Įkraunama...
Įkraunama...

Bėgimas XII

Prisiduodu ir aš šioje temoje 4u.gif Tagi kulnus jau išsigydžiau ir sėkmingai terniruojuosi toliau. Galiu pasigirti - jau laisvai galiu nubėgti 5 km smile.gif smile.gif Bandžiau kelis kartus laikui bėgti, gavosi per 28 minutes bigsmile.gif Bet jau po to reik tris dienas pailsėti. Gal pavyks pasiekti tokį lygį, kad nubėgsiu ir pusmaratonį...tikiuosi smile.gif
Ar kas nors bandėte panašius bėgimo batukus ? Ar labai skiriasi raumenų darbas ?
http://www.merrell.com/US/en/Barefoot
http://www.merrell.c...efootConnection
Čia jau kažkas minėjo, kad reikia bėgti nuo piršto, o ne nuo kulno. Galvoju keisti avalynę.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tokata: 05 liepos 2012 - 20:28
Labas wink.gif gal kas naudojat Nike + Ipod begimui? Ar veikia rezultatai?
Atsakyti
QUOTE(Tokata @ 2012 07 05, 21:26)
Prisiduodu ir aš šioje temoje  4u.gif  Tagi kulnus jau išsigydžiau ir sėkmingai terniruojuosi toliau. Galiu pasigirti  - jau laisvai galiu nubėgti 5 km smile.gif  smile.gif  Bandžiau kelis kartus laikui bėgti, gavosi per 28 minutes  bigsmile.gif  Bet jau po to reik tris dienas pailsėti. Gal pavyks pasiekti tokį lygį, kad nubėgsiu ir pusmaratonį...tikiuosi smile.gif
Ar kas nors bandėte panašius bėgimo batukus ? Ar labai skiriasi raumenų darbas ?
http://www.merrell.com/US/en/Barefoot
http://www.merrell.c...efootConnection
Čia jau kažkas minėjo, kad reikia bėgti nuo piršto, o ne nuo kulno. Galvoju keisti avalynę.

manau, kad visi batukai,kurie skirti bėgimui yra geri. Juk jie tam ir skirti.
Aš nesenai pradėjau lakstyti. Tiksliau po 8 m pertraukos. Na, bet kaip keista, nuovargį pradedu justi ne sekančią dieną, bet dar sekančią.
Atsakyti
pries menesi emiau begioti, noriu atsikratyti lasinuko ant pilvo,bendrai patvirtinti kuna.begu vakarais su muzikyte 60 min apie 6 km. mano KMI 20.76, vartoju L-carnitina, paskaiciau , kad amino kompleksai gerai , bet nesu tikra ar man ju reikia...
gal ka patartumet ? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(noraeleo @ 2012 07 22, 16:25)
pries menesi emiau begioti, noriu atsikratyti lasinuko ant pilvo,bendrai patvirtinti kuna.begu vakarais su muzikyte 60 min apie 6 km. mano KMI 20.76, vartoju L-carnitina, paskaiciau , kad amino kompleksai gerai , bet nesu tikra ar man ju reikia...
gal ka patartumet ? 4u.gif

Nepulkit į chemijas, rinkitės maistą geriau, tvarkingesnį, bėgiojant angliavandenių gerųjų daugiau vartoti energijai atstatyti po treniruotės, prieš treniruotę. Daug žalumynų dabar sezonas, pažįstamų ar kaimukuose pasirūpinkit, mėgaukitės; žodž, tikru maistu teisingu maitinkitės, rezultatų nesiekit greitai svarbiausia, ir mėgaukitės apskritai bėgimu ir kiek jus jis veža smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sedindriuke @ 2012 07 23, 09:13)
Nepulkit į chemijas, rinkitės maistą geriau, tvarkingesnį, bėgiojant angliavandenių gerųjų daugiau vartoti energijai atstatyti po treniruotės, prieš treniruotę. Daug žalumynų dabar sezonas, pažįstamų ar kaimukuose pasirūpinkit, mėgaukitės; žodž, tikru maistu teisingu maitinkitės, rezultatų nesiekit greitai svarbiausia, ir mėgaukitės apskritai bėgimu ir kiek jus jis veža smile.gif

4u.gif dekui uz nuosirdu patarima.

kadangi begu vakare 19-20 h. tai vakrienes pries begima nevalgau, o grizusi nesijauciu alkana,tik skystcius geriu. blogai ?
Atsakyti
QUOTE(noraeleo @ 2012 07 23, 21:08)
4u.gif dekui uz nuosirdu patarima.

kadangi begu vakare 19-20 h. tai vakrienes pries begima nevalgau, o grizusi nesijauciu alkana,tik skystcius geriu. blogai ?

Pritariu Sedindriukei, viskas maistu susireguliuoja. kad valgyti nesinori nera blogai, bet gal didokas kruvis?
anksciau isalkdavau duse po begimo, atrodydavo neislipsiu is vonios kasnio negavusi doh.gif nu dabar dar graziau, isalkstu bebegdama blush2.gif bet turiu itarima angliavandeniu mazokai gaunu, labai varskes norisi, tai cukraus lygis sokineja ax.gif
ech, gaila kad begima reiks pamirsti porai savaiciu, kulno srity kazkokio nervo uzdegimas, galeciau begti nebent pasistiebusi viena koja doh.gif ziauru,o kaip visiems aplink begiojantiems pavydziu..... zodziu palaikau visus, gero begimo!!! drinks_cheers.gif
Atsakyti
Aš tik pradėjus bėgioti visiškai nesuprasdavau savo organizmo. Bėgikams iš tikrųjų reikia daug angliavandenių, o kadangi į galvą įkalta, kad teisinga dieta yra daug baltymų ir ribotai angliavandenių, tai galiausiai vakarais saldumynų prikirsdavau. Dabar jau daugiau mažiau žinau, kaip turiu maitintis, tai ir visą dieną lydinčio alkio, ir apsivalgymų vėliau išvengiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Spygliusss @ 2012 07 23, 20:39)
Pritariu Sedindriukei, viskas maistu susireguliuoja. kad valgyti nesinori nera blogai, bet gal didokas kruvis?
anksciau isalkdavau duse po begimo, atrodydavo neislipsiu is vonios kasnio negavusi doh.gif  nu dabar dar graziau, isalkstu bebegdama  blush2.gif bet turiu itarima angliavandeniu mazokai gaunu, labai varskes norisi, tai cukraus lygis sokineja ax.gif
ech, gaila kad begima reiks pamirsti porai savaiciu, kulno srity kazkokio nervo uzdegimas, galeciau begti nebent pasistiebusi viena koja doh.gif ziauru,o kaip visiems aplink begiojantiems pavydziu..... zodziu palaikau visus, gero begimo!!!  drinks_cheers.gif

QUOTE(Cukrinė @ 2012 07 28, 07:17)
Aš tik pradėjus bėgioti visiškai nesuprasdavau savo organizmo. Bėgikams iš tikrųjų reikia daug angliavandenių, o kadangi į galvą įkalta, kad teisinga dieta yra daug baltymų ir ribotai angliavandenių, tai galiausiai vakarais saldumynų prikirsdavau. Dabar jau daugiau mažiau žinau, kaip turiu maitintis, tai ir visą dieną lydinčio alkio, ir apsivalgymų vėliau išvengiu smile.gif

Mergainos, saunuoles.
Va minejo, kad varskes noris... valgyk. Baltymu reikia, o baltymu pakankamai gaunant nekils noras saldumynams, t.y. angliavandeniams. Angliavandenius rinkites geruosius, kurie ilgai savinamasi (avizos, rudi ryziai, rupi duona, grudai, ankstiniai...), pries treniruotes gerai bananas, i vakara baltyminis kazkas ir daug zalesio...

saldumynams poreikis, jei tik ant angliu gyvenat, ir dar nebet kokiu o tu paprastu blogu - bulkos, bandeles, balti ryziai, saldumynai... tokius dalykus keiskit megstamais vaisiais, daugiau darykites salotu, imeskit vaisiu del saldumo i jas... uzkandziams darykites mirkytu datuliu/slyvu/abrikosu plius avizos, riesutai batonelius, kamuoliukus....

po treniruotes reiktu siaip kazka uzkasti.. jei nevalgysi viena diena bus nieko, kita diena bus nieko,o trecia ziuresi, kad tu labiau linksti lovos apskritai, nei kad eitum begioti - persitreniravimas ir mikroelementu trukumas pasireiks - o tai tikrai pasireiskia greitai, organizmas nekvailas daiktas, kerta i pakinklius greitai smile.gif
Dar energijos trukumas gali buti del gelezies trukumo - merginoms aktualu cia wink.gif issitirti ne pro sali smile.gif

as pati pernai daug begiojau (dabar sportuoju tik namie HIIT, jegos trenruotes), tai nera poreikio begiot o ir tingeciau kai pripratau prie ivairoves biggrin.gif begdavau ir ryte, tada begdsama svajodavau kai grizus kirsiu grikiu kose su medum (greiciau begdavos biggrin.gif del koses...).

Zinokit, mityba mityba mityba... tiek norint svori numesti, figura dailinti, ryskinti, sveikata palaikyti, nagus oda plaukus grazius tureti mityba mityba: darzoves, vaisiai, vanduo vanduo vanduo.. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sedindriuke @ 2012 07 28, 09:45)

Zinokit, mityba mityba mityba... tiek norint svori numesti, figura dailinti, ryskinti, sveikata palaikyti, nagus oda plaukus grazius tureti mityba mityba: darzoves, vaisiai, vanduo vanduo vanduo.. smile.gif

Man nesinori sutikt. Neabejoju, kad visų organizmai skirtingi, bet tiek, kiek skaičiau apie bėgikų mitybos rekomendacijas, visur pabrėžiami angliavandeniai. Aš pati iš patyrimo žinau, kad jei vakare valgysiu kažką baltymingo be kruopų, duonos ar ankštinių, tai garantuotai tuoj pat vėl jausiuos alkana. Apskritai baltymų rekomenduojama gauti 1,2-1,5g kiekvienam kūno kilogramui. Tad man 60 gramų tikrai užtektinai, kas yra visai nesunkiai pasiekiama per dieną. Ir tikrai jaučiu, kad saldumynų poreikis užeina labiau tada, kai trūksta kruopų ar duonos, o ne baltymų.
O daržovės-vaisiai.. Taip, reikia, bet kaip gauti reikalingą kalorijų kiekį daržovių pagrindu, jei per dieną bėgimui išnaudojama 400-1000kcal? Visą dieną salotų graužt nesigauna smile.gif Mano kasdienio valgymo pagrindas - mažiausiai 400g. daržovių, bent du vaisiai, trys arba daugiau porcijų grūdų/pilno grūdo makaronų/tamsios duonos, baltymai su kiekvienu pagrindiniu valgymu ir toliau jau kaip jaučiu, ko man reikia, tebūnie tai balta duona, šokoladas ar dar kas.
Bet paantrinsiu, ka mitybai labai svarbu skirti daugiau dėmesio sportuojant. Organizmas mums duoda labai daug - leidžia bėgti ilgą laiką, tad turiu rūpintis juo taip, kad ir toliau galėčiau tuo naudotis.
Atsakyti
QUOTE(Sedindriuke @ 2012 07 28, 09:45)

as pati pernai daug begiojau (dabar sportuoju tik namie HIIT, jegos trenruotes), tai nera poreikio begiot o ir tingeciau kai pripratau prie ivairoves biggrin.gif begdavau ir ryte, tada begdsama svajodavau kai grizus kirsiu grikiu kose su medum (greiciau begdavos biggrin.gif del koses...).

smile.gif

Sedindriuke, kaip manai, ar iseitu HIIT ar jegos pratimu treniruote daryti, jei vienos kojos pilnai priminti negaliu (beda su peda)? ieskau laikinos alternatyvos begimui doh.gif

QUOTE(Cukrinė @ 2012 07 29, 22:31)
O daržovės-vaisiai.. Taip, reikia, bet kaip gauti reikalingą kalorijų kiekį daržovių pagrindu, jei per dieną bėgimui išnaudojama 400-1000kcal?

niekas nesiule vien darzovem gyventi, esme,kad organizmas pats pasipraso, ko jam reikia, nes abieju medziagu butinai reikia zmogui, tiek baltymu,tiek angliavandeniu. Jums reikia daugiau angliavandeniu, as pati gal trumpiau begu, maziau kaloriju sunaudoju ir man apetitas i nakti nekyla (is viso, jei atvirai, per tuos karscius as jau pati nebezinau ko valgyti/nevalgyti) doh.gif Gera keke vynuogiu turi 1/3 stiklines cukraus (fruktoze), cia irgi angliavandeniai 4u.gif Prisiminiau, per begimo treniruote rekomendavo po treniruotes sveiku angliavandeniu,o kita diena pradeti baltyminiu maistu.
Atsakyti
Man pradeda darytis neramu pagalvojus apie Vilniaus maratoną. Dabar dėl darbo treniruojuos visai nebe taip nuosekliai, kaip ankstyvą pavasarį ir vis atrodo, kad ruošiuos netinkamai.
Bėgikės, įveikusios pusę maratono, pasidalinkit, kaip atrodė jūsų treniruotės likus mėnesiui iki bėgimo? Sakiau sau, kad jei įveiksiu 1val 50min, nusiraminsiu ir patikėsiu, kad likusį atstumą iki pabaigos mane ves jei ne fizinė ištvermė, tai ryžtas, bet po šio ryto krosiuko visviena abejoju savim. O gal natūralu šitaip galvoti? smile.gif
Atsakyti