Įkraunama...
Įkraunama...

Bėgimas XII

Nepasimetusios atveju, manau, raumenis dėl step aerobikos skauda - nelengvi ir neįprasti pratimai.
Man raumenų skausmas po nebėgiojimo visada būna, bet man jis net savotiškai malonus. Be to, per 1,5 paros maždaug praeina.
Bet po tokio bėgiojimo (po pertraukos) būtinai darau tempimo pratimus ir būtinai ilgai turškiuosiu karštam duše, kad raumenys atsipalaiduotų ir kad pieno rūgštis greičiau būtų suskaidyta. Jei to nedaryčiau, gal labiau skaudėtų.
Ir dar kas - tuos pirmus bėgimus po pertraukos bėgu lėčiau nei paprastai, nepriklausomai nuo atstumo. Čia kaip ir natūraliai taip išeina..

Dėl aprangos gal kitos geriau patars, aš tai pigesniu režimu stengiuosi prasisukti, tai turiu vasarinę aprangą ir rudeninę. O žieminė yra rudeninė ant vasarinės lotuliukas.gif Čia taip grubiai šnekant, aišku. Bet iš esmės - versiuosi per galvą, kad iš turimų sportinių (ir tik sportinių!) drabužių susidėliočiau aprangą, atitinkančią oro sąlygas. Nes kitaip apie nieką kitą negalėčiau galvoti bėgdama, kaip tik "o varge, kaip karšta/šalta/šlapia/nepatogu/sunku (nes nesportiniai drabužiai dar ir sunkūs doh.gif )..

Dorela - papasakok būtinai po bėgimo, kaip sekėsi wink.gif

Nepasimetusi - 20 km tikrai realu. Neblogas variantas - Trakų pusmaratonis, kaip tik 4 mėnesiai liko, pats tas, sakyčiau.
Atsakyti
QUOTE(ausrinelt @ 2013 01 11, 15:47)

Dorela - papasakok būtinai po bėgimo, kaip sekėsi wink.gif

Na šis bėgimas labai skiriasi nuo įprastų varžybų. Bėgau iš idėjos, net savo laiko nežinau blush2.gif
Kuo skiriasi? Čia bėga ir bėgimo entuziastai ir vaikai, (kurie pradžioje veržiasi į priekį, stumdosi ir šiaip kelia chaosą o vėliau net nebaigia bėgimo smile.gif), senoliai, kareiviai ir šauliai bėga koja kojon su skanduotėm, ir šiaip žmonės su džinsais ir striukėm smile.gif

Reginys vertas dalyvavimo smile.gif

Organizacija biškį sudėtinga, nes oras pakankamai šaltas, šį kartą buvo apie -7, bėgimas prasideda antakalnį, baigiasi prie televizijos boksto. Pernai talkino sese, kuri paėmė musų striukes ir automobiliu važiavo iki bokšto. Mano vyras nubėgo kur kas greičiau nei ji.. aš kažkur kartu. Kamščiai nežmoniški smile.gif
Šiemet galvojom pasinaudoti organizatorių autobusais daiktams vežti, bet kai pamačiau kad ten eina kas nori kada nori ir niekas nieko neprižiūri, minties atsisakiau.
Žodžiu pasimokėm, kitais metais bėgsim ir atgal.

Daugiau informacijos pvz čia:
http://www.delfi.lt/...u.d?id=60415575
Atsakyti
Ačiū smile.gif Kaip tik ir įdomu "iš vidaus" įspūdžius sužinoti.
Šiaip buvau pasipiktinusi, kad Vilnius bėga, Klaipėda bėga, Afganistane kariai (!!!) bėga, o Kaunas, ai, nebėga, kam jam...
Atsakyti
QUOTE(Nepasimetusi @ 2013 01 09, 21:24)
Na raumenu skausmas manes nestebina, bet kad sitaip stipriai doh.gif gal is tikruju padauginau, atsimenu kai pradejau begioti, sunku budavo daugiau nei 2 km nubegti, tai ir nejausdavau to skausmo nes nedaug tenubegdavau. O dabar begti nesunku, reiskia fizines formos visai nepraradau, bet kojos nuo kruvio visiskai atprato  doh.gif  na nieko, praeis, ir eisiu vel  biggrin.gif
Papildyta:
Dar butu gerai lauke pradeti begioti. O ar imanoma neperkant nauju drabuziu susikomplektuoti apranga zieminiam begiojimui? As visa vasara begiojau su sortais ir maikute, kai buvo vesiau paprasta (nesportini) dzemperi uzsimesdavau. Manau jei lauke butu pliusine temperatura, gal ir pasiryzciau pabandyti isbegti  g.gif  nors labai bijau persalimo  blush2.gif
Neperpuciamas striukes jus perkat specialias sportui skirtas?

Man labai panasiai buvo pradzioje begimo, kai nebegus kokius keturis metus, tik op, penkis km prasibegau. Skaudejo net klubai, keleniai. Galvojau sakes nebegaliu begt, pradejau kaltint po vaiku pasilikusius kg ir t.t, bet po keliu dienu klubai skaudet nustojo, su keleniais buvo prasciau kokias 2 savaites as juos jauciau, na ne tai, kad jie man skaudejo, bet tokia jautrus buvo, o paskui dingo visi skausmai smile.gif zodziu kantrybes ir viskas bus OK
Del aprangos g.gif kol pliusas uz lango ne taip sudetinga galima ka susikombinuot is turimu drabuzeliu, bet kai minusas, bus sunkiau.
Mano asmenine patirtis - bandziau begt vien su sportinem tymkom - salta, jei minus 10 ir vejas, net maunantis po apacia termo tympas - slaunis susalu, virsutine dalis ne tokia jautri salciui, nes ant virsaus velkuosi (padevetuose uz 3 lt nusipirkta) neperpuciama balionke. Zodziu, ziema mano begimo drabuziai ne visi tik sportiniai, yra ir vilnonis megztinis, bet jis toks kiaurarasciu megztas, tai kai labai salta, jis irgi sueina ax.gif

QUOTE(ausrinelt @ 2013 01 15, 17:23)
Šiaip buvau pasipiktinusi, kad Vilnius bėga, Klaipėda bėga, Afganistane kariai (!!!) bėga, o Kaunas, ai, nebėga, kam jam...

thumbup.gif
Atsakyti
Šiandien geras oras bėgimui buvo: nors ir apie -16 laipsnių, bet vėjo nėra, tai net ir šiltoka bėgti. Ar bėgote šiandien? Aš apie 9km:)smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Himeko @ 2013 01 19, 19:29)
Šiandien geras oras bėgimui buvo: nors ir apie -16 laipsnių, bet vėjo nėra, tai net ir šiltoka bėgti. Ar bėgote šiandien? Aš apie 9km:)smile.gif

Bėgom bėgom smile.gif tačiau man tai jau ta ribinė temperatūra, kur dar galiu bėgti o jei dar žemesnė būtų, tai jau prastai.. Užsidėjau 2 pirštines bet vistiek pirštai šalo. Per nosį kvėpuoti jau neina, turbūt greitai nukristų blush2.gif Ir šiaip nors buvau gan šiltai apsirengus (gaila neturiu tinkamu svartyklių, būtų įdomu sužinoti kokį % mano svorio sudarė apranga smile.gif) nuolatos jaučiausi ne visai konfortiškai, gan vėsiai.
Aišku labai gerai investavus į aprangą dar gal būtų galima nuimti kelis laipsniukus, bet daugiau tai turbūt mano varilkio neužtenka blush2.gif

Beje, jau grįžtant prasilenkiau su moteriške, kuri labai džiaugsmingai nusijuokė ir man pamojavo smile.gif Atmojavau atgal, pagalvojau gal apsipažino. Kai grįžus lifto veidrody pamačiau savo atvaizdą supratau kodėl: visos blakstienos ir antakiai storai balti, o is po kepurės išlindę daugybė mažų plaukelių irgi baltutėliai, net susibangavę biggrin.gif Gaila kol grįžau namo viskas nutirpo ir nespėjau nufototgrafuoti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Himeko @ 2013 01 19, 19:29)

Aš kas antrą dieną stengiuosi bėgti, tai vakar bėgau, oras itin smagus buvo thumbup.gif O rytojaus bijausi. Man kartais būna, kad tokioj temperatūtoj keliai šąla. Nesinorėtų, kad koks uždegimas įsimestų. Bėgt bėgsiu, tik reikės sugalvoti, kaip juos apsimutūriuoti, kad ir šilta, ir patogu būtų.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrinelt @ 2013 01 19, 22:42)
Aš kas antrą dieną stengiuosi bėgti, tai vakar bėgau, oras itin smagus buvo thumbup.gif O rytojaus bijausi. Man kartais būna, kad tokioj temperatūtoj keliai šąla. Nesinorėtų, kad koks uždegimas įsimestų. Bėgt bėgsiu, tik reikės sugalvoti, kaip juos apsimutūriuoti, kad ir šilta, ir patogu būtų.. g.gif

Siandien lygiai ta pati ir as pajutau. Man net tik kelenai susala bet ir ciurnos tokios jautrios nuo salcio pasidaro. O muvio dvejas kojines antrosios su vilna, dvejos tymkos ir dar turiu megztas ant blauzdu ir puses keliu blauzdines, o salta siandien buvo begt.
As zinokit nebesuprantu ar mano begimo trasa kazkokia "pagerinta" g.gif nes kiek paskutiniu metu begam tiek nubegant vejas toks ziaurus doh.gif, maniskiui sandien asaros susalo i kristaliukus lotuliukas.gif, as be akiniu tai net nerizikuoju begt smile.gif
Atsakyti
Man dvigubos timpos pasiteisino thumbup.gif
Beje, visą dieną snigo, tad galvojau, kapstysiuose pusnyse, bet visai ne. Ir net nėra slidu, sakyčiau. Bet gatvės tai labai slidžios, vairuojančios ryt būkite labai atsargios..
Atsakyti
QUOTE(Sinderela @ 2013 01 20, 16:00)
Siandien lygiai ta pati ir as pajutau. Man net tik kelenai susala bet ir ciurnos tokios jautrios nuo salcio pasidaro. O muvio dvejas kojines antrosios su vilna, dvejos tymkos ir dar turiu megztas ant blauzdu ir puses keliu blauzdines, o salta siandien buvo begt.
As zinokit nebesuprantu ar mano begimo trasa kazkokia "pagerinta"  g.gif  nes kiek paskutiniu metu begam tiek nubegant vejas toks ziaurus  doh.gif, maniskiui sandien asaros susalo i kristaliukus  lotuliukas.gif, as be akiniu tai net nerizikuoju begt  smile.gif

Pas mane (mano mieste LT:)) kaip tik šiais metais tokia "švelni" žiema: išbėgu nei vėjo, nei šalta, o vis apsirengiu perkarštai mirksiukas.gif smile.gif Praeitais metais bėgom ir prie -20, bet kokie vėjai siautė visada beveik, nors šiais metais nubėgu vos ne dvigubai mažiau km gal todėl toks jausmas.
Atsakyti
QUOTE(ausrinelt @ 2013 01 15, 16:24)

kokia aš atsilikus, galvojau, ir Kaunas bėgo... unsure.gif verysad.gif

Šiand bėgau su pašiltintom kelnėm, trumpom rankovėm bliuze, ilgom termo, pašiltintu džempu, kepša ir pirštinėm, ai, dar ant kaklo snood'u- pats tas thumbup.gif
Atsakyti
Kokie planai šiems metams bėgikės? Gal susitiksime kuriam nors bėgime? Kas planuojate į Jonava kovo 11 d.? Gal kas į Trakų pusmaratonį gegužės 12d.?

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Himeko: 24 sausio 2013 - 16:24