Įkraunama...
Įkraunama...

Bėgimas XII

Šoną diegia nuo netaisyklingo kvėpavimo. Ar ne?
Aš nebebėgioju, bet vis užsuku čia paskaitinėti ir pavydžiu sau tyliai, kad tiek daug išbėgate ir valios turite. thumbup.gif Bėgiojau tik kelias savaites, bet kelis pradėjo traškėt braškėt ir skaudėt prie viso to. Tik vienas, ne abu. g.gif Pas gydytoją nebuvau, bet nustojus bėgiot dingo ir skausmas. Bateliai asics, dabar juos trinu ilgiems vaikščiojimams tais pačiais keliais, kuriais anksčiau bėgiodavau. Gal ne visiems tiesiog tinka šis sportas, todėl pavydžiu toms, kurios bėgiojate be skausmų. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(milė. @ 2012 08 04, 21:19)
Šoną diegia nuo netaisyklingo kvėpavimo. Ar ne?
Aš nebebėgioju, bet vis užsuku čia paskaitinėti ir pavydžiu sau tyliai, kad tiek daug išbėgate ir valios turite.  thumbup.gif Bėgiojau tik kelias savaites, bet kelis pradėjo traškėt braškėt ir skaudėt prie viso to. Tik vienas, ne abu.  g.gif  Pas gydytoją nebuvau, bet nustojus bėgiot dingo ir skausmas. Bateliai asics, dabar juos trinu ilgiems vaikščiojimams tais pačiais keliais, kuriais anksčiau bėgiodavau. Gal ne visiems tiesiog tinka šis sportas, todėl pavydžiu toms, kurios bėgiojate be skausmų.  4u.gif

Pas mane ta pati pati problema, kelenu skausmas doh.gif
Uzsuku paskaitinet sia temute, bet atsakymo kolkas neradau rolleyes.gif
Kedukai begiojimo, begu zvyruota trasa, gal reiktu pasidaryt kokius tyrimus doh.gif Butu malonu jei duotumet kokiu patarimu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ramka @ 2012 08 04, 23:49)
Pas mane ta pati pati problema, kelenu skausmas doh.gif

Manes gal geriau neklausykit, as tik papasakosiu doh.gif nu bet begioti pradejau irgi su kelienio skausmu. tai budavo ilgiau nebegi - isbegus net stipriau skaudejo. gydytojai nieko nerado. po to daug skaiciau,kad jei rimtu bedu su sanariais nera, tai skausmas gali atsirasti tiesiog del silpno raumenyno. nu ir maniau labai po truputi begiosiu ir ziuresiu. begdavau iki 2km ir laaaaabai leeeeeetao. naudojau labai minkstus (high cushioning) batelius ir vilnoni 'salika', tiesiog po begimo apvyniodavau grynos vilnos juosta. ir dariau pratimus, kurie stiprina raumenis virs kelienio, blauzdas (ant kedes kiloji, nedidelius itupstus,dvirati gulom). bet su sitais smarkiai pasimuliuodavau blush2.gif tai su laiku dingo tas skausmas.... bet vistiek pirmiausia su kokiu kiniaziterapeutu ar ortopedu pasikonsultuoti geriausia..
Atsakyti
Su tais kelieniu skaumais ir man panasiai buvo. Esu ir anksciau pabegioti bandes, bet vis atsirasdavo toks, skausmas, kad net slubciocioti pradedavai. na ir siemet ne isimtis nuspredziau pabegioti. Aisku si karta jau avalyne spec. pasirupinau. Ir ka, pirma karta nubegau 7,5km aisku po 2 dienu jau tik 3 uzteko, veliau jau su nedideliais skausmelias kas 2-3 dienos po 5-6 km pabegiojau. paskui dar 10,5 nubegau, po to 6 tempui ir skausmai atsirado stiprus. bet begiojimo nemeciau paprasciausiai pradejau ramiau begti, t.y. 5 km mazdaug 30-33 min. kas antra diena. ir ka dabar zymiai geriau. paskutinius tris kartus isbegus taip smagiai jauciausi, kad specialiai begau tempui po 5,7km mazdaug per +/- 24 min., skausmu nebuvo. Tikiuosi, kad tie skausmai yra tik sunki pradzia nes sanariu susigadinti irgi nesinori todel uzsirasiau pas seimos gydytoja pasikonsultuoti. Gal kokius tyrimus pasidarysiu, ir butinai veloergometrija(dvirati praminti), kad patikrintu ar viskas su sirdimi tvarkoje nes begimas labai patinka, o resursus reikia pasitikrinti ar neperspaudi, o gal kokiu pasleptu ligu yra tai per sporta gali bedos turet.
beje begioju rytais, tai labai sunku anksciau atsikelti nes poto dar ir i darba reikia, o sia nakti aplamai vaikai miegot nedave tai is suplanuoto 15km lengvo prasibegimo liko kiauras 0 doh.gif , bet uztat rytoj tikiuosi busiu kupinas jegu ir 15km kris po kojom lotuliukas.gif .

Beje klausimas turincioms rankini laikrodi su GPS pvz. garmin. Ar jis daug tiksliau rodo nei telefono navigacija? nes mano Nokia C5 tai labai retai signala pasigauna ir endomondo naudotis neina. Aisku veiksmas vyksta Kedainiuose, o begu aplamai miskinga vietove, kokiame Vilniuje tikiu ir telefonas gerai gaudytu signala.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vyckaju: 22 rugpjūčio 2012 - 09:17
Sveikos begikes! 4u.gif Na, jus man pasakykite, kaip kvepuoti begant? Nu man per nosi neiseina niekaip, uzsikemsa ji man ir dusti imu. g.gif Kvepuoju per burna, bet jei vesesnis oras is kart gerkle skauda. Ka man daryt?! biggrin.gif Lakstau jau kokia tris men. Kvepavimas nesusitvarko, gal ka blogai darau?! unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(~Shpokinycia~ @ 2012 08 22, 14:40)
Sveikos begikes!  4u.gif  Na, jus man pasakykite, kaip kvepuoti begant? Nu man per nosi neiseina niekaip, uzsikemsa ji man ir dusti imu.  g.gif Kvepuoju per burna, bet jei vesesnis oras is kart gerkle skauda. Ka man daryt?!  biggrin.gif  Lakstau jau kokia tris men. Kvepavimas nesusitvarko, gal ka blogai darau?!  unsure.gif

Taisyklingai kvėpuot bėgant geriausia taip: per vieną žingsnį įkvėpti per nosį, per tris žingsnius iškvėpti per burną wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Loli_judo @ 2012 08 22, 17:07)
Taisyklingai kvėpuot bėgant geriausia taip: per vieną žingsnį įkvėpti per nosį, per tris žingsnius iškvėpti per burną wink.gif

dekui! Bandysiu! bigsmile.gif
Atsakyti
Sveikos merginos,esu naujoke. rolleyes.gif Nusprendziau,kad reikia ir man cia prisijungti prie jusu ! Prisijungiau,nes pradejau begioti ir as. thumbup.gif Niekada nemaniau,kad man patiks sitas uzsiemimas. Kiek mane drauges tempe,kiek pati bandziau tai NIEKADA man jis nelipo,taciau pries pora dienu nusprendziau,kad reikia pradeti sportuoti ir biski dailinti formas kuno,nes apsileidau verysad.gif Todel nusprendziau pabegioti- pasiemiau suni kartu ir begau ,dar grizusi namuciu padariau atsilenkimu. Labai patiko ! Kita diena (vakar) sededama darbe jau nenustygau vietoje,kada vel begsiu. Grizau namo ir tik persirengiau vel nubegai,takart jau daugiau nubegau. Siandien buvo trecia diena ir vos atsibudau ,isgeriau kavutes ir pasileidau taku,net draugo mama nustebo biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif SIandien dar daugiau nubegau,tik biski supykino begriztant bet matyt del kavos. g.gif
Siaip mano ugis 169cm ir sveriu as 55kg. Siaip visada sveriau 53kg ir galedavau valgyti kiek noriu ir visiskai nesportuodavau ir ne lasinuko nebuvo,bet pagyvensui Londone per puse metu priaugau tiek svorio,kiek per visa gyvenima tikriausiai nepriaugau. Sveriau 59kg blush2.gif Grizusi i Lietuva po truputi numeciau per 5menesius kokius 4kg ,bet nieko nedarydamas-savaime man jis nukrito. Siaip nesu stambi,pagal viska man tinka sverti 55kg,bet pilvas toks jau riebaliuku patapo,o ir soniukus uzsiauginau . Bandziau i sporto kluba eiti,bet du kartus nuejau ir viskas -veltui ismesti pinigai. Bandziau namie sportuoti- pavyko kokias pora savaiciu,kol pora diens pertraukos nepadariau. Bet dabar pradejau begioti ir dziaugiuosi,nes jauciu kaip man mazai reikia,kadangi prasokusi esu 11metu ir visais kitais bureliais uzsiminejusi tai dar islike biski to vidinio rezultato biggrin.gif biggrin.gif Pranesiu kaip man sekasi,bet tikiu,kad sikart turi pavykti man atgauti formas ! 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Loli_judo @ 2012 08 22, 20:07)

Aš irgi taip kvėpuoju. Juokas juokais, bet paskutiniu metu daug vabaliukų prisigaudau į burną ... lotuliukas.gif
InHouse , dėl savo formų manau nereiktų pergyventi. Aš ir mažesnė ir šiek tiek sunkesnė smile.gif O bėgimas yra liuks, tad tik pirmyn.
Išėjau aš vasaros pradžioje iš treniruoklių salės į lauką bėgioti. Oi kaip viskas kitaip buvo ir atrodė, kad vėl iš naujo reikia pradėti bėgti mokintis. Dabar pagalvoju, kad ir žiemos metu turbūt į salę negrįšiu ax.gif Pavydžiu toms, kurios turi smėlėtą pajūrį. Šią vasarą teko ir man toks nerealus rytinis malonumas, o paskui šaltos bangos smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tokata: 26 rugpjūčio 2012 - 20:59
Bėgau šiandien. Po pusantrų metų pertraukos. Ojej wacko.gif
Atsakyti
QUOTE(Cinside @ 2012 08 26, 22:57)
Bėgau šiandien. Po pusantrų metų pertraukos. Ojej  wacko.gif

Pradžia visiems sunki wink.gif Laikykis 4u.gif
Atsakyti
Dabar cia kilo klausimas del kvepavimo. As kai begu tai ikvepiu pro burna o iskvepiu pro nosi,o kaip taisyklingai reikia? g.gif tongue.gif
Atsakyti