04 20, 12:28)
Jūs man pasakykit, žadinti vaiką valgyti kas 3-4 val dieną ar ne??? Naktį???  Mūsų svoris nedidelis, iš ligoninės išvažiavom 2700 g. reikėtų stengtis gerai priaugti, todėl pergyvenu.

Naujagimis dieną turi valgyti kas 2-3h, o naktį ne rečiau kaip kas 3-4h. Jei taip daug miega tai tikrai reikia žadint ir dieną ir naktį 4u.gif
Atsakyti
Sakykit mamos, kas yra mano vienam papuliui. Skauda kruties sona link pazasties, knygoj skaiciau, kad gali buti uzsikises latakelis, bet man guzeliu nera g.gif Isvalgo ja normaliai, keiciu pozas zindymo, bet skauda jau antra diena, o vakar ir as pati temperaturos turejau, galvoju gal del tos kruties? Skauda tik lieciant.
Papildyta:
QUOTE(sause @ 2012 04 20, 12:28)

mano mazoji pirma savaite irgi miegodavo ziauriai ilgai, as irgi klausiau cia mamu ka daryti. Tai paklausiau ju ir zadinau, dar uz savaites jau ir zadint nebereikejo, pati pradejo atsibusti dazniau pavalgyti. Ir priaugom per pirma menesi 1kg thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(sause @ 2012 04 20, 13:28)

Žadinti. Maksimalūs intervalai nuo vieno maitinimo pradžios iki kito maitinimo pradžios 3val.; nakties metu galimas vienas- 4val. intervalas.
Naujagimiai žinda dažnai, ~ 12-15 kartų per parą. Mažas vaikas- mažas skrandukas.
Programa minimum: per 10d. atauginti gimimo svorį; per 20d.- dar + 370g.
Sveikatos, ramybės ir poilsio 4u.gif
http://www.pradzia.o...aite-su-kudikiu
Atsakyti
Savo pirmagimį maitinau iki 6,5 mėnesio. Jis buvo itin kūdutis ir priaugdavo per mėnesi po 100-200 gr., nors į ūgį labai augo. Pagal augimo skalę svoris buvo mažiausioje skalėj, o ūgis didžiausioje. Nors vaikas ir buvo ramus ir sotus, bet pergyvendavau, ypač kai važiuodavom pas daktarę. Dabar jam beveik 5,5 metai, tai yra kūdutis ir aukštas (rūbus perkam 7-8).
O antrasis sūnelis, kuriam dabar 3,5 mėn. valgo ir miega. Tai yra putlutis - tikras vaikas.
Maitinu pati. Būna dienų, kad krūtinės tuštokos, tai prisiverdu didelį puodą kmynų arbatos ir geriu. Žinau, kad tai mitas - atseit kmynų arbata skatina pieno gamybą, bet man tai labai padeda.
Atsakyti
QUOTE(auramba @ 2012 04 20, 13:22)
Sakykit mamos, kas yra mano vienam papuliui. Skauda kruties sona link pazasties, knygoj skaiciau, kad gali buti uzsikises latakelis, bet man guzeliu nera  g.gif Isvalgo ja normaliai, keiciu pozas zindymo, bet skauda jau antra diena, o vakar ir as pati temperaturos turejau, galvoju gal del tos kruties? Skauda tik lieciant.

Man buvo kelis kartus kad salia pazasties labai jautri krutine pasidarydavo, nors guzu neuzciuopdavau. Tai as per didziausius skausmus sukandus dantis tripriai masazuodavau ta visa kruti ir ta vieta. Tai man padedavo ir praeidavo greitai smile.gif Ir siaip jei koki guza uzciuopdavau, o buvo ir puse kruties sukieteje,kad maziuke neistraukdavo (matyt uzsikimsdavo latakai), tai irgi stiprus ismasazavimas pagelbejo. Nei karto neturejau dideliu problemu, o maitinu jau metus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aisy: 20 balandžio 2012 - 23:55