Įkraunama...
Įkraunama...

POMIDORAI

QUOTE(tany @ 2012 04 17, 12:40)
mano ir jau nekantrauka i nuolatine zeme ibristi... bet kad man ne tik orai maiso... panau, kad gali but daug pikciu norint 22 diena jos susodinti... o jie tikrai jau praranda savo grazia isvaizda

Mano draugė iš žemaitijos kraštų, jau praėjusią savaitę pomidorus susodino į šiltnamį. Naktimis agroplėvele uždengia. Sakė nuo šalnų gelbėsis karštomis žarijomis, žvakelėmis.
Gal žemaitijoj šilčiau g.gif
Šį šeštadienį arba sekmadienį tai tikrai savo anksti sėtuosius pomidorus susodinsiu į šiltnamį.
Atsakyti
man tai jau gana experimentu - medaus sulos nesiojimo ilauka schmoll.gif vos nenumarinau papriku ir tai dar neaisku kaip bus. Pomidoriukai irgi nelaimingi visi, skilcialapiai dziusta ir geltonuoja. Auginsiu paprastai ant palanges schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2012 04 17, 13:09)
Mano draugė iš žemaitijos kraštų, jau praėjusią savaitę pomidorus susodino į šiltnamį. Naktimis agroplėvele uždengia. Sakė nuo šalnų gelbėsis karštomis žarijomis, žvakelėmis.
Šį šeštadienį arba sekmadienį tai tikrai savo anksti sėtuosius pomidorus susodinsiu į šiltnamį.

ateinati savaitgali ir mano didziausi ir seniausiai seti varys i siltnami su visam g.gif prisiskaiciau as cia apie tuos stimuliatorius, tai uzsisakiau ir as. Persodinant bus labai gerai g.gif Siltnamyje zeme pomidorams jau paruosta. Tikiuosi tiks. Sukasem darzine zeme, seniai jau niekas joje neauge ir ant virsaus mazdaug 15 cm aukscio komposto pripylem g.gif Ka manot?
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2012 04 17, 12:09)

ankstus cia vasario men sodintus? As tia jau kovo 4d. sejos nori i siltnami sekmadieni istarabanint, del viso pikto tik puse... kita puse persodinsiu tik dar nezinau i ka... nes savo namelyje jeims tikria jau per anksta... kruva saknu matosi... tuoj uz saknu zemes nesimatis doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tany: 17 balandžio 2012 - 12:17
QUOTE(saintlina @ 2012 04 17, 11:20)
turiu abu, ir abu labai vertinu  smile.gif 
Bet šiaip, ko gero, Seasol'iui visgi pirmenybę teikčiau  g.gif  Delfaną naudoju nupiepusiems, nuskurusiems, prastai augantiems daigeliams. O Seasolį naudoju kaskart persodindama ir šiaip jau kokį kartą-kitą juo palieju visus daigus.

aciu uz nuomone 4u.gif mano irgi nuomone pastarasis atrodo platesnio veikimo spektro
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2012 04 17, 13:15)
Sukasem darzine zeme, seniai jau niekas joje neauge ir ant virsaus mazdaug 15 cm aukscio komposto pripylem  g.gif  Ka manot?

Manau, kad į gryną kompostinę žemę nereik sodint. Permaišykit su paprasta, apačioj esančia žeme. Pomidorų šaknys gi ir gilyn nemažai prasiskverbia. Reikia, kad ir giliau būtų kokybiškos žemės.

QUOTE(tany @ 2012 04 17, 13:16)
ankstus cia vasario men sodintus? As tia jau kovo 4d. sejos nori i siltnami sekmadieni istarabanint,

Aha, šį savaitgalį sodinsiu tuos vasario mėnesio sėjos. O mano žemaitiška draugė, tai jau kovo mėnesio pradžioj sėtus daigelius suvisam susodinusi...
Nemanau, kad bus blogai, nes aš ir pati visad balandžio antroje pusėje pomidorus susodindavau į šiltnamį nuolatinai. Tik pernai kažkaip pasivėlinau, iki gegužės pradžios datraukiau..
Gal ir šįmet savo kovo mėnesio sėjos pomidoriukus balandžio gale susodinsiu.. pvz. 26-27d. ax.gif nusprendžiau, kad tai geros dienos sodinimui smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2012 04 17, 13:09)

Šalta Žemaitijoj kaip šaldytuve g.gif Bet žemė jau nėra šalta 4u.gif

Vakar labai buvo sodinimo nuotaika, tai susodinau beveik visus blush2.gif Palikau tik vietos Gaudvilės pomidorui ir agurkams dviems smile.gif

Pomidorai visi grūdinti, nuo gimimo augę dienomis šiltnamyje, jau dvi savaites ir naktimis gyveno 4u.gif
Padariau tuneliukus, uždengiau agroplėvele 4u.gif Pridėjau dar butelių su vandeniu 4u.gif Tikiuos, kad nenušals, nes kai buvo -5 maniškiai nakvojo šiltnamyje g.gif Prieš šalnas, užklosiu dar storiau g.gif

P.S Neišmeskit daigų pertekliaus, gal man prireiks smile.gif
Atsakyti
Saintlina, ačiū, prašysiu, kad vyras nupirktų 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2012 04 17, 13:37)
O mano žemaitiška draugė, tai jau kovo mėnesio pradžioj sėtus daigelius suvisam susodinusi...

perskaičius pagalvojau, kad aš ta žemaitiška draugė lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2012 04 17, 12:37)
Manau, kad į gryną kompostinę žemę nereik sodint. Permaišykit su paprasta, apačioj esančia žeme. Pomidorų šaknys gi ir gilyn nemažai prasiskverbia. Reikia, kad ir giliau būtų kokybiškos žemės.
Aha, šį savaitgalį sodinsiu tuos vasario mėnesio sėjos. O mano žemaitiška draugė, tai jau kovo mėnesio pradžioj sėtus daigelius suvisam susodinusi...
Nemanau, kad bus blogai, nes aš ir pati visad balandžio antroje pusėje pomidorus susodindavau į šiltnamį nuolatinai. Tik pernai kažkaip pasivėlinau, iki gegužės pradžios datraukiau..
Gal ir šįmet savo kovo mėnesio sėjos pomidoriukus balandžio gale susodinsiu.. pvz. 26-27d.  ax.gif nusprendžiau, kad tai geros dienos sodinimui smile.gif

27 tikrai gera diena as ir sodinciau, bet jau nedatempsiu.. nu aisku jei netycia prognoze pasieksi ir pranes kita savaite -5, tia tada teks koreguoti smile.gif. As galvoju ar antra partija nepasodinus 27 diena... ar visgi laukti geguzes 5... bus matyt pagal situacija...
Atsakyti
Orai:
http://www.gismeteo....ty/weekly/4230/
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2012 04 17, 13:15)
Siltnamyje zeme pomidorams jau paruosta. Tikiuosi tiks. Sukasem darzine zeme, seniai jau niekas joje neauge ir ant virsaus mazdaug 15 cm aukscio komposto pripylem  g.gif  Ka manot?

Bus liuks, kai duobikes kasi, pasimaišyk žemes. pernai ardėm komposto dėžę, dar iš rudens vyras žolikės buvo priklojęs, tai pomidorai iš proto ėjo, nespėjau lapų laužyti lotuliukas.gif O derlius irgi geras buvo, kaip pirmam savarankiškam šiltnamiui - net l. geras, dalinom į kairę ir į dešinę...
Atsakyti