Įkraunama...
Įkraunama...

Ar jau metas pastoti - sprendžia abu?

Apklausa: Kaip jūs manote, ar vaikelio pradėjimas turi būti būtinai abipusiai suderintas? (762 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Žinoma idealu kai abu to nori...Ir abu laukia tu II. Bet ne viskas taip visada paprasta..
Pas mus buvo taip... Pirma moklus baik, paskui darba gera susirask, paskui ir vaikutis bus...Laukiau as tuos 2 metus...Baigiau mokslus, darba turiu jau seniai...
Būsta savo turim...atrodo kaip ir nieko netrūksta...Bet po tu dveiju metu ir vėl prasidėjo tas pats...Dar palaukim pora meteliu, kol mokslus kitus baigsi...
Va tada ir pradėsim planuot...
Tai ka jus tada darytumėt...?
Atsakyti
QUOTE(Džastine @ 2005 07 07, 09:42)
Žinoma idealu kai abu to nori...Ir abu laukia tu II. Bet ne viskas taip visada paprasta..
Pas mus buvo taip... Pirma moklus baik, paskui darba gera susirask, paskui ir vaikutis bus...Laukiau as tuos 2 metus...Baigiau mokslus, darba turiu jau seniai...
Būsta savo turim...atrodo kaip ir nieko netrūksta...Bet po tu dveiju metu ir vėl prasidėjo tas pats...Dar palaukim pora meteliu, kol mokslus kitus baigsi...
Va tada ir pradėsim planuot...
Tai ka jus tada darytumėt...?

Ziurint kiek tau metu...Paprastai, jei vyras nenori, tai paskui gali iskilti gresme likti vienai, bet jei taves tai negasdina ir tu mazylio nori, tai tada pirmyn...
Pas mane panasi situacija, bet stabdau kol kas as, nes mano finansai menki, jei ka, neissilaikyciau.
Atsakyti
QUOTE(Skruzdeliukas @ 2005 07 07, 14:59)
Ziurint kiek tau metu...Paprastai, jei vyras nenori, tai paskui gali iskilti gresme likti vienai, bet jei taves tai negasdina ir tu mazylio nori, tai tada pirmyn...
Pas mane panasi situacija, bet stabdau kol kas as, nes mano finansai menki, jei ka, neissilaikyciau.

Man 23...Žinau daug kas pasakys, kad dar palaukt man vertėtu. Bet bijau, kad paskui iš vis jų gali nebųti...Kai buvau pastojus, vyras labai džiaugėsi...Tiesiog tikraja žodžio prasme skraidė...Ir man rodėsi, kad jam netekti buvo daug sunkiau išgyvent nei man... Ir matyti tas operacijas ir viska po jų...
Atsakyti
Pradedant planuoti vaiką abu turėtų giliai sismąstyti, ar yra tam pasirengę ir ar sugebės jam duoti viską, ko jam reikės. Mano manymu abu tėvai turėtų turėti tvirtą finansinį pagrindą po kojomis bei išsilavinimą.
Atsakyti
QUOTE(ramziuke @ 2005 07 08, 10:48)
Pradedant planuoti vaiką abu turėtų giliai sismąstyti, ar yra tam pasirengę ir ar sugebės jam duoti viską, ko jam reikės. Mano manymu abu tėvai turėtų turėti tvirtą finansinį pagrindą po kojomis bei išsilavinimą.

Pritariu...Kad turi abu turėt išsilavinimą, tvirtą pagrindą po kojom...
Atsakyti
As irgi tik uz tai, kad nusprestu abu. Bet dabar pas mus tokia situacija, gal galetumet man patarti unsure.gif
Pirma planavom kartu, mano vyras eina del dukrytes is proto, jai jau 2m. As jau galvoju apie antra, nes kol gimtu, jau pirmai butu 3m. Bet mano vyras, kaip nekeista, nes anksciau norejo 4 ir 5 vaiku, ir dar daugiau doh.gif , dabar sako, dar gal metus palaukim. Jo argumentai- daugiau laiko mums, kaip porai, nes dukryte jau paaugus, o mazas pipiras vel reikalaus damesio is manes. Na o as sakau, kad noreciau dabar, nes noriu mokytis ir dirbti, jei dar metus lauksiu, tai nei mokslu pradet, nei vaiko g.gif
Ka jus manot?
Atsakyti
Man atrodo kad vaikelio planavimas turi priklausyti nuo abieju tevu. Mudu su vyru jau pradejom mastyti apie antraji, tai jeigu viskas gerai mazdaug po metu ir as nesiosiuosi pilveli mazuliuka biggrin.gif
Atsakyti
Aš už tai, kad sprendžia abu. Kartais išgirstu komentarų savo adresu, kad mes su vyru esam egoistai, materialistai ir pan., nes didelę reikšmę teikiam pradiniam materialiam pagridui ir neskubam turėti vaikų. Baisiausia, kad tokiu plepalų galima išgirsti iš draugių sad.gif . Tokie plepiai net nesusimasto, kad žmonės planuodami šeimą labai rimtai vertina savo pasiruošimą t.y. tai ką galės duoti savo atžalai. Aš esu iš daugiavaikės šeimos ir žinau kaip vaikas jaučiasi, kai jam trūksta elementarių dalykų. Manau su vyrais, kurie linkę atidėlioti mažylio pradėjimą reikia tik kuo daugiau kalbėtis, išsiaiškinant priežastis. Apgavus vyrą tokiu svarbiu momentu, galima visam laikui prarasti pagarbą, pasitikėjimą ir patį vyrą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Andora: 13 liepos 2005 - 14:24
o mano vyras visai nenorėjo vaikų, jam tai buvo kažkas baisaus, blink.gif bet...viskas prasidėjo nuo to kad aš sužinojau kaip veikia kontraceptinės tabletės ir pasakiau "aš ju nebegersiu" saugokimės kitaip.namuose buvo panika, atseit as noriu jį apgauti ir vaikiuka susižvejoti.susitarem kad tai suplanuosim abu. ir tada prasidėjo tyli kova ir psichologinis " teroras". moraliskai priveikinėjau, aisku negražu, bet man jau buvo pradėjęs važiuoti stogas, atrodė kad net fiziškai skauda kaip noriu vaiko...po eilines isterijos apturėjom rimta pokalbį.arba po pusmečio pradedam planuoti vaikeli arba...po klausimo kodel nenori, ir visu atmuštų argumentu jis nebeturėjo kur traukti ir papraš pusės metų, kad galėtu apsiprasti su ta mintim..aisku buvo ir ta stadija "palaukim pora met va tada, na dar metus palaukim", ir žinojau kad dar ilgai gali taip tęstis, todel prispaudžiau...ir neužilgo paaiškėjo kad aš galiu visai neturėti vaikų, va tada atsirado ir didelis noras ir palaikymas ir visa kita ... tik dabar aš bijau kaip čia mums viska baigsis... va tokia istorija... dabar sėdžiu štai po antros laparaskopijos ir ka, turiu vyra kuris žino kada mano mėnesinės, kada vaisingos dienos, kada gera BT, viskuom domisi, palaiko, kartu liūdi, kartu džiaugiasi ... nors... tikrai negaliu garantuoti ,kad bučiau sutikusi dar laukti ir po pusės metu...
Atsakyti
Manau kad seimos pagausejima turetu planuoti abi puses console.gif Turi nuspresti,kada jau ateina tas laikas bei pasiryzimas is dalies pakeisti gyvenimo planus.
Atsakyti
Sveikutes,
kaip rase Tresne apie savo drauge,tai tikrai nenustebau,nes as esu daug tokiu atveju girdejusi.Mano pazystama dirba globos namuose ir matau kokia ten padetis.Dauguma mamu yra alkoholikes,narkomanes,palesituves ,kurios gimdo vaikus ir po to ismeta juos i konteinerius ar tiesiog palieka prie gimdymo namu.Viena seimynele yra su 7 vaikuciais ateje gyventi i tuos namus,o mama vis sako,dar truputi palaukit,nes netrukus dar viena atves.
Matot yra labai yvairiu zmoniu.Vieni atiduoda vaikus,nes jie neigalus,kiti niekam nereikalingi,trecios mamos atbaidomos nuo abortu,taciau jos atveda i globos namus,nes nenori pripazinti ju.Taciau kai vaikai uzauga globos namuose,atsiranda tevai,kurie jau noretu susigrazinti vaikus atgal.Kitos ateina verkdamos... cry.gif (kurios norejo darytis aborta,bet buvo per velu,ir po to buvo atidavusios i globos namus)....klaupiasi ant keliu pries vaikus,kad tik atleistu uz viska jiems,nes supranta kokia klaida gyvenimo butu padare,jei butu pasidare aborta.
Na cia istikruju galima ilgai ir nuobodziai diskutuoti sia tema,taciau realybeje jau taip yra,kad kuriu vaikai laukiami,tiems sunkoka pastoti,o kurie neivertina ka reiskia gyvenimo dziaugsmas,tie ir daro gyvenimo klaidas.
Atsakyti
mes su vyru vienareiksmiskai nutareme kad JAU LAIKAS ateiti naujam zmoguciui i musu gyvenimus, musu seima. zinoma mes jau labai seniai norim mazo angelelio, bet vis neleisdavo nepalankios tam gyvenimo aplinkybes. taciau galutinai apsispresti priverte drauges pasakyti zodziai, kad NIEKADA NEBUS PAKANKAMAI GRAZUS IR DIDELIS BUTAS, NIEKADA NEBUS PAKANKAMAI NAUJA IR GERA MASINA, NIEKADA NEBUS PAKANKAMAI PINIGU BANKO SASKAITOJE IR DAR DAUG NIEKADA. pagalvojau na ir kas jei atleis is darbo sefas suzinojes kad laukiuosi, nuo bus geriau tik man, nes turesiu sansa buti su savo maziumi 24/7

linkiu visoms kuo greiciau tapti nestuke.gif , tuo paciu ir sau rolleyes.gif
Atsakyti