Įkraunama...
Įkraunama...

Bėgimas XII

Cukrine, o tu pilną distanciją planuoji bėgt? Jei taip, tai sveikinu su tokiu apsisprendimu 4u.gif 4u.gif
Aš pusmaratoniui nesiruošiau specialiai, bėgiojau kelis kart per savaitę ir tiek. Bet maratonas kitas dalykas, jam pasiruošimo tikrai reikia. Internete daug yra programų kaip ruoštis (pagal jas ir planuoju ruoštis, tik dar ne šiam rugsėjui, ten tik 21km registravaus blush2.gif ).
Šiaip esmė, kad pasiruošimo metu yra nubėgama bent kartą pusmaratonis, vėliau apie 35 km, taip pat bėgamos trumpos ir greitos distancijos (varžybų greičiu). Prieš maratoną kokias 2-3 sav yra poilsis, ta prasme bėgioji, bet jokių super sunkių, ilgų treniruočių nebereik. Paieškok per google (marathon training schedule), tikrai rasi programų, tikiuosi jau ir esi radus, nes jei tik dabar pradėsi ruoštis, tai sakyčiau mažokai laiko unsure.gif
Na bet kokiu atveju sėkmės smile.gif
Atsakyti
Ne ne, apie pusę maratono kalbėjau - savo žinutėj ir minėjau, kad noriu pasidalinimo iš tų, kurios pusmaratonį bėgusios rolleyes.gif
tai man nusiramint tada? biggrin.gif ar sunku buvo įveikt visus kilometrus, jei jie skyrėsi nuo įprastai bėgamo atstumo?
Atsakyti
QUOTE(Spygliusss @ 2012 07 30, 07:22)
Sedindriuke, kaip manai, ar iseitu HIIT ar jegos pratimu treniruote daryti, jei vienos kojos pilnai priminti negaliu (beda su peda)? ieskau laikinos alternatyvos begimui doh.gif
niekas nesiule vien darzovem gyventi, esme,kad organizmas pats pasipraso, ko jam reikia, nes abieju medziagu butinai reikia zmogui, tiek baltymu,tiek angliavandeniu. Jums reikia daugiau angliavandeniu, as pati gal trumpiau begu, maziau kaloriju sunaudoju ir man apetitas i nakti nekyla (is viso, jei atvirai, per tuos karscius as jau pati nebezinau ko valgyti/nevalgyti) doh.gif Gera keke vynuogiu turi 1/3 stiklines cukraus (fruktoze), cia irgi angliavandeniai  4u.gif Prisiminiau, per begimo treniruote rekomendavo po treniruotes sveiku angliavandeniu,o kita diena pradeti baltyminiu maistu.

Spygliuk, HIIT tai jau su sokinejimais ir plyo pratimais daroma dazniausiai, o kojele kol suzeista, tol ni ni ni ... Jegos treniruotes gali daryti virsutinei kuno daliai, pilvui, nugarai, kojoms kazka kur nereikia minti arba kazkokios alternatyvos mynimui (pv Bridge pratimai bet istiestas kojas uzkelus and kamuolio/sofos/fotelio ir kilnoti sedimaja... siaip tik toks pvz.)

Del mitybos taip taip. as juk nesakiau kad angliavandeniu nevalgyt, bet juos rinktis reikia gerus o ne bet ka i save kisti smile.gif nereiskia, kad sportuoju ir isdeginu batonus smile.gif kaip tik sportuojant renkuos kas netersia organizmo, nepuna viduj ir nekelia rugsciu bereikalingu... darzoves ir vaisius pabreziau del lastelienos kurios gaunant ir nekils bado aparpuoliai vakarais wink.gif bet is tiesu, kiekvieno skrandziai skirtingi: kas valgo du kartus i diena per tam tikra laiko 'langa' ir nevalgo 16 valandu (intermitent fasting agl. terminas), kam geriau 6 mazi valgymai, kam trys normalus pavalgymai ir vsio, kas uzkrovas angliavandeniu daro kas 7 dienas, kas ryskinas del saves, kam nuo angliavandeniu pilva pucia ir kemsas kunas, kam vel kas... skirtingos sporto sakos, skirtingai ir is kunu reikalauja smile.gif begiojant taip taip reik angliu, nes tai intensyvu, uzkrovu energijos reikia - kuri staigiai nenukristu:)

Zaviuos, kurios maratonus begat wink.gif sekmes jums smile.gif yra ko stengtis ir treniruotis wink.gif thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes 4u.gif Geda klausti, bet kadangi nezinau pas ka galeciau pasikonsultuoti, todel klausiu Jusu.. Ar sirgdamos vistiek begiojat? blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo egzotika117: 02 rugpjūčio 2012 - 07:22
QUOTE(Sedindriuke @ 2012 08 01, 23:01)

Aciu. Faktas vienas, teks kantrybe ugdyt pratimais :S uj kaip neturiu jos doh.gif

QUOTE(egzotika117 @ 2012 08 02, 08:20)
Sveikos mamytes  4u.gif  Geda klausti, bet kadangi nezinau pas ka galeciau pasikonsultuoti, todel klausiu Jusu.. Ar sirgdamos vistiek begiojat?  blush2.gif

as begdavau butinai, ypac pries,kai maudzia pilva. Man asmeniskai begimas vietoj ibumetino. Daktares kazkada klausiau,sake pagal savijauta. siaip sportas aktyvina kraujotaka, tai tik i nauda, taciau jei tom dienom ciut paslenka moteris ar alspta, silpna, tai tikrai nera ko prievartauti saves 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Spygliusss @ 2012 08 02, 09:47)
Aciu. Faktas vienas, teks kantrybe ugdyt pratimais :S uj kaip neturiu jos  doh.gif
as begdavau butinai, ypac pries,kai maudzia pilva. Man asmeniskai  begimas vietoj ibumetino. Daktares kazkada klausiau,sake pagal savijauta. siaip sportas aktyvina kraujotaka, tai tik i nauda, taciau jei tom dienom ciut paslenka moteris ar alspta, silpna, tai tikrai nera ko prievartauti saves  4u.gif

Sutinku. As kai dar mokiausi, mokykloje visada lankydavau kuno k.net jei ir sirgdavau, o treneris visada stebedavosi g.gif Bet jau praejo daug laiko, ilgai nesportavau. Siandien kaip tik planavau vakare apibegti stadiono ratus, tik va kaip tycia susirgau, ir idomu ar nieko baisaus jei sirgdama begsiu, ar neprasides man gausus kraujavimas... As dar jauna, man tik 20 metu, todel noreciau gauti is Jusu mamyciu patarimus. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(egzotika117 @ 2012 08 02, 09:10)
Sutinku. As kai dar mokiausi, mokykloje visada lankydavau kuno k.net jei ir sirgdavau, o treneris visada stebedavosi  g.gif  Bet jau praejo daug laiko, ilgai nesportavau. Siandien kaip tik planavau vakare apibegti stadiono ratus, tik va kaip tycia susirgau, ir idomu ar nieko baisaus jei sirgdama begsiu, ar neprasides man gausus kraujavimas... As dar jauna, man tik 20 metu, todel noreciau gauti is Jusu mamyciu patarimus.  4u.gif

Ne visos mamytes cia tongue.gif
Tikrai nuo savijautos i viska reik ziuret: i sporta, i maista.. Jei reik save prievartaut, tai geriau nedaryt gal... jei skausmas karscio salcio bangas kelia.. (laikydavau apsikabinus radiatoriu..), tai geriau pagulet, ar su gimnastikos kamuolio padaryt nugarai, pilvui pratimeliu lengvu, atpalaiduojanciu... jautrumas tomis dienomis buna didelis organizme, tad ziurek saves, kaip jauties... kartais zinoma kaifuoji pasportaves ir dziaugiesi kad perlipai save ir prisivertei smile.gif
Atsakyti
QUOTE(egzotika117 @ 2012 08 02, 08:20)
Sveikos mamytes  4u.gif  Geda klausti, bet kadangi nezinau pas ka galeciau pasikonsultuoti, todel klausiu Jusu.. Ar sirgdamos vistiek begiojat?  blush2.gif

Aš nebėgu tik pirmas 24 valandas, nes skausmas būna labai didelis ir aš pati kaip su šlapiu maišu gavusi doh.gif arba kai kelią skaudą ( traumą esu turėjus tai vis atsiliepia)

QUOTE(Sedindriuke @ 2012 08 02, 11:32)
Ne visos mamytes cia  tongue.gif
Tikrai nuo savijautos i viska reik ziuret: i sporta, i maista.. Jei reik save prievartaut, tai geriau nedaryt gal... jei skausmas karscio salcio bangas kelia.. (laikydavau apsikabinus radiatoriu..), tai geriau pagulet, ar su gimnastikos kamuolio padaryt nugarai, pilvui pratimeliu lengvu, atpalaiduojanciu... jautrumas tomis dienomis buna didelis organizme, tad ziurek saves, kaip jauties... kartais zinoma kaifuoji pasportaves ir dziaugiesi kad perlipai save ir prisivertei smile.gif

Pritariu, kad ne visos mamos mes čia drinks_cheers.gif
Galima dar jogos pratimus padaryti, kad atpalaiduotų, man padeda. O šiaip tai kaip jau sakė sedindriuke pirmiausia žiūrėk savęs bei ką dedi į burną. Jei jau neišeina vieną ar kita dieną nieko padaryti tai ir nedaryk 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(i2kas @ 2012 08 02, 14:34)
Aš nebėgu tik pirmas 24 valandas, nes skausmas būna labai didelis ir aš pati kaip su šlapiu maišu gavusi  doh.gif  arba kai kelią skaudą ( traumą esu turėjus tai vis atsiliepia)
Pritariu, kad ne visos mamos mes čia  drinks_cheers.gif
Galima dar jogos pratimus padaryti, kad atpalaiduotų, man padeda. O šiaip tai kaip jau sakė sedindriuke pirmiausia žiūrėk savęs bei ką dedi į burną. Jei jau neišeina vieną ar kita dieną nieko padaryti tai ir nedaryk  4u.gif

O man pati pirma diena taip sakant skaudziausia, nes paskausta kojytes, kas idomiausia ne pilva, o kojas visada kai sergu pradeda skaudeti... bet jau po to kitas dienas viskas tvarkoi, ir sportuot pajegiu smile.gif Tik vieni sako kad sergant begioti draudziama, kiti-kad kaip tik patariama.. nezinau kaip yra istikruju. Na bet kokiu atveju labai labai aciu uz patarimus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Cukrinė @ 2012 08 01, 20:26)
Ne ne, apie pusę maratono kalbėjau - savo žinutėj ir minėjau, kad noriu pasidalinimo iš tų, kurios pusmaratonį bėgusios  rolleyes.gif
tai man nusiramint tada?  biggrin.gif ar sunku buvo įveikt visus kilometrus, jei jie skyrėsi nuo įprastai bėgamo atstumo?

na kaip, sunkiau aišku nei 7km bėgti blush2.gif Šiandien vėl įveikiau 18km tai kažkaip ties 12km taip nusibodo, taip sunku buvo, kad sakiau paskutinis bėgimas gyvenime biggrin.gif Aišku dabar jau galvoju kitaip biggrin.gif
Nėra lengva tas pusmaratonis, bet mano subjektyvia nuomone kiekvienas sveikas žmogus jį gali nubėgti be didelių pastangų. Nebūna dar visų vadinamųjų 'sienų' kur ištinka maratone ir pan. Siulyčiau tiesiog iki varžybų pabandyt nubėgt kokių min 15km, 17km (pilną atstumą tai pirmą kart geriausia per varžybas bėgt), kad organizmas apsiprastų.
Man auksinė taisyklė yra lėtas startas. Bėgu lėtai, kad galėčiau kalbėt, neuždusus, maloniu tempu, greitinu (jeigu išvis tai darau), tik į pabaigą.
Beja ir treniruočių metu patartina pabandyti bėgti greičiau į distancijos pabaigą, kai organizmas jau pavargęs.
Ir dar man labai patikusi teorija, kurią skaičiau internete ir kuria tikiu, kad protas turi daugiau ribų nei kūnas. Emsė to, kad bėgant dideles distancijas mūsų kūnui viskas gerai, tik protas sako, kad jau labai daug ir sukelia nuovargį mirksiukas.gif
Atsakyti
17 įveikiu, gal net 18-19 gaunas. Ir matau, kad kažkaip natūraliai noris pradžią lėtesnę daryt ir greitint pabaigoj - gal supratimas, kad nebėr kur taupyt energijos šitai leidžia.
Viskas, atsipučiu ir laukiu rugsėjo. Nieko čia didelio ir baisaus nėra, svarbiausia dabar nepersitreniruot ir nesusitraumuot rolleyes.gif
Atsakyti
Kodel kai begu 4-ta rata pradeda durti sona? g.gif
Atsakyti